Vilpas takaisin kärkeen – Kataja nousee uhkaavasti

11.3.2020 20:57 Illan ottelukierroksella Salon Vilpas otti Korisliigan kärkipaikan takaisin, Kouvot vahvisti paikkaansa playoff-viivan päällä ja Kataja antoi jälleen myrskyvaroituksen pudotuspeleihin.

Jamuni McNeace piti puhtaana Vilppaan korinalusta KTP:tä vastaan. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Runkosarjan lähestyessä loppua Salon Vilpas ja Helsinki Seagulls ovat vaihdelleet kärkiasemaa kuin vetoketjutekniikalla. Tänään Vilpas kiilasi taas takaisin ykköspaikalle, kun se voitti KTP-Basketin selkeällä erolla 97–76 (36–26).

Vilpas aloitti ottelun rajulla 15–0-rynnäköllä, eikä Korisliigan neljännestä sijasta ansiokkaasti kiinni pitänyt KTP toipunut enää sen jälkeen. Vilppaan korintekoa johti Tobin Carberry, joka upotti 17 pistettä ja antoi kuusi koriin johtavaa syöttöä. Hänen työtään säesti totuttuun tapaan Tim Coleman, joka tilastoi 16 pistettä ja 12 levypalloa.

KTP:n puolella kovimmat tilastorivit rekisteröi Cullen Russo, jolle kertyi 19 pistettä ja seitsemän levypalloa.

Vilppaan korinaluspelaaja Jamuni McNeace kommenti ottelun jälkeen tyytyväisenä kokoonpanon uutta rakennetta:

– Kahden ison pelaajan käyttäminen kentällä yhtä aikaa auttaa meitä puolustuspäässä. En joudu kantamaan kaikkea vastuuta levypalloista yksin. Mutta tänään oli rankkaa. KTP voitti meidät viimeksi, joten meidän täytyi taistella.

Ottelutilastot

Alemmillakin sijoilla käy kuhina

Kouvoilla ja Korihailla oli molemmilla tänään syy pelata. Kumpikaan ei voi tavoitella enää sarjan kärkipaikkoja, mutta kummallakin on omalla tavallaan kriittinen tilanne. Kouvot on parhaillaan alin joukkue playoff-viivan päällä ja Korihait puolestaan alin joukkue koko sarjassa ja vaarassa pudota.

Kotijoukkueena pelannut Korihait koki jälleen vaikean kolauksen, kun se kärsi Kouvoille tappion 78–99 (39–40). Kaikki ratkaisun avaimet olivat loppusuoralle asti tarjolla molemmille, sillä ottelu pysyi tiukkana koko ensimmäisen puoliajan. Lopulta ero kuitenkin repesi valtavaksi.

Ottelun pistenikkarit olivat Kouvojen Derrick Barden 25:llä ja Korihaiden Richaud Pack 20:llä.

– Ensimmäisellä puoliajalla etenkin Ernesti Zeigler III pääsi juoksemaan vapaasti, ja se oli juuri niitä asioita, joista olimme etukäteen puhuneet, että täytyy ottaa pois. Olimme puolustuksessa liian pehmeitä. Toisella puoliajalla saimme puolustukseen paremman intensiteetin ja pääsimme itse juoksemaan, kommentoi Kouvojen päävalmentaja Tuomas Oja.

Ottelutilastot

Tampereen Pyrinnön ja Kataja Basketin välisessä mitelössä panokset eivät olleet yhtä korkeat. Kumpikin joukkue on turvallisesti pudotuspelikategoriassa puolenvälin tuntumassa.

Tällä kertaa kotijoukkue Pyrintö kaatui 82–104 (34–54) Katajalle, joka on parantanut esityksiään runkosarjan loppua kohden. Iso merkitys Katajan nousussa on ollut pelaajasiirroilla, ja tänäkin iltana tähtenä työskenteli Jamar Wilson, jonka tilastorivi näytti 23:a pistettä, seitsemää levypalloa ja viittä syöttöä.

Pyrinnön puolella puolestaan loisti erityisesti sentteri BJ Raymond, jolle kertyi 20 pistettä ja 11 levypalloa. Hyvää työtä nähtiin myös pelinjohtaja Antero Lehdolta, joka upotti 13 pistettä ja jakoi viisi syöttöä.

