Bejedi ja Vehka-aho huippuvireessä NCAA-parketeilla

16.12.2019 08:40 Suomalaisnaisille sateli voittoja viikon NCAA-kierroksella ja kovimpia näyttöjä antoi tulokaskaksikko Sara Bejedi ja Lotta Vehka-aho. Bejedi tahkosi Arizona Staten voitokkaassa ottelussa uuden piste-ennätyksensä ja Vehka-aho johdatti Florida Atlanticin voittoon 18 pisteellä.

Sara Bejedi heitti kauden piste-ennätyksensä New Mexicoa vastaan. Kuva: Vesa Koivunen.

Sara Bejedi leimahti liekkeihin ja tahkosi tulokaskauden piste-ennätyksensä Arizona Staten kaataessa New Mexicon lukemin 47-84 (23-32). Bejedi pussitti hurjat 16 pistettä 15 minuuttiin ja koristi tilastojaan lisäksi kahdella riistolla sekä yhdellä levypallolla.

Suomalaistulokas löi lopulliset naulat vastustajan arkkuun iskien taululle 10 pistettä ottelun viimeisellä neljänneksellä. Voitto oli Arizona Statelle neljäs peräkkäinen.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Ottelutilastot

Lotta Vehka-ahon upea tulokaskausi sai jatkoa, kun CCSU kaatui Florida Atlanticin käsissä numeroin 54-72 (34-33).

Viisikossa 32 minuuttia hikoillut Vehka-aho oli 18 pisteellään ja loistavalla heittoprosentillaan koko ottelun pisteykkönen pussittaen pelitilanneheittonsa sisään 5/6 ja vapaaheittonsa 5/5. Tulokas viimeisteli tilastonsa kahdella levypallolla ja yhdellä syötöllä.

Lahtinen tehokkaana, Vaalavirta ennätyspisteille

Lotta-Maj Lahtisen Georgia Tech höykytti ETSUa kotonaan ja paineli kauden kahdeksanteen voittoonsa numeroin 48-87 (23-47). Ottelun plus-miinus-tilaston kärkinimi Lahtinen urakoi viisikossa 33 minuuttia, upotti kuusi pistettä ja tarjoili yhtä monta syöttöä, nappasi neljä levypalloa sekä riisti kertaalleen.

Kia Vaalavirta ja San Francisco kipusivat jo neljänteen peräkkäiseen voittoonsa, kun Sacramento State taipui kotijoukkueen upean nousun jälkeen tappioon lukemin 82-87 (51-42).

Loukkaantumisista kärsivän San Franciscon aloitusviisikkoon noussut Vaalavirta ansaitsi 32 minuuttia peliaikaa ja kiitti saamastaan vastuusta heittäen kauden korkeimmat pisteensä. Vaalavirta viimeisteli kovassa paikassa 11 pistettä, viisi syöttöä, kaksi levypalloa sekä yhden torjunnan.

Nina Augustinin Robert Morris jäi pahasti telineisiin, kun Rhode Island aloitti heittomyllynsä avauserässä, joka päättyi kotijoukkueen 7-22- johtoon. Vierasjoukkue ei kyennyt enää nousemaan, vaan kaatui loppunumeroin 59-71 (17-39).

Augustin oli joukkueensa ahkerin syöttäjä tarjoillen neljä syöttöä 26 peliminuutissa. Lisäksi suomalaistakamies merkkautti neljä pistettä, yhden levypallon sekä yhden riiston.

Kahelinilla kahden ottelun viikko

Anna Kahelinin Maine aloitti vahvasti Dartmouthia vastaan, mutta hyytyi täysin toisella puoliskolla keräten kasaan vain yhdeksän pistettä. Kotijoukkue Dartmouth kirjautti voiton loppunumeroin 41-57 (32-29).

Kahelinin 37 minuutin iltapuhde tuotti neljä pistettä, kaksi levypalloa sekä yhden syöttöpisteen.

Viikon toisessa ottelussa Maine onnistui kääntämään kelkkansa ja varmisti makean 60-61 (28-24) -voiton Green Baystä viimeisen sekunnin onnistumisella. Kahelin urakoi jälleen 37 minuuttia ja tilastoi voitokkaassa ottelussa kaksi pistettä, kuusi levypalloa sekä kolme syöttöä.

Voitonjuhlaa suomalaisnaisille

Nenna Lindström jatkoi varmoja otteitaan Libertyn päihittäessä Hamptonin vieraissa lukemin 83-59 (34-28). Lindström vietti kentällä 16 minuuttia ja ehti viimeistellä kahdeksan pistettä, kaksi syöttöä sekä yhden levypallon.

Sini Mäkelän Manhattan nappasi kauden kolmannen voittonsa nujertaessaan vuoden viimeisessä kotiottelussaan Army West Pointin selkein numeroin 56-86 (24-47). Mäkelä käytti yhdeksän peliminuuttiaan tehokkaasti pussittamalla viisi pistettä ja riistämällä pallon kertaalleen.

