Awak Kuierilla menossa vahva kausi – ”Olen tykännyt pelityylistä tosi paljon”

19.1.2021 14:57 Suomalaisen koripalloilun kirkkaimpiin lupauksiin kuuluva Awak Kuier, 19, pelaa ensimmäistä kauttaan ammattilaisena. Italialaista Virtus Eirene Ragusaa edustavan Kuierin debyyttikausi ulkomailla on sujunut hyvin.

Awak Kuier pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla. (Kuva: Ville Vuorinen)

Kuier teki kesällä sopimuksen maan kärkijoukkueisiin lukeutuvan sisilialaisseuran kanssa. Ragusa on tällä hetkellä Italian liigassa neljäntenä ja voittanut yhdeksän edellistä otteluaan.

- Ihan hyvin on mennyt. Kausi on tietenkin ollut vähän erikoinen koronan takia. Meillä oli alkukaudesta vähän loukkaantumisia ja sellaisia pelaajia, jotka pelasivat vain hetken, mutta nyt alkuperäinen jengi on kasassa ja pelit ovat kulkeneet paremmin, Kuier kertaa joukkueen alkukauden edesottamuksia.

Kuier on ottanut heti isoa roolia joukkueessa, kun hän on merkkauttanut keskiarvoikseen 9,4 pistettä, 7,1 levypalloa ja 1,8 syöttöä ottelua kohden. Peliaikaa Kuier on saanut noin 25 minuuttia ottelua kohden.

- Olen ihan tyytyväinen kauteeni. Toivoin, että pystyisin kehittymään ja olen saanut siihen mahdollisuuden. Italian liigassa pelataan tosi kovaa ja aggressiivisesti. Siinä ovat varmasti ne isoimmat erot Suomeen verrattuna. Tämä on kova sarja. Kaikki on hoidettu seuran suunnalta hienosti, että voi vain keskittyä pelaamiseen.

Awak Kuier on ihastuttanut korisyleisöä donkeillaan. (Kuva: Ville Vuorinen)

Kovassa liigassa Kuier on huomannut myös omat kehityskohteensa.

- Ehkä fysiikassa on eniten kehitettävää. Pärjäisi ehkä vähän helpommin, jos olisi vähän fysiikkaa.

Pelillisesti Kuier on sopeutunut sekä joukkueeseen että sarjaan mainiosti.

- Olen tykännyt pelityylistä tosi paljon. Pelaamme palloa paljon sisään ja syöttelemme paljon.

WNBA ja EM-karsinnat mielessä

Kuierin selkeänä tavoitteena siintää maailman kovin liiga WNBA. Kuier on tänä vuonna varauskelpoinen ja myöntää, että WNBA pyörii mietteissä.

- On se mielessä, mutten ole vielä sataprosenttisen varma menenkö draftiin. On siitä puhuttu. Kyllä se takaraivossa on, muttei häiritsevänä tekijänä.

ESPN nosti Kuierin omissa arvoissaan kärkivarausten joukkoon peräti kolmanneksi.

- Kyllähän se hyvältä tuntuu, että on rankattu niin korkealle. On kiva tietää, että muut ajattelevat minun pystyvän pärjäämään siellä. Uskon itsekin siihen, että pystyisin WNBA:ssa pärjäämään.

Helmikuun alussa Susiladies jatkaa EM-karsintojaan, kun se saa vastaansa Belgian ja Ukrainan. Kuierilla on nälkää palata maajoukkueen mukaan, sillä edellinen karsintaikkuna jäi hänen osaltaan väliin, kun hänellä todettiin Portugalin karsintakuplassa koronavirus.

- Se oli aika harmillinen homma, sillä en ajatellut minulla olevan virusta. Minun piti olla Portugalissa kymmenen päivää ja se oli loppujen lopuksi aika nopeasti ohi. Minulla ei ollut missään vaiheessa mitään oireita ja oloni oli koko ajan ihan normaali, Kuier valottaa.

Kuier pääsee mittaamaan jälleen Emma Meessemania vastaan. (Kuva: Ville Vuorinen)

Suomi pääsi edellisessä karsintakuplassa pitkästä aikaa voiton makuun EM-karsinnoissa voittamalla Portugalin. Nyt haaste on astetta kovempi, kun Belgia lukeutuu aivan maailman huippuihin ja Ukraina osoitti kovuutensa voittamalla Suomen edellisessä karsintakuplassa.

