Anniina Äijäsellä nousujohteinen kausi Espanjassa – ”Olen kehittynyt kauden aikana paljon”

28.2.2020 13:03 Espanjan Liga Femenina 2:n Ferrolissa pelaava Anniina Äijänen, 24, on parantanut joukkueen mukana peliään kauden edetessä. Tällä hetkellä nousijasuosikkeihin lukeutuva Ferrol liihottaa seitsemän ottelun voittoputkessa ja Äijänen on raivannut tiensä avausviisikkoon.

Anniina Äijänen pelaa toista vuottaan Espanjassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Äijänen pelasi viime kaudella Sedis Basquetin riveissä Espanjan pääsarjaa, mutta vaihtoi täksi kaudeksi sarjaporrasta alemmas pääsarjasta pudonneen Ferrolin joukkueeseen. Joukkueen tavoitteena on nopea paluu huipulle ja tällä hetkellä joukkue on aikataulussa.

- Olen tykännyt joukkueesta ja kaupungista, ja mielestäni olen kehittynyt kauden aikana paljon. Pelien taso tosin vaihtelee sarjassa ja joskus tulee murskavoittoja, mutta muuten on ollut tosi mielenkiintoista. Lisäksi on mielekästä pelata pudotuspelipaikasta ja meillä on kaikki mahdollisuudet nousuun. Olisi tosi hienoa päästä juhlimaan nousua kauden päätteeksi, Äijänen kertoo.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Äijänen on noussut viime aikoina entistä isompaan rooliin joukkueessa ja ottanut paikkansa avausviisikossa. Äijänen onkin ollut kauteensa kokonaisuudessaan tyytyväinen.

- Joulun jälkeen olen saanut enemmän vastuuta ja sitä kautta onnistumisia. Nyt olen päässyt pelaamaan enemmän ja valmentajalta on tullut luottoa.

Äijänen on käyttänyt vastuunsa hyvin ja pelannut tämän vuoden puolella kauden parhaat pelinsä.

- Olen vähän erilainen pelaajatyyppi kuin meidän toinen iso pelaaja. Pystyn levittämään peliä hieman enemmän ja heittämään myös kolmen pisteen heittoja. Se oli ainakin se alkuperäinen syy miksi nousin ensimmäistä kertaa avausviisikkoon, 5,6 pisteen, 3,6 levypallon ja 1,8 syötön keskiarvoilla pelannut Äijänen kertoo.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Ferrol pelasi pääsarjassa kaudet 2014-19 edeten parhaimmillaan kahdesti välieriin. Viime kauden päätteeksi joukkue kuitenkin putosi sarjaporrasta alemmas. Täksi kaudeksi joukkue lähti nousutavoittein, mutta alkukaudesta meno oli vielä tahmeaa, vaikka se pystyi raapimaan voittoja hyvällä tahdilla. Joulun jälkeen peli alkoi luistaa ja nyt Ferrol liihottaa seitsemän ottelun voittoputkessa ja yhtenä menestyksen takeena on ollut tiivistynyt puolustuspelaaminen. Ennen joulutaukoa Ferrol antoi vastustajalle keskimäärin 62 pistettä, kun taas tämän vuoden puolella vastustaja on rokottanut ainoastaan 54 pisteen keskiarvolla. Ferrol onkin vielä tämän vuoden puolella voittamaton.

- Syksyllä ja talvella oli vähän erilaisia vaikeuksia ja puolustuksessa oli hankalaa. Joulun jälkeen kuitenkin hitsauduimme yhteen ja löysimme toisemme. Samalla puolustuspelaaminen parantui huomattavasti ja sen ansiosta olemme pystyneet ottamaan hyviä voittoja.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Kesällä joukkueen päävalmentajaksi palkattiin Lino Lopez, joka johti joukkuetta sen menestysvuosina ja viime kaudella hän toimi alkukauden Euroliiga-joukkue Avenidan päävalmentajana. Äijänen on ollut päävalmentajaan tyytyväinen.

- Hän antaa paljon palautetta ja jos teen jotain väärin, niin se pyritään heti korjaamaan. Lisäksi katsomme paljon videoita henkilökohtaisista suorituksista ja se on mielestäni auttanut. Tykkään myös meidän pelityylistä ja siitä miten pelaamme.

LF2 pelataan kahdessa 14 joukkueen lohkossa, joista lohkojen neljä parasta jaetaan runkosarjan jälkeen kahteen neljän joukkueen jatkolohkoon. Jatkolohkojen kaksi parasta etenevät varsinaiseen pudotuspelivaiheeseen ja finalistit ansaitsevat nousun. Ferrol on tällä hetkellä A-lohkossa toisena kolme voittoa lohkon kärkijoukkue Estudiantesia perässä.

- Tässä on seitsemän peliä vielä jäljellä ja mitä tahansa voi tapahtua, mutta jos jatkamme omaa perussuorittamistamme, pystymme kehittymään ja menemään eteenpäin joukkueena, uskoisin meillä olevan hyvät mahdollisuudet ottaa ainakin lohkon kakkospaikka.