– Valmistauduimme hyvin kaksi päivää, mutta kyllä tämä meidän esityksemme oli aika iso pettymys. Ensimmäisellä jaksolla päästimme Katajan juoksemaan kentää pitkälti meidän huonoista heitonvalinnoistamme, ja puoliajalle eroa tuli 20 pistettä. Se oli varmaankin ottelun suurimpia ratkaisuja, totesi Lehto.

Pyrintö on nyt runkosarjan viidentenä ja Kataja seitsemäntenä.

Ottelutilastot

 
6.4.2020 09:28 Korisliiga

Greg Gibson Katajan ja Nokian toisesta puolivälierästä: ”Oli aika keskittyä uudelleen”

Elisa Viihde palaa maanantaina kevääseen 2017, jolloin Kataja Basketin ja BC Nokian välisessä puolivälieräsarjassa joensuulaiset joutuivat uudelleenkasaamaan rivinsä edellisvuoden trauman vuoksi. Puolivälieräsarjan toisessa ottelussa Näädät kaatoi Katajan hurjan loppukirinsä myötä.

3.4.2020 08:11 Korisliiga

Antero Lehto: Minun valmentajani

Antero Lehto, 35, on Tampereen Pyrinnön ja Korisliigan ikoninen konkari, joka on ehtinyt pelata Suomen pääsarjatasolla jo huimat kaksikymmentä kautta. Pitkän uransa merkityksellisimmiksi valmentajikseen Lehto nostaa Kimmo Salosen, Kimmo Kujansivun, Ilkka Mattilan, Jarmo Laitisen, Ismo Niemen, Pieti Poikolan ja Sami Toiviaisen.

1.4.2020 18:49 Korisliiga

Yleisöäänestys Korisliigojen parhaista käynnistyy nyt

Tänä keväänä yleisö saa valita suosikkinsa naisten ja miesten liigojen parhaiksi eri kategorioissa. Äänestysaikaa on sunnuntaihin 5.4. asti.

31.3.2020 11:18 Korisliiga

Henri Kantonen aloittaa harjoitukset yksin – sopimus on katkolla ja urheilubisnes seisauksessa

Korisliigassa kovassa nousujohteessa ollut Henri Kantonen ei vielä tiedä tulevan kauden työnantajaansa. Mutta ensin täytyy keksiä, miten parhaaseen ikään tuleva pelaaja pääsee poikkeustilassa edes treenaaman.

30.3.2020 10:05 Korisliiga

Jyri Lehtonen Kouvojen ja Vilppaan viidennestä puolivälierästä: ”Meidän olisi pitänyt hävitä se peli”

Elisa Viihde palaa maanantaina kevääseen 2016. Kouvojen ja Vilppaan puolivälieräsarjasta muodostui hurja trilleri, joka ratkesi viidennessä pelissä Kouvojen noustua päätöskympillä 14 pisteen takaa voittoon.

27.3.2020 09:04 Haastattelu

Michael Pounds: Minun valmentajani

KTP-Basketin Michael Pounds, 31, on kolmenkymmenen ikävuoden ylittänyt Korisliiga-konkari, jolta löytyy taustaltaan liuta valmentajia, jotka ovat jättäneet häneen jälkensä. Neljäntoista pääsarjakauden veteraani nostaa esille Pekka Konttisen, Ray Ailuksen, Sami Toiviaisen ja Joonas Iisalon valmentajina, joilla on ollut erityinen merkitys hänen urallaan.

26.3.2020 11:21 Korisliiga

Pieti Poikola on Lahti Basketballin uusi valmentaja

Kolminkertainen vuoden valmentaja ja Korisliiga-mestari Pieti Poikola tarttuu Lahti Basketballin tahtipuikkoon.

25.3.2020 16:08 Korisliiga

Korisseurat julkaisseet runsaasti kannatuskampanjoita

Koronavirusepidemia on pakottanut seuroja miettimään uusia lähestymiskulmia varainhankintaan vaikealla hetkellä. Viime aikoina on nähty toinen toistaan hienompia kannatuskampanjoita tulevaisuuden turvaamiseksi.

24.3.2020 13:42 Korisliiga

Teemu Rannikko uskoo koripallon, urheilun suosioon – seurojen talousongelmiin puolestaan ei ole helppoa vastausta tarjolla

Salon Vilppaan 39-vuotias pelinjohtaja Teemu Rannikko yrittää jatkaa yhä uraansa, vaikka polvivamma ja kansallinen poikkeustila laittavat kapuloita rattaisiin.

