Vilpas karkasi reilulla voitolla Korisliigan kärkeen – Katajan ja Uran voitot tiukemmassa

1.3.2020 00:08 Karkauspäivänä nähtiin yllätys, kun Vilpas murskasi pitkään sarjan kärkeä pitäneen Seagullsin. Ura selätti täpärästi Kouvot, ja Kataja Nokian.

Vilppaan päävalmentaja Ville Tuominen juhli, kun joukkue otti pitkän nousun jälkeen viimein kärkipaikan Korisliigassa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Salon Vilpas on loukkaantumisongelmien jälkeen vahvistunut entisestään ja näytti karkauspäivän ottelussa todelliset värinsä. Vilpas murskasi vieraaksi saapuneen Helsinki Seagullsin 81–62 ja otti näin paalupaikan Korisliigassa.

Seagulls on pitänyt paikkaa jo pitkän tovin, joten 19 pisteen voitto oli huomattavasti enemmän kuin saattoi odottaa. Kummallakin joukkuueella on sarjapisteitä nyt 54.

Ottelun tähdeksi nousi erinomaisen kauden pelannut Vilppaan takamies Henri Kantonen, joka upotti 20 pistettä ja jakoi kuusi koriin johtavaa syöttöä.

– Jatkoimme mielestäni samaa rataa kuin viime otteluissa. Pidimme hyvin heittäjät kurissa, ja aika ennenkuulumaton oli myös Seagullsin syöttöjen ja menetysten suhde, 9–15, kommentoi Kantonen.

Seagullsin puolella peliä pitivät yllä Trae Bell-Haynes 15 pisteellä ja kolmella syötöllä sekä Richard Williams 13 pisteellä ja seitsemällä levypallolla.

– Vilppaalla oli kova energia, emmekä vastanneet siihen. Joka kerta, kun pääsimme rytmiin, he muuttivat systeemiään ja pistivät meidät arvailemaan, Williams totesi.

Ottelutilastot

Illan muut voitot niukempia

Debyyttinsä Joensuun Katajan paidassa vaisummin pelannut Jamar Wilson räjähti BC Nokiaa vastaan täyteen liekkiin ja oli joukkueensa energiapakkaus. Kataja kaatoi kotikentällään Nokian 89–86.

Wilson sai avausviisikossa kentällä aikaan 24 pistettä, viisi levypalloa ja viisi syöttöä. Hänellä oli kaikissa kolmessa kategoriassa joukkueensa korkein saldo.

Nokian puolella illan huippuesityksen antoi Niko Mattila, jolle kertyi 22 ja kuusi syöttöä. Joukkuetoveri Shawn Hopkins jäi vain kahteen pisteeseen ja kommentoi tappiota ottelun jälkeen:

– Aloitimme vähän eri lailla, kun penkillä oli hyvä fiilis. Olemme hävinneet pelejä menetyksiin, ja tänään 19 menetystä oli varmasti isoin tekijä, jonka takia pisteet jäivät Joensuuhun. Myös pallosta huolen pitäminen on asia, jossa meidän tulee kehittyä.

Ottelutilastot

Ura Basket eGame Stars otti tärkeän voiton, kun se kukisti vierailevan Kouvot 77–74. Kouvot on Korisliigan playoff-viivan päällä alimmaisena 26 pisteellä, ja Ura seuraa kaksi sijaa taaempana perässä nyt 22:lla.

Kouvojen David Gonzalvez sai ottelussa aikaan 18 pistettä. Voiton napanneen Uran kovimmat tilastonikkarit puolestaan olivat Tre'Shaun Fletcher 27 pisteellä ja 13 levypallolla sekä Darious Moten 24 pisteellä ja 14 levypallolla.

– Molemmat tulivat peliin valmiina taistelemaan ja voittamaan. Ottelu ratkesi pieniin asioihin pelin lopussa, ja onneksi me voitimme. Minun mottoni oli tänään, että tulemme tänne ja annamme ihmisille muiston siitä, että olemme voittajia, kommentoi Moten.

