Kiia Mäntylä siivitti EBT:n tärkeään voittoon – PeKa ja FoA kotivoittoihin

9.3.2024 20:15 Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voittoihin ylsivät pudotuspelipaikasta taisteleva EBT, Peli-Karhut ja Forssan Alku.

Kiia Mäntylä teki tehokkaan paluun. Kuva: Ville Vuorinen

EBT piti pudotuspelihaaveet elossa

EBT otti elintärkeän voiton. Joukkue kaatoi kotikentällään Kouvottaret 86-74.

Vieraat ottivat alkuun komennon. EBT kuitenkin paransi toiselle jaksolle. Se merkittiin heille 27-12 ja joukkue pääsi puoliajalle yhdeksän pisteen etumatkalta.

Kolmas jakso oli jälleen vierailta vahvempaa. Osat vaihtuivat, kun Kouvottaret nousi jälleen johtoon.

Päätösjakso oli jälleen EBT:n. Joukkue onnistui niin hyökkäys kuin puolustuspäässä ja nousi takaa voittoon.

- Joukkueena taistelimme loppuun asti. Se näkyi viimeisellä jaksolla, jonka veimme 31-12. Vaikka meillä oli kolmannessa erässä hankaluuksia, saimme paketin kasaan,  EBT:n Kiia Mäntylä kertasi.

Mäntylä palasi loukkaantumisen jälkeen tehokkaasti. Hän heitti 22 pistettä. Erika Mace 15/6 koriin johtanutta syöttöä oli myös tehokas. Häntä rikottiin kymmenen kertaa. Shaiquel McGruder oli vieraiden tehokkain 19 pisteellä ja 15 levypallolla.

Ottelutilasto

Brown ja Hood heittivät HBA:n kumoon

Kotkan Peli-Karhut emännöi illan ottelussa viime aikoina pirteästi esiintynyttä HBA:ta. Kotijoukkue nappasi ottelusta voiton 90-77.

PeKa:n aloitus ottelulle oli vahva. Vieraat eivät saaneet emäntien heittopeliä kuriin ja kotkalaiset karkasivat kymmenen pisteen johtoon. Puoliajalle mentäessä johto oli kasvanut 12 pisteeseen.

PeKa piti eron turvallisena myös toisella puoliajlla. Parhaimmillaan vieraat pääsivät kahdeksan pisteen päähän.

Randi Brown ja Da’Nasia Hood tilastoivat tupla-tuplan. Brown pussitti 33 pistettä ja kymmenen levypalloa. Hood 27/13 oli myös vahva. Lilli Onnela pussitti vieraille 19 pistettä.

Kolmas jakso siivitti FoA:n voittoon

FoA kartutti pisteliään kotivoitolla Pyrinnöstä. Vaihderikas ottelu päättyi emännille 80-73.

Kotijoukkue otti alussa johdon. Toinen jakso oli kuitenkin Pyrinnön. Se merkittiin vieraille 29-10 ja vieraat pääsivät puoliajalle johdossa.

FoA sai pelinsä kasaan kolmannelle jaksolle. Se sai vieraiden hyökkäyksen kuriin ja piti Pyrinnön viidessä pisteessä. Emännät tekivät jaksolla 23 pistettä putkeen.

Päätösjaksolle emännät pääsivät neljän pisteen johdossa. Pyrintö nousi vielä rinnalle, mutta lopulta FoA vei sarjapisteet.

- Toiselle puoliajalle saimme tiivistettyä puolustusta. Ensimmäisellä puoliajalla teimme juttuja, jotka eivät toimineet. Toisella puoliajalla saimme toiminnan yhtenäiseksi. Kolmannelle jaksolla saimme 23-0 runin, FoA:n päävalmentaja Tero Niskanen sanoi.

Jayda Jansen pussitti emännille korkeimman pistemäärän 28 pisteellä. Shelby Cheslek teki tupla-tuplan 17 pisteellä ja 19 levypallolla. Koko ottelun korkeimmasta pistemäärästä vastasi Pyrinnön Saana Kujala 31 pisteellä.

23.4.2024 21:34 Naisten Korisliiga

ToPo on naisten Suomen mestari

Yli tuhatpäinen yleisö pääsi seuraamaan, kun Naisten Korisliigan mestaruus ratkesi Kisahallissa. ToPo vei kolmannen ottelun 92-85 ja pääsi juhlimaan seurahistorian ensimmäistä naisten mestaruutta.

21.4.2024 20:15 Naisten Korisliiga

ToPo voiton päässä mestaruudesta

ToPo haki vierasvoiton Naisten Korisliigan finaaleissa. Helsinkiläiset kaatoivat PeKa:n 97-77 ja siirtyivät finaalisarjassa 2-0 johtoon.

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.