Catzin vuoro kokea Kouvottarien iskukyky, ToPon loistokkaalle syksylle jatkoa

16.10.2019 22:06 Naisten Korisliigassa pelattiin kaksi ottelua. Kouvottaret kaatoi yli 500-päisen yleisön edessä kestomenestyjä Catzin 87-64. Torpan Pojat jatkoi hienoja otteitaan kaatamalla Tapiolan Hongan 77-70.

Kouvottarien Ameryst Alston (16/9/9) oli tänään kovalla pelipäällä ja lähellä tripla-tuplaa. Kuva: Matti O. Koskinen

Lappeenrantalainen Catz kiusasi Kouvottaria ensimmäisen puoliajan, mutta toisella puolikkaalla kotijoukkue meni menojaan ja lopulta selvähköön 87-64-voittoon.

- Tehtiin tänään hyvää työtä puolustuksessa. Vain 64 pistettä vaikka meillä oli tänään paljon ongelmia palloscreenin puolustamisessa. Toisella puoliajalla päästiin enemmän juoksemaan nopeita ja päästiin määrittämään ottelun tempoa, Kouvottarien Kaisa Lind avasi.

- Lauantaina omat kolmoset olivat 2/10, joten ihan kiva että tänään osui. Vaikka on aloitettu kausi hyvin, niin kyllä meidän on tässä vaiheessa kautta parannettava peliä vielä jokaisella osa-alueella, 14 pistettä upottanut Lind jatkoi.

Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen oli tyytyväinen voittoon.

- Catzia vastaan pelaaminen on joka kerran haastavaa. Hyvin valmennettu ja taktisesti vahva. Juostaan aika paljon samoja settejä, niin se tekee pelistä vähän omanlaisensa. Yritetään ottaa mahdollisuuksien mukaan toisen pelistä juttuja pois. Ensimmäisellä puoliajalla oli vapaita heittoja, mutta ei saatu niitä sisään. Toisella puolikkaalla alettiin sitten osua kolmosviivan takaa. 

- Tosi hienoa, että yleisö on löytänyt hyvin hallille. Lauantaina sarjan kärkiottelu, joten toivottavasti tulee vielä enemmän yleisöä. Lauantain peli on meille kova haaste, Hartonen käänsi hiljalleen katseita jo tulevaan FoA-otteluun.

Kouvottarien paras pistenainen oli 21 pistettä pussittanut Camille Zimmerman. Claire Lamunu (16/13) viimeisteli jälleen tupla-tuplan. Catzin paras oli 17 pistettä naulannut ja kahdeksan levyä kahminut Roosa Kosonen.

Ottelutilastot > 

 

ToPo jatkoi loistavia otteita

ToPo otti kauden kolmannen voittonsa neljässä ottelussa, kun se kaatoi Munkkiniemen Yhteiskoululla Tapiolan Hongan 77-70. 

Tasainen kamppailu ratkesi vasta päätösneljänneksellä, jonka kotijoukkue vei kymmenellä pisteellä. 

- Tämä oli erittäin hyvä matsi, meidän paras peli toistaiseksi tämän vuoden sarjassa. Olemme parannettu koko ajan ja parannettiin myös tähän peliin, mutta se ei tänään riittänyt, Hongan päävalmentaja Kimmo Kujansivu kommentoi.

- Ensimmäisellä puoliajalla päästettiin Honka liian helpolla. Joukkue nosti toisella puolella omaa tekemistään puolustuksessa ja hyökkäyksessä hienosti, joka toi voiton tänään, ToPon päävamentaja Niko Kuusi iloitsi. 

Helsinkiläisten pistekuningatar oli jälleen kerran Alex Louin, joka upotti 36 pistettä ja haki 13 levypalloa. Yasmine Robinson-Bacote (14/13) viimeisteli tupla-tuplan.

Hongan Donnaizha Fountain heitti 19 pistettä. Haiden Palmer (13/11/7) lähenteli tripla-tuplaa.

Ottelutilastot > 

 
28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

21.3.2024 16:27 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan puolivälierien ohjelma julkaistu

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina 23. maaliskuuta, kun kaikki otteluparit pyörähtävät käyntiin.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

Näytä lisää vastaavia