Suomalaisittain sarja on erittäin mielenkiintoinen, sillä Elina Koskimiehen Ibaizabal on heti Ferrolin vanavedessä kolmantena.

- Siinä on monta joukkuetta jotka taistelevat pudotuspelipaikasta ja Elinan joukkue on myös kova. Keskinäisissä peleissä olemme tietenkin vastustajina, mutta muuten kannustamme toisiamme ja toivon hänelle ja heille kaikkea hyvää. Toivottavasti nähdään pudotuspeleissä seuraavan kerran.

Anniina Äijäsen kauden tilastot

Henkilöt

 
9.1.2021 12:40 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander vaatii itseltään enemmän – ”Tulen parantamaan loppukaudesta”

Sofia Pelander pelaa ensimmäistä kauttaan Saksassa, kun hän teki kesällä sopimuksen Bundesliigassa pelaavan Hernerin kanssa. Pelander löytää alkukauden jälkeen parannettavaa sekä itseltään että joukkueelta.

23.10.2020 21:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander tavoittelee Saksan mestaruutta

Viiden Ruotsissa vietetyn kauden jälkeen Sofia Pelander vaihtoi kesällä maisemaa tehdessään sopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Herner TC:n kanssa. Pelander lähtee uuteen haasteeseen suurella innolla.

9.10.2020 20:52 Suomalaiset ulkomailla

Susiladies-kolmikko aloittaa kautensa Espanjassa viikonloppuna

Espanjan Liga Femenina 2:ssa pelaa tällä kaudella kolme suomalaista. Elina Koskimies aloittaa toisen kautensa GDKO Ibaizabalin joukkueessa ja hän sai täksi kaudeksi joukkuekaverikseen Helmi Tulosen. Lisäksi Anniina Äijänen aloittaa toisen kautensa Universitario de Ferrolin joukkueessa.

6.10.2020 20:13 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Pounds palasi hyvillä mielin Belgiaan – ”Hyvä paikka jatkaa uraa”

Kesken viime kauden belgialaisjoukkue Pepinsteriin siirtynyt Anissa Pounds jatkaa seurassa myös tällä kaudella. Pounds aloittaa nyt ensimmäisen kokonaisen kautensa seurassa.

2.10.2020 19:42 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin ammattilaisura starttaa Italiassa – ”Toivottavasti pystyn kehittymään paljon”

Awak Kuier teki kesällä italialaisen Ragusan kanssa sopimuksen ja aloittaa ensimmäisen kautensa ammattilaisena. Kuier antoi jo osviittaa siitä mitä tuleman pitää kauden alla pelatussa Supercupissa. Pelaaja itse lähtee kuitenkin jalat maassa kauteen.

1.10.2020 09:57 Suomalaiset ulkomailla

Ruotsin liigassa tällä kaudella kolme suomalaispelaajaa - Karsten ja Salmi aloittavat ammattilaisuransa

Ruotsin sarjassa nähdään tällä kaudella kolme suomalaispelaajaa, kun Ninni Salmi ja Sandra Karsten aloittavat ammattilaisuransa Wetterbydgen Sparksin riveissä. Isabella Kaukopaasi sen sijaan aloittaa toisen kautensa Visbyn joukkueessa.

22.9.2020 21:00 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen valmiina vastuuseen Islannissa – ”Tavoitteena on kehittyä johtajana kentällä”

Annika Holopainen aloittaa neljännen kautensa ammattilaisena ja kesällä hän otti suunnakseen Islannin ja reykjavikilaisen KR:n joukkueen. Holopaisella on odotettavissa iso rooli joukkueessa ja hän on siihen valmis tarttumaan.

18.9.2020 15:41 Suomalaiset ulkomailla

Sara Rokkanen ja Marianne Kalin aloittavat ammattilaisuransa Espanjassa viikonloppuna

Espanjan Liga Femenina käynnistyy tulevana viikonloppuna ja tällä kaudella sarjassa nähdään kaksi suomalaispelaajaa, kun Sara Rokkanen ja Marianne Kalin aloittavat ammattilaisuransa CB Bembibren joukkueessa.

4.8.2020 08:57 Susiladies

Carolina Kert: Kuinka paljon voi tapahtua kahden kesän välissä?

Vähän yli vuosi sitten Carolina Kert, 19, ei ollut pelannut yhtään maaottelua missään ikäluokassa. Edelliskesä täyttyi haastajamaajoukkueen ja 20-vuotiaiden naisten otteluilla, vuodenvaihde siirrolla Tallinna Ülikooliin ja nyt loppukesästä hänellä on mahdollisuudet debytoida Susiladiesissa.

13.5.2020 12:53 Suomalaiset ulkomailla

Seuravaihto piristi Helmi Tulosen kautta – ”Koris oli oikeasti kivaa”

Helmi Tulonen, 21, pelasi menneen kauden Espanjan Liga Feminina 2:ssa. Tulonen aloitti kauden Celta Vigossa, mutta vaihtoi kesken kauden lanzarotelaisen Magec Tiasin riveihin.

