Aatu Kivimäki: Minun valmentajani

29.5.2020 08:44 Vilppaan takapelaaja Aatu Kivimäen, 22, koripallouran taival on vienyt hänet tähän mennessä kotiseuduiltaan Karkkilasta ja divaripeleistä Salon Korisliiga-kentille. Kivimäen uran merkittävimmät valmentajat ovatkin molemmista kaupungeista: Kimmo Tolvanen, Joonas Iisalo ja Ville Tuominen.

Aatu Kivimäen uran merkittävimmät valmentajat ovat sekoitus Karkkilaa ja Saloa. Kuva: Ville Vuorinen.

Kimmo Tolvanen

Kun vikkelä ja taitava Kivimäki sai ensikosketuksensa miesten divarikoripalloon 15-vuotiaana B-juniorina, niin Karkkilan Urheilijoiden edustusjoukkueen päävalmentajana hääri Joonas Iisalo. 

Kentällä taas temmelsi tukku konkareita, joista Kimmo Tolvanen oli kaksoisroolissa: Kivimäkeä kaksikymmentä vuotta vanhempi Tolvanen toimi samanaikaisesti junnupuolella Kivimäen valmentajana ja miesten joukkueessa joukkuetoverina.

– Olemme todella paljon treenanneet myös kahden kesken. Hän opetti sen, ettei pelkkä joukkuetreeneissä käyminen riitä. Jos haluaa oikeasti olla pelaaja, niin pitää tehdä ylimääräistä, Kivimäki kertoo.

– Kimmo oli vaativa. Jos ei tehnyt duunia, niin siitä kyllä huomautettiin. Jos taas teki hommansa, niin hän antoi aika paljonkin vapauksia kentällä. Meille syntyi kolmen yhteisen vuoden aikana tosi hyvä keskinäinen luottamus ja molemmat arvostivat toisiaan.

Joonas Iisalo

Joonas Iisalo on valmentanut Kivimäkeä kahteen otteeseen. Kuva: Ville Vuorinen.

Vaikka Iisalo toimi Karkkilan päävalmentajana vain yhden kauden 2012/2013, niin Iisalo oli kiinnittänyt silmänsä lupaavaan nuorukaiseen.

– Siitä meni muutama vuosi, niin Joonas sai päävalmentajan pestin Salosta ja soitti, että olisiko kiinnostusta tulla pelaamaan. Suostuin ja olen kyllä ollut tyytyväinen, Kivimäki kertoo.

Iisalon koulussa Kivimäki debytoi Korisliigassa ja ansaitsi palkintokaappiinsa vuoden tulokkaan pystin kauden 2016/17 päätteeksi. Iisalo valmensi Kivimäkeä Salossa kolmen kauden verran.

– Joonaksella on kova vaatimustaso, jonka hän nosti heti ekoista treeneistä lähtien Karkkilassa. Sama jatkui myös Korisliigassa. Vaatimustaso ja treenien intensiteetti, se on kyllä opettanut. Jos treenaa kovaa, niin pelikin tuntuu vähän helpommalta.

Ville Tuominen

Ville Tuominen valmensi Kivimäkeä päättyneellä kaudella. Kuva: Ville Vuorinen.

Iisalon siirtyessä Saksaan valmentamaan veljensä rinnalle, Salon peräsimeen palkattiin yksivuotisella sopimuksella Ville Tuominen, joka jätti jälkensä Kivimäkeen lyhyessä ajassa.

– Ville antoi paljon vuoden aikana, vaikka kausi jäi vähän kesken. Villellä on kova auktoriteetti ja on vaativa, mutta hän kommunikoi pelaajien kanssa todella hyvin, Kivimäki aloittaa.

– Jos hän vaikka huomasi, että itselle oli pari huonoa peliä, niin käytiin juttelemassa asiat lävitse. Hän sai koko joukkueen puhaltamaan samaan hiileen ja uskomaan yhteiseen juttuun.

 
28.6.2023 10:35 Susijengi

Joel Mäntynen: ”Korintekeminen on mun isoin vahvuus”

Vaikka Joel Mäntynen, 21, onkin tehnyt itsestään nimeä ennen kaikkea pisteidentekijänä, hän yllätti jopa itsensä kohotessaan viime kaudella Korisliigan parhaiden pistemiesten kategoriaan. Puhjettuaan kukkaan pääsarjatasolla Mäntynen hakee nyt uralleen seuraavaa nostetta. Susijengi Rising Stars -leiritys palvelee tässä kokonaisuudessa useampaa tarkoitusta.

