Awak Kuier hurjana HBA:n voitossa – muissa illan otteluissa juhlivat Catz, EBT ja Peli-Karhut

23.11.2019 20:52 Naisten Korisliigassa pelattiin neljän ottelun kierros, ja voittajiksi selvisivät HBA-Märsky, Lappeenrannan Catz, Espoo Basket Team ja Kotkan Peli-Karhut. HBA:n nouseva tähti Awak Kuier tilastoi huikean rivin 17 pisteellä, 17 levypallolla ja yhdeksällä syötöllä.

Huippulupaus Awak Kuierin hurja veto ei hyydy. Kuva: Ville Vuorinen / Naisten Korisliiga

Hyvinkään Ponteva joutui taipumaan kotikentällään Mäkelänrinteen lukiolaisille luvuin 61–67. Ottelun ehdoton sankari oli jälleen kerran HBA:n huippulupaus Awak Kuier, joka jäi vain yhden syötön päähän triplatuplasta tilastoituaan 17 pistettä ja 17 levypalloa.

Aluksi näytti siltä, että HyPo pääsisi viimein ottamaan kauden ensimmäisen voittonsa. Puoliajalle mentiin kotijoukkueen johdossa 35–26. Lopussa onni kuitenkin kääntyi HBA:n puolelle, ja HyPon voittotilasto on tällä hetkellä masentavassa 0–9-tilanteessa.

– Pelasimme kolme ensimmäistä jaksoa pelisuunnitelman mukaan ja viimeisellä neljänneksellä teimme ihan kaikkea muuta. Omille pelaajille syöttäminen oli tänään ylivoimaisen vaikeaa, ja voimme tietysti kehua vastustajien kovaa puolustusta, kommentoi HyPon päävalmentaja Miikka Sopanen.

Ottelutilasto

 

Lappeenrannassa juhlittiin kotivoittoa, kun Catz kesytti Torpan Pojat 69–53. ToPoa piti pinnalla parhaansa mukaan Alex Louin 17 pisteensä ja 15 levypallonsa avulla, mutta työ ei tuottanut toivottua tulosta.

Catzin aktiivisin korintekijä oli Natalie Day 17 pisteellä. Myös Erica Covile teki vaikutuksen korin alla nappaamalla 18 levypalloa ja upottamalla lisäksi 16 pistettä.

­­– Saimme aikaan hyvän ensimmäisen jakson, jonka vaikutus jatkui koko ottelun ajan. Koko joukkue antoi energiaa tämän päivän hyvään henkilökohtaiseen suoritukseen, kertoi Covile.

Ottelutilasto

 

Vimpelin Veto roikkui hyvin Espoo Basket Teamin kintereillä ensimmäisen puoliajan ja käväisi ajoittain jopa johdossakin. Pitkän tauon jälkeen pukukopista palasi kuitenkin uudella energialla varustettu EBT, joka sinetöi voiton reippain lukemin 78–57.

Kaksinumeroisia pistelukemia EBT:n riveissä takoivat Hannah Little, Saara Sandell, Lotta Eräkangas ja Carly Boag. ViVen vahvin onnistuja korinteossa oli Abria Trice 16 pisteellä.

ViVen takamies Riikka Kujala pohti ottelun jälkeen tappioon johtaneita tekijöitä:

– Meillä oli suurimmat ongelmat levypallopelaamisessa, ja syöttöjäkin kertyi vain yhdeksän. Meidän pitäisi saada enemmän liikettä palloon ja peliä sitä kautta jatkuvammaksi, ettei aina tulisi vaikeita hetkiä pallon kanssa.

Ottelutilasto

 

Kotkalainen Peli-Karhut veti pidemmän korren Forssan Alkua vastaan ja vahvisti näin asemaansa Naisten Korisliigan kakkossijalla. PeKa pitää sarjataulukon toista paikkaa kahdeksan voiton ja yhden tappion turvin. Edellä on ainoastaan kaikki ottelunsa toistaiseksi voittanut Kouvottaret.

