Vilpas takaisin kärkeen – Kataja nousee uhkaavasti

11.3.2020 20:57 Illan ottelukierroksella Salon Vilpas otti Korisliigan kärkipaikan takaisin, Kouvot vahvisti paikkaansa playoff-viivan päällä ja Kataja antoi jälleen myrskyvaroituksen pudotuspeleihin.

Jamuni McNeace piti puhtaana Vilppaan korinalusta KTP:tä vastaan. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Runkosarjan lähestyessä loppua Salon Vilpas ja Helsinki Seagulls ovat vaihdelleet kärkiasemaa kuin vetoketjutekniikalla. Tänään Vilpas kiilasi taas takaisin ykköspaikalle, kun se voitti KTP-Basketin selkeällä erolla 97–76 (36–26).

Vilpas aloitti ottelun rajulla 15–0-rynnäköllä, eikä Korisliigan neljännestä sijasta ansiokkaasti kiinni pitänyt KTP toipunut enää sen jälkeen. Vilppaan korintekoa johti Tobin Carberry, joka upotti 17 pistettä ja antoi kuusi koriin johtavaa syöttöä. Hänen työtään säesti totuttuun tapaan Tim Coleman, joka tilastoi 16 pistettä ja 12 levypalloa.

KTP:n puolella kovimmat tilastorivit rekisteröi Cullen Russo, jolle kertyi 19 pistettä ja seitsemän levypalloa.

Vilppaan korinaluspelaaja Jamuni McNeace kommenti ottelun jälkeen tyytyväisenä kokoonpanon uutta rakennetta:

– Kahden ison pelaajan käyttäminen kentällä yhtä aikaa auttaa meitä puolustuspäässä. En joudu kantamaan kaikkea vastuuta levypalloista yksin. Mutta tänään oli rankkaa. KTP voitti meidät viimeksi, joten meidän täytyi taistella.

Ottelutilastot

Alemmillakin sijoilla käy kuhina

Kouvoilla ja Korihailla oli molemmilla tänään syy pelata. Kumpikaan ei voi tavoitella enää sarjan kärkipaikkoja, mutta kummallakin on omalla tavallaan kriittinen tilanne. Kouvot on parhaillaan alin joukkue playoff-viivan päällä ja Korihait puolestaan alin joukkue koko sarjassa ja vaarassa pudota.

Kotijoukkueena pelannut Korihait koki jälleen vaikean kolauksen, kun se kärsi Kouvoille tappion 78–99 (39–40). Kaikki ratkaisun avaimet olivat loppusuoralle asti tarjolla molemmille, sillä ottelu pysyi tiukkana koko ensimmäisen puoliajan. Lopulta ero kuitenkin repesi valtavaksi.

Ottelun pistenikkarit olivat Kouvojen Derrick Barden 25:llä ja Korihaiden Richaud Pack 20:llä.

– Ensimmäisellä puoliajalla etenkin Ernesti Zeigler III pääsi juoksemaan vapaasti, ja se oli juuri niitä asioita, joista olimme etukäteen puhuneet, että täytyy ottaa pois. Olimme puolustuksessa liian pehmeitä. Toisella puoliajalla saimme puolustukseen paremman intensiteetin ja pääsimme itse juoksemaan, kommentoi Kouvojen päävalmentaja Tuomas Oja.

Ottelutilastot

Tampereen Pyrinnön ja Kataja Basketin välisessä mitelössä panokset eivät olleet yhtä korkeat. Kumpikin joukkue on turvallisesti pudotuspelikategoriassa puolenvälin tuntumassa.

Tällä kertaa kotijoukkue Pyrintö kaatui 82–104 (34–54) Katajalle, joka on parantanut esityksiään runkosarjan loppua kohden. Iso merkitys Katajan nousussa on ollut pelaajasiirroilla, ja tänäkin iltana tähtenä työskenteli Jamar Wilson, jonka tilastorivi näytti 23:a pistettä, seitsemää levypalloa ja viittä syöttöä.

Pyrinnön puolella puolestaan loisti erityisesti sentteri BJ Raymond, jolle kertyi 20 pistettä ja 11 levypalloa. Hyvää työtä nähtiin myös pelinjohtaja Antero Lehdolta, joka upotti 13 pistettä ja jakoi viisi syöttöä.

– Valmistauduimme hyvin kaksi päivää, mutta kyllä tämä meidän esityksemme oli aika iso pettymys. Ensimmäisellä jaksolla päästimme Katajan juoksemaan kentää pitkälti meidän huonoista heitonvalinnoistamme, ja puoliajalle eroa tuli 20 pistettä. Se oli varmaankin ottelun suurimpia ratkaisuja, totesi Lehto.