29.4.2020 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehellä opettavainen debyyttikausi ulkomailla – ”Koko ajan meni paremmin”

Elina Koskimies, 23, pelasi ensimmäisen kautensa Euroopassa ammattilaisena neljän USA:n yliopistossa vietetyn vuoden jälkeen, kun hän pelasi menneen kauden Espanjan Liga Femenina 2:n GDKO Ibaizabal ST:n joukkueessa. Koskimies ei arkaillut uutta tilannetta, vaan pelasi heti vahvan kauden uudessa ympäristössä.

25.4.2020 20:39 Suomalaiset ulkomailla

Vastuu toi Anniina Äijäselle itseluottamusta – ”Ratkaisuja pitää ottaa”

Espanjan Liga Femenina 2 ei ole vielä virallisesti iskenyt lappua luukulle, mutta Anniina Äijänen, 24, ei elättele toiveita kauden jatkumisesta. Äijänen pelasi kokonaisuudessaan nousujohteisen kauden Universitario Ferrolissa ja meni pelaajana jälleen pykälän eteenpäin.

3.4.2020 14:53 Suomalaiset ulkomailla

Kaisa Kuisma urakoi isossa roolissa Portugalissa – ”Voin olla ihan tyytyväinen”

Kaisa Kuisma, 25, otti ensikosketuksensa ulkomaan kentille tällä kaudella, kun hän pelasi ensimmäisenä suomalaispelaajana Portugalin liigassa. Kuisma viihtyi hyvin pelikentällä sekä sen ulkopuolella, vaikka uuden sarjan pelityyli ja maan kulttuuri toivat alussa omat haasteensa.

1.4.2020 14:09 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen sai peliinsä uusia elementtejä Ranskassa – ”Peliini tuli monipuolisuutta”

Annika Holopainen, 26, vietti menneen kauden Ranskan Ligue 2:n Reimsin joukkueessa. Holopainen kokee erityisesti monipuolistuneensa pelaajana kauden aikana.

29.3.2020 15:34 Suomalaiset ulkomailla

Pirttisellä ja Kertillä positiiviset kaudet

Veera Pirttinen, 22, pelasi menneen kauden Islannissa Snæfell joukkueessa lukeutuen joukkueen kantaviin voimiin. Carolina Kert, 19, sen sijaan otti alkuvuodesta ensimmäisen hyppäyksensä ulkomaille vaihdettuaan HBA Märskyn Tallinna Ülikoolin joukkueeseen.

25.3.2020 14:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannalla ja Anissa Poundsilla vaiherikkaat kaudet

Roosa Lehtoranta, 22, pelasi ensimmäisen kautensa ulkomailla ja kuului belgialaisseura Antwerpen Giantsin avainpelaajiin läpi kauden. Anissa Poundsin, 27, kauteen sen sijaan mahtui käänteitä, kun hän aloitti kauden Saksan 2. Bundesliigassa Bergische Löwenissä, mutta siirtyi kesken kauden Belgiaan Pepinsterin joukkueeseen.

25.12.2019 09:03 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander nauttinut isosta vastuusta ja kovista peleistä

Susiladiesin kapteenina EM-karsinnoissa toiminut Sofia Pelander, 27, on saanut paljon vastuuta uudessa seurassaan A3 Basket Uumajassa. Alkukauden kohokohtina Pelanderille ovat olleet pelit EuroCupissa sekä maajoukkueen EM-karsintaottelut.

29.11.2019 14:13 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehellä vahva alkukausi Espanjassa – ”Mennyt vielä paremmin kuin odotin”

Neljä edellisvuotta USA:n yliopistossa viettänyt Elina Koskimies, 22, aloitti tänä syksynä ammattilaisuransa, kun hän teki sopimuksen Espanjan kakkosliigassa pelaavan GDKO Bizkaia Ibaizabalin kanssa. Kausi on alkanut sekä Koskimieheltä että joukkueelta erinomaisesti.

16.10.2019 20:25 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander odottaa EuroCupin kovia haasteita

Naisten EuroCup käynnistyy Sofia Pelanderin ja hänen edustamansa A3 Basket Uumajan osalta torstaina, kun joukkue kohtaa kotikentällä Orman Genclikin. Pelander odottaa EuroCupissa kovia pelejä.

5.10.2019 10:51 Susiladies

Espanjan Liga Femenina 2:ssa vahva suomalaisedustus

Espanjan kakkosliigassa, Liga Femenina 2:ssa, nähdään tulevalla kaudella vahva suomalaisedustus, kun sarjassa pelaa peräti neljä suomalaispelaajaa. Vilma Kesänen pelaa Barakaldossa, Helmi Tulonen Celta Vigossa, Anniina Äijänen Universitario de Ferrolissa ja Elina Koskimies aloittaa ammattilaisuransa GDKO Bizkaia Ibaizabalin riveissä.

Näytä lisää vastaavia