Ennakko: Naisten Suomen Cupin finaalissa luvassa huima Kymenlaakson paikalliskamppailu

24.1.2020 13:14 Kouvottaret kohtaa sunnuntaina Kouvolan Jatke Areenalla Peli-Karhut. Ottelu alkaa kello 19.00 ja se on nähtävissä YLE TV2:ssa suorana lähetyksenä. Voittajajoukkueelle on luvassa 10.000 euron pääpalkinto.

Camille Zimmerman on yksi Kouvottarien tärkeimmistä pelaajista. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Molemmat joukkueet ovat pelanneet loistavan kauden

Kotijoukkue selvitti tiensä finaaliin kaatamalla puolivälierässä HBA-Märskyn 94-66. Välierässä joukkueen jalkoihin jäi Catz Lappeenranta pistein 80-74. Catz johti ottelua pitkään, mutta kouvolalaisjoukkue käänsi ottelun itselleen hyvän toisen puoliajan ansiosta. Tammikuu on sujunut joukkueelta hyvin, sillä Naisten Korisliigassa joukkue ei ole vielä tämän kalenterivuoden puolella hävinnyt.

- Joukkueessa on tällä hetkellä hyvä henki, kuten on ollut läpi kauden. Kaikki ovat tehneet hyvin hommia yhteisen tavoitteen eteen. Pienistä muutoksista huolimatta olemme selvinneet tammikuusta hyvin, Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen kertoo.

Peli-Karhut eteni finaaliin voittamalla puolivälierissä ToPon 21 pisteellä. Välierässä kotkalaiset kohtasivat Forssan Alun ja olivat parempia pistein 92-81. PeKa on tällä hetkellä Naisten Korisliigan kärkipaikalla. Joukkueen saldo on 14 voittoa ja kolme tappiota.

- Tammikuussa on ollut paljon pelejä ja lisäksi monella pelaajalla on ollut loukkaantumisia. Olemme selvinneet ruuhkasta hyvin ja osoittaneet joukkueen materiaalin laajuuden. Kokonaisuudessa olen erittäin tyytyväinen tammikuun niin kuin koko kauden esityksiin, PeKan päävalmentaja Roope Mäkelä sanoo.

Joukkueet ovat kohdanneet Naisten Korisliigassa kauden aikana jo kahdesti. Molemmat ovat voittaneet kohtaamisista yhden. Kouvottaret oli lokakuussa parempi kotonaan 84-73. Joulukuussa Kotkassa pelatussa ottelussa Peli-Karhut oli murskaava ja voitti 107-55. Kotiedulla on siis ollut iso merkitys.

- Vaikka molempien joukkueiden ainoat tappiot ovat tulleet sarjassa vieraskentillä, on PeKa pelannut hyvin myös Jatke Areenalla aikaisempien kausien aikana ja Kouvottaret otti viime kaudella ainoat voittonsa PeKasta Karhuvuoressa. Jatkereena on meille tärkeä paikka ja yritämme hyödyntää kotietua mahdollisimman hyvin. Toivottavasti halli täyttyy Taret-faneista, Hartonen pohtii.

 

Parketilla nähdään Naisten Korisliigan huippuja

Ameryst Alston on ollut Kouvottarien tilastoykkönen pisteissä ja koriin johtaneissa syötöissä. Alston on pussittanut 26,5 pistettä ottelua kohden ja jaellut 4,5 syöttöä. Tammikuussa joukkueeseen liittynyt Brandi Harvey-Carr on pelannut vasta yhden ottelun Suomen cupissa, mutta tilastoi siinä pelissä 11 levypalloa. Camille Zimmerman on ollut joukkueen kantavia voimia koko kauden ajan. Hänen suorituksiaan kannattaakin seurata tarkkaan.

- Kouvottaret on erittäin hyvin ja kurinalaisesti pelaava joukkue. Heidän pelinsä perustuu taitavan amerikkalaiskolmikon korinteko voimaan ja koko joukkueen hyvään puolustamiseen, Mäkelä sanoo.

Elena Melto (os. Reshetko) valittiin naisten Korisliigan joulukuun kuukauden pelaajaksi. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga
Elena Melto (os. Reshetko) valittiin naisten Korisliigan joulukuun kuukauden pelaajaksi. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Peli-Karhujen Zykera Rice on ollut lähes pitelemätön. Suomen cupin tilastoihin on kertynyt keskiarvot 26,5 pistettä ja 10,5 levypalloa. Myös Linda-Lotta Lehtoranta on pelannut tupla-tuplan keskiarvoilla. Lehtoranta on tehnyt kahdessa ottelussa keskimäärin 13 pistettä ja jakanut huikeat 10 koriin johtanutta syöttöä. Peli-Karhujen kokoonpano on todella syvä, sillä joukkueesta löytyy mm. Naisten Korisliigan joulukuun pelaaja Elena Melto, syöttötilastoa johtava Tiasha Gray ja Zykira Lewis. 

