Forssan Alulle kauden avausvoitto Peli-Karhuista

22.1.2020 20:48 Forssan Alku sai vieraakseen Kotkan Peli-Karhut keskiviikon ainoassa Naisten Korisliigan kamppailussa. Kotijoukkue otti kauden avausvoittonsa PeKasta loistavan toisen puoliajan ansiosta 81-56.

Taru Tuukkanen oli pitelemätön varsinkin ensimmäisellä puoliajalla. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, FoA vei ensimmäisen neljänneksen kolmen pisteen turvin. Toinen neljännes oli sitten entistä tasaisempi. Sen aikana molemmat joukkueet saivat tehtyä 11 pistettä. Puoliaikatilanne oli 36-33.

- Olimme tänään hyvin hereillä puolustuksessa. Vastustaja sai noin kymmenkunta vapaata heittoa, Alun päävalmentaja Risto-Matti Rousku kertasi.

Kentän ehdoton hahmo oli ensimmäisellä puoliajalla Taru Tuukkanen, joka teki 19 pistettä ja nappasi kahdeksan levypalloa. Kakkoset Tuukkanen upotti 70 prosentin tarkkuudella. Vierasjoukkueesta Zykera Rice teki 12 pistettä. FoA oli huomattavasti parempi levypalloissa, niitä joukkueelle kertyi 27. Peka jäi 18 levypalloon.

Kolmas neljännes oli hyvin kaksijakoinen. Peli-Karhut aloitti hyvin ja otti ensimmäisellä puolikkaalla johtoaseman itselleen. Jakson toinen puolikas olikin sitten jälleen kotijoukkueen. Viimeiselle neljännekselle lähdettiin tilanteesta 56-48

- Pysyimme tänään kolme jaksoa pelissä mukana. Viimeinen neljännes meni sitten kuitenkin ihan pelailuksi. Katseet täytyy nyt kääntää nopeasti sunnutaina pelattavaan Suomen cupin finaaliin, PeKan päävalmentaja Roope Mäkelä sanoi.

Forssan Alku ratkaisi pelin viimeisen neljänneksen loistavalla alulla. Joukkue teki 19 pistettä putkeen. PeKa sai tehtyä jakson ensimmäiset pisteet vasta noin kahdeksan minuutin jälkeen ja ottelun päättyessä tulostaululla lopputulos oli 81-56.

- Saimme toisessa pelissä putkeen todella ehjän puolustuspelin. Puolustuspelimme on kehittynyt huimasti tammikuun aikana. Se antaa meille mahdollisuuden voittaa vaikka hyökkäyspeli ei aina toimisikaan, Taru Tuukkanen pohti ottelun jälkeen.

Taru Tuukkanen rauhoittui hieman toisella puoliajalla. Hän teki kuitenkin 21 pistettä ja otti 14 levypalloa. Delaney Bruce sai kasaan 17 pistettä. Petra Noponen pussitti penkiltä kymmenen pistettä. PeKan Rice teki lopulta 14 pistettä. Hänen lisäkseen vain Tiasha Gray keräsi kaksinumeroisen pistesaaliin kymmenellä pisteellä.

Forssa nousi sarjassa ainakin hetkellisesti kolmanneksi. Peli-Karhut jatkaa kärjessä, yhden ottelun Kouvottaria enemmän pelanneena.

Ottelutilasto

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

21.3.2024 16:27 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan puolivälierien ohjelma julkaistu

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina 23. maaliskuuta, kun kaikki otteluparit pyörähtävät käyntiin.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

9.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

Kiia Mäntylä siivitti EBT:n tärkeään voittoon – PeKa ja FoA kotivoittoihin

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voittoihin ylsivät pudotuspelipaikasta taisteleva EBT, Peli-Karhut ja Forssan Alku.