PeKa voitti tiukan taistelun luvuin 79–73 Zykera Ricen 29 pisteen ja 11 levypallon johdolla. FoA:lla Delaney Bruce teki 16 pistettä ja Taru Tuukkanen otti 11 levypalloa.

Koreja monen muunkin edestä upottanut Rice pysyi ottelun jälkeen vaatimattomana ja antoi kunnian onnistumisistaan joukkuetovereille.

– Sain hyvin syöttöjä, ja niistä oli helppo tehdä koreja, Rice tiivisti.

Ottelutilasto

 
10.8.2020 14:37 Naisten Korisliiga

Reetta-Sofia Tulkki ja Anna Peltola siirtyvät Pyrintöön

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Tampereen Pyrintö on tehnyt pelaajasopimuksen kahden paluumuuttajan kanssa, kun Reetta-Sofia Tulkki sekä Anna Peltola vetävät Pyrinnön punaisen pelipaidan päällensä.

10.8.2020 12:10 Naisten Korisliiga

Mariah Miller Vimpelin Vetoon

Vimpelin Veto on tehnyt sopimuksen 21-vuotiaan amerikkalaispelaaja Mariah Millerin kanssa. Miller valmistui viime kaudella Clevelandin Staten yliopistosta.

7.8.2020 09:21 Naisten Korisliiga

Kaisa Kuisma siirtyy Kouvottariin

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Kouvottaret vahvistuu viime kaudella Portugalin pääsarjassa pelanneella Kaisa Kuismalla.

6.8.2020 14:08 Naisten Korisliiga

Aliyah Jeune Vimpelin Vedon pelipaitaan

Naisten Korisliigaan valmistautuva Vimpelin Veto on kiinnittänyt ensimmäinen vahvistuspalasen ensi kauden joukkueeseensa.

5.8.2020 08:59 Susiladies

Magdalene Agyei: Rautoja hipova atleettinen laituri

Päävalmentaja Pekka Salmisen mukaan maajoukkuekesän 2020 versio Susiladiesista on urheilullinen, liikkuva ja aktiivinen. Malliesimerkki näistä kolmesta ominaisuudesta on rautoja hipova 21-vuotias Magdalene Agyei.

4.8.2020 15:06 Naisten Korisliiga

Tampereen Pyrintö luottaa nousun arkkitehteihin naisten Korisliigassa

Tampereen Pyrintö on tehnyt jatkosopimuksen kaudelle 2020-21 Emilia Anttilan, Jemina Vidgrenin, Heli Poikelan, Iina Mäkelän, Emma Törnblomin sekä Liisa Taposen kanssa.

3.8.2020 14:23 Naisten Korisliiga

Kujalan sisarukset jatkosopimukseen Vimpelin Vedon kanssa

Naisten Korisliigaan valmistautuva Vimpelin Veto on tehnyt pelaajasopimukset seuran omien kasvattien Anni ja Riikka Kujalan kanssa.

3.8.2020 10:00 Korisliiga

Ruudusta pääsarjakoriksen uusi koti – Koripalloliitto ja Nelonen Media solmivat mittavan mediakumppanuuden

Korisliiga ja kaikki muut suomalaisen aikuiskoripallon pääsarjat siirtyvät Nelonen Median omistamaan Ruutuun monivuotisella sopimuksella.

3.8.2020 08:32 Naisten Korisliiga

Petra Noponen jatkaa Forssan Alussa

Viime kaudella naisten Korisliigan yleisöäänestyksessä parhaimmaksi kuudenneksi pelaajaksi äänestetty Noponen jatkaa forssalaisseurassa.

31.7.2020 12:44 Naisten Korisliiga

Catz kiinnitti kolme omaa kasvattia

Naisten Korisliigaan valmistautuva lappeenrantalainen Catz on solminut sopimuksen Sara Behmin, Mari Kihlströmin ja Iiris Muhosen kanssa.