- Peli-Karhut on hallitseva Suomen mestari, joka kertoo joukkueesta paljon. Päävalmentaja Roope Mäkelä on tehnyt huikean hienoa työtä PeKan peräsimessä ja saanut laadukkaasta pelaajamateriaalista taas kerran paljon irti. PeKa on vahva transition hyökkäysjoukkue. Lisäksi heidän vahva heittopelinsä on ollut sarjan parasta, Hartonen toteaa.

Molempien joukkueiden kauden päätavoite siintää vasta muutaman kuukauden päässä. Joukkueet laittavat kuitenkin varmasti kaiken likoon sunnuntaina.

- Kyllä cup on meidän toinen tavoite tällä kaudella. Toki Suomen mestaruus on ykköstavoite ja cup kauden välitavoite. Hienoa olla finaalissa mukana. Nämä finaalit ovat pelaajillekin niitä mitkä uran jälkeen muistetaan, Mäkelä päättää.

Lipunmyynti >

YLE TV2 näyttää ottelun suorana sunnuntaina alkaen kello 18.45. 

 
15.1.2023 19:14 Suomen Cup

ToPo on naisten Suomen Cupin mestari

Torpan Pojat jatkoi siitä mihin eilen jäi ja kaatoi finaalissa neljä edellistä Suomen Cupia nimiinsä vieneen PeKa:n. Mestaruuspokaali jäi Helsinkiin 76-51.

15.1.2023 12:06 Suomen Cup

Peli-Karhut ja Torpan Pojat kohtaavat naisten Suomen Cupin finaalissa klo 17

Naisten Suomen Cupin mestari 2022 ratkeaa sunnuntaina, kun Peli-Karhut ja Torpan Pojat kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. PeKa tavoittelee neljättä perättäistä cup-mestaruutta.

14.1.2023 15:36 Suomen Cup

PeKa ja ToPo ratkaisevat naisten Suomen Cupin voiton

Naisten Suomen Cupin finaalissa nähdään uusinta viime vuodelta, kun Peli-Karhut ja ToPo kohtaavat finaalissa. Ottelu alkaa huomenna sunnuntaina klo 17 ja on nähtävissä Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa.

13.1.2023 14:57 Naisten Korisliiga

Naisten Suomen Cupin välierät lauantaina Helsingissä - luvassa kova taistelu mestaruudesta

Naisten Suomen Cupin Final Four -vaihe pelataan lauantaina ja sunnuntaina Urhea-hallissa Helsingissä. 10 000 euron rahapalkinnosta mittelevät Peli-Karhut, Vimpelin Veto, Torpan Pojat ja Tampereen Pyrintö.

28.12.2022 10:00 Suomen Cup

Suomen Cupin mestaruudet ratkeavat tammikuussa, liput nyt myynnissä

Naisten ja miesten koripallon Suomen Cup huipentuu tammikuun 13.–15. päivä Urhea-hallissa Helsingissä pelattavaan Final Fouriin. Koriksen superviikonloppu pitää sisällään sekä naisten että miesten välierät sekä finaalin.

10.12.2022 20:11 Suomen Cup

Final Four joukkeet selvillä – Pyrintö vastasi päivän suurimmasta yllätyksestä

Naisten Suomen Cupin välieräjoukkueet ovat selvillä. Tiensä jatkoon selvittivät ToPo, PeKa, Pyrintö sekä ViVe. Lopputurnaus pelataan 14-15.1.2023.

28.11.2022 11:45 Suomen Cup

Suomen Cupin valintatilaisuus maanantaina suorana YouTubessa klo 13

Molempien Korisliigojen rankingin kahdeksan parasta joukkuetta selvittivät tiensä Suomen Cupin puolivälieriin. Yksiosaiset puolivälierät pelataan joulukuun alkupuolella.

24.11.2022 13:30 Suomen Cup

Suomen Cupiin selviytyneet joukkueet ja rankingit ovat ratkenneet

Korisliigan ja naisten Korisliigan tulevan talven Suomen Cupin rankingin kahdeksan parasta joukkuetta ovat nyt selvillä. Joukkueet pelaavat joulukuussa puolivälierät paremmin sijoittuneiden kotikentillä. Valintatilaisuus järjestetään 28.11. ja se näytetään suorana YouTubessa.