23.3.2020 13:30 Korisliiga

Elisa Viihde näyttää Korisliigan klassikko-otteluita maanantaisin, Laakso muistelee viime vuoden finaalisarjaa

Elisa Viihteen Korismaanantai niputtaa tänään studiolähetyksessään kuluneen kauden. Luvassa ajankohtaisia kuulumisia sekä kauden parhaiden valitsemisia. Lähetyksen jälkeen nähdään uusintana viime vuoden 1. finaali Kauhajoki-Kouvot. Mestarivalmentaja Jussi Laakso muistelee finaalisarjaa lämmöllä.

19.3.2020 18:32 Korisliiga

Koripallon kilpailukauden lopettamistoimista päätetty

Suomen Koripalloliiton sarjoissa pelataan yli 12.000 ottelua vuosittain ”Stadista Sallaan”. Sarjakaudet päättyivät viime viikolla ennenaikaisesti koronavirusepidemian takia. Suomen Koripalloliiton hallitus on etäkokouksessaan päättänyt sarjakauden päättämiseen liittyvistä toimenpiteistä.

19.3.2020 12:39 Susijengi

Shawn Huff kehottaa keskittymään oleelliseen – ”kun päästään murehtimaan koripallosta, asiat ovat jo aika hyvin”

Kotimaan koripallosankari Shawn Huff ottaa koronan vuoksi päättyneen kauden aikaisena kesälomana ja kokee, että keskeyttämisratkaisu oli ainoa oikea.

13.3.2020 17:30 Korisliiga

Myös miesten ja naisten Korisliiga- ja divisioonakaudet päätökseen

Suomen Koripalloliitto on perjantaina 13.3.2020 päättänyt lopettaa myös miesten ja naisten Korisliigojen ja I divisioonien pelikaudet koronaviruksen (COVID-19) takia.

12.3.2020 14:35 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallosarjat pysähtyvät torstaina 12.3.2020

Suomen Koripalloliitto on päättänyt pysäyttää kaikki koripallosarjat torstaista 12.3.2020 lähtien koronaviruksen COVID-19 takia.

11.3.2020 13:50 Pelaajat

Huff, Kotti ja Tuukkanen FIBA:n Time Out 2.0 -koulutusohjelmaan

Kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n Time Out –koulutusohjelma tarjoaa peliuransa päättymistä lähestyville eurooppalaisille huippupelaajille mahdollisuuden opiskella urheilujohtamista kansainvälisessä ympäristössä.

10.3.2020 21:00 Korisliiga

Seagulls ei ole valmis luopumaan paalupaikasta – Kobrat kotonaan Uraa parempi

Ottelun yllättävänä tähtenä hääri veteraanisentteri Timo Heinonen, kun Seagulls voitti Lahden. Illan toisessa ottelussa Kobrat kaatoi kotonaan Uran.

9.3.2020 10:15 Korisliiga

Korismaanantai: Nokia haastaa kotonaan Kauhajoen

Elisa Viihteen Korismaanantaissa Kauhajoki vierailee Nokialla.

7.3.2020 22:18 Korisliiga

Ennakkosuosikit vahvoja päivän otteluissa

Lauantain otteluissa ei nähty yllätyksiä. Voittoihin ylsivät Seagulls, Vilpas, Kauhajoki ja UraBasket eGameStars.

6.3.2020 20:20 Korisliiga

Daniel Dolencilla loistoilta Nokian murskavoitossa – Kouvot kaatoi Pyrinnön pisteellä

Korisliigan molemmat pirkanmaalaisjoukkueet matkustivat tänään vieraskentille. Pyrintö taipui pisteellä, mutta Nokia palasi kotiin huima voitto kainalossa.

4.3.2020 21:21 Korisliiga

Vilpas ja Seagulls molemmat voittoihin – Kanervolla sensaatiomainen ilta kaarella

Helmikuun pelaajaksi juuri valittu Tim Coleman varmisti runkosarjan kärkipaikan säilymisen Vilppaalle, ja Antti Kanervo huolehti 36 pisteellään, että Seagulls pysyy kintereillä. Muissa otteluissa voitot keräsivät Pyrintö ja Kobrat.

Näytä lisää vastaavia