Ottelutilastot

 
6.4.2020 09:28 Korisliiga

Greg Gibson Katajan ja Nokian toisesta puolivälierästä: ”Oli aika keskittyä uudelleen”

Elisa Viihde palaa maanantaina kevääseen 2017, jolloin Kataja Basketin ja BC Nokian välisessä puolivälieräsarjassa joensuulaiset joutuivat uudelleenkasaamaan rivinsä edellisvuoden trauman vuoksi. Puolivälieräsarjan toisessa ottelussa Näädät kaatoi Katajan hurjan loppukirinsä myötä.

3.4.2020 08:11 Korisliiga

Antero Lehto: Minun valmentajani

Antero Lehto, 35, on Tampereen Pyrinnön ja Korisliigan ikoninen konkari, joka on ehtinyt pelata Suomen pääsarjatasolla jo huimat kaksikymmentä kautta. Pitkän uransa merkityksellisimmiksi valmentajikseen Lehto nostaa Kimmo Salosen, Kimmo Kujansivun, Ilkka Mattilan, Jarmo Laitisen, Ismo Niemen, Pieti Poikolan ja Sami Toiviaisen.

1.4.2020 18:49 Korisliiga

Yleisöäänestys Korisliigojen parhaista käynnistyy nyt

Tänä keväänä yleisö saa valita suosikkinsa naisten ja miesten liigojen parhaiksi eri kategorioissa. Äänestysaikaa on sunnuntaihin 5.4. asti.

31.3.2020 11:18 Korisliiga

Henri Kantonen aloittaa harjoitukset yksin – sopimus on katkolla ja urheilubisnes seisauksessa

Korisliigassa kovassa nousujohteessa ollut Henri Kantonen ei vielä tiedä tulevan kauden työnantajaansa. Mutta ensin täytyy keksiä, miten parhaaseen ikään tuleva pelaaja pääsee poikkeustilassa edes treenaaman.

30.3.2020 10:05 Korisliiga

Jyri Lehtonen Kouvojen ja Vilppaan viidennestä puolivälierästä: ”Meidän olisi pitänyt hävitä se peli”

Elisa Viihde palaa maanantaina kevääseen 2016. Kouvojen ja Vilppaan puolivälieräsarjasta muodostui hurja trilleri, joka ratkesi viidennessä pelissä Kouvojen noustua päätöskympillä 14 pisteen takaa voittoon.

27.3.2020 09:04 Haastattelu

Michael Pounds: Minun valmentajani

KTP-Basketin Michael Pounds, 31, on kolmenkymmenen ikävuoden ylittänyt Korisliiga-konkari, jolta löytyy taustaltaan liuta valmentajia, jotka ovat jättäneet häneen jälkensä. Neljäntoista pääsarjakauden veteraani nostaa esille Pekka Konttisen, Ray Ailuksen, Sami Toiviaisen ja Joonas Iisalon valmentajina, joilla on ollut erityinen merkitys hänen urallaan.

26.3.2020 11:21 Korisliiga

Pieti Poikola on Lahti Basketballin uusi valmentaja

Kolminkertainen vuoden valmentaja ja Korisliiga-mestari Pieti Poikola tarttuu Lahti Basketballin tahtipuikkoon.

25.3.2020 16:08 Korisliiga

Korisseurat julkaisseet runsaasti kannatuskampanjoita

Koronavirusepidemia on pakottanut seuroja miettimään uusia lähestymiskulmia varainhankintaan vaikealla hetkellä. Viime aikoina on nähty toinen toistaan hienompia kannatuskampanjoita tulevaisuuden turvaamiseksi.

24.3.2020 13:42 Korisliiga

Teemu Rannikko uskoo koripallon, urheilun suosioon – seurojen talousongelmiin puolestaan ei ole helppoa vastausta tarjolla

Salon Vilppaan 39-vuotias pelinjohtaja Teemu Rannikko yrittää jatkaa yhä uraansa, vaikka polvivamma ja kansallinen poikkeustila laittavat kapuloita rattaisiin.