29.7.2020 09:07 Naisten Korisliiga

Yhdysvaltalainen Alana Gilmer EBT:hen suoraan yliopistosta

Yhdysvaltalaispelaaja Alana Gilmer, 23, aloittaa ammattilaisuransa naisten Korisliigan Espoo Basket Teamissa yksivuotisella sopimuksella.

27.7.2020 10:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan sekä miesten ja naisten I divisioonien otteluohjelmat julkaistu kaudelle 2020-21

Naisten Korisliigan ja naisten sekä miesten I divisioonien otteluohjelmat kaudelle 2020-21 on julkaistu. Naisten Korisliiga käynnistyy 8.10. Sekä naisten että miesten divisioonat starttaavat lokakuun puolessa välissä.

27.7.2020 08:16 Naisten Korisliiga

Taru Timo isosiskonsa jalanjäljissä Catziin

Naisten Korisliigaan valmistuva lappeenrantalainen Catz on solminut sopimuksen Vimpelin Vedon kasvatin, Taru Timon, kanssa.

23.7.2020 08:16 Naisten Korisliiga

Tuulia Timo jatkaa Catzissa

Naisten Korisliigaan valmistautuva lappeenrantalaisseura on solminut jatkosopimuksen viime kaudeksi joukkueeseen saapuneen Tuulia Timon kanssa.

22.7.2020 09:26 Naisten Korisliiga

Roosa Frimodig ja Elli Salovaara jatkavat Kouvottarissa

Frimodigille kausi on viides ja Salovaaralle toinen kouvolalaisjoukkueessa. Frimodig on edustanut Kouvottaria koko joukkueen pääsarjahistorian ajan aina kaudesta 2016-17.

21.7.2020 15:27 Susiladies

Susiladiesin Veera Pirttinen palaa Catzin vahvuuteen

Edelliskaudella islantilaista Snæfellia edustanut Veera Pirttinen, 23, palaa Suomeen ja Catz Lappeenrantaan. Kauden 2017/18 naisten Korisliigan vuoden puolustuspelaaja edusti Catzia viiden kauden verran ennen siirtymistään ulkomaille.

20.7.2020 13:23 Naisten Korisliiga

ToPon naisten Korisliiga-joukkueelle kasa uusia sopimuksia

Torpan Poikien naiset valmistautuvat tulevaan kauteen viime kaudella tutulla rungolla, mutta myös uusia kasvoa nähdään Munkassa.

17.7.2020 19:48 Naisten Korisliiga

EBT:n naisten Korisliiga-joukkueelle tukku sopimuksia

Espoo Basket Team solmi jatkosopimukset Venla Salaterän, 23, ja Amanda Niinikosken, 18, kanssa. Uutena pelaajana joukkueeseen liittyy Salon Vilppaan kasvatti ja pitkään Turun Riennossa pelannut 19-vuotias Venla Määttänen.

16.7.2020 17:46 Naisten Korisliiga

Kapteeni Roosa Kosonen jatkaa Catzissa

Catz on kiinnittänyt tulevan kauden joukkueensa ensimmäisen pelaajan, kun seuran junioripolun läpikäynyt ja viime kaudella joukkueen kapteenina toiminut Roosa Kosonen on solminut vuoden mittaisen jatkosopimuksen.

16.7.2020 08:59 Susiladies

Susiladiesin Anni Mäkitalo jatkaa Forssassa, Alulle tukku pelaajasopimuksia

Susiladiesin luottopelinrakentaja Anni Mäkitalo, 28, on tehnyt jatkosopimuksen Forssan Alun kanssa. Mäkitalon lisäksi Alku julkaisi pelaajasopimukset Jenna Toivosen, Emilia Kilpisen, Fiia Hellstenin ja Olivia Latvan kanssa.

Näytä lisää vastaavia