Kouvottaret ja Honka voittoihin paikallisvastustajista – ToPo jatkoi vahvaa menoaan

10.2.2024 20:50 Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina neljä ottelua. Voitot kirjattiin Kouvottarille, Hongalle, ToPolle ja Forssan Alulle.

Re'Shawna Stone ja Kouvottaret nappasivat kovan päänahan. Kuva: Ville Vuorinen

Kouvottaret voittoon derbyssä

Kouvottaret matkasi illan ottelussa Kotkaan paikallisvastustaja Peli-Karhujen vieraaksi. Kouvottaret nappasi ottelusta sarjapisteet vakuuttavan esityksen jälkeen 95-72.

Vierasjoukkue otti komennon itselleen ensimmäisellä jaksolla. Toisella jaksolla joukkue oli vielä parempi ja karkasi puoliajalle 20 pisteen johdossa.

Toisella puoliajalla vieraiden johto kasvoi suurimillaan 38 pisteeseen ja Kouvottaret otti toisen peräkkäisen voittonsa.

Vieraista viisi pelaajaa ylsi kaksinumeroiseen pistemäärään. Re’Shawna Stone pussitti 17 pistettä. Shaiquel McGruder säesti 16 pisteellä ja kahdeksalla levypallolla. Emännistä Randi Brown pussitti 33 pistettä ja keräsi 11 levypalloa.

Ottelutilasto

Honka nousi voittoon EBT:n vieraana

Myös Espoossa pelattiin derby, jossa EBT emännöi Honkaa. Vierasjoukkue nappasi sarjapisteet 84-66.

Kotijoukkueen alku oli vahva ja se onnistui erityisesti hyökkäyspäässä karaten 11 pisteen johtoon. Puoliajalle mentiin EBT:n johtaessa viidellä pisteellä.

Honka käänsi ottelun kolmannella jaksolla. Sen aikana se piti EBT:n kahdeksassa pisteessä ja onnistui samaan aikaan hyökkäyspäässä. Jakso merkittiin vieraille 28-8, eikä EBT enää toipunut taistelemaan voitosta.

- Peli ratkesi tänään kolmannella jaksolla, kun pystyimme nostamaan intensiteettiä ja päästiin lähemmäs omaa peliämme. Kaikki kunnia EBT:lle, joka taisteli tänään hyvin. Ensimmäisellä puoliajalla olimme ihan purjeessa, Niko Nyholm sanoi.

Tayanna Jones oli hyvässä vireessä. Hänelle kirjattiin 24 pistettä ja 16 levypalloa. Cierra Walker säesti 19 pisteellä. Sanni Tuomisto pussitti EBT:lle 17 pistettä.

Ottelutilasto

Pyrintö putosi ToPo:n kyydistä

ToPo sai vieraakseen Pyrinnön. Vierasjoukkue tipahti lopulta emäntien kyydistä ja ToPo jatkoi voittoputkeaan. Voitto kirjattiin joukkueelle 103-77

Ensimmäisellä puoliajalla molemmilla joukkueilla oli omat hyvät hetkensä. Kotijoukkue aloitti vahvemmin, mutta Pyrintö kiri ennen puoliaikaa kotijohdon neljään pisteeseen.

Toisella puoliajalla sarjakärki paransi peliään. Pyrintö jäi statistin rooliin, kun helsinkiläiset vyöryttivät hyökkäyksiään. Joukkue vei nimiinsä molemmat jaksot ja nappasi kauden 18. voittonsa.

Taru Tuukkanen teki tripla-tuplan 12 pisteellä, 12 levypallolla ja kymmenellä koriin johtaneella syötöllä. Ilmar’I Thomas heitti ottelun korkeimman pistemäärän 33 pisteellä. Saana Kujala 22/8 oli Pyrinnön ykkönen.

Ottelutilasto

FoA:lle tärkeät pisteet

FoA sai illan ottelussa vieraakseen HBA-Märskyn. Voitto kirjattiin kotijoukkueelle 90-67.

Kotijoukkue aloitti vahvasti upottaen heiton heiton perään ja vei avausjakson 28-15. Toisella jaksolla Märsky pystyi laittamaan paremmin kampoihin, mutta siitä huolimatta emäntien puoliaikajohto oli 19 pistettä.

Toisella puoliajalla peli tasoittui, mutta FoA piti johdon turvallisena loppuun asti. Voitolla FoA:n ero Märskyyn kasvoi neljään pisteeseen.

- Peli lähti rullaamaan hyvin kahden ensimmäisen minuutin jälkeen. Ensimmäinen puoliaika oli meiltä todella hyvää korista ja saimme laajalla rintamalla onnistumisia. Kolmannella jaksolla HBA pääsi vähän lähemmäksi, mutta onneksi saimme pidettyä eron läpi ottelun, FoA:n päävalmentaja Tero Niskanen kertasi.

Shelby Cheslek teki emännille tupla-tuplan 20 pisteellä ja 18 levypallolla. Jayda Jansen pussitti 21 pistettä. Fiia Hellsten teki vieraille 13 pistettä.

Ottelutilasto

 
24.2.2024 22:00 Naisten Korisliiga

HBA ja PeKa katkaisivat tappioputkensa – ToPo:lle revanssi Kouvottarista

Naisten Korisliigassa pelattiin neljä ottelua. Illan voittajia olivat HBA, PeKa, ToPo sekä FoA.

23.2.2024 10:00 Naisten Korisliiga

Tammikuun kuukauden pelaaja Saana Kujala: ’’Olen erittäin ylpeä siitä, miten olemme joukkueena pelanneet’’

Saana Kujala valittiin tammikuussa kuukauden pelaajaksi. Kujalan johdolla Pyrintö nappasi kuukauden aikana kolme voittoa.

17.2.2024 19:44 Naisten Korisliiga

Kouvottaret voittoon Thomasin pistehurjastelusta huolimatta – ToPolle kauden ensimmäinen tappio

Naisten Korisliigassa pisteitä keräsivät Kouvottaret, FoA, Pyrintö ja EBT.

16.2.2024 20:10 Naisten Korisliiga

ToPo kauden kolmanteen voittoon HBA:sta

ToPo vei kauden kolmannen Helsingin derbyn nimiinsä. Joukkue jatkaa sarjassa puhtaalla pelillä, kun se nappasi vieraspisteet 86-66.

7.2.2024 13:33 Naisten Korisliiga

Tampereen Pyrinnön Saana Kujala naisten Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Upean tammikuun pelanneen Pyrinnön Saana Kujala on valittu naisten Korisliigan tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

3.2.2024 18:20 Naisten Korisliiga

Kouvottaret yllätti Hongan – ViVe heitti PeKa:n kumoon

Naisten Korisliiga jatkui lauantaina neljällä ottelulla. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ViVe, ToPo sekä Pyrintö.

27.1.2024 19:45 Naisten Korisliiga

ToPo:n voittokululle jatkoa – huippuvireinen Saana Kujala johdatti Pyrinnön voittoon

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Päivän voittajia olivat ToPo, ViVe ja Pyrintö.

26.1.2024 20:08 Naisten Korisliiga

Hongalle vieraspisteet Helsingistä

Naisten Korisliigan illan ainoassa ottelussa Tapiolan Honka voitti vieraskentällä HBA-Märskyn 59-56.

24.1.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigassa kotivoittoja

Naisten Korisliiga jatkui neljällä ottelulla. Illan kierroksella nähtiin kotivoittoja, kun Honka, ViVe, Kouvottaret ja ToPo nappasivat sarjapisteitä.

21.1.2024 20:45 Suomen Cup

ToPo naisten Motonet Suomen Cupin mestari

ToPo vei nimiinsä naisten Motonet Suomen Cupin toisen kerran peräkkäin. Finaalissa kaatui PeKa selvin lukemin 106-77.

Näytä lisää vastaavia