- Kovia pelejä on edessä ja olisi hienoa voittaa molemmat pelit. Tiedän, että kaikki lähdemme voittamaan niitä otteluita eikä meidän tarvitse pelätä ketään. Meidän pitää vain pelata kovaa ja meillä on vain yksi tavoite. Meillä ei ole niissä otteluissa mitään hävittävää, Kuier muistuttaa tervettä itseluottamusta uhkuen.

Edellisen kerran Kuier oli mukana EM-karsinnoissa marraskuussa 2019 ja juuri Belgiaa vastaan. Tuolloin Belgia osoitti tasonsa voittaen ottelun 85-58 maailmantähti Emma Meessemanin hurjastellessa tuolloin 22 minuutissa 32 pistettä. Suomi ei lähde Kuierin mukaan perääntymään otteluissa.

- Se oli hieno kokemus päästä katsomaan miten pystyy kamppailemaan maailman parhaita pelaajia vastaan. Tällä kertaa pääsemme lähtemään paljon valmiimpina ja haluamme voittaa ottelut. Se on varma, ettemme tule kaatumaan helposti.

Henkilöt

 
27.9.2022 11:27 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulosen tavoite Serie A1:stä täyttyi – ”Olen odottanut kautta jo kauan”

Helmi Tulonen kuului viime kaudella Italian Serie A2:n parhaimpiin pelaajiin. Erinomaiset esitykset noteerattiin myös kovatasoisessa Serie A1:ssä, kun Tulonen sai täksi kaudeksi sopimuksen sarjan kärkijoukkueisiin lukeutuvasta Basket Le Mura Luccassa.

8.6.2022 15:10 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen pelasi vahvan kauden Italian Serie A2:ssa – ”Oma peli meni yllättävänkin hyvin”

Helmi Tulonen pelasi menneen kauden Italian Serie A2:ssa Carugaten joukkueessa. Tulonen johdatti joukkueensa aivan pudotuspelien kynnykselle, mutta Tulosen vahvoista otteista huolimatta Carugate sijoittui yhdeksänneksi.

4.6.2022 08:39 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen loisti Ranskassa – ”Pelillisesti tämä oli varmasti urani paras kausi”

Annika Holopainen pelasi menneen kauden Ranskan Ligue Feminine 2:n Montbrisonissa. Holopainen pelasi erittäin vahvan kauden, mutta samalla kauteen mahtui myös vaikeuksia.

1.6.2022 15:27 Suomalaiset ulkomailla

Mestaruus Veera Pirttisen kauden kruunu – ”Kausi oli kokonaisuudessaan hieno”

Veera Pirttinen vietti menneen kauden Slovakiassa Piestanske Cajkyn joukkueessa. Pirttisen ja Cajkyn kausi päättyi Slovakian mestaruuteen.

10.5.2022 10:05 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin kauteen mahtui onnistumisia ja pettymyksiä

Toista kauttaan Saksan Bundesliigassa Herner TC:ssä pelanneen Sofia Pelanderin kauteen lukeutui sekä hyviä että huonoja hetkiä. Kauden ehdottomana kohokohtana oli Saksan cupin voitto.

22.4.2022 16:37 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijäsellä tapahtumarikas kausi – ”Mahtui kaikenlaisia tapahtumia ja muutoksia”

Anniina Äijänen pelasi menneen kauden Saksan Bundesliigassa Saarlouis Royalsin riveissä. Äijäsen kauteen mahtui paljon niin kentällä kuin sen ulkopuolella.

16.4.2022 12:18 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttinen aloittaa finaalit Slovakiassa – ”Odotettavissa on tasaväkinen finaalisarja”

Veera Pirttinen aloittaa taistelun Slovakian mestaruudesta, kun Piestanske Cajky kohtaa finaalissa Ruzomberokin. Finaalisarjasta on odotettavissa jännittävä, sillä joukkueiden kohtaamiset ovat olleet tällä kaudella tasaisia.

6.4.2022 14:18 Suomalaiset ulkomailla

Silja Viidalla positiivinen ensimmäinen kausi ulkomailla – ”Tämä oli aika helppo askel”

Silja Viita, 21, pelasi menneen kauden Ruotsissa IK Eos Lundin joukkueessa. Kausi oli samalla Viidan ensimmäinen kausi ulkomaan kentillä.

2.4.2022 10:04 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopaisella alkavat pudotuspelit Ranskassa – ”Kauden parasta aikaa”

Ranskan LF2:ssa alkavat pudotuspelit lauantaina. Annika Holopaisen Montbrison kohtaa puolivälierässä runkosarjan voittaja Toulousen.

