Joulukuun kuukauden pelaajan Elena Melton mukaan joukkueella on edelleen varaa parantaa peliään

13.1.2020 10:15 Joulukuussa Naisten Korisliigan pelaajaksi valittiin Peli-Karhujen Elena Melto. Hän on matkustanut Lappeenrannan ja Kotkan välillä koko kauden ajan, mutta se ei ole näkynyt hänen otteissaan.

Elena Melto johdatti joukkueensa tappiottomaan joulukuuhun. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Kotkalaisjoukkue teki joulukuussa kovaa jälkeä ja otti pelaamistaan otteluista pelkkiä voittoja. Melto pelasi joulukuun aikana 24,9 pisteen, 9 levypallon ja 1,3 syötön keskiarvoilla. Lisäksi teholukema 30,3 oli poikkeuksellinen. Omiin tilastoihinsa pelaaja suhtautuu kuitenkin nöyrästi.

- Minä en oikeasti ikinä seuraa omia tilastojani tai mieti niitä pelien aikana. Teen aina kentällä parhaani ja joukkuetta ajatellen, vaatii se sitten hyvää hyökkäämistä, puolustamista, levypallopeliä tms. Totta kai olen tosi iloinen tästä tasonnostostani. Pystyin olemaan tehokas ja tekemään oikeita ratkaisuja, mutta meillä on niin laadukkaita pelaajia paljon joukkueessa että siihen pystyvät monet muutkin. Joten ei ole tarvettakaan yhden tai kahden pelaajan tehdä supertehoja koska voimme tehdä kovaa jälkeä laajalla rintamalla, Melto pohtii.

Melto pelasi 19 kauden ajan Lappeenrannassa, kesällä nähtiin kuitenkin iso siirtopommi ja Melto siirtyi Peli-Karhujen riveihin. Asuinpaikkana on kuitenkin edelleen Lappeenranta, joten matkustusaikaa kertyy kauden aikana aikamoinen määrä. Se ei kuitenkaan ole näkynyt pelaamisessa.

- Olin jo varautunut tuohon matkustamiseen henkisesti ennakkoon ja asennoitunut siten, että se on osa työtäni ja myös omaa aikaa. Totta kai se välillä väsyttää, mutta ei vaikuta pelaamiseen mitenkään. Matkustusaikaa kertyy viikossa 10-12 tuntia. Mutta minulle on aina tarjolla myös mahdollisuus yöpyä Kotkassa jos tarve vaatii, joten tämäkin on tehty niin helpoksi kuin mahdollista, Melto kertoo. 

Peli-Karhut oli 13 ottelun voittoputkessa kunnes Tapiolan Honka kukisti joukkueen. Joukkueen tappioton jakso kesti aina lokakuulta tammikuuhun. Putken arvoa kasavattaa se että joukkue on kärsinyt sairasteluista ja loukkaantumisista. Peli on myös näyttänyt todella valmiilta, kehitettävää kuitenkin löytyy edelleen.

- Olen tosi ylpeä joukkueesta ja tästä voittoputkesta, sillä meilläkin on ollut sairastumisia, loukkantumisia jne. Emme ole olleet lähellekään aina täysin koossa harjoituksissa tai peleissä. Mutta silti olemme pystyneet pelaamaan hyvää peliä. Mutta ei peli ole vielä täysin valmista jos kevättä ajatellaan. Meillä on varaa ja tarvetta vielä parantaa ainakin tiettyjä juttuja, Melto sanoo.

PeKa on tällä hetkellä sarjataulukossa toisena kaksi pistettä Kouvottarien perässä. Joukkue eteni myös Suomen cupin finaaliin, jossa se kohtaa kouvolalaisjoukkueen. Tavoitteet loppukautta kohtaan ovat korkealla.

- Loppukaudella on tarkoitus parantaa hieman omaa joukkuepeliä, treenata, valmistautua hyvin jokaiseen peliin, pysyä mahdollisimman terveenä ja saada mahdollisimman hyvät lähtökohdat kevään pudotuspeleihin. Ei ole salaisuus, että tällä joukkueella pitää pystyä taistelemaan kirkkaimmista mitaleista.

