Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

22.3.2024 20:38 Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

Tavon King upotti kovia kolmosia. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Pudotuspelien kotietupaikkoihin ei vielä tänäänkään saatu lopullisia ratkaisuja, sillä Salon Vilpas tasoitti pistetilinsä sijoilla 3–6 kilpailijoidensa Kauhajoen, Korihaiden ja Kataja Basketin kanssa. Tasoittava voitto tuli Kauhajoesta luvuin 81–77.

Vilppaan päävalmentaja Jussi Savolainen kommentoi Ruudun haastattelussa:

– Oli aika kaksijakoiset fiilikset ottelusta. Ensimmäisellä puoliajalla pysyimme perässä melkein pelkästään Kingin kovilla kolmosilla. Toisen puolikkaan alkuun löytyi toimiva viisikko, jonka avulla saimme sytykettä. Annoin heidän vetää niin kauan kuin jaksavat.

Vilppaan pistekuningas oli Tavon King 26:lla. Kauhajoen Samuel Givens tilastoi 18 pistettä ja seitsemän levypalloa.

Ottelutilastot

Helsinki Seagulls kasvatti johtoaan Korisliigan kärjessä kaatamalla Korihait 100–64.

Hurjia lukuja voittajien riveissä takoivat erityisesti Rene Rougeau ja Lassi Nikkarinen. Rougeau upotti 17 pistettä sekä keräsi 11 levypalloa, neljä riistoa ja neljä torjuntaa. Nikkariselle merkittiin 13 pistettä ja 11 koriin johtavaa syöttöä.

Joukkuetoveri Sakari Laakso kommentoi:

– Hyvä ja tasainen esitys meiltä tänään. Tiesimme, että vierailta puuttuu muutama avainpeelaja, ja suunitelmamme oli pitää energia kovana koko pelin ja väsyttää heidät. Näin siinä vähän pääsi käymään, ja toisella puoliskolla homma vähän repesi.

Korihaiden pistekuningas Jalen Jackson keräsi kaksijakoisen rivin: 22 pistettä ja kolme riistoa, mutta myös kahdeksan menetystä. 

Ottelutilastot

Toisen sijan haltija BC Nokia pysyttelee yhä Seagullsin kannoilla, sillä myös Nokia voitti tänään oman ottelunsa Katajaa vastaan 97–88.

Tucker Richardson edusti voittajien riveissä 28 pisteen, kuuden levypallon ja kuuden syötön arvoisesti. Katajan riveissä Richaud Pack, Grant Singleton ja Amanze Egekeze keräsivät 18 pistettä kukin.

Nokian päävalmentaja Greg Gibson totesi Ruudulla:

– Pelissämme näkyi hyvää, pahaa ja rumaa. En ole yllättynyt sen perusteella, miten olemme harjoitelleet pari viime viikkoa. Ajoittain olimme todella hyviä, ja alamme pian saada taas kaikki pelaajat takaisin kokoonpanoon.

Ottelutilastot

Alemmassa jatkosarjassa kaksi tärkeää kysymystä auki

Kuten ylemmässäkään jatkosarjassa, myöskään alemmassa ei saatu lopullisia vastauksia avoimiin kysymyksiin. Tampereen Pyrintö voitti ottelunsa Lahti Basketballia vastaan 92–68 ja pysyttelee siten yhä mukana kisassa viimeisestä playoff-paikasta.

Pyrinnön riveissä Luther Muhammad takoi 28 pistettä ja Nighael Ceaser tilastoi 24 pistettä ja 14 levypalloa. Lahden James Padgett merkkautti 19 pistettä ja kahdeksan levypalloa.

Lahti puolestaan ei kamppaile pudotuspelipaikasta vaan oikeudestaan pysyä Korisliigassa, ja Lahden päävalmentaja Kristian Palotie kuvaili ottelua tyhjentävästi Ruudulla:

– Voi hyvä tavaton. On olo kuin alistetulla koiranpennulla. Yksikin vastoinkäyminen, niin päät painuivat alas, vaikka taistelemme sarjapaikasta.

Ottelutilastot

Lahden onni kuitenkin oli, että myös Bisons Loimaa hävisi illan ottelunsa. Kouvot kaatoi Bisonsin 74–65. Näin ollen Lahdella on teoriassa vielä mahdollisuus säilyttää sarjapaikkansa, jos Bisons putoaa kahdella viimeisellä kierroksella sen alapuolelle. Kouvot sen sijaan on varmistanut alemman jatkosarjan voittonsa jo hyvän aikaa sitten ja menee playoffeihin sijalla seitsemän.

Kouvojen ehdottomat tähdet ottelussa olivat Aapeli Alanen, joka pussitti 23 pistettä ja kahmi kahdeksan levypalloa, sekä Ricardo Lindo, jolle merkittiin 20 pistettä, 13 levypalloa, kolme riistoa ja neljä torjuntaa.

Bisonsin DeVante Brooks kirjautti 18 pistettä ja 13 levypalloa. Päävalmentaja Konsta Mastomäki kommentoi Ruudulla:

– Tuntui vähän kuin olisimme pelanneet käsijarru päällä. En tiedä, oliko se hermostuneisuutta vai mitä, mutta se heijastui vahvasti hyökkäämiseemme.

Ottelutilastot

 
19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

Näytä lisää vastaavia