Sara Rokkasen Toledo pääsi juhlimaan vierasvoittoa, kun Detroit Mercy jäi alakynteen numeroin 82-64 (43-41). Rokkanen käytti ainoan heittopaikkansa varmasti ja viimeisteli kaaren takaa kolme pistettä.

Viimeistä kauttaan pelaava Rokkanen pelasi kaikkiaan 15 minuuttia ja tilastoi pisteiden lisäksi yhden levypallon ja kaksi syöttöä.

28.6.2023 09:52 NCAA

Elsa Lemmilä on valinnut yliopistonsa ja suuntaa Ohio Stateen

Suomalaisten koripallon suurlupaus, Tapiolan Hongan kasvatti, Elsa Lemmilä, 18, on valinnut yliopistonsa. 197-senttinen Lemmilä siirtyy syksyllä 2024 Ohio Staten yliopistoon.

4.5.2023 12:27 NCAA

Elina Arike vaihtoi yliopistoa ja suuntaa seuraavaksi Texas Techiin

C-USA-konferenssin vuoden puolustuspelaajaksi valittu Elina Arike, 23, vaihtaa yliopistoaan Yhdysvalloissa. Edelliset kolme kautta UTEP:ssa pelannut Hyvinkään Pontevan kasvatti suuntaa seuraavaksi Texas Techiin.

3.5.2023 17:58 Susiladies

Elina Aarnisalo valitsi UCLA:n yliopiston

Suomi-koriksen suurlupaus, päättyneellä kaudella naisten Korisliigaa HBA-Märskyssä pelannut Tapiolan Hongan kasvatti Elina Aarnisalo, 17, on valinnut yliopistonsa. 177-senttinen Aarnisalo liittyy syksyllä 2024 UCLA:n yliopiston riveihin.

14.6.2022 13:34 Susiladies

Sara Bejedi pukee jälleen ylleen Susiladies-paidan: ”Mun uran juuret tulee Suomen maajoukkuekoripallosta”

Susiladiesin Portugalia vastaan pelattavissa vierasotteluissa tullaan näkemään Sara Bejedin, 21, paluu Suomen paitaan. Edelliskerrasta, kun Bejedi on edustanut Suomea, on ehtinyt kulua jo liki kolme vuotta.

15.4.2022 09:02 Susiladies

Janette Aarnio on valinnut yliopistokseen South Floridan

HBA-Märskyä kuluneella kaudella edustanut Janette Aarnio, 19, on valinnut menevänsä ensi kaudeksi South Floridan yliopistoon. Helsingin NMKY:n kasvatti on ehtinyt pelata jo neljä maaottelua Susiladiesin paidassa.

9.4.2022 19:40 Susiladies

Upean yliopistouran pelannut Lotta-Maj Lahtinen suuntaa ammattilaiskentille, mukana WNBA:n varaustilaisuudessa maanantaina

Edelliset neljä kautta kovatasoista Georgia Techin yliopistoa edustanut Susiladiesin takapelaaja tähtää ammattilaisuraan. Lappeenrantalaislähtöinen takapelaaja on ilmoittautunut WNBA:n varaustilaisuuteen.

19.11.2021 07:16 NCAA

Henna Sandvik on sitoutunut NCAA:n lopputurnauksen ”Elite Eightiin” yltäneeseen Indianaan

Tapiolan Hongan kasvatti, tällä kaudella HBA-Märskyssä naisten Korisliigaa pelaava, Henna Sandvik, 18, on sitoutunut Indianan yliopistoon. Susiladiesin EM-karsintajoukkueeseen kuuluva Sandvik aloittaa freshman-kautensa ”Hoosiersissa” syksyllä 2022.

25.8.2021 08:55 Susiladies

Liisa Taponen on sitoutunut Illinoisin yliopistoon

Kasvattajaseurassaan Tampereen Pyrinnössä loistodebyyttikauden naisten Korisliigassa pelannut Liisa Taponen, 19, on tehnyt suullisen sitoumuksen University of Illinoisin kanssa. Susiladiessa tulikasteensa tänä kesänä saanut Taponen siirtyy Yhdysvaltojen yliopistosarjaan syksyllä 2022.

5.4.2021 08:39 NCAA

Lotta-Maj Lahtinen sai kunniamaininnan NCAA:n ykkösdivisioonan valmentajien liitolta

Upean kauden Georgia Techin paidassa pelannut Lotta-Maj Lahtinen sai kunniamaininnan, kun naiten valmentajien liitto (WBCA) valitsi All-American-joukkueen NCAA:n naisten ykkösdivisioonasta.

29.3.2021 08:32 NCAA

Lotta-Maj Lahtinen upotti upeat 20 pistettä, South Carolina veti pidemmän korren

NCAA:n naisten lopputurnauksen kuudentoista parhaan joukossa Lotta-Maj Lahtinen ja Georgia Tech putosivat leikistä ulos, kun South Carolina eteni puolivälieriin 65-76 (35-39). Lahtinen oli koko ottelun paras pistenainen 20 pisteellä.