Vilpas otti jo viidennen voittonsa – Urasta ei ollut haastamaan hallitsevaa mestaria

27.10.2018 19:22 Kataja Basketin kotiavaus päättyi viimeisen neljänneksen sulamiseen.

Vilpas ja Teemu Rannikko hakivat Joensuusta vierasvoiton vahvan päätösneljänneksen turvin. Kuva: Ville Vuorinen

Europelikiireiden takia vasta lauantaina kotiotteluidensa osalta Korisliigan avannut Joensuun Kataja Basket joutui pettymään pahasti, kun Salon Vilpas varasti sarjapisteet matkaansa loppulukemin 87–94 (48–36).

Katajan turmioksi koitui heikko päätösneljännes, jonka Vilpas voitti peräti 31–14.

Vielä puoliajalla näytti vahvasti siltä, että joensuulaisyleisö saa todistaa Katajan voittoa kotiavauksen kunniaksi. Etenkin Rahlir Hollis-Jefferson (21/12) oli hyvässä vireessä hyökkäyspäässä.

Kolmannella neljännekselläkään ei ollut nähtävissä suuria merkkejä Vilppaan kirivaihteesta.

Päätösneljännes oli kuitenkin täysin vierasjoukkueen näpeissä. Katajan hyökkäämisestä katosi rytmi Vilppaan nostettua intensiteettiään.

Kansainvälisissä otteluissa loistanut Kataja Basket on nyt hävinnyt Korisliigassa kolmesta pelistään kaksi.

Vilppaan parhaaksi valittiin ansaitusti järkälemäinen Jamie Skeen, joka osui läheltä ja kaukaa 27 pisteen arvoisesti. Lisäksi Skeen repi 11 levypalloa, joista kuusi hyökkäyspäässä.

Kataja jatkaa Korisliiga-urakkaansa ensi viikon sunnuntaina KTP:n saapuessa Joensuuhun. Vilpas saa samaisen KTP:n vieraakseen jo keskiviikkona.

Ottelutilasto

Väkivahva Jamie Skeen oli Kataja Basketille lähes mahdoton pideltävä. Kuva: Ville Vuorinen

Karhu Basket ei antanut Uralle voittomahdollisuuksia

Hallitseva Suomen mestari Kauhajoen Karhu Basket ei antanut sarjanousija Kaarinan Ura Basketin yllättää. Kauhajokelaiset olivat kotiparketillaan vahvempia 92–80 (54–34).

– Karhu haistoi rutiinilla veren, kun meillä oli pakka vähän sekaisin avauspuoliskolla. Toisella puoliajalla saimme hetkellisesti Karhusta otteen, kun he ehkä hieman himmailivat. Se hetki ei ollut kuitenkaan lopulta kovin pitkä, Ura-käskyttäjä Kristian Palotie totesi.

Karhu Basket oli heti ensimmäisellä puoliajalla vakuuttava. Loukkaantumisista kärsivä Ura ei löytänyt vastausta etenkään Durrell Summersin kotintekovoimalle. Summers heitti puoliaikataukoon mennessä komeasti 21 pistettä.

Kolmannella neljänneksellä Ura vielä kiusasi Karhu Basketia kirimällä iskuetäisyydelle. Päätösneljänneksen kotijoukkue hoiti kuitenkin tarvittavalla varmuudella ja sarjapisteet jäivät Kauhajoelle.

– Pelasimme paremmin nyt joukkueena, syötimme enemmän kuin tappiopelissämme Nokiaa vastaan. Oli jälleen meiltä parempi esitys, Summers mietti.

Ura Basket joutuu tulemaan vielä pitkän tovin toimeen ilman kahta avainpelaajaansa, Eldar Skamoa ja Stephen Croonea.

– Skamo on sivussa vielä kolmisen viikkoa. Croone on poissa puolestaan noin kuusi viikkoa, solisluu meni hänellä sijoiltaan. Nyt on muiden pelaajien noustava esiin, Palotie pohti.

Karhu Basketin paras oli Summers, joka jäi lopulta 27 pisteeseen. Urasta Malik Dime ja Fiifi Aidoo ylsivät 15 pisteeseen.

Karhu Basketin kausi jatkuu keskiviikkona Lapualla Pohjanmaan paikallishegemonian merkeissä. Ura saa puolestaan tiistaina vierakseen BC Nokian.

– Lapua on ollut pirun hyvä, he ottivat juuri historiansa ensimmäisen voiton Helsingissä. Uskon, että jos pelaamme Lapuan käärmeluolassa kuin pelasimme tänään ensimmäisellä puoliajalla, niin edessä on hieno matsi, kauhajokelaisvalmentaja Jussi Laakso hehkutti.

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.

6.3.2024 20:25 Korisliiga

KTP katkaisi kahdeksan ottelun tappioputkensa – "Näkee, että jätkillä on selkärankaa!"

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa nähtiin illan otteluissa merkittäviä voimasuhteiden muutoksia.

5.3.2024 20:29 Korisliiga

Vilpas Katajaa vahvempi ylemmässä jatkosarjassa

Tiukka kamppailu ratkesi Salon Vilppaalle, kun Katajan Henri Permannon viime sekuntien heitto kolahti rautaan.

4.3.2024 13:55 Korisliiga

Tulikuuman Korihaiden Javion Ogunyemi Korisliigan helmikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon läpi helmikuun marssineen Korihaiden Javion Ogunyemi on valittu Korisliigan helmikuun kuukauden pelaajaksi.

3.3.2024 18:55 Korisliiga

Kouvojen kalenterivuosi 2024 on käynnistynyt loistavasti – tänään kaatui Pyrintö yli 20 pisteellä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kouvot otti kotivoiton Tampereen Pyrinnöstä.

2.3.2024 20:20 Korisliiga

Korihait selätti Nokian tiukassa väännössä – Kauhajoelle vierasvoitto Katajasta

Miesten Korisliigassa pelattiin kaksi ylemmän jatkosarjan ottelua, joissa voittajiksi nousivat Korihait ja Kauhajoki.