Lauantaina nähtiin niin hyökkäysiloittelua kuin puolustusjuhlaa – HBA vastasi illan suurimmasta yllätyksestä

30.10.2021 19:19 Naisten Korisliiga jatkui neljällä ottelulla. Illan voittajia olivat ViVe, Catz, HBA ja Kouvottaret.

Elina Aarnisalo heitti uransa ennätyspisteet. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Vimpeli heitti ToPo:n kumoon

Vimpeli matkasi lauantain avausottelussa Helsinkiin ToPo:n vieraaksi. Helsingissä nähtiin hyökkäysiloittelu, jonka vei lopulta vierasjoukkue 104-102.

Avauspuolikkaalla ToPo vei avausjakson. Ensimmäiselle tauolle mentiin tilanteessa 26-19

Toiselle jaksolle roolit vaihtuivat ja oli Vimpelin vuoro viedä ottelua. Joukkue vei jakson yhdeksällä pisteellä ja pääsi puoliajalle kahden pisteen johdossa.

Toisella puolikkaalla molemmat jaksot pelattiin lopulta tasan. Erityisesti päätösjaksolla nähtiin iloista hyökkäyspeliä ja molemmat joukkueet tekivät jaksolla 33 pistettä. Voitto matkasi kuitenkin Vimpeliin 104-102.

- Viime vuonna meillä oli voittoheitto ilmassa ViVeä vastaan täällä, kuten myös tänään. Sinällään hauska yhteensattuma, mutta harmi ettei se tänäänkään mennyt. Vaikea heti näin heti ottelun jälkeen sanoa mitään tarkempaa analyysiä, mutta harmittaa totta kai erittäin paljon, ToPo:n päävalmentaja Niko Kuusi kommentoi.

Kym Royster oli hurjassa vireessä ja säkitti Vimpelille 23 pistettä ja keräsi yhdeksän levypalloa. Shaylen Burnett teki tupla-tuplan 24 pisteellä ja 13 levypallolla. Häntä myös rikottiin 12 kertaa. Kokenut Taru Tuukkanen teki 31 pistettä, keräsi 12 levypalloa ja jakoi viisi koriin johtanutta syöttöä ToPo:lle.

- Varsin viihdyttävä koripallo-ottelu tarjoiltiin yleisölle, kuten viimekin vuonna tällä. ToPo puolusti erittäin aggresiivisesti alussa, mutta ottelun kuluessa aloimme löytämään enemmän ja enemmän vapaampia ja parempia paikkoja korintekoon. Saimme viimeisellä neljänneksellä pienen eron aikaiseksi, mutta ToPo otti sen vielä kiinni ja oli jopa voittaa ottelun. Erittäin tyytyväinen voittoon, mutta kyllä parennattavaakin totta kai jäi, kun yli sata pistettä päästimme, Vimpelin päävalmentaja Jukka-Pekka Kujala kertasi.

Ottelutilasto

Puolustus takasi Catzille kauden toisen voiton

Neljä peliä peräkkäin hävinnyt FoA matkasi Lappeenrantaan Catzin vieraaksi. Ottelussa puolustuspelaaminen nousi todella isoon rooliin ja vielä paremmin siinä onnistui Catz, joka nappasi kotivoiton 49-45.

Avausjaksolle kotijoukkue tuli terävämin. Se vei jakson nimiinsä 18-11.

Toisella jaksolla FoA:n puolustus aiheutti päänvaivaa kotijoukkueelle. Jakso merkittiin vieraille 15-6 ja puoliajalle mentiin vierasjohdossa 26-24.

Kolmannella jaksolla vieraiden hyökkääminen oli vaikeaa. Se jäi jaksolla vuorostaan kuuteen pisteeseen. Päätösjakso aloitettiin kotijohdossa 37-32.

Ottelun loppu oli tasaista ja vähäpisteistä koripalloa. Vieraat onnistuivat jakson aikana kaventamaan eroa pisteellä, mutta voitto jäi Lappeenrantaan 49-45.

Brianna Cummings teki ottelussa Catzille tupla-tuplan 15 pisteellä ja 13 levypallolla. Lotta Hämäläinen teki yhdeksän pistettä, mutta kunnostautui loistavasti puolustuspäässä ja nappasi kuusi pallon riistoa. Wendion Bibbins teki 22 pistettä ja otti 12 levypalloa Forssalle.

Ottelutilasto

HBA haki hienon vierasvoiton

Sarjassa viisi voittoa ennen tätä iltaa saalistanut Peli-Karhut sai vieraakseen neljän voiton Märskyn. Nuori vierasjoukkue vei ottelusta pisteet 96-86.

Kotijoukkue oli avauspuolikkaalla horroksessa. HBA oli puolestaan iskussa heti ylösheitosta lähtien. Se vei molemmat jaksot ja karkasi puoliajalle johdossa 53-36.

Kolmannelle jaksolle kotijoukkue piristyi. Se tuli jakson aikana iskuetäisyydelle, kun se kavensi vierasjohdon yhdeksään pisteeseen.

HBA osoitti kuitenkin kypsyyttä eikä päästänyt Peli-Karhuja enää uhkaamaan voittoa. Ottelu päättyi 96-86.

Elina Aarnisalo oli hurjassa iskussa hyökkäyspäässä. Hän kirjautti uransa ennätyspisteet. Hänelle merkittiin 30 pistettä ja viisi levypalloa. Henna Sandvik säesti 16 pisteellä. Naomi Davenport teki kotkalaisille 27 pistettä ja keräsi kymmenen levypalloa.

Ottelutilasto

Kouvottarille pisteet Espoosta

EBT emännöi illan kierroksella kovakuntoisia kouvolalaisia. Kouvottaret oli liian vahva espoolaisille ja vei pisteet mukanaan 78-63.

EBT oli hieman parempi avausjaksolla. Se pääsi ensimmäiselle tauolle kuuden pisteen johdossa.

Toinen jakso oli Kouvottarien näytöstä. Joukkueen puolustus toimi loistavasti ja se näkyi myös hyökkäyspäässä. Puoliajalle mentiin vieraiden johtaessa 53-47.

Kouvolalaisten puolustus teki EBT:n hyökkäämisen entistä vaikeammaksi kolmannella jaksolla ja kotijoukkue jäi kymmeneen pisteeseen. Vierasjohto kasvoi ennen viimeistä taukoa 15 pisteeseen.

Viimeisellä jaksolla pisteitä heitettiin tasatahtiin. Pisteet matkasivat Kouvolaan 78-63.

Rashida Timbilla tilastoi tupla-tuplan. Hänelle merkittiin 18 pistettä ja 14 levypalloa. Sarah Toeaina säesti 17 pisteellä. Alyesha Lovett teki kotijoukkueelle 22 pistettä.

Ottelutilasto

 
17.11.2021 22:18 Suomen Cup

Suomen Cupiin selviytyneet joukkueet ja rankingit ovat selvillä

Korisliigan ja naisten Korisliigan keskiviikon kierroksesta muodostui dramaattinen tulevan talven Suomen Cupin osallistumisoikeuksien suhteen. Rankingin kahdeksan parasta joukkuetta ovat nyt selvillä ja joukkueet pelaavat joulukuussa puolivälierät paremmin sijoittuneiden kotikentillä.

17.11.2021 20:43 Naisten Korisliiga

PeKa sarjakärkeen – FoA ja EBT yllätyksiin

Naisten Korisliigassa tositoimiin palasi kahdeksan joukkuetta. Voittajiksi selviytyivät PeKa, HBA, EBT ja FoA. Samalla ratkesivat joukkueet, jotka taistelevat tänä vuonna Suomen Cupin voitosta. Pokaalia metsästävät PeKa, ViVe, Kouvottaret, ToPo, HBA, EBT, Honka ja FoA.

17.11.2021 10:25 Suomen Cup

Suomen Cup -pakoista käydään tänään kova kilpailu Korisliigoissa – näistä lähtökohdista kierroksille lähdetään

Korisliigan ja naisten Korisliigan illan kierroksilla panokset ovat kovat. Kierroksen jälkeen ratkeaa molemmista sarjoista kahdeksan joukkuetta, jotka saavat osallistumisoikeuden tämän vuoden Suomen Cupiin.

16.11.2021 11:24 Naisten Korisliiga

Lokakuun Valopilkku Shaylen Burnett: ’’Tavoitteena voittaa mestaruus Vedolle’’

Shaylen Burnett siirtyi Vedon paitaan kahden Ruotsissa vietetyn kauden jälkeen. Hänet valittiin heti lokakuussa kuukauden Valopilkuksi.

10.11.2021 15:45 Suomen Cup

Taistelu Suomen Cup -paikoista käy kuumana molemmissa sarjoissa

Molempien sarjojen kahdeksan parasta joukkuetta osallistuvat Suomen Cupiin. Osallistujat ratkeavat 17.11. pelattujen otteluiden jälkeen. Final Four -huipennus järjestetään tammikuun puolessa välissä uudessa Urhea-hallissa Helsingissä.

