Hyvinkään Ponteva louhi naisten Korisliiga -pronssia

15.4.2018 Hyvinkään Ponteva nousi naisten Korisliigan pronssiottelun päätösneljänneksellä takamatkalta voittoon. Pronssiottelun voittonumerot kirjattiin hyvinkääläisille 63–59.

Hyvinkään Ponteva päätti kautensa pronssimitalijuhliin.

Taru Tuukkanen urakoi pronssiottelussa tapojensa mukaan tupla-tupla-tilastot. Kuvat: Ville Vuorinen

Kuluvan kauden naisten Korisliiga on enää kirkkaimpia mitaleja vailla paketissa. Hyvinkään Ponteva tarrasi sunnuntaina kiinni pronssiin, kun joukkue nousi Tapiolan Honkaa vastaan päätösneljänneksellä 63–59 (34–24) -voittoon.

Ottelun kulku oli hienoista vuoristorataa. Väkevästi ottelun avanneen HyPon vauhti hidastui toisella neljänneksellä. Kolmannella jaksolla Honka nosti suoritustasoaan ottaen jakson alkuun 12-0 -pistejuoksun. Espoolaiset pääsivät päätösneljännekselle kahdeksan pisteen johtoasemassa. Viimeisellä jaksolla Ponteva löysi uuden vaihteen ja hurjasteli Taru Tuukkasen johtamana niukkaan voittoon.

Taru Tuukkanen harmitteli vielä torstain välierätappiota, mutta oli tyytyväinen mitaliin kauden päätteeksi.
– Täytyy myöntää, että se torstai vielä harmittaa, mutta pystyimme kasaamaan itsemme tähän otteluun. Saimme hyvän alun, mutta Honka tuli tosihyvin mukaan kolmannella jaksolla. Peli oli aika ailahtelevainen, mutta onneksi olivat nuo numerot taululla kun summeri soi.

– Olen tyytyväinen siihen, että kun tulin HyPoon joukkueella ei ollut mitaleita, ja sitten saimme hopeaa, kultaa ja tämä pronssi vielä puuttui.

Pontevan päävalmentaja Miikka Sopanen oli niin ikään tyytyväinen kauden päättämiseen voitolla.

– Tämä oli kiva matsi. Aloitimme hyvin ja Honka kairasi rinnalle ja ohi. Ihan hyvä korispeli. Ei ollut missään nimessä hällä väliä -peli, vaan hyvä voitto. Kausi on hyvä päättää voittoon ja mitaliin.

– Olen todella iloinen siitä minkälainen joukkue meillä oli, miten kehityimme, menimme eteenpäin ja hitsauduimme yhteen. Tosi kiva palkinto tämä pronssimitali.

Viisi kolmosta pussittanut Henna Salomaa (16/2/2) oli pronssiottelun tähtiä yhdessä Taru Tuukkasen (10/16/4) kanssa. Hongan dynaamisena duona toimi Kiana Johnson (14/6/2) – Wilesia Hardy (9/17/2).

Ottelutilastot: Honka–HyPo

24.2.2024 22:00 Naisten Korisliiga

HBA ja PeKa katkaisivat tappioputkensa – ToPo:lle revanssi Kouvottarista

Naisten Korisliigassa pelattiin neljä ottelua. Illan voittajia olivat HBA, PeKa, ToPo sekä FoA.

23.2.2024 10:00 Naisten Korisliiga

Tammikuun kuukauden pelaaja Saana Kujala: ’’Olen erittäin ylpeä siitä, miten olemme joukkueena pelanneet’’

Saana Kujala valittiin tammikuussa kuukauden pelaajaksi. Kujalan johdolla Pyrintö nappasi kuukauden aikana kolme voittoa.

17.2.2024 19:44 Naisten Korisliiga

Kouvottaret voittoon Thomasin pistehurjastelusta huolimatta – ToPolle kauden ensimmäinen tappio

Naisten Korisliigassa pisteitä keräsivät Kouvottaret, FoA, Pyrintö ja EBT.

16.2.2024 20:10 Naisten Korisliiga

ToPo kauden kolmanteen voittoon HBA:sta

ToPo vei kauden kolmannen Helsingin derbyn nimiinsä. Joukkue jatkaa sarjassa puhtaalla pelillä, kun se nappasi vieraspisteet 86-66.

10.2.2024 20:50 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja Honka voittoihin paikallisvastustajista – ToPo jatkoi vahvaa menoaan

Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina neljä ottelua. Voitot kirjattiin Kouvottarille, Hongalle, ToPolle ja Forssan Alulle.

7.2.2024 13:33 Naisten Korisliiga

Tampereen Pyrinnön Saana Kujala naisten Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Upean tammikuun pelanneen Pyrinnön Saana Kujala on valittu naisten Korisliigan tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

3.2.2024 18:20 Naisten Korisliiga

Kouvottaret yllätti Hongan – ViVe heitti PeKa:n kumoon

Naisten Korisliiga jatkui lauantaina neljällä ottelulla. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ViVe, ToPo sekä Pyrintö.

27.1.2024 19:45 Naisten Korisliiga

ToPo:n voittokululle jatkoa – huippuvireinen Saana Kujala johdatti Pyrinnön voittoon

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Päivän voittajia olivat ToPo, ViVe ja Pyrintö.

26.1.2024 20:08 Naisten Korisliiga

Hongalle vieraspisteet Helsingistä

Naisten Korisliigan illan ainoassa ottelussa Tapiolan Honka voitti vieraskentällä HBA-Märskyn 59-56.

24.1.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigassa kotivoittoja

Naisten Korisliiga jatkui neljällä ottelulla. Illan kierroksella nähtiin kotivoittoja, kun Honka, ViVe, Kouvottaret ja ToPo nappasivat sarjapisteitä.