Vilpas ei suostunut taipumaan Lapualla edes ilman Rannikkoa

7.12.2018 20:53 Pyrinnön Osku Heinonen tulitti 31 pistettä voittoisassa ottelussa Katajaa vastaan.

Kobrien tuore hankinta Jaron Hopkins tehtaili debyytissään 16 pistettä. Kuva: Pasi Ahola

Korisliigan sarjataulukon ykköspaikalla majaileva Salon Vilpas nousi vierasvoittoon Lapuan Kobrien kotiparketilla koriluvuin 85–92 (46–45). Vilppaan suorituksen arvoa nostaa se, että joukkue joutui tulemaan toimeen lähes koko ottelun ilman loukkaantunutta Teemu Rannikkoa.

Rannikko sai kovan iskun polvensa yläpuolella, kun Kobrien uusi yhdysvaltalaispelaaja Jaron Hopkins ajoi voimakkaasti korille.

– Ei pitäisi olla mitään vakavampaa. Puujalka polven yläpuolelle sisäreiteen. Iso mustelma siihen tuli, mutta ei mitään pahempaa, Vilppaan käskyttäjä Joonas Iisalo uskoi.

Vilppaalle vierasvoiton toi etenkin oivallinen levypallopelaaminen. Salolaiset kahmivat Lapualla peräti 20 hyökkäyslevypalloa.

– Tänään oli tavoitteena voittaa levypallot ja ottelu. Molemmat voitettiin, joten voi olla tyytyväinen, Vilppaan Juho Nenonen hehkutti.

Kobrilla oli ottelussa omat hetkensä vankistaa johtoasemaansa, mutta missään vaiheessa kotijoukkue ei onnistunut kasvattamaan suurta eroa tulostaululle.

– Me aloitimme mielestäni hyvin, pääsimme juoksemaan kenttää. Toisella puoliskolla ei saatu enää levypalloja ja emme päässeet siksi juoksemaan helppoja koreja. Tilastoistakin sen näkee, että levypallot hävisimme aika rumasti, Kobrien kapteeni Lauri Toivonen harmitteli.

Vilppaalle voitto oli jo historiallisesti 13. peräkkäinen.

– Jo 13. voitto putkeen, se on Vilppaan ennätys. Kai tässä täytyy olla tyytyväinen. Vaikka heitimme huonosti, niin ihan solidi esitys. Hyökkäyslevypallot toivat meille tämän voiton, Iisalo laski.

Kobrilla on puolestaan kasassa jo viisi tappiota putkeen. Loukkaantuneen Michael Morsellin maaottelutauolla korvannut Jaron Hopkins (16/8/5s) pelasi debyyttiottelussaan hyvin.

– Oikein lupauksia antava esitys Hopkinsilta. Vielä kun vähän tottuu Korisliigan tapoihin, niin varmasti hän parantaa. Nyt oli muutamissa tilanteissa vielä ymmärrettävästi vähän pihalla, Kobrien päävalmentaja Lars Ekström mietti.

Vilppaan taistelun ilmentymä oli Antonio Ballard, joka teki 26 pistettä ja napsi kymmenen levypalloa.

Ottelutilasto

Osku Heinonen mätti komeat 31 pistettä

Tampereen Pyrintö ei antanut Joensuun Kataja Basketille mahdollisuuksia vierasvoittoon, vaan Pyynikin lehtereillä yleisö sai nauttia vakuuttavasta kotijoukkueesta. Pyrintö vei sarjapisteet 109–93 (57–44).

Pyrintö löi tahdin ottelulle heti ensimmäisellä neljänneksellä 31–17. Avausjaksolla syntynyt Pyrinnön johtoasema ei ollut koko ottelussa uhattuna.

Pyrinnön lennokkaan hyökkäyspelaamisen tähtenä toimi Osku Heinonen, joka heitti 25 minuutissa komeasti 31 pistettä.

Katajan tehomies oli jälleen Daniel Mulling (19/6). Kasvattajaseuraansa vastaan pelannut Topias Palmi kasasi tilastoihinsa 18 pistettä ja yhdeksän levypalloa.

Pyrintö pelaa seuraavaksi keskiviikkona Vilppaan vieraana. Katajan seuraava Korisliiga-ottelu on 15. joulukuuta niin ikään Salossa.

Ottelutilasto

Kouvot palasi nopeasti voittojen pariin

Keskiviikkona kirvelevän kotitappion paikallisvastustajalleen KTP-Basketille kärsinyt Kouvolan Kouvot kaatoi perjantai-iltana Jatke-Areenalla vierailleen Kauhajoen Karhu Basketin 94–79 (44–41). Karhu Basketille tappio oli toinen peräkkäinen, sillä hallitseva mestari hävisi keskiviikkona kotiluolassaan Katajalle. 

Kouvot heitti kaaren takaa 17 kertaa onnistuneesti. Kapteeni Ville Kaunisto (22/5) osui kolmosissaan kuudesti. Kaunistolle tulitukea antoivat parhaiten David Gonzalvez (19/3) ja Brian Asbury (19/7).

Karhu Basketin heittopeli puolestaan tökki. 22 kolmosesta vierasjoukkue onnistui vain viidesti. KB:n tehokkain oli jälleen Durrell Summers (32/4). Okko Järvi upotti vieraille 18 pistettä hyvillä tarkkuuksilla.

Kouvojen kausi jatkuu keskiviikkona Nokialla. Karhu Basket pelaa seuraavaksi vasta 19. joulukuuta, kun Kauhajoella saapuu Pohjanmaan derbyyn Lapuan Kobrat.

Ottelutilasto

 
18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

Näytä lisää vastaavia