Pyrintö on nyt runkosarjan viidentenä ja Kataja seitsemäntenä.

Ottelutilastot

 
6.6.2020 10:08 Korisliiga

Korisliigan finaalit 2016: Kouvot hurmoksessa mestaruuteen

Kouvot taipui siltaan Korisliigan kevään 2016 puolivälierien ratkaisevassa ottelussa Salon Vilpasta vastaan, mutta kaivautui tahdolla ja taidolla väkisin mitalipeleihin. Puolivälieristä ammennettu itseluottamus siivitti Kouvot hurmokseen, jonka turvin joukkue marssi ensimmäiseen mestaruuteensa kahteentoista vuoteen.

5.6.2020 14:10 Korisliiga

Roope Suonio on tyytyväinen Lahti Basketballin kesän hankintoihin – ”Haluamme palauttaa lahtelaisen koripalloidentiteetin”

Lahti Basketball on hankkinut riveihinsä kuluvalla kesätauolla sekä lupaavia pelaajia että mestarivalmentajan. Toiminnanjohtaja Roope Suonio kertoo, että kaikille pelaajille on kerrottu selkeästi, mitä heiltä nyt odotetaan.

2.6.2020 08:26 Korisliiga

BC Nokialle jättikaappaus - Antero Lehto kaksivuotisella sopimuksella Nokialle

BC Nokian Korisliiga-joukkue naarasi siirtomarkkinoilta ison vonkaleen, kun Antero Lehto, 36, vaihtaa Tampereen naapurikunta Nokiaan.

1.6.2020 12:43 Korisliiga

Ricky Waxlax siirtyy Lahti Basketballin riveihin

Lahti Basketball on solminut 2+1-mallisen sopimuksen Ricky Waxlaxin kanssa. Waxlax siirtyy Lahteen Helsinki Seagullsin riveistä.

30.5.2020 11:58 Korisliiga

Korisliigan finaalit 2015: Vihdoinkin, Kataja!

Saavutettuaan kolmentoista kauden aikana kuusi SM-hopeaa ja neljä SM-pronssia osui Kataja Basket viimein kultasuoneen kevään 2015 finaaleissa. Vaikka pudotuspelit venyivät pitkän kaavan mukaisiksi ja loukkaantumisetkin hiersivät, vapautunut Kataja sai vuodattaa pitkään patoutuneita voitonkyyneliä päihitettyään Bisonsin finaaleissa viidennessä osaottelussa.

29.5.2020 08:44 Haastattelu

Aatu Kivimäki: Minun valmentajani

Vilppaan takapelaaja Aatu Kivimäen, 22, koripallouran taival on vienyt hänet tähän mennessä kotiseuduiltaan Karkkilasta ja divaripeleistä Salon Korisliiga-kentille. Kivimäen uran merkittävimmät valmentajat ovatkin molemmista kaupungeista: Kimmo Tolvanen, Joonas Iisalo ja Ville Tuominen.

28.5.2020 08:29 Korisliiga

Niko Mattila ja Tomi Lommi siirtyvät Kataja Basketin takakentälle

Joensuulaisseura on solminut kahden kauden mittaisen sopimuksen edelliset viisi kautta BC Nokiaa edustaneen Niko Mattilan kanssa. Tomi Lommi siirtyy Katajaan Kouvoista, jossa hän pelasi viime kaudella ensimmäisen Korisliiga-kautensa.

26.5.2020 16:49 Korisliiga

Korisliigan parhaaksi äänestetty Henri Kantonen siirtyy Vilppaasta Ranskaan

22-vuotias takamies on allekirjoittanut pelaajasopimuksen Ranskan ProB-liigassa pelaavan Aix-Maurienne Savoie Basketin kanssa. Viime kaudella samassa seurassa pelasi Susijengin takamies Ilari Seppälä.

23.5.2020 10:00 Korisliiga

Korisliigan finaalit 2014: Tampereen Pyrintö palaa kultakantaan

Kahden perättäisen Bisons-mestaruuden jälkeen Kataja Basket kaatoi hallitsevan mestarin välierissä kapellimestarinsa Teemu Rannikon johdolla. Finaaleissa pidemmän korren vei kuitenkin runkosarjaykkönen Tampereen Pyrintö, jonka näytös finaaleissa oli lähestulkoon ylivoimainen.

18.5.2020 09:50 Korisliiga

Elisa Viihde tarjoilee tänään yhden viime kausien hurjimmista avausfinaaleista

Tänään klassikko-otteluna Elisa Viihteellä nähdään ensimmäinen finaali keväältä 2017, jossa Vilpas ja Kataja taistelivat avausvoitosta päätössekunneille asti. Ensimmäisestä ottelusta muodostui jännitysnäytelmä, joka lopulta oli merkityksellinen finaalisarjan kannalta.

