Anton Mirolybov selviytyi kaudesta voittajana finaalitappiosta huolimatta

28.6.2022 21:18 Viime kaudella Swans Gmundenin Itävallan mestariksi yhdessä apuvalmentajansa Aleksi Koskisen kanssa johdattanut Anton Mirolybov kävi elämänsä suurinta taistelua tällä kaudella, kun hänellä todettiin viime kesänä syöpä. Vaikka Swans hävisi Itävallan liigan finaalisarjassa Wienille, oli vuosi Mirolyboville henkilökohtaisesti vaikeuksien kautta voitto.

Anton Mirolybov kävi taistelua myös pelikentän ulkopuolella. (Kuva: Swans Gmunden)

Swans lähti kauteen hallitsevana mestarina, mutta samalla haastajan roolissa. Wien oli kauteen lähdettäessä iso ennakkosuosikki ja korjasi lopulta mestaruuden voitettuaan Swansin finaalisarjassa otteluvoiton 3-1. Swans oli käytännössä ainoa joukkue, joka pystyi pistämään Wienille hanttiin kauden aikana, mutta pääkaupunkilaiset osoittautuivat lopulta liian kovaksi.

- Isossa kuvassa kauden päättäminen tappioon kismittää aina, mutta toisaalta Wien oli tehnyt todella isoja satsauksia ja sitä kautta ”kaikki meni odotusten mukaan”. Tietysti hienoa, että jos Wien oli iso ennakkosuosikki, niin me olimme yksi isoista haastajista, joten sitä kautta kausi meni ennakkokaavailujen mukaisesti. Minulle jäi kuitenkin olo, ettemme saaneet itsestämme parasta irti finaaleissa, ja vaikka aiheutimme Wienille kolmannessa finaalissa heidän ainoan playoffs-tappionsa, ja ainoan tappion koko kaudella kotona, niin olisimme voineet pelata paremmin. Se jäi harmittamaan, Mirolybov kertasi kautta.

Mirolybov oli alkukaudesta joukkueen mukana oman vointinsa mukaan ja Koskinen hoiteli peleissä päävalmentajan tehtävät. Helmikuussa Mirolybov palasi kuitenkin ensimmäistä kertaa Swansin penkin päähän ja otti oman paikkansa pudotuspelien alla.

Kausi oli Mirolyboville henkilökohtaisesti luonnollisesti raskas, mutta samalla se oli kuitenkin opettavainen.

- Itselle jäi tietysti se ajatus, että kaikkea pitää pystyä katsomaan isossa kuvassa. Ei tuijottaa ainoastaan yksittäisiä harjoituksia tai yhtä tulosta, vaan nähdä sitä isoa kuvaa paremmin. En ikinä osannut kuvitella, että tämä vuosi olisi ollut niin raskas kuin siitä lopulta muodostui.

- Kyllä positiivisena asiana varmasti otan mukaan sen, miten lämpimästi ihmiset ovat olleet matkassani mukana. Ei ainoastaan oman joukkueeni pelaajat tai seurajohto, vaan koko liigan valmentajayhteisö, vastustajien pelaajat, meidän fanit sekä tietysti lukematon joukko Suomessa asuvia ihmisiä. On käsittämätöntä miten yhteisö tukee yksilöä, kun hänellä on hätä tai tarve tukeen. Siitä tulee liikuttuneen lämmin mieli edelleen joka päivä, Mirolybov kiittää.

Aleksi Koskinen (vas.) kantoi isoa vastuuta Anton Mirolybovin ollessa sivussa. (Kuva: Swans Gmunden)

Aleksi Koskinen (vas.) kantoi isoa vastuuta Anton Mirolybovin ollessa poissa. (Kuva: Swans Gmunden)

Mirolybov antaa vielä erityiskiitoksen Koskiselle, joka kantoi kauden aikana isoa vastuuta. Mirolybov pystyi keskittymään rauhassa toipumiseen, kun joukkue oli luotettavissa ja osaavissa käsissä.