23.3.2020 13:30 Korisliiga

Elisa Viihde näyttää Korisliigan klassikko-otteluita maanantaisin, Laakso muistelee viime vuoden finaalisarjaa

Elisa Viihteen Korismaanantai niputtaa tänään studiolähetyksessään kuluneen kauden. Luvassa ajankohtaisia kuulumisia sekä kauden parhaiden valitsemisia. Lähetyksen jälkeen nähdään uusintana viime vuoden 1. finaali Kauhajoki-Kouvot. Mestarivalmentaja Jussi Laakso muistelee finaalisarjaa lämmöllä.

19.3.2020 18:32 Korisliiga

Koripallon kilpailukauden lopettamistoimista päätetty

Suomen Koripalloliiton sarjoissa pelataan yli 12.000 ottelua vuosittain ”Stadista Sallaan”. Sarjakaudet päättyivät viime viikolla ennenaikaisesti koronavirusepidemian takia. Suomen Koripalloliiton hallitus on etäkokouksessaan päättänyt sarjakauden päättämiseen liittyvistä toimenpiteistä.

19.3.2020 12:39 Susijengi

Shawn Huff kehottaa keskittymään oleelliseen – ”kun päästään murehtimaan koripallosta, asiat ovat jo aika hyvin”

Kotimaan koripallosankari Shawn Huff ottaa koronan vuoksi päättyneen kauden aikaisena kesälomana ja kokee, että keskeyttämisratkaisu oli ainoa oikea.

13.3.2020 17:30 Korisliiga

Myös miesten ja naisten Korisliiga- ja divisioonakaudet päätökseen

Suomen Koripalloliitto on perjantaina 13.3.2020 päättänyt lopettaa myös miesten ja naisten Korisliigojen ja I divisioonien pelikaudet koronaviruksen (COVID-19) takia.

12.3.2020 14:35 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallosarjat pysähtyvät torstaina 12.3.2020

Suomen Koripalloliitto on päättänyt pysäyttää kaikki koripallosarjat torstaista 12.3.2020 lähtien koronaviruksen COVID-19 takia.

11.3.2020 20:57 Korisliiga

Vilpas takaisin kärkeen – Kataja nousee uhkaavasti

Illan ottelukierroksella Salon Vilpas otti Korisliigan kärkipaikan takaisin, Kouvot vahvisti paikkaansa playoff-viivan päällä ja Kataja antoi jälleen myrskyvaroituksen pudotuspeleihin.

11.3.2020 13:50 Pelaajat

Huff, Kotti ja Tuukkanen FIBA:n Time Out 2.0 -koulutusohjelmaan

Kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n Time Out –koulutusohjelma tarjoaa peliuransa päättymistä lähestyville eurooppalaisille huippupelaajille mahdollisuuden opiskella urheilujohtamista kansainvälisessä ympäristössä.

10.3.2020 21:00 Korisliiga

Seagulls ei ole valmis luopumaan paalupaikasta – Kobrat kotonaan Uraa parempi

Ottelun yllättävänä tähtenä hääri veteraanisentteri Timo Heinonen, kun Seagulls voitti Lahden. Illan toisessa ottelussa Kobrat kaatoi kotonaan Uran.

9.3.2020 10:15 Korisliiga

Korismaanantai: Nokia haastaa kotonaan Kauhajoen

Elisa Viihteen Korismaanantaissa Kauhajoki vierailee Nokialla.

7.3.2020 22:18 Korisliiga

Ennakkosuosikit vahvoja päivän otteluissa

Lauantain otteluissa ei nähty yllätyksiä. Voittoihin ylsivät Seagulls, Vilpas, Kauhajoki ja UraBasket eGameStars.

6.3.2020 20:20 Korisliiga

Daniel Dolencilla loistoilta Nokian murskavoitossa – Kouvot kaatoi Pyrinnön pisteellä

Korisliigan molemmat pirkanmaalaisjoukkueet matkustivat tänään vieraskentille. Pyrintö taipui pisteellä, mutta Nokia palasi kotiin huima voitto kainalossa.

Näytä lisää vastaavia