Kohti Final Fouria: Kokenut Huima ja voittoisa Catz ratkovat Cup-kullan kohtalon

20.1.2012 Final Four-turnauksen aattona naisten Suomen Cup on edennyt jo finaalivaiheeseensa. Cupin loppuottelussa kohtaavat Tampereen Pyynikillä sunnuntaina SM-sarjan kärkijoukkueet, kokenut Äänekosken Huima sekä hulppeassa 17 ottelun voittoputkessa sarjakärjessä jyräävä Lappeenrannan Catz.

Sanna Jämsenin Huima haastaa sunnuntaina..

..Dionne Poundsin Catzin taisteluun Cup-mestaruudesta.

Huimaa johtaa tukipilari Kenya Robinson.

Alexandria Anderson kuuluu Catzin parhaimmistoon. Kuvat: Francois Perthuis, Kai Kilappa & Matti O. Koskinen.

Catzille kevätkausi 2011 päättyi katkeraakin katkerammalla tavalla, kun puolustava mestari joutui luovuttamaan mestarin kiertopalkinnon arkkiviholliselleen Peli-Karhuille. Catzin kokoonpanossa tapahtui kesällä merkittäviä muutoksia, ja kuluvalla kaudella lappeenrantalaiset ovat panostaneet vauhtiin ja fyysisyyteen. Päävalmentaja Mika Haakanan resepti on osoittautunut toimivaksi: 17 perättäistä voittoa ja Suomen Cupin finaalipaikka kertovat paljon.

 

Analyyttinen Haakana on kuitenkin varpaillaan. Voittoputkesta huolimatta tuudittautumiseen ei ole varaa, etenkään Cupin finaalin aattona.

 

– 17 voittoa putkeen on ilman muuta sellainen saavutus, jota emme odottaneet, ja johon pitää olla enemmän kuin tyytyväinen. Kaikki pisteet pelaajille siitä. Viime viikkoina emme kuitenkaan ole mielestäni pelanneet erityisen hyvää koripalloa, Haakana toteaa käyttäen esimerkkinään voittoon (67–47) päättynyttä HoNsU-ottelua.

 

– Joukkuepuolustuksessamme on ollut paljon parantamisen varaa, ja sitä kautta emme ole olleet aivan rytmissä hyökkäyksessäkään. On selvää, että kun edessä on kauden tähän asti tärkein ottelu, parempaan pitää pystyä.

 

Catz on sunnuntaina Pyynikin parketilla tukkanuottasilla Äänekosken Huiman kanssa, joka lienee ehkä pahin mahdollinen vastustaja lappeenrantalaisille tällä hetkellä. SM-sarjan kakkossijalla majaileva Huima antoi väkevän haasteen Catzin voittoputkelle joulun alla ottelussa, joka päättyi ”Kissojen” 72–75-voittoon.

 

– Missään tapauksessa ei saa käydä kuten Äänekoskella, jolloin annoimme Huiman palata peliin selkeän johdon jälkeen. He pystyvät tekemään monella osa-alueella pelimme hankalaksi. Cupin finaalissa meidän on oltava joka hetki varuillamme, Haakana arvioi.

 

Lappeenrannassa huuhdottiin edellisen kerran cupin kultaa vuonna 2007, ja seurahistorian ensimmäinen Suomen mestaruus seurasi 2010. Vaikka Catz on voittoprosenttinsa kannalta vuosikymmenen taitteen menestyneimpiä joukkueita, Haakana painottaa, että palkintokaapissa on aina lisää tilaa.

 

– Kuten sanoin, sunnuntaina pelataan kauden tärkein ottelu tähän asti. Cup on iso asia joukkueelle, faneille ja koko kaupungille. Joukkueemme on lähdössä hakemaan mestaruutta hyvin nälkäisenä ja motivoituneena.

 

Huima tahtoo toistaa vuoden 2006 tapahtumat

 

Äänekosken Huiman koripallokausi 2011/12 on ollut positiivinen. Viime kaudella pudotuspelipaikasta taistellut joukkue on operoinut vahvalla ja kokeneella rotaatiolla, ja tulokset puhuvat puolestaan: Huima on asettunut tukevasti SM-sarjan kakkossijalle ja kukisti heti vuoden alkajaisiksi hallitsevan mestarin Peli-Karhut.

 

– Kukaan ei odottanut meiltä mitään kauden alussa, joten siihen nähden sarjataulukon toinen sija on erinomainen saavutus. Loukkaantumiset ovat tuoneet hieman takapakkia joukkueen tekemiseen, mutta muuten kaikki on mennyt paremmin kuin hyvin, arvioi kuluvaa kautta Huiman pitkäaikainen päävalmentaja Mervi Nurmi.

 

Äänekosken Huiman ja Lappeenrannan Catzin joulukuisen kohtaamisen dvd-tallenne on pyörinyt ahkerasti niin Nurmen kuin Catz-valmentaja Haakanankin soittimessa. Nurmen mukaan Huimalla on selkeästi parannettavaa kyseiseen otteluun nähden.

 

– Jos Catzin aikoo voittaa, niin pieniäkään nukahduksia ei saa tulla. Viime pelissä unohdimme yhtenään sulkea levypalloissa, ja se näkyi. Sen lisäksi, että meidän pitää olla äärimmäisen keskittyneitä, meidän on pidettävä huoli siitä, ettei Catz pääse heittohurmokseen, Nurmi arvioi.

 

– Cupin finaali tulee myös olemaan varmasti erinäköinen kuin joulukuun ottelu, josta puuttuivat sekä Madina Ali (Huima) että Alexandria Anderson (Catz). Uskon molempien joukkueiden pelaavan entistä enemmän korin alle.

 

Äänekoskella juhlittiin Cupin mestaruutta edellisen kerran joulukuussa 2006, jolloin Huima ryöpytti Espoo Teamia Helsingin Jäähallissa. Nyky-Huiman pelaajista Cup-kannua pääsivät nostelemaan Kenya Robinson ja Sanna Jämsen.

 

– Muistan vielä hyvin ne tuntemukset, kun olimme Jäähallissa ja pääsimme Espoo Teamilta karkuun. Yleisö oli hyvin mukana ja toivottavasti tulee olemaan sunnuntainakin, Nurmi muistelee.

 

– Meillä on ollut treeneissä aistittavissa hyvä ja luottavainen fiilis. Meillä ei ole mitään ennakkopaineita voittaa, joten nyt keskitymme antamaan Catzille mahdollisimman kovan vastuksen sillä mielellä, että mestaruus tulee Äänekoskelle.

 

Äänekosken Huima ja Lappeenrannan Catz kohtaavat naisten Suomen Cupin finaalissa Pyynikin Palloiluhallilla sunnuntaina 22.1. klo 15:15.

 

Lisätietoja: Lappeenrannan Catz


 

Lisätietoja: Äänekosken Huima

 
21.1.2024 20:45 Suomen Cup

ToPo naisten Motonet Suomen Cupin mestari

ToPo vei nimiinsä naisten Motonet Suomen Cupin toisen kerran peräkkäin. Finaalissa kaatui PeKa selvin lukemin 106-77.

21.1.2024 12:01 Suomen Cup

ToPo ja PeKa naisten Motonet Suomen Cupin finaalissa sunnuntaina klo 17:45

Naisten Suomen Cupin mestari 2023 ratkeaa sunnuntaina, kun Torpan Pojat ja Peli-Karhut kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä TV2:lla ja Yle Areenassa.

20.1.2024 17:52 Suomen Cup

Naisissa PeKa ja ToPo lunastivat paikat Motonet Suomen Cupin finaaliin

Naisten puolella Motonet Suomen Cupissa nähdään uusinta viime vuoden finaalista. PeKa eteni finaaliin kaatamalla Hongan. ToPo puolestaan pudotti Pyrinnön kyydistä. Urhea-hallissa pelattava finaali pelataan sunnuntaina 21. tammikuuta klo 17:45. Se on nähtävissä Yle TV2:lla ja Yle Areenassa.

19.1.2024 14:00 Suomen Cup

Pystyykö kukaan horjuttamaan voittamatonta ToPoa naisten Suomen Cupissa?

Naisten Suomen Cupin välierät pelataan lauantaina 20. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Välierien voittajat kohtaavat finaalissa sunnuntaina. Torpan Pojat lähtee puolustamaan mestaruutta. YLE välittää Suomen Cupin Final Fourin kanavillaan.

18.12.2023 10:00 Suomen Cup

Suomen Cupin Final Fourin lipunmyynti avattu

Molempien Suomen Cupien loppuhuipennus järjestetään 19.–21. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Lipunmyynti Final Fouriin käynnistyi tänään maanantaina klo 10.

1.12.2023 20:04 Suomen Cup

Suomen Cupin rankingit vahvistettu – Final Fourin aikataulu julkaistu

Naisten ja miesten Suomen cupin Final Four -joukkueet ja tammikuussa Urhea-hallissa pelattavien välierien aikataulut ovat nyt vahvistettu.

22.11.2023 13:55 Suomen Cup

Naisten ja miesten Suomen Cupin Final Four -joukkueet selviävät marraskuun lopussa

Suomen Cupin huipennukseen selviytyy molempien sarjojen rankingin neljä parasta joukkuetta. Final Four -turnaus järjestetään 19.–21. tammikuuta Urhea-hallissa, Helsingissä.

15.1.2023 19:14 Suomen Cup

ToPo on naisten Suomen Cupin mestari

Torpan Pojat jatkoi siitä mihin eilen jäi ja kaatoi finaalissa neljä edellistä Suomen Cupia nimiinsä vieneen PeKa:n. Mestaruuspokaali jäi Helsinkiin 76-51.

15.1.2023 12:06 Suomen Cup

Peli-Karhut ja Torpan Pojat kohtaavat naisten Suomen Cupin finaalissa klo 17

Naisten Suomen Cupin mestari 2022 ratkeaa sunnuntaina, kun Peli-Karhut ja Torpan Pojat kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. PeKa tavoittelee neljättä perättäistä cup-mestaruutta.

14.1.2023 15:36 Suomen Cup

PeKa ja ToPo ratkaisevat naisten Suomen Cupin voiton

Naisten Suomen Cupin finaalissa nähdään uusinta viime vuodelta, kun Peli-Karhut ja ToPo kohtaavat finaalissa. Ottelu alkaa huomenna sunnuntaina klo 17 ja on nähtävissä Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa.

Näytä lisää vastaavia