Alexandra Ailus jatkaa Hongassa

16.6.2020 12:07 Tapiolan Honka on solminut vuoden mittaisen jatkosopimuksen seuran oman kasvatin ja kapteenina naisten Korisliiga-joukkueessa toimineen Alexandra Ailuksen kanssa.

Alexandra Ailus esitti viime kaudella ennakkoluulottomia otteita naisten Korisliigassa. Kuva: Ville Vuorinen

Vuonna 2002 syntynyt Ailus teki läpimurtonsa naisten Korisliigassa päättyneellä kaudella. Hän tilastoi pelaamassaan 24 ottelussa 10,5 pistettä, 2,6 levypalloa ja 2,8 koriin johtanutta syöttöä ottelua kohden. Naisten Korisliigan yleisöäänestyksessä Ailus sijoittui toiseksi kauden kehittyneimmän pelaajan äänestyksessä.

- Kevät on ollut kieltämättä erilainen. Kauden yllättävä loppuminen tuli tietysti shokkina ja meni hetki, että sai muodostettua uuden rytmin. Treenaaminen jatkui omatoimijakson muodossa joko yksin tai kaverin kanssa sekä etäkoulujuttuja tehdessä, mikä oli toki kivaa vaihtelua sekin. Normaalit harjoittelumuodot piti korvata uusilla luovilla keinoilla, kun muun muassa kenttiä, saleja tai valmentajia ei ollut siinä vieressä. Aikaa jäi paljon myös muunlaiselle liikunnalle ja sellaisille jutuille mitä ei normaalissa arjessa välttämättä ehtisi toteuttamaan, Ailus kertoo Hongan tiedotteessa.

Ailus on esiintynyt nuorten maajoukkueissa 56 ottelussa, joissa on syntynyt keskimäärin 6,9 pistettä ottelua kohden. Takapelaajan tontilla viihtyvän Ailuksen palkintovitriinistä löytyy viisi junioreiden SM-mitalia.

- Seuraavien kuukausien ohjelmassa on kesäharjoittelua sekä muutamia maajoukkueleirejä ja tapahtumia, jotka saadaan onneksi järjestettyä. EM-kisojen pois jääminen ohjelmasta toki harmittaa. Muuten suunnitelmissa on kavereiden ja perheen kanssa yhdessäoloa, syksyn YO-kirjoituksiin lukemista, uimista ja luonnosta nauttimista sekä ylipäätänsä akkujen lataamista ensi kautta varten, Ailus avaa.

Henkilöt

 
27.1.2024 19:45 Naisten Korisliiga

ToPo:n voittokululle jatkoa – huippuvireinen Saana Kujala johdatti Pyrinnön voittoon

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Päivän voittajia olivat ToPo, ViVe ja Pyrintö.

26.1.2024 20:08 Naisten Korisliiga

Hongalle vieraspisteet Helsingistä

Naisten Korisliigan illan ainoassa ottelussa Tapiolan Honka voitti vieraskentällä HBA-Märskyn 59-56.

24.1.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigassa kotivoittoja

Naisten Korisliiga jatkui neljällä ottelulla. Illan kierroksella nähtiin kotivoittoja, kun Honka, ViVe, Kouvottaret ja ToPo nappasivat sarjapisteitä.

23.1.2024 16:12 Naisten Korisliiga

Iina Keski-Saari palaa Pyrintöön - Shaw jatkosopimukseen

Viime kauden päätteeksi pelaajauransa kertaalleen päättänyt Iina Keski-Saari, 26, palaa Pyrinnön kokoonpanoon jo keskiviikon vierasottelussa Vimpelin Vetoa vastaan.

21.1.2024 20:45 Suomen Cup

ToPo naisten Motonet Suomen Cupin mestari

ToPo vei nimiinsä naisten Motonet Suomen Cupin toisen kerran peräkkäin. Finaalissa kaatui PeKa selvin lukemin 106-77.

21.1.2024 12:01 Suomen Cup

ToPo ja PeKa naisten Motonet Suomen Cupin finaalissa sunnuntaina klo 17:45

Naisten Suomen Cupin mestari 2023 ratkeaa sunnuntaina, kun Torpan Pojat ja Peli-Karhut kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä TV2:lla ja Yle Areenassa.

20.1.2024 17:52 Suomen Cup

Naisissa PeKa ja ToPo lunastivat paikat Motonet Suomen Cupin finaaliin

Naisten puolella Motonet Suomen Cupissa nähdään uusinta viime vuoden finaalista. PeKa eteni finaaliin kaatamalla Hongan. ToPo puolestaan pudotti Pyrinnön kyydistä. Urhea-hallissa pelattava finaali pelataan sunnuntaina 21. tammikuuta klo 17:45. Se on nähtävissä Yle TV2:lla ja Yle Areenassa.

19.1.2024 14:00 Suomen Cup

Pystyykö kukaan horjuttamaan voittamatonta ToPoa naisten Suomen Cupissa?

Naisten Suomen Cupin välierät pelataan lauantaina 20. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Välierien voittajat kohtaavat finaalissa sunnuntaina. Torpan Pojat lähtee puolustamaan mestaruutta. YLE välittää Suomen Cupin Final Fourin kanavillaan.

14.1.2024 21:15 Naisten Korisliiga

FoA:lle vieraspisteet Kouvolasta

Forssan Alku haki voiton Kouvottarien kustannuksella ja palasi voittokantaan kahden tappiollisen ottelun jälkeen. Peli päättyi vieraiden hyväksi 84-77.

13.1.2024 19:45 Naisten Korisliiga

ToPo ei ollut yllätettävissä kotikentällään

Sarjaa johtava ToPo palasi pitkältä pelitauolta, kun joukkue kohtasi Helsingissä ViVe:n. Helsinkiläiset jatkoivat siitä mihin viime vuonna jäivät, kun voitto kirjattiin heille 83-66.

Näytä lisää vastaavia