- Aleksi toimi loistavalla tavalla hänelle täysin uudessa roolissa. Hän teki töitä meidän yhteisten toimintatapojen mukaisesti ja laittoi itsensä likoon. Ilman Aleksin työmäärää kentällä, ja kaikkea sitä päivittäistä apua kentän ulkopuolella, en olisi pärjännyt näin hyvin. Harmittavan vähälle huomiolle itseltäni jäi Aleksin tukeminen hänelle uudessa tilanteessa. Siksi onkin tässä hyvä häntä isosti kiittää!

Mirolybov jatkaa Swansin päävalmentajana myös ensi kaudella, kun seura solmi hänen kanssaan jatkosopimuksen. Ensi kaudella Swans pääsee karsimaan Mestarien liigaan ja se tuo oman lisämausteensa. Kokonaisuudessaan seuran toiminta ottaa ensi kaudella ison harppauksen eteenpäin ja Mirolybovilla on omat kehitysajatuksensa tulevasta.

- Haluan toki seurata lajin kehitystä ja sitä kautta tuoda uusia virikkeitä toimintaan. Seuramme on viime vuosien aikana ottanut isoja askeleita eteenpäin ja nyt ensi kaudella karsimme Mestarien liigaan, olemme perustaneet toiseksi korkeimmalle sarjatasolle farmijoukkueen ja tietysti rakennamme samalla joukkuetta, jolla on tavoitteena kilpailla eurooppalaisessa kilpailussa sekä menestyä kotimaisella tasolla. Varmasti kokoonpanomme elää hieman ja yritämme saada itsellemme vielä yhden täysammattilaisen lisää. Nämä kaikki muutokset ovat isossa kuvassa suuria askeleita eteenpäin. Jokapäiväinen työ tulee ratkaisemaan ensi kauden tuloksen, mutta olen iloinen, että seuralla on luottamus minun osaamiseeni ja myös ajatuksiini seuran kehittämisessä jatkuvasti eteenpäin.

 
18.3.2023 08:36 Suomalaiset ulkomailla

Linda-Lotta Lehtoranta jahtaa kahta pokaalia – ”Hyvillä mielin kohti kevään ratkaisupelejä”

Saksassa alkavat kauden ratkaisuhetket, kun viikonloppuna pelataan cupin lopputurnaus ja ensi viikolla alkavat pudotuspelit. Linda-Lotta Lehtorannan Keltern kuuluu kummassakin voittajasuosikkeihin.

24.2.2023 08:52 Susijengi

Max Besselink: ”Tää matka on vasta alussa”

Helsingin NMKY:ssa koripallo-oppinsa saanut ja viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Max Besselink, 20, pelaa tänään perjantaina ensimmäisen arvokisakarsintaottelunsa Susijengin paidassa. Jo pitkään lupauksia herättäneen Besselinkin kokoonpanopaikan taustalla on nousujohteinen tulokaskausi Saksan Bundesliigan BC Göttingenissä.

22.2.2023 10:09 Susijengi

Mikael Jantunen: ”Olen nykyään rennompi pelaajana”

Mikael Jantunen sai koripalloammattilaisuralleen lentävän lähdön voittamalla Belgian mestaruuden sekä Belgian ja Alankomaiden yhteisliigan parhaan kuudennen pelaajan palkinnon Filou Oostendessa. Kuluvalla kaudella Jantunen, 22, on jatkanut tasaista kehityskäyräänsä Italian Serie A:ssa Basket Trevison paidassa.

