Lauantaina nähtiin niin hyökkäysiloittelua kuin puolustusjuhlaa – HBA vastasi illan suurimmasta yllätyksestä

30.10.2021 19:19 Naisten Korisliiga jatkui neljällä ottelulla. Illan voittajia olivat ViVe, Catz, HBA ja Kouvottaret.

Elina Aarnisalo heitti uransa ennätyspisteet. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Vimpeli heitti ToPo:n kumoon

Vimpeli matkasi lauantain avausottelussa Helsinkiin ToPo:n vieraaksi. Helsingissä nähtiin hyökkäysiloittelu, jonka vei lopulta vierasjoukkue 104-102.

Avauspuolikkaalla ToPo vei avausjakson. Ensimmäiselle tauolle mentiin tilanteessa 26-19

Toiselle jaksolle roolit vaihtuivat ja oli Vimpelin vuoro viedä ottelua. Joukkue vei jakson yhdeksällä pisteellä ja pääsi puoliajalle kahden pisteen johdossa.

Toisella puolikkaalla molemmat jaksot pelattiin lopulta tasan. Erityisesti päätösjaksolla nähtiin iloista hyökkäyspeliä ja molemmat joukkueet tekivät jaksolla 33 pistettä. Voitto matkasi kuitenkin Vimpeliin 104-102.

- Viime vuonna meillä oli voittoheitto ilmassa ViVeä vastaan täällä, kuten myös tänään. Sinällään hauska yhteensattuma, mutta harmi ettei se tänäänkään mennyt. Vaikea heti näin heti ottelun jälkeen sanoa mitään tarkempaa analyysiä, mutta harmittaa totta kai erittäin paljon, ToPo:n päävalmentaja Niko Kuusi kommentoi.

Kym Royster oli hurjassa vireessä ja säkitti Vimpelille 23 pistettä ja keräsi yhdeksän levypalloa. Shaylen Burnett teki tupla-tuplan 24 pisteellä ja 13 levypallolla. Häntä myös rikottiin 12 kertaa. Kokenut Taru Tuukkanen teki 31 pistettä, keräsi 12 levypalloa ja jakoi viisi koriin johtanutta syöttöä ToPo:lle.

- Varsin viihdyttävä koripallo-ottelu tarjoiltiin yleisölle, kuten viimekin vuonna tällä. ToPo puolusti erittäin aggresiivisesti alussa, mutta ottelun kuluessa aloimme löytämään enemmän ja enemmän vapaampia ja parempia paikkoja korintekoon. Saimme viimeisellä neljänneksellä pienen eron aikaiseksi, mutta ToPo otti sen vielä kiinni ja oli jopa voittaa ottelun. Erittäin tyytyväinen voittoon, mutta kyllä parennattavaakin totta kai jäi, kun yli sata pistettä päästimme, Vimpelin päävalmentaja Jukka-Pekka Kujala kertasi.

Ottelutilasto

Puolustus takasi Catzille kauden toisen voiton

Neljä peliä peräkkäin hävinnyt FoA matkasi Lappeenrantaan Catzin vieraaksi. Ottelussa puolustuspelaaminen nousi todella isoon rooliin ja vielä paremmin siinä onnistui Catz, joka nappasi kotivoiton 49-45.

Avausjaksolle kotijoukkue tuli terävämin. Se vei jakson nimiinsä 18-11.

Toisella jaksolla FoA:n puolustus aiheutti päänvaivaa kotijoukkueelle. Jakso merkittiin vieraille 15-6 ja puoliajalle mentiin vierasjohdossa 26-24.

Kolmannella jaksolla vieraiden hyökkääminen oli vaikeaa. Se jäi jaksolla vuorostaan kuuteen pisteeseen. Päätösjakso aloitettiin kotijohdossa 37-32.

Ottelun loppu oli tasaista ja vähäpisteistä koripalloa. Vieraat onnistuivat jakson aikana kaventamaan eroa pisteellä, mutta voitto jäi Lappeenrantaan 49-45.

Brianna Cummings teki ottelussa Catzille tupla-tuplan 15 pisteellä ja 13 levypallolla. Lotta Hämäläinen teki yhdeksän pistettä, mutta kunnostautui loistavasti puolustuspäässä ja nappasi kuusi pallon riistoa. Wendion Bibbins teki 22 pistettä ja otti 12 levypalloa Forssalle.

HBA haki hienon vierasvoiton

Sarjassa viisi voittoa ennen tätä iltaa saalistanut Peli-Karhut sai vieraakseen neljän voiton Märskyn. Nuori vierasjoukkue vei ottelusta pisteet 96-86.

Kotijoukkue oli avauspuolikkaalla horroksessa. HBA oli puolestaan iskussa heti ylösheitosta lähtien. Se vei molemmat jaksot ja karkasi puoliajalle johdossa 53-36.

Kolmannelle jaksolle kotijoukkue piristyi. Se tuli jakson aikana iskuetäisyydelle, kun se kavensi vierasjohdon yhdeksään pisteeseen.

HBA osoitti kuitenkin kypsyyttä eikä päästänyt Peli-Karhuja enää uhkaamaan voittoa. Ottelu päättyi 96-86.

Elina Aarnisalo oli hurjassa iskussa hyökkäyspäässä. Hän kirjautti uransa ennätyspisteet. Hänelle merkittiin 30 pistettä ja viisi levypalloa. Henna Sandvik säesti 16 pisteellä. Naomi Davenport teki kotkalaisille 27 pistettä ja keräsi kymmenen levypalloa.

Kouvottarille pisteet Espoosta

EBT emännöi illan kierroksella kovakuntoisia kouvolalaisia. Kouvottaret oli liian vahva espoolaisille ja vei pisteet mukanaan 78-63.

EBT oli hieman parempi avausjaksolla. Se pääsi ensimmäiselle tauolle kuuden pisteen johdossa.

Toinen jakso oli Kouvottarien näytöstä. Joukkueen puolustus toimi loistavasti ja se näkyi myös hyökkäyspäässä. Puoliajalle mentiin vieraiden johtaessa 53-47.

Kouvolalaisten puolustus teki EBