Kiia Mäntylä siivitti EBT:n tärkeään voittoon – PeKa ja FoA kotivoittoihin

9.3.2024 20:15 Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voittoihin ylsivät pudotuspelipaikasta taisteleva EBT, Peli-Karhut ja Forssan Alku.

Kiia Mäntylä teki tehokkaan paluun. Kuva: Ville Vuorinen

EBT piti pudotuspelihaaveet elossa

EBT otti elintärkeän voiton. Joukkue kaatoi kotikentällään Kouvottaret 86-74.

Vieraat ottivat alkuun komennon. EBT kuitenkin paransi toiselle jaksolle. Se merkittiin heille 27-12 ja joukkue pääsi puoliajalle yhdeksän pisteen etumatkalta.

Kolmas jakso oli jälleen vierailta vahvempaa. Osat vaihtuivat, kun Kouvottaret nousi jälleen johtoon.

Päätösjakso oli jälleen EBT:n. Joukkue onnistui niin hyökkäys kuin puolustuspäässä ja nousi takaa voittoon.

- Joukkueena taistelimme loppuun asti. Se näkyi viimeisellä jaksolla, jonka veimme 31-12. Vaikka meillä oli kolmannessa erässä hankaluuksia, saimme paketin kasaan,  EBT:n Kiia Mäntylä kertasi.

Mäntylä palasi loukkaantumisen jälkeen tehokkaasti. Hän heitti 22 pistettä. Erika Mace 15/6 koriin johtanutta syöttöä oli myös tehokas. Häntä rikottiin kymmenen kertaa. Shaiquel McGruder oli vieraiden tehokkain 19 pisteellä ja 15 levypallolla.

Ottelutilasto

Brown ja Hood heittivät HBA:n kumoon

Kotkan Peli-Karhut emännöi illan ottelussa viime aikoina pirteästi esiintynyttä HBA:ta. Kotijoukkue nappasi ottelusta voiton 90-77.

PeKa:n aloitus ottelulle oli vahva. Vieraat eivät saaneet emäntien heittopeliä kuriin ja kotkalaiset karkasivat kymmenen pisteen johtoon. Puoliajalle mentäessä johto oli kasvanut 12 pisteeseen.

PeKa piti eron turvallisena myös toisella puoliajlla. Parhaimmillaan vieraat pääsivät kahdeksan pisteen päähän.

Randi Brown ja Da’Nasia Hood tilastoivat tupla-tuplan. Brown pussitti 33 pistettä ja kymmenen levypalloa. Hood 27/13 oli myös vahva. Lilli Onnela pussitti vieraille 19 pistettä.

Ottelutilasto

Kolmas jakso siivitti FoA:n voittoon

FoA kartutti pisteliään kotivoitolla Pyrinnöstä. Vaihderikas ottelu päättyi emännille 80-73.

Kotijoukkue otti alussa johdon. Toinen jakso oli kuitenkin Pyrinnön. Se merkittiin vieraille 29-10 ja vieraat pääsivät puoliajalle johdossa.

FoA sai pelinsä kasaan kolmannelle jaksolle. Se sai vieraiden hyökkäyksen kuriin ja piti Pyrinnön viidessä pisteessä. Emännät tekivät jaksolla 23 pistettä putkeen.

Päätösjaksolle emännät pääsivät neljän pisteen johdossa. Pyrintö nousi vielä rinnalle, mutta lopulta FoA vei sarjapisteet.

- Toiselle puoliajalle saimme tiivistettyä puolustusta. Ensimmäisellä puoliajalla teimme juttuja, jotka eivät toimineet. Toisella puoliajalla saimme toiminnan yhtenäiseksi. Kolmannelle jaksolla saimme 23-0 runin, FoA:n päävalmentaja Tero Niskanen sanoi.

Jayda Jansen pussitti emännille korkeimman pistemäärän 28 pisteellä. Shelby Cheslek teki tupla-tuplan 17 pisteellä ja 19 levypallolla. Koko ottelun korkeimmasta pistemäärästä vastasi Pyrinnön Saana Kujala 31 pisteellä.

Ottelutilasto

 
6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

Näytä lisää vastaavia