21.2.2023 09:56 Susijengi

Edon Maxhuni: ”Tavoitteena on ottaa seuraava steppi”

Yksi seurajoukkuekauden 2022-23 suurimpia suomalaismenestyjiä on ollut esikoiskauttaan Saksan Bundesliigassa pelaava Susijengin aloittava pelinrakentaja Edon Maxhuni, 24. Aiemmin ammattilaisurallaan mm. Virossa ja Hollannissa pelannut Maxhuni teki itsestään nimen viime vuoden EM-kisoissa ja on jatkanut Crailsheimissa siitä, mihin Prahassa ja Berliinissä jäi.

10.2.2023 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla isoja otteluita edessä - "Vähän etuoikeutettu olo"

Sasu Salinilla on tulossa mielenkiintoiset viikot, kun edessä on isoja otteluita. Ensimmäisenä edessä on tulevana viikonloppuna pelattava FIBA Intercontinental Cup, jota seuraavat Copa del Rey sekä MM-karsintaottelut Susijengin kanssa.

7.2.2023 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälä palannut vahvasti loukkaantumisesta – ”Koris on tällä hetkellä tosi kivaa”

Ilari Seppälän alkukausi Ranskan ProB:ssä pelaavan Saint-Chamondin riveissä meni pilalle loukkaantumisen takia. Nyt Seppälä on kuitenkin vihdoin kuntoutunut pelikuntoon.

3.2.2023 10:47 Susijengi

Lauri Markkanen: ”Tunteet nousivat pintaan"

Lauri Markkanen, 25, joutui maanantaina iltapäivällä jännittämään omaa kutsuaan NBA:n vuotuiseen All-Star-otteluun kalkkiviivoille asti. Kun Markkasen nimi lopulta mainittiin, Susijengin jyväskyläläinen ykköstykki kävi ilon keskellä mielessään kaikki historialliseen saavutukseen johtaneet hetket.

2.1.2023 14:05 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin vaihtoi kamppailun sarjapaikasta nousutaisteluun

Kaksi edelliskautta Espanjan Liga Femeninan Bembibressä pelannut Marianne Kalin vaihtoi täksi kaudeksi sarjaporrasta alemmas LF Challengen ennakkosuosikkeihin lukeutuvaan Universitario de Ferroliin. Kauden ensimmäinen puolisko on sujunut sekä joukkueelta että Kalinilta positiivisesti.

27.12.2022 11:14 Suomalaiset ulkomailla

Remu Raitanen otti uuden askeleen urallaan – ”Valinta on osoittautunut oikeaksi”

Viime kaudella Korisliigan parhaaksi pelaajaksi valittu Remu Raitanen teki kesällä sopimuksen Espanjan kakkostasolla, LEB Orossa, pelaavan Albaceten kanssa. Raitanen on esiintynyt vahvasti ensimmäisellä ulkomaan ammattilaiskaudellaan.

23.12.2022 16:46 Susijengi

Yhdysvalloissa korkoa kasvava Miro Little: ”Nyt ollaan päästy vauhtiin”

Miro Little kohosi helmikuussa Susijengiin ensimmäisenä alle 18-vuotiaana debytanttina sitten Teemu Rannikon (1997). Päättyvä vuosi on vienyt Tampereen Pyrinnön kasvatin Susijengin EM-kisamittelön kautta Yhdysvaltoihin ja Sunrise Christian Academyyn, jossa Little on alkuyskähtelyjen jälkeen lunastanut paikkansa joukkueensa eliitissä matkalla kohti NCAA:ta.

19.11.2022 13:46 Suomalaiset ulkomailla

Hyvän alkukauden Espanjassa pelannut Veera Pirttinen innolla Susiladiesin mukaan

Veera Pirttinen otti uuden suunnan uralleen tänä kesänä, kun hän siirtyi Espanjan pääsarjassa pelaavan Bembibren joukkueeseen. Pirttisen kausi on alkanut hyvin niin henkilökohtaisesti kuin joukkueenakin.

29.10.2022 15:01 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenilla värikäs alku Kreikassa – ”Se oli uudenlainen kokemus”

Alexander Madsen siirtyi kesällä Kreikan huippuseuroihin lukeutuvan AEK Ateenan joukkueeseen. Madsenin alkukauteen on mahtunut paljon.