27.3.2022 14:42 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander ja Anniina Äijänen aloittavat pudotuspelit Saksassa

Saksan Bundesliigassa käynnistyvät pudotuspelit sunnuntaina. Suomalaispelaajista pudotuspelitunnelmaan pääsevät Sofia Pelander ja Anniina Äijänen.

25.3.2022 12:18 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Poundsin ja Elina Koskimiehen kausi päättyi yllättäen – ”Se oli iso shokki”

Saksan Bundesliigassa Angels Nördlingenin joukkueessa pelanneiden Anissa Poundsin sekä Elina Koskimiehen kausi tuli päätökseen, kun sarjan runkosarja keskeytettiin eikä Angels selvinnyt pudotuspeleihin. Muuten suomalaiskaksikko viihtyi hyvin ja pelasi vahvan kauden.

5.2.2022 13:22 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen pelaa uransa parasta ammattilaiskautta – ”Nyt on tosi kiva pelata”

Annika Holopainen ja hänen seuransa Montbrison ovat tällä hetkellä huippuiskussa Ranskan LF2:ssa. Islannin liigan viime kauden korikuningatar on esiintynyt tehokkaasti myös tällä kaudella.

11.12.2021 11:29 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen pelannut vahvaa kautta Italiassa – ”Olen tyytyväinen rooliini”

Helmi Tulonen siirtyi täksi kaudeksi Italiaan tehtyään sopimuksen Serie A2:ssa pelaavan Carugaten kanssa. Tulonen on aloittanut kautensa räväkästi tupla-tuplan keskiarvoilla.

8.11.2021 14:18 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttinen jahtaa Slovakian mestaruutta – ”Arki on erittäin laadukasta”

Veera Pirttinen, 24, lähti takaisin ulkomaan kentille vietettyään viime kauden Korisliigassa Catzissa. Tuleviin EM-karsintaotteluihin valmistautuvan Pirttisen tämän kauden seura on slovakialainen Piestanske Cajky.

30.10.2021 13:23 Suomalaiset ulkomailla

Ebba Pekonen ja Silja Viita aloittaneet ensimmäisen ammattilaiskautensa hienosti

Ebba Pekonen, 20, ja Silja Viita, 19, aloittivat ammattilaisuransa Ruotsista. Pekonen teki kesällä sopimuksen Helsingborg BKK:n kanssa ja Viita pisti nimensä IK Eos Lundin tarjoamaan sopimuspaperiin. Molemmat ovat aloittaneet kautensa hyvin.

24.10.2021 14:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimies ja Anissa Pounds aloittaneet vahvasti Saksassa

Saksan Bundesliigassa nähdään tällä kaudella yhteensä neljä suomalaispelaajaa ja kaksi heistä pelaa Angels Nördlingenin joukkueessa. Elina Koskimies ja Anissa Pounds ovat aloittaneet kautensa hyvin.

16.10.2021 11:00 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalinin oli helppo palata Espanjaan – ”Tämä oli minulle hyvä vaihtoehto”

Marianne Kalin, 24, on aloittanut toisen kautensa Espanjan pääsarjassa pelaavan Bembibren joukkueessa. Joukkueen alkukausi on ollut vaikea, mutta Kalin on kuulunut joukkueen avainpelaajiin.

10.10.2021 09:56 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen halusi Espanjasta uudenlaiseen ympäristöön – ”Nyt saan yrittää ja kokeilla vähän eri asioita”

Anniina Äijänen, 26, jätti viime kauden päätteeksi Espanjan kentät taakseen kolmen maassa vietetyn kauden jälkeen. Äijänen halusi uralleen uuden suunnan ja sellainen löytyi Saksan Bundesliigassa pelaavasta Royals Saarlouisista.

30.9.2021 13:15 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander hamuaa Saksan mestaruutta – ”Sitä varten täällä ollaan”

Sofia Pelander teki kesällä jatkosopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Herner TC:n kanssa. Viime kausi päättyi joukkueen osalta pettymykseen välierissä ja tällä kaudella tähtäin on mestaruudessa.

24.9.2021 12:06 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen palasi Ranskaan vahvempana – ”Pelikovuus ei tule yllätyksenä”

Annika Holopainen palasi yhden kauden tauon jälkeen Ranskan Ligue Feminine 2 –sarjaan, kun hän teki jo viime keväänä sopimuksen Montbrisonin kanssa. Islannin liigan viime kauden korikuningatar palaa hyvillä mielin tuttuihin maisemiin.

Näytä lisää vastaavia