6.11.2021 17:25 Naisten Korisliiga

ToPo maajoukkuetauolle voitolla

Lauantaina pelattiin Naisten Korisliigassa viimeinen ottelu ennen maajoukkuetaukoa. ToPo otti siinä kotonaan pisteet 79-73.

3.11.2021 21:23 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigassa viisi ottelua – Vimpelin ja Kouvottarien hieno vire sai jatkoa

Naisten Korisliigassa pelattiin täysi kierros. Otteluissa voittoihin ylsivät PeKa, Kouvottaret, ToPo, ViVe ja EBT.

3.11.2021 12:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan lokakuun Valopilkku on ViVe:n Shaylen Burnett

Tämän kauden ensimmäiseksi Valopilkuksi valittiin itseoikeutetusti Shaylen Burnett. Hän on johdattanut monien yllätykseksi Vedon liigan kärkipaikalle.

31.10.2021 20:04 Naisten Korisliiga

Hongalle vierasvoitto Tampereelta

Naisten Korisliigassa pelattiin sunnuntaina yksi ottelu. Tapiolan Honka matkasi Tampereelle ja vei voiton 73-66.

26.10.2021 21:12 Naisten Korisliiga

Kouvottaret nappasi selvän voiton

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä Kouvottaret voitti kotonaan Catzin 101-67.

25.10.2021 14:14 Naisten Korisliiga

Taru Tuukkanen rikkoi 4000 pisteen rajapyykin

Naisten Korisliigassa rikottiin viikonloppuna merkittävä rajapyykki, kun ToPoa edustava Taru Tuukkanen ylitti naisten Korisliigan runkosarjassa 4000 tehdyn pisteen rajan.

25.10.2021 11:08 Naisten Korisliiga

Tampereen Pyrintö pestasi Cierra Johnsonin

Pyrinnön naisten Korisliiga-joukkue on kiinnittänyt uudeksi ulkomaalaispelaajakseen Cierra Johnsonin, 25.

23.10.2021 20:08 Naisten Korisliiga

ViVe katkaisi PeKa:n voittoputken – Pyrinnölle kauden avausvoitto

Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina kolme ottelua. Vimpeli kuritti kotonaan hallitsevaa mestaria. Muita voittajia olivat Pyrintö ja ToPo.

22.10.2021 19:49 Naisten Korisliiga

HBA:n kotitaika pitää

Naisten Korisliigan perjantain ainoa ottelu pelattiin Urhea-hallissa. Siinä HBA sai vieraakseen Tapiolan Hongan. Märsky jatkoi hienoja otteitaan kotihallissaan ja vei pisteet 88-72.

20.10.2021 20:28 Naisten Korisliiga

PeKa:n voittoputki jatkuu – Kouvottaret katkaisi ToPo:n voittokulun

Naisten Korisliigassa pelattiin keskiviikkona täydet viisi ottelua. Voittotili karttui Hongalla, PeKa:lla, EBT:llä, HBA:lla ja Kouvottarilla.

19.10.2021 08:56 Koripalloliitto tiedottaa

Paluu korisarkeen etenee rohkaisevalla tahdilla – harrastajat ja katsojat löytäneet tiensä takaisin

Alkukauden lisenssi- ja katsojatilastot ovat rohkaisevaa luettavaa koripalloperheelle. Lisenssimäärät ovat palanneet samalle tasolle kuin ennen koronapandemiaa, ja yleisö on löytänyt myös takaisin liigakatsomoihin.

16.10.2021 20:03 Naisten Korisliiga

Catzille avausvoitto – Honka ja ToPo vierasvoittoihin

Naisten Korisliiga jatkui lauantaina kolmella ottelulla. Voitot merkittiin Lappeenrannan Catzille, Hongalle ja ToPo:lle.

15.10.2021 21:21 Naisten Korisliiga

Vimpeli ratkaisi voiton päätösjaksolla

Perjantain ainoassa ottelussa Vimpelin Veto sai vieraakseen HBA:n. Ottelu oli pitkään tasainen, mutta kääntyi lopulta kotijoukkueelle 85-60.

12.10.2021 20:18 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut jatkaa tappioitta

Naisten Korisliiga jatkui tiistaina yhdellä ottelulla. Paikallisottelussa ottivat yhteen Kouvottaret ja Peli-Karhut. Voitto matkasi lopulta Kotkaan Peli-Karhujen mukana.

11.10.2021 09:41 Naisten Korisliiga

Brianna Cummings Catziin

Naisten Korisliigan Catz saa vahvistusta kokoonpanoon, kun takapelaajana sekä laiturina viihtyvä Brianna Cummings vahvistaa joukkuetta.

Näytä lisää vastaavia