29.10.2022 13:30 Suomalaiset ulkomailla

Suuri vastuu yllättänyt Annika Holopaisen – ”Annoin harjoituksissa kaikkeni”

Uransa aikana Saksassa, Puolassa, Ranskassa ja Islannissa ammattilaisena pelannut Annika Holopainen lisäsi yhden uuden maan ja sarjan kokoelmaansa, kun hän teki kesällä sopimuksen espanjalaisen Araskin kansa. Holopainen on ottanut heti ison roolin joukkueessa.

14.10.2022 12:39 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Pounds ja Elina Koskimies nälkäisinä kauteen

Saksan Bundesliigassa kausi starttaa perjantaina ja mukana on tällä kaudella kolme suomalaispeluria. Anissa Pounds ja Elina Koskimies aloittavat toisen kautensa Angels Nördlingenin riveissä ja Venla Varis siirtyi kesän aikana Marburgin joukkueeseen.

11.10.2022 21:11 Suomalaiset ulkomailla

Saksaan siirtyneellä Edon Maxhunilla iso mahdollisuus – ”Olen päässyt paremmin rytmiin mukaan”

Saksalaisen Merlins Crailsheimin kanssa sopimuksen tehnyt takamiesvelho Edon Maxhuni on aloittanut kautensa Bundesliigassa lupaavasti. Merlins on mukana myös keskiviikkona alkavassa FIBA Europe Cupissa, jossa Maxhuni saa vastaansa muun muassa Craiovan suomalaiskaksikon Topias Palmin ja Shawn Hopkinsin.

4.10.2022 10:48 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lohkovaiheessa vahva suomalaisedustus

Mestarien liigan lohkovaiheen ottelut käynnistyivät maanantaina ja suomalaisten osalta pelit starttaavat tiistaina. Tänä vuonna Mestarien liigassa nähdään yhteensä kolme suomalaispelaajaa ja kaksi päävalmentajaa.

1.10.2022 18:26 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas ja Joonas Iisalo päävalmentajina Bundesliigassa – ”Onhan tämä aika harvinaista”

Saksan Bundesliigassa nähdään tällä kaudella mielenkiintoinen suomalaisvalmentajien kohtaaminen, kun veljekset Tuomas ja Joonas Iisalo ovat vastakkaisilla puolilla. Tuomas jatkaa Bonnin päävalmentajana, kun taas Joonas sai pestin MLP Academics Heidelbergin käskijänä.

27.9.2022 11:27 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulosen tavoite Serie A1:stä täyttyi – ”Olen odottanut kautta jo kauan”

Helmi Tulonen kuului viime kaudella Italian Serie A2:n parhaimpiin pelaajiin. Erinomaiset esitykset noteerattiin myös kovatasoisessa Serie A1:ssä, kun Tulonen sai täksi kaudeksi sopimuksen sarjan kärkijoukkueisiin lukeutuvasta Basket Le Mura Luccassa.

26.9.2022 19:37 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmi ja Shawn Hopkins yhdessä Romaniassa – ”Tämä auttaa kumpaakin”

Tampereen murre tulee tällä kaudella tutuksi romanialaisen SCMU Craiovan pukukopissa, kun Topias Palmi ja Shawn Hopkins tekivät kesällä joukkueen kanssa sopimukset. Ystävykset pääsevät tositoimiin jo tiistaina alkavissa FIBA Europe Cupin karsinnoissa.

21.9.2022 10:14 Suomalaiset ulkomailla

Anton Mirolybovin valmentama Swans Gmunden taistelee paikasta Mestarien liigaan

Mestarien liigan karsintaturnaukset pelataan tällä viikolla. Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden jahtaa paikkaa lohkovaiheessa Belgradissa pelattavasta karsintalohkosta.

Näytä lisää vastaavia