Catzille avausvoitto – Honka ja ToPo vierasvoittoihin

16.10.2021 20:03 Naisten Korisliiga jatkui lauantaina kolmella ottelulla. Voitot merkittiin Lappeenrannan Catzille, Hongalle ja ToPo:lle.

Mari Kihlströmille ja Catzille avauspisteet. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Honka omaa luokkaa

Forssassa kohtasivat kotijoukkue FoA ja Tapiolan Honka. Honka oli murskaava ja vei pisteet 94-41.

Kotijoukkue jäi avausjaksolla täysin telineisiin. Espoolaiset olivat puolestaan hereillä ja aloittivat ottelun 22 peräkkäisellä pisteellä. Lopulta avausjakso päättyi tilanteessa 30-6.

Tauon jälkeen vierailta ei nähty aivan yhtä hurjaa menoa. Honka kuitenkin pelasi sen verran hyvin, että kasvatti johtoaan kuudella pisteellä. Puoliaikatilanne oli espoolaisten hyväksi 53-23.

Vierasjoukkue pelasi jälleen paremman kolmannen jakson ja johto kasvoi jo 44 pisteeseen, kun lähdettiin viimeiselle tauolle.

Päätösjaksolla ero kasvoi jälleen. Tosin voitosta ei enää käyty kovaa taistelua. Honka nappasi kotimatkalle kaksi pistettä lukemin 94-41.

Carmen Tyson-Thomas oli ottelussa täysin pitelemätön. Hän pussitti taululle kauden korkeimman pistemäärän 40 pistettä. Lisäksi hänelle kertyi 16 levypalloa. Sandra Karsten säesti 11 pisteellä. Forssan ykkönen oli Wendion Bibbins 11 pisteellä ja kuudella levypallolla.

Catz avausvoittoon

Tampereen Pyrintö matkasi Lappeenrantaan vierasotteluun. Molemmat joukkueet hakivat kauden avausvoittoa. Ottelun päätteeksi Catz pääsi juhlimaan avausvoittoa pistein 69-60.

Avausjaksolla molempien joukkueiden hyökkäyspelaaminen toimi kiitettävästi. Whisper Fisherin johdolla Pyrintö pääsi tauolle johdossa 23-20.

Toisella jaksolla isompaan rooliin nousi puolustuspelaaminen. Kotijoukkue vei vähäpisteisen jakson neljällä pisteellä ja pääsi puoliajalle pisteen karkumatkalta

Pelin kuva ei muuttunut kolmannellakaan jaksolla. Taru Timo osui kuitenkin hienosti kaaren takaa ja vieraat pääsivät päätösjaksolle kahden pisteen johtoasemasta.

Päätösjaksolla Catz teki Pyrinnön hyökkäämisestä hankalaa. Hyökkäyspäässä vastuuta otti uusi hankinta Brianna Cummings, jonka johdolla lappeenrantalaiset ottivat kauden avausvoiton 69-60.

- Oli meiltä kauden huonoin peli. Catzin puolustus toimi hyvin ja meille tuli 34 menetystä, Pyrinnön Anni Jämsä totesi.

Cummings debytoi Naisten Korisliigassa heti tupla-tuplalla. Hän teki 20 pistettä ja keräsi kymmenen levypalloa. Seairra Barrett teki 15 pistettä, keräsi yhdeksän levypalloa ja riisti pallon kuudesti. Maya Brewer teki Pyrinnölle 14 pistettä.

- Olimme tänään aktiivisia ja agressiivisia. Otimme 21 riistoa. Parannettiin levypallopeliä ja pidettiin pallosta paremmin huolta, Catzin Petri Joukainen kertasi.

Ottelutilasto

ToPo vierasvoittoon

EBT sai vieraakseen helsinkiläisen ToPo:n. ToPo oli illan kamppailussa lopulta vahvempi 74-61.

Avausjaksolla nähtiin tasaista vääntöä. Pisteitä tehtiin tasatahtiin ja ensimmäinen jakso päättyi vieraiden hyväksi 17-16.

Toisella jaksolla EBT:n Alyesha Lovett heilutti korisukkaa hyvään tahtiin. Hänen suorituksiensa avittamina espoolaiset nappasivat puoliaikajohdon 35-31.

Kolmas jakso oli sitten ToPo: hallintaa. Joukkue sai hyökkäyspelinsä toimimaan paremmin ja nappasi sen ansiosta johdon jälleen itselleen. Viimeiselle tauolle mentiin tilanteessa 56-45.

Päätösjakso oli jälleen tasaisempaa peliä. Vierasjoukkue piti kuitenkin huolen siitä, että EBT ei päässyt enää kunnolla taistelemaan voitosta. Voitto kirjattiin lopulta ToPo:lle 74-61.

- Tultiin peliin tänään hieman vaisusti ja ensimmäinen puoliaika oli vaikea. Toisella puoliajalla olimme parempia ja sen takia voitimme tänään, ToPo:n Meri Kanerva kertasi.

Taru Tuukkanen oli vaikea pideltävä korin alla. Hän teki 11 pistettä ja keräsi 19 levypalloa. Erika Davenport ylsi niinikään tupla-tuplaan. Hän heitti 16 pistettä ja nappasi kymmenen levypalloa. EBT:n riveistä Lovett sai lopulta kasaan 18 pistettä ja kahdeksan levypalloa.

- Pelasimme tänään 20 minuuttia hyvin, mutta sitten väsähdettiin. Tämän jälkeen hävittiin levypallopeli, EBT:n Amanda Niinikoski kertasi.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

21.3.2024 16:27 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan puolivälierien ohjelma julkaistu

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina 23. maaliskuuta, kun kaikki otteluparit pyörähtävät käyntiin.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

9.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

Kiia Mäntylä siivitti EBT:n tärkeään voittoon – PeKa ja FoA kotivoittoihin

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voittoihin ylsivät pudotuspelipaikasta taisteleva EBT, Peli-Karhut ja Forssan Alku.