26.6.2023 12:11 Susijengi

Eemi Luukkonen etenee kehitysharppauksesta toiseen

Eemi Luukkonen, 200 cm ja 20 vuotta, kasvoi vuosi sitten kesällä ikäluokkamaajoukkueensa keulakasvoksi ja nosti vajaamiehisen ryhmänsä altavastaajan asemasta B-divisioonan mitalipeleihin. Nyt Lahti Basketballin juniorimyllyn kasvatti nauttii ensimmäisestä kesästään aikuisten maajoukkueympyröissä ja tähtää seuraavalle kehitysaskeleelleen.

21.6.2023 10:35 Susijengi

Perttu Blomgren: ”Ei ole enää lähtöjännitystä”

Perttu Blomgren, 21, sai seurajoukkuekaudesta 2022–23 sen, mitä tavoittelikin: runsaasti peliminuutteja ja mahdollisuuden jatkaa nousuaan Korisliigan kärkipelaajien joukkoon. Nyt edessä on Blomgrenin uran toinen susikesä ja jo ensimmäisessä ottelussa Latviaa vastaan hän osoitti, miksi häntä pidetään kansainvälisen tason pelaajalupauksena.

20.6.2023 11:29 Susijengi

Vili Nyman: ”Tuntuu hyvältä vetää taas Suomi-paita päälle”

Perinteikkään kotkalaisseuran KTP:n kasvatti Vili Nyman, 25, kuului oman ikäluokkansa juniorimaajoukkueen ehdottomiin kärkinimiin. Määrätietoinen harjoittelu auttoi Nymania tekemään läpimurtonsa Korisliigan kotimaiseen eliittiin 2022-23-kaudella ja nyt mies on palannut puolen vuosikymmenen jälkeen Suomi-paitaan Susijengi Rising Stars -leirityksessä.

14.6.2023 12:32 Susijengi

Thomas Tumba: ”Korisliiga on ollut oikea askel”

KTP:n juniorimyllyn kasvatti Thomas Tumba, 22, on tunnettu koripallopiireissä yhtenä ikäluokkansa lupaavimmista koripalloilijoista. Joensuussa vietetty ensimmäinen ammattilaiskausi toi mukanaan Suomen cupin mestaruuden, SM-pronssia ja Korisliigan vuoden tulokkaan palkinnon. Susikesä 2023 on ”Masille” taas mahdollisuus ottaa yksi kehitysloikka.

15.5.2023 17:08 Korisliiga

Henri Kantonen: “Meiltä löytyy tarvittavaa periksiantamattomuutta”

Helsinki Seagulls näytti Korisliigan viidennen finaalin neljännen jakson alussa liitelevän vastustamattomasti kohti mestaruutta Kauhajoen IKH Areenalla, mutta Henri Kantosen johtama Karhu Basket tuli rinnalle ja nipisti voiton. Kantosen ja Karhu Basketin teema tiistain kuudenteen finaaliotteluun on selvä: iso ryöstö.

7.12.2021 09:15 Korisliiga

Maisteri Jamar Wilson: ”Haluan antaa takaisin saamastani hyvästä”

Susijengiä viimeiset kuusi vuotta edustanut Kataja Basketin pelinrakentaja Jamar Wilson, 37, saavutti syksyllä merkittävän rajapyykin valmistuttuaan urheilujohtamisen maisteriksi Southern New Hampshiren yliopistosta. Wilson keskittyy vielä täysillä koripallouraansa, mutta uskoo koulutuksen olevan apuna yhteisön auttamisessa pelivuosien jälkeen.

23.12.2020 12:15 Korisliiga

Jussi Laakso on tyytyväinen joukkueen alkukauteen, yleinen tilanne kuitenkin huolestuttaa mestarivalmentajaa

Sarjajohtaja Helsinki Seagulls on marssinut alkukaudella voitosta voittoon. Korisliigassa on nähty paljon uusia piristysruiskeita, mutta poikkeustilanne ja sen tuomat vaikutukset etenkin harrastustoimintaan vetävät Laakson mielen kuitenkin mietteliääksi.

17.12.2020 13:16 Korisliiga

Henri Ventoniemen osakekurssi hurjassa nousussa – Lahden 25-vuotias sentteri tähyää vielä maailmalle ja maajoukkueuralle

Lahti Basketball pelasi ennen ottelutaukoa itsensä miesten Korisliigan neljännelle sijalle. Joukkueen kotimainen sentteri Henri Ventoniemi viettää uransa parasta kautta.

16.12.2020 12:38 Pääjuttu

Korisliigan tunnetuin riimittelijä Tomi Kaminen kertoo, että KTP on ottelutauolla saanut alle kauden parhaita harjoituksia

KTP-Basketin päävalmentaja Tomi Kaminen on sitä mieltä, että joukkueen suunta on ottelutauolla kääntynyt selkeästi ylöspäin. Loukkaantuneiden pelaajien paluu kokoonpanoon näkyy harjoituksissa uutena intona.

Näytä lisää vastaavia