16.1.2022 20:33 Suomen Cup

Suomen Cup jälleen Kotkaan

Kotkan Peli-Karhut uusi Suomen Cupin voittonsa, kun se kukisti jännittävien vaiheiden jälkeen ToPo:n 77-64.

15.1.2022 16:36 Suomen Cup

ToPo ja Peli-Karhut Suomen Cupin finaaliin, ToPon Bronson hurjasteli tripla-tuplan

Sunnuntaisessa naisten Suomen Cupin finaalissa kohtaavat Torpan Pojat ja hallitseva cup-mestari Peli-Karhut. Välierät tarjosivat kaksi jännää ottelua, jotka ratkesivat vasta päätösneljänneksellä.

20.12.2021 07:39 Suomen Cup

Suomen Cupin Final Fourin lipunmyynti käynnistyy maanantaina klo 10

Molempien Suomen Cupien loppuhuipennus järjestetään 14.–16. tammikuuta uudessa Urhea-hallissa Helsingissä. Lipunmyynti Final Fouriin käynnistyy tänään maanantaina klo 10.

11.12.2021 16:47 Suomen Cup

HBA leimasi viimeisenä joukkueena lippunsa välieriin

Viimeisessä puolivälierässä HBA sai vieraakseen Vimpelin vedon. Helsinkiläisjoukkue otti jo toisen voiton Vimpelistä tämän viikon aikana ja varmisti samalla paikkansa Suomen Cupin välierissä. Ottelu päättyi 86-75.

10.12.2021 12:00 Suomen Cup

Suomen Cupin puolivälierät vauhtiin perjantaina

Molempien sarjojen rankingin kahdeksan parasta joukkuetta yrittävät selvittää tiensä 14.-16.1.2022 pelattavaan Final Four –turnaukseen. Loppuhuipennus järjestetään Urhea-hallissa Helsingissä. Puolivälieriä pelataan perjantaina ja lauantaina.

22.11.2021 15:11 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen Cupin puolivälieräparit on valittu

Suomen Cup -joukkueiden valintatilaisuus järjestettiin tänään. Korisliigojen runkosarjan kärkinelikon joukkueet valitsivat paremmuusjärjestyksessä vastustajansa joulukuussa pelattavaan puolivälierävaiheeseen.

17.11.2021 22:18 Suomen Cup

Suomen Cupiin selviytyneet joukkueet ja rankingit ovat selvillä

Korisliigan ja naisten Korisliigan keskiviikon kierroksesta muodostui dramaattinen tulevan talven Suomen Cupin osallistumisoikeuksien suhteen. Rankingin kahdeksan parasta joukkuetta ovat nyt selvillä ja joukkueet pelaavat joulukuussa puolivälierät paremmin sijoittuneiden kotikentillä.

17.11.2021 10:25 Suomen Cup

Suomen Cup -pakoista käydään tänään kova kilpailu Korisliigoissa – näistä lähtökohdista kierroksille lähdetään

Korisliigan ja naisten Korisliigan illan kierroksilla panokset ovat kovat. Kierroksen jälkeen ratkeaa molemmista sarjoista kahdeksan joukkuetta, jotka saavat osallistumisoikeuden tämän vuoden Suomen Cupiin.

10.11.2021 15:45 Suomen Cup

Taistelu Suomen Cup -paikoista käy kuumana molemmissa sarjoissa

Molempien sarjojen kahdeksan parasta joukkuetta osallistuvat Suomen Cupiin. Osallistujat ratkeavat 17.11. pelattujen otteluiden jälkeen. Final Four -huipennus järjestetään tammikuun puolessa välissä uudessa Urhea-hallissa Helsingissä.

30.9.2021 19:55 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen cup uudistuu, kruununa Final Four -huipennus

Suomen cupin kilpailujärjestelmä uudistuu alkavaksi kaudeksi, kun puolivälierien voittajat pääsevät tammikuussa pelattavaan Final Four -huipennukseen. YLE seuraa Suomen cupia tiiviisti omilla kanavillaan.

14.2.2021 19:12 Suomen Cup

Naisten Suomen Cupin mestaruus jälleen Kotkaan

Peli-Karhut voitti toisen perättäisen Suomen Cupin mestaruuden, kun se voitti vieraskentällä EBT:n. PeKa karkasi jo avausjaksolla emänniltään, eikä luopunut johdostaan missään vaiheessa. Finaali päättyi 98-81.

12.2.2021 12:44 Suomen Cup

Naisten Suomen Cupin finaaliennakko: EBT haastaa tappioitta kauden pelanneen Peli-Karhut

Naisten Suomen Cupin finaali pelataan ystävänpäivänä 14.2. Pallo nousee ilmaan klo 17:30, mutta lähetys ottelusta alkaa Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa 17:20.

Näytä lisää vastaavia