Henna Sandvik on sitoutunut NCAA:n lopputurnauksen ”Elite Eightiin” yltäneeseen Indianaan

19.11.2021 07:16 Tapiolan Hongan kasvatti, tällä kaudella HBA-Märskyssä naisten Korisliigaa pelaava, Henna Sandvik, 18, on sitoutunut Indianan yliopistoon. Susiladiesin EM-karsintajoukkueeseen kuuluva Sandvik aloittaa freshman-kautensa ”Hoosiersissa” syksyllä 2022.

Henna Sandvik lähtee vuoden päästä Indianan yliopistoon. Kuva: Ville Vuorinen.

Sandvik on tilastoinut tällä kaudella HBA:lle keskimäärin 15,9 pistettä, 6,0 levypalloa ja 2,2 syöttöä ottelua kohden. Kyseessä on hänen ensimmäinen kautensa kasvattajaseuransa ulkopuolella, jossa hän voitti Korisliigan vuoden parhaan 6. pelaajan palkinnon kaudella 2020-21.

– Olen jo tosi nuoresta asti haaveillut yliopistokoriksesta ja tiennyt, että sinne haluan suunnata lukion jälkeen. Nyt on todella hyvä fiilis, kun koulukin on vihdoin lyöty lukkoon, Sandvik aloittaa.

– Indiana on koripallossa sekä akateemisesti erittäin hyvä koulu, joten olen todella tyytyväinen, että saan mahdollisuuden jatkaa opiskeluja ja pelaajana kehittymistä siellä.

Sandvikin perässä oli monta koulua, mutta ykkösvaihtoehdoksi nousi Indiana, joka eteni edelliskaudella 2020-21 NCAA:n lopputurnauksessa aina kahdeksan parhaan joukkoon asti eli ”Elite Eight” -vaiheeseen.

– Indiana tuntui yliopistovaihtoehdoista minulle sopivammalta sekä pelillisesti että hengeltään. Heidän valmentajat ovat jo pitkään seuranneet kehitystäni ja tietävät millainen pelaaja olen. Indianassa painotetaan paljon kilpailemista, mutta myös ympäristöä, jossa kaikilla on hyvä olla.

– Valmentajien kanssa on aina ollut ilo jutella ja odotan pääseväni kehittymään heidän avulla pelaajana sekä ihmisenä. Olen myös jutellut useiden joukkueen pelaajien kanssa ja heistä on ollut suuri apu muodostaessani kuvaa yliopistourheilijan arjesta Indianassa.

Sandvik on ehtinyt jo pelata kuusi naisten maaottelua, joista viimeisimmät kaksi viime viikolla EM-karsinnoissa.

Henkilöt

 
15.4.2022 09:02 Susiladies

Janette Aarnio on valinnut yliopistokseen South Floridan

HBA-Märskyä kuluneella kaudella edustanut Janette Aarnio, 19, on valinnut menevänsä ensi kaudeksi South Floridan yliopistoon. Helsingin NMKY:n kasvatti on ehtinyt pelata jo neljä maaottelua Susiladiesin paidassa.

25.8.2021 08:55 Susiladies

Liisa Taponen on sitoutunut Illinoisin yliopistoon

Kasvattajaseurassaan Tampereen Pyrinnössä loistodebyyttikauden naisten Korisliigassa pelannut Liisa Taponen, 19, on tehnyt suullisen sitoumuksen University of Illinoisin kanssa. Susiladiessa tulikasteensa tänä kesänä saanut Taponen siirtyy Yhdysvaltojen yliopistosarjaan syksyllä 2022.

16.4.2020 08:06 Susiladies

Elina Arike valitsi yliopistokseen UTEP:n

Suomen laiturilupauksiin kuuluva Elina Arike, 20, on valinnut yliopistokseen Yhdysvaltojen yliopistosarjassa NCAA:ssa University of Texas at El Pason.

20.2.2019 16:39 Susiladies

Susiladiesin huippulupaus Sara Bejedi sitoutunut Arizona Stateen

HBA:n ja Susiladiesin huippulupaus Sara Bejedi, 18, siirtyy tulevaksi kaudeksi Yhdysvaltojen yliopistoparketeille Arizona Staten yliopistoon.

10.11.2023 11:19 NCAA

Korisliigan vuoden kehittynein pelaaja Meri Kanerva on sitoutunut Xavierin yliopistoon

Keväällä naisten Korisliigan vuoden kehittyneimmäksi pelaajaksi, parhaillaan Susiladiesin kanssa EM-karsintoja pelaava Meri Kanerva, 19, on sitoutunut Xavierin yliopistoon. Torpan Poikia tällä hetkellä edustava Kanerva siirtyy suomalaisittain tuttuun yliopistoon syksyllä 2024.

22.10.2023 09:33 Susiladies

Roosa Lehtoranta käytti ulkomaanoptionsa ja siirtyy Nördlingeniin, Saksan Bundesliigaan

Aiemmin tällä kaudella hallitsevaa Suomen mestaria Peli-Karhuja edustanut Roosa Lehtoranta, 26, on käyttänyt sopimuksessaan olleen ulkomaanoption ja siirtyy Saksan Bundesliigassa pelaavaan EIGNER Angels Nördlingeniin.

28.6.2023 09:52 NCAA

Elsa Lemmilä on valinnut yliopistonsa ja suuntaa Ohio Stateen

Suomalaisten koripallon suurlupaus, Tapiolan Hongan kasvatti, Elsa Lemmilä, 18, on valinnut yliopistonsa. 197-senttinen Lemmilä siirtyy syksyllä 2024 Ohio Staten yliopistoon.

4.5.2023 12:27 NCAA

Elina Arike vaihtoi yliopistoa ja suuntaa seuraavaksi Texas Techiin

C-USA-konferenssin vuoden puolustuspelaajaksi valittu Elina Arike, 23, vaihtaa yliopistoaan Yhdysvalloissa. Edelliset kolme kautta UTEP:ssa pelannut Hyvinkään Pontevan kasvatti suuntaa seuraavaksi Texas Techiin.

3.5.2023 17:58 Susiladies

Elina Aarnisalo valitsi UCLA:n yliopiston

Suomi-koriksen suurlupaus, päättyneellä kaudella naisten Korisliigaa HBA-Märskyssä pelannut Tapiolan Hongan kasvatti Elina Aarnisalo, 17, on valinnut yliopistonsa. 177-senttinen Aarnisalo liittyy syksyllä 2024 UCLA:n yliopiston riveihin.

2.2.2023 09:59 Susiladies

Linda-Lotta Lehtoranta palaa Saksan Bundesliigassa pelaavaan Kelterniin

Peli-Karhuissa aiemmin tällä kaudella pelannut Susiladies-konkari Linda-Lotta Lehtoranta, 31, siirtyy Saksan Bundesliigan toisella sijalla olevaan Rutnorik Stars Kelterniin. Lehtoranta pelasi Kelternissä myös kaudella 2015-16.

Näytä lisää vastaavia