Anniina Äijänen ammattilaiseksi Espanjan pääsarjaan

3.7.2018 10:32 Susiladiesin Anniina Äijänen on tehnyt sopimuksen Espanjan pääsarjassa Liga Femeninassa pelaavan Cadí La Seun kanssa. 22-vuotias Äijänen siirtyy ammattilaiseksi Xavierin yliopistosta.

Anniina Äijänen pelaa tulevalla kaudella Espanjan Liga Femeninaa. Kuva: Ville Vuorinen

Tampereen Pyrinnön kasvatti päätti seniorikautensa keväällä kovamaineisessa Xavierin yliopistossa, jossa hän tehtaili neljännellä kaudellaan keskimäärin 7,9 pistettä ja 4,2 levypalloa ottelua kohden. 189-senttinen Äijänen pelasi Xavierin paidassa päättyneellä kaudella 30 ottelua ollen aloitusviisikossa jokainen kerta.

– Hyvillä fiiliksillä siirryn ammattilaiseksi, olen innoissani tulevasta kaudesta. On kiva palata Eurooppaan ja päästä haastamaan itseään ja kehittymään noin kovassa liigassa, Äijänen kommentoi siirtoaan.

Viralliselta nimeltään Associació Esportiva Sedís Bàsquet, mutta sponsorointisyistä nimellä pelaava Cadí La Seu sijoittui viime kaudella Liga Femeninassa seitsemänneksi jääden täpärästi pudotuspelien ulkopuolelle.

– Tavoitteena on päästä pelaavaan kokoonpanoon ja auttaa joukkuetta voittamaan. Meillä tulee olemaan nuori joukkue verrattuna liigan kärkipäähän ja odotuksena joukkueelle on paikka pudotuspeleihin, Äijänen kertoo.

Ennen siirtymistään NCAA-parketeille Äijänen pelasi kaksi kautta Naisten Korisliigaa BC Nokian ja Forssan Alun riveissä. Naisten maajoukkueessa hän on pukenut ylleen Suomen paidan kaksikymmentä kertaa.

– Anniina edustaa uutta ja modernia suomalaista pelaajatyyppiä: isokokoinen, urheilullinen, monipuolinen ja erittäin fiksu, Susiladiesin päävalmentaja Pekka Salminen kertoo.

– Hän on myös malliesimerkki strategiastamme: yliopiston kautta lisäpotkua uralla, siitä Eurooppaan hyvään sarjaan ja ammattilaiseksi. Onnittelut Äijälle!

Lisätietoja: Anniina Äijänen cierra la pintura de Cadi La Seu

Henkilöt

 
11.3.2024 08:07 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier taistelee EuroCupin finaalipaikasta – Anissa Pounds juhli suomalaiskohtaamisen voittoa

EuroCupin välierät alkoivat viime viikolla ja Awak Kuierin Reyer Venezia petasi jännittävät lähtöasetelmat toiseen osaotteluun. Anissa Pounds pääsi paukuttelemaan henkseleitään Saksassa suomalaiskohtaamisen voiton kunniaksi.

4.3.2024 11:14 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen isossa roolissa tärkeässä voitossa – ”Itsellä upposi tärkeissä paikoissa”

Lotta-Maj Lahtisen heitot upposivat oikeisiin hetkiin, kun hän auttoi Sedis Basquetin tärkeään voittoon maratonottelussa. Elina Aarnisalo merkkautti komean tupla-tuplan Belgiassa, Roosa Lehtoranta ylsi kauden piste-ennätykseensä Saksassa ja Sofia Pelander sai valinnan kierroksen joukkueeseen Ruotsissa.

1.3.2024 10:13 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia EuroCupin välieriin

Awak Kuier oli siivittämässä Reyer Veneziaa EuroCupin välieriin, kun latvialainen TTT kaatui selvästi. Sofia Pelander sai vahvan startin viikkoon Ruotsissa.

26.2.2024 09:40 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia tarrasi kiinni EuroCupin välieräpaikkaan

Awak Kuierin Reyer Venezia otti ison askeleen kohti EuroCupin välieräpaikkaa, kun se avasi puolivälierät selvällä voitolla TTT Riiasta. Espanjassa ja Ruotsissa nähtiin suomalaisten kohtaamiset.

5.2.2024 10:44 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen loisti suomalaiskohtaamisessa – Awak Kuierin Venezia nappasi silti voiton

Helmi Tulonen vei tilastojen valossa pidemmän korren Awak Kuierista, mutta Kuierin Reyer Venezia kuittasi voiton joukkueiden kohtaamisessa. Saksassa nähtiin myös suomalaisten yhteenotto.

2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

22.1.2024 13:12 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ja Anissa Pounds heittivät kovat pisteet voitoissa

Elina Aarnisalo ja Anissa Pounds johdattivat Susiladies-pelaajien laajaa rintamaa Euroopan korisparketeilla. Sara Rokkanen kirjautti niin ikään hienon pistemäärän ja Helmi Tulonen auttoi joukkueensa tärkeään voittoon Italiassa.

18.1.2024 10:03 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Venezia eteni EuroCupin puolivälieriin

Reyer Venezian mestaruusjahti EuroCupissa jatkuu, kun Awak Kuier oli johdattamassa joukkuetta puolivälieriin. Lotta-Maj Lahtisen Sedis Basquetin taival kuitenkin päättyi.

15.1.2024 11:51 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier ja Elina Aarnisalo voittojen takuunaisina

Awak Kuier ja Elina Aarnisalo olivat isoissa rooleissa joukkueidensa jatkaessa tappioitta sarjoissaan. Sofia Pelander teki kovaa jälkeä Ruotsissa ja Anissa Pounds oli joukkueensa pisteykkönen Saksassa.

11.1.2024 09:51 Suomalaiset ulkomailla

EuroCupin neljännesvälierät käynnistyivät - Kuierille voitto, Lahtiselle tappio

EuroCupin neljännesvälierät käynnistyivät keskiviikkoiltana. Awak Kuierin Reyer Venezia otti tiukan otteen jatkopaikasta, kun Lotta-Maj Lahtisen Sedis Basquet taipui omassa ottelussaan. Saksassa Roosa Lehtorannan taistelu cupin voitosta jatkuu.

Näytä lisää vastaavia