16.5.2020 09:23 Korisliiga

Korisliigan finaalit 2013: Bisons peittoaa KTP:n klassikkosarjassa

Päätettyään ensimmäisen pääsarjakautensa mestaruuteen pääsi Nilan Bisons liigakauteen 2012-13 äärimmäisen pienin kokoonpanomuutoksin ja jylläsi runkosarjavoiton nimiinsä. Finaaleissa Bisons sai kuitenkin tasaveroisen vastuksen nimivahvasta KTP:sta, joka eteni loppuotteluihin ensimmäistä kertaa sitten kevään 1994.

13.5.2020 08:27 Korisliiga

Jeremiah Wood jatkaa Vilppaassa

Salon Vilpas on solminut vuoden mittaisen jatkosopimuksen kesken viime kauden joukkueeseen liittyneen Jeremiah Woodin kanssa. 35-vuotias Wood ehti viime kaudella osoittaa olevansa kovassa iskussa.

12.5.2020 08:42 Korisliiga

Aapeli Alanen: Itseluottamusta, kovapäisyyttä ja kosolti taitoa Lahest

Kataja Basketin Aapeli Alanen, 24, on oppinut ammattilaisena hillitsemään kiivaan mielensä. Korisliiga-kauden 2018/19 kehittynein pelaaja vietti juniorivuotensa älyttömän kovassa Namika Lahden ’96-ikäluokassa, josta hän ponnisti Korihaiden ja BC Nokian kautta Susijengin porteille.

11.5.2020 12:36 Korisliiga

Matias Ojala muistelee kuumaa heittokättään välierissä 2018 – ”jouduimme opettelemaan, miten pelataan ilman Teemua”

Elisa Viihteen maanantai-illassa nähdään klassikko-otteluna vuoden 2018 kolmas välierä. Vilppaassa pelannut Matias Ojala muistaa yhä elävästi tuon kevään pudotuspelit.

9.5.2020 10:19 Korisliiga

Korisliigan finaalit 2012: Nousija-Bisons kertayrittämällä mestariksi

Voitettuaan divarin mestaruuden keväällä 2011 Loimaan Korikonkarit pisti tuulemaan. Nilan Bisonsiksi nimensä vaihtanut joukkue haavi riveihinsä tukun maajoukkuepelaajia ja ensiluokkaisia ulkomaalaisvahvistuksia. Keväällä 2012 Loimaalla tuuleteltiin Suomen mestaruutta vasta toisena nousijajoukkueena kautta Korisliigan historian.

8.5.2020 09:13 Korisliiga

Shawn Hopkins: Minun valmentajani

Shawn Hopkins, 24, on BC Nokian atleettinen laituri ja Korisliiga-kauden 2019/20 vuoden tulokas, jonka juuret ovat vahvasti Nokialla. Ei ole yllätys, että Hopkinsin uran merkittävimpiin valmentajiin kuuluvat nokialainen valmentajaikoni Kimmo Olli sekä kahteen otteeseen Nokialla vaikuttanut Ville Tuominen.

5.5.2020 12:30 Korisliiga

Sami Toiviaisesta Vilppaan uusi päävalmentaja kaksivuotisella sopimuksella

Korisliigan kärkiseuroihin viime vuosina noussut Salon Vilpas on solminut päävalmentajasopimuksen kokeneen Sami Toiviaisen kanssa.

1.5.2020 11:46 Korisliiga

Vesa Mäkäläinen jatkaa Lahti Basketballin riveissä

Lahti Basketball ja kapteeni Vesa Mäkäläinen, 33, ovat solmineet vuoden jatkosopimuksen. Mäkäläiselle tuleva kausi on jo hänen neljästoista Suomen pääsarjatasolla.

1.5.2020 11:36 Korisliiga

Miikka Sopanen Pyrinnön päävalmentajaksi

Tampereen Pyrinnön tulevan Korisliiga-kauden päävalmentaja on lyöty lukkoon, kun Miikka Sopanen, 46, palaa kasvattajaseuransa luotsiksi. Sopasen ja Pyrinnön välinen sopimus kattaa kauden 2020/21.

1.5.2020 09:44 Haastattelu

Justus Kilpinen: Minun valmentajani

Tampereen Pyrinnön Justus Kilpinen, 26, on raatanut itsensä pitkäjänteisen työn kautta Korisliigan runkopelaajaksi kasvattajaseurassaan. Kilpisen uran merkittävimmät valmentajat ovat Kari Kilpinen, Tero Vasell, Juha-Petri Nieminen, Miikka Sopanen sekä Jarno Nikula.

Näytä lisää vastaavia