Henkilöt

 
5.2.2020 15:15 Naisten Korisliiga

HBA-Märskyn Awak Kuier on Naisten Korisliigan tammikuun pelaaja

Awak Kuier on valittu Naisten Korisliigan tammikuun pelaajaksi. Valinta on 18-vuotiaalle Kuierille uran ensimmäinen.

26.1.2020 21:03 Naisten Korisliiga

Naisten Suomen Cupin mestaruus Kotkaan

Yli tuhatpäinen yleisö oli saapunut seuraamaan naisten Suomen Cupin finaalia Kouvolan Jatke Areenalle. Kotijoukkueen fanit joutuivat kuitenkin pettymään, kun Peli-Karhut pääsi juhlimaan mestaruutta 96-82.

24.1.2020 13:14 Suomen Cup

Ennakko: Naisten Suomen Cupin finaalissa luvassa huima Kymenlaakson paikalliskamppailu

Kouvottaret kohtaa sunnuntaina Kouvolan Jatke Areenalla Peli-Karhut. Ottelu alkaa kello 19.00 ja se on nähtävissä YLE TV2:ssa suorana lähetyksenä. Voittajajoukkueelle on luvassa 10.000 euron pääpalkinto.

16.1.2020 21:13 Naisten Korisliiga

HBA-Märsky kaatoi Hongan - Awak Kuierilla huimat tilastot

HBA-Märsky kesti vierasjoukkueen kirin ja voitti 83-78. Voiton kulmakivenä toimi Awak Kuier, joka teki 47 pistettä

2.1.2020 09:24 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuille kärkipaikan ratkaissut Elena Melto on Naisten Korisliigan kuukauden pelaaja

Sarjakärki Peli-Karhuja edustava 24,3 pistettä ja 30,3:n teholukeman tilastoinut Elena Melto valittiin Naisten Korisliigassa joulukuun pelaajaksi.

31.12.2019 13:51 Susijengi

2019 oli suomalaisen tyttökoripallon supervuosi

WU18-tyttöjen B-divisioonan EM-kulta, WU20-naisten B-divisioonan EM-hopea ja WU16- tyttöjen EM-kisojen 10. sija nostivat tyttöjuniorit Suomi-koriksen puheenaiheiksi vuodella 2019. Vuoden muita kohokohtia olivat mm. Lauri Markkasen näytöt Chicago Bullsissa, Antti Zittingin nimitys FIBA:n hallitukseen sekä Karhu Basketin ja Peli-Karhujen tuplamestaruudet.

18.12.2019 21:29 Naisten Korisliiga

Kuier palasi kentälle, mutta Louin veti pidemmän korren – Honka ja ToPo illan voittajat

Naisten Korisliigassa pelattiin tänään kaksi ottelua, joissa voittajiksi selvisivät Tapiolan Honka ja Torpan Pojat. HBA-Märskyn Awak Kuier palasi takaisin pelikentille, mutta Alex Louinin johtama ToPo oli lukiolaisille liikaa.

14.12.2019 21:21 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvisti johtoaan Naisten Korisliigassa – Claire Lamunu loukkaantui, mutta 17-vuotias Henriikka Vähäuski paikkasi huippusuorituksella

Voittajia Naisten Korisliigassa olivat tänään Kouvottaret, Catz Lappeenranta ja Tapiolan Honka. Illan näyttävin sentterien kaksintaistelu käytiin yli 20 vuotta pelanneen Taru Tuukkasen ja vasta 17-vuotiaan Henriikka Vähäuskin välillä.

12.12.2019 20:54 Naisten Korisliiga

Vimpelin Veto oli vedossa – Amy Griffinillä ennätyksiä hipova 58:n teholukema

Naisten Korisliigan toiseksi viimeistä sijaa pitävä Vimpelin Veto haki HBA-Märskyn luota reilun 58–91-voiton. Ottelun tehosankari oli Amy Griffin.

3.12.2019 10:12 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan kuukauden pelaaja jälleen Kouvottarista – marraskuun valinta on Camille Zimmerman

Kouvottarissa kovaa jälkeä tehnyt Camille Zimmerman on Naisten Korisliigan marraskuun pelaaja.

1.12.2019 19:49 Naisten Korisliiga

Yllätyskäänne Kymenlaakson derbyssä – Peli-Karhut katkaisi Kouvottarien voittoputken yli 50 pisteen voitossa

Peli-Karhut järjesti yllätyksen Kotkassa katkaisemalla Kouvottarien voittoputken kymmeneen otteluun ja nappaamalla samalla sarjataulukon kärkipaikan itselleen.

23.11.2019 20:57 Pääjuttu

Suomen Cupien kahdeksikot selvillä – Puolivälieräparit valitaan torstaina

Sekä naisten että miesten Suomen Cupin finaalin voittaja saa kymmenen tuhannen euron ja hävinnyt kolmen tuhannen euron rahapalkinnon.

9.11.2019 20:43 Naisten Korisliiga

EBT juhli sarjapisteitä kotonaan, Kouvottaret ja Catz voittivat vieraskentillä

Kouvolalaisjoukkue jatkaa yhä sarjakärjessä ilman ainuttakaan tappiota.

8.11.2019 10:38 Naisten Korisliiga

Lokakuun pelaaja Claire Lamunu ei tyydy voittoputkesta huolimatta – ugandalaissentterin vapaa-aika kuluu Kouvolassa avantouimalla

Claire Lamunu valittiin kuukauden pelaajaksi Naisten Korisliigassa toisen perättäisen kerran. Edellinen valinta tuli viime runkosarjan viimeisenä kuukautena. Hänen edustamansa Kouvottaret porskuttaa parhaillaan sarjan kärjessä 7–0-tuloksella, mutta Lamunu sanoo, että työtä on silti tehtävänä kevättä ajatellen.

2.11.2019 19:42 Naisten Korisliiga

Kuukauden pelaaja Lamunu loisti Kouvottarien seitsemännessä perättäisessä voitossa – ToPon Louinilla 43 pisteen ilta

Naisten Korisliigan hallitseva kuukauden Claire Lamunu teki vaikuttavaa työtä Kouvottarien kaataessa Vimpelin Vedon. Illan muita voittajia olivat Lappeenrannan Catz ja Torpan Pojat.

24.10.2019 21:50 Naisten Korisliiga

HBA rökitti ToPon Naisten Korisliigan helsinkiläiskohtaamisessa

Huippulupaus Awak Kuier oli raivokkaana korin alla, kun HBA Märsky kukisti illan ainoassa ottelussa Torpan Pojat 84–62.

18.10.2019 09:00 Korisliiga

Elisa Viihde Sport vapaassa katselussa sunnuntaista perjantaihin – tarjolla huimat 33 ottelua!

Elisa Viihde Sport -kanavat sekä -kirjasto ovat vapaassa katselussa 20.-25.10., kun televisioviikko tuo huippukoripallon kaikkien katsottavaksi.

12.10.2019 19:50 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut mätti tulostaululle tylyt lukemat viime kauden finaalistien kohtaamisessa

Peli-Karhut ei jättänyt epäselvyyttä iskukyvystään, kun se kaatoi viime vuoden finaalistien kohtaamisessa Catzin 82-43. Lauantaina toisessa ottelussa Kouvottaret jatkoi voittokulkuaan HyPon kustannuksella.

11.10.2019 21:14 Naisten Korisliiga

Forssan Alku kaatoi ToPon kärkiottelussa, kotijoukkue onnistui laajalla rintamalla

Naisten Korisliigan perjantain ainoassa kohtaamisessa kauden tappiotta aloittaneet Forssan Alku ja Torpan Pojat kohtasivat toisensa. Tiukka ottelu ratkesi vasta päätösneljänneksellä FoA:n 87-80-voittoon.

10.10.2019 20:46 Naisten Korisliiga

Honka karkasi Pontevalta heti alussa, EBT kesti HBA:n kirin

Naisten Korisliigassa pelattiin torstaina kaksi ottelua. Espoolaisjoukkueet olivat voitokkaita, kun EBT haki pisteet naapuripitäjästä ja Tapiolan Honka voitti kotonaan.

Näytä lisää vastaavia