EBT, FoA ja Honka joulutauolle voitoilla

19.12.2020 17:28 Naisten Korisliigassa pelattiin viimeiset ottelut ennen joulutaukoa. Otteluissa voittoihin ylsivät EBT, FoA ja Honka.

Taru Tuukkanen oli elementissään. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

EBT joulutauolle sarjajohtajana

HBA sai vieraakseen sarjassa ykkösenä olevan EBT:n. Espoolaisjoukkue vei ottelusta voiton 91-79.

Ottelu alkoi tasaisena. Ensimmäisellä jaksolla kotijoukkueen Kati Ollilaisen heitto upposi hyvin, kun taas EBT sai onnistumisia erityisesti Morgan Bateylta. Vieraat pääsivät ensimmäiselle tauolle kahden pisteen johdossa.

Toisella jaksolla espoolaisten hyökkäyspeli alkoi rullaamaan paremmin. Jo ensimmäisellä jaksolla hyvin pisteitä tehnyt Batey teki jakson aikana 14 pistettä. Hänen johdollaan EBT karkasi puoliajalle johdossa 50-35.

Puoliajan jälkeen peli jatkui tasaisempana, kun Märsky löysi puolustuksestaan aseita vieraiden hyökkäystä vastaan. Viimeiselle jaksolle EBT pääsi kuitenkin 16 pisteen johdossa.

Viimeinen neljännes oli ottelun pisterikkain. Kotijoukkue vei jakson nimiinsä, mutta pisteet matkasivat Espooseen 91-79.

- Alussa pystyimme haastamaan hyvin ja peli oli tasaista, vaikka heitimme ohi vapaista paikoista.  EBT taas sai helppoja koreja ja pääsi karkaamaan ennen puoliaikaa.  Silti toisella puoliajalla pystyimme parantamaan omaa peliämme ja pelasimme loppuun asti hyvällä intensiteetillä. Tästä on hyvä jatkaa ensi vuoden puolella, Silja Viita totesi ottelun jälkeen.

Batey tilastoi ottelussa tupla-tuplan. Hän teki 29 pistettä ja nappasi 14 levypalloa. Hannah Littlelle merkittiin myös tupla-tupla 25 pisteellä ja 16 levypallolla. HBA:sta neljä pelaajaa pääsi yli kymmenen pisteen. Viita teki 17 pistettä ja otti yhdeksän levypalloa.

- HBA puolusti tiiviisti ja yhdessä, mikä teki omasta hyökkäyksestämme vaikeaa emmekä saaneet palloa liikkeelle, vaan pallo tahtoi jäädä pelaajille käsiin.  HBA myös siirtyi hyökkäyksiin nopeasti  ja he saivat luotua enemmän etuja kuin me, mutta meillä osumatarkkuus oli parempi, mikä riitti voittoon, EBT:n päävalmentaja Niko Hellman sanoi.

EBT lähtee joulutauolle sarjaykkösenä. Catz on seitsemännellä sijalla.

Ottelutilasto

 

Alku kotivoittoon

Forssan Alku sai vieraita Lappeenrannasta. Alku vei ottelun lopulta selvästi 83-62.

Kotijoukkueen puolustus toimi ensimmäisellä jaksolla todella hyvin ja se sai pidettyä Catzin yhdeksässä pisteessä. Tauolle mentiin kotijoukkueen johtaessa 26-9.

Toisella jaksolla peli tasoittui. Roosa Kosonen ja Mariah King johdattivat vierasjoukkueen jakson voittoon, mutta puoliajalle Alku pääsi johdossa 45-31.

Kolmas jakso oli lähes toisinto toisesta. Catz vei jakson muutamalla pisteellä ja kavensi kotijohdon kymmeneen pisteeseen. 

Viimeisellä jaksolla kotijoukkue kasvatti johtoaan, eikä päästänyt Catzia enää taistelemaan voitosta. Ottelu päättyi Alun voittoon 83-62.

Mia Loyd lähenteli ottelussa tripla-tuplaa. Hänelle kirjattiin 23 pistettä, 18 levypalloa ja kahdeksan koriin johtanutta syöttöä. Heta Äijänen teki Alulle 17 pistettä. Vierasjoukkueesta Veera Pirttinen teki 20 pistettä. Mariah Kingille kertyi tupla-tupla 14 pisteellä ja 12 levypallolla. 

Forssalaisjoukkue on sarjassa kolmannella sijalla. Catz puolestaan on seitsemäntenä.

Ottelutilasto

 

Honka piti Kouvottaret takanaan

Tasapisteistä illan otteluun lähteneet Honka ja Kouvottaret kohtasivat Kouvolassa. Honka otti ottelusta voiton 85-72.

Ensimmäinen jakso oli tasainen. Se kuitenkin merkittiin lopulta kotijoukkueelle, joka pääsi ensimmäiselle tauolle Aliyah Collierin johdolla johdossa 22-19.

Toisella jaksolla molemmilta joukkueilta nähtiin iloista hyökkäyspeliä ja onnistumisia nähtiin molemmissa päissä. Honka kuitenkin hallitsi hienoisesti tapahtumia. Taru Tuukkanen oli elementissään ja hän johdatti joukkueensa puoliajalle kahden pisteen johdossa.

Kolmatta jaksoa hallitsi vierasjoukkue. Se sai tiivistettyä puolustustaan ja samalla sen oma hyökkäyspeli toimi loistavasti, joten vierasjohto kasvoi. Tauolla oltiin tilanteessa 73-59. 

Kouvottaret aloitti viimeisen jakson kirivaihteella ja vei sen alkupuoliskon nimiinsä 8-2.  Kahdeksaa pistettä lähemmäs joukkue ei kuitenkaan päässyt ja Honka vei pisteet mukanaan Espooseen 85-72.

Tuukkanen kasasi ottelun komeimman tilastorivin. Hänelle merkittiin 28 pistettä ja 16 levypalloa. Myös Gabriela Bronson tilastoi tupla-tuplan 16 pisteellä ja 13 levypallolla. Collier oli Kouvottarien ykkönen 22 pisteellä ja 11 levypallolla.

Voitollaan Honka piti Kouvottaret takanaan ja on sarjassa neljännellä sijalla. Kouvolalaisjoukkue on viidentenä.

Ottelutilasto

 

 
12.4.2021 10:07 Susiladies

Taru Tuukkasen WNBA-draftista 20 vuotta: "Menin ihan shokkiin, kun mut draftattiin!"

Awak Kuierin odottaessa WNBA:n varaustilaisuutta on syytä palata 20 vuoden taakse, jolloin Taru Tuukkanen huudettiin naisten taalaliigaan ensimmäisenä suomalaisvarauksena koskaan. Vaikka Tuukkanen oli osoittanut Xavier Musketeersissa olevansa yksi NCAA-liigan parhaita pelaajia, WNBA-varaus tuli hänelle itselleenkin yllätyksenä.

10.4.2021 19:50 Naisten Korisliiga

Espoolaisten välieräsarja viidenteen peliin

EBT:llä oli mahdollisuus varmistaa finaalipaikka kotikentällään. Honka kuitenkin kesti kotijoukkueen päätösjakson rynnistyksen ja finalisti ratkeaa viidennessä pelissä.

7.4.2021 20:42 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut eteni finaaliin – EBT:llä mahdollisuus samaan lauantaina

Ensimmäinen välieräsarja saatiin päätökseen, kun Peli-Karhut eteni finaaleihin suoraan voitoin 3-0. Espoo Basket Team voi varmistaa finaalipaikkansa lauantaina.

7.4.2021 09:30 Naisten Korisliiga

Hongan ja EBT:n 3. välierä monikameratuotantona Ruudussa keskiviikkona

Naisten Korisliigan kolmannet välieräottelut pelataan tänään. Tapiolan Hongan ja Espoo Basket Teamin ottelu toteutetaan monikameratuotantona ja selostettuna. Ottelu käynnistyy Ruudussa klo 19.00.

4.4.2021 19:50 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuilla katkon paikka keskiviikkona – EBT vei trillerin

Välieräsarjoissa pelattiin toiset ottelut. PeKa nappasi jo toisen voittonsa, kun taas EBT tasoitti espoolaisten välisen sarjan.

3.4.2021 08:25 Naisten Korisliiga

Taru Tuukkaselle 1000 playoff-pistettä täyteen

Tapiolan Honkaa edustava Taru Tuukkanen ylsi 1000 pudotuspeliottelupisteen rajapyykkiin perjantaina Hongan välieräavauksessa EBT:tä vastaan.

2.4.2021 15:39 Naisten Korisliiga

Kolmannen jakson heittopeli siivitti Hongan voittoon

Kahden espoolaisjoukkueen välieräsarja saatiin käyntiin Hongan kotikentällä. Kotijoukkue ratkaisi voiton itselleen loistavan kolmannen jakson ansiosta ja vei ottelun 101-74.

1.4.2021 20:19 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut nappasi ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan

Ensimmäinen välieräpari saatiin käyntiin Kotkassa, jossa Peli-Karhut sai vieraakseen Forssan Alun. Vierasjoukkue oli ottelussa pitkään kuskin paikalla, mutta lopulta PeKa onnistui nousemaan voittoon 91-85.

1.4.2021 09:06 Naisten Korisliiga

Tapiolan Honka EBT taistelevat Espoon paremmuudesta ja finaalipaikasta

Tapiolan Honka ja EBT sijoittuivat sijoille kaksi ja kolme. Molempien joukkueiden edellisistä mitalipeleistä on vierähtänyt useampi vuosi. Välieräsarja pyörähtää käyntiin Ruudussa perjantaina klo 14.00.

31.3.2021 15:00 Naisten Korisliiga

Menestymään tottuneet Peli-Karhut ja Forssan Alku vastakkain välieräsarjassa

PeKa lähtee ennakkosuosikkina välieräsarjaan Forssan Alkua vastaan. Sarjassa pallo nousee ilmaan torstaina klo 18:30 ja kaikki ottelut ovat nähtävissä Ruutu-palvelun kautta.

29.3.2021 15:41 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan välierien otteluohjelma vahvistettu, otteluiden alkamisajat porrastettu

Peli-Karhut ja Forssan Alku aloittavat urakkansa torstaina 1.4. Tapiolan Hongan ja Espoo Basket Teamin ensimmäinen välierä pelataan päivää myöhemmin pitkäperjantaina. Kaikki ottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelun kautta.

26.3.2021 20:50 Naisten Korisliiga

Runkosarjan kärkinelikko eteni välieriin

Kaikki puolivälieräsarjat saatiin päätökseen. Peli-Karhut kohtaa välierissä Forssan Alun ja toisessa välierässä nähdään Espoon paikalliskamppailu, jossa yhteen ottavat EBT ja Honka.

25.3.2021 11:39 Naisten Korisliiga

Kouvottarien ja Forssan Alun 2. puolivälierä monikameratuotantona Ruudussa perjantaina

Naisten Korisliigan toiset puolivälieräottelut pelataan perjantaina. Kouvottarien ja FoA:n ottelu toteutetaan monikameratuotantona ja selostettuna. Ottelu käynnistyy Ruudussa perjantaina klo 18.30.

23.3.2021 20:38 Naisten Korisliiga

Puolivälierissä nähtiin kotivoittoja - FoA esitti huiman nousun

Puolivälierissä kotijoukkueet ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin. Sarjat ovat katkolla perjantaina FoA:lle, Peli-Karhuille, Hongalle ja EBT:lle.

23.3.2021 08:00 Naisten Korisliiga

Pitkä välimatka tuo oman mausteensa EBT:n ja Vimpelin sarjaan – FoA ja Kouvottaret ennakkoon tasaisin pari

EBT:n ja Vimpelin välisessä sarjassa kohtaa kaksi loistavaa levypallojoukkuetta. FoA ja Kouvottaret pelasivat tasaisia pelejä jo runkosarjassa.

22.3.2021 12:00 Naisten Korisliiga

Catz yrittää horjuttaa Peli-Karhuja – HBA lähtee haastamaan Honkaa

Naisten Korisliigan pudotuspelit alkavat tiistaina. Catzilla on edessään iso haaste, kun se saa vastaansa Peli-Karhut. Honka saa omassa sarjassaan vastaansa nuoren ja aggressiivisen Märskyn.

20.3.2021 19:10 Naisten Korisliiga

PeKa vei runkosarjan – Catz varmisti viimeisenä joukkueena pudotuspelipaikan

Naisten Korisliigan runkosarja paketoitiin viidellä ottelulla. Kierroksella voittoihin ylsivät EBT, FoA, PeKa, Kouvottaret ja Honka.

19.3.2021 13:28 Naisten Korisliiga

Helmikuun valopilkku Zykera Rice: ’’ Olen onnekas, että joukkueessani on pelaajia, jotka tarjoavat minulle työkalut menestyä’’

Kotkalaisjoukkueen tähti valittiin Helmikuun valopilkuksi. Hän suhtautuu henkilökohtaiseen menestykseensä nöyrästi ja korostaa hyvien joukkuekaverien merkitystä.

17.3.2021 20:50 Naisten Korisliiga

Hongalle runkosarjan kakkostila – Catz nousi kahdeksanneksi

Naisten Korisliigan toiseksi viimeisellä kierroksella pelattiin neljä ottelua. Voittoihin ylsivät PeKa, Catz, Honka ja Kouvottaret.

10.3.2021 20:55 Naisten Korisliiga

ToPo nousi kahdeksanneksi – PeKa takaisin voittojen tielle

Naisten Korisliigassa nähtiin kaksi ottelua. ToPo otti omassa ottelussaan tärkeän voiton Pyrinnöstä. PeKa taas haki pisteet Vimpelistä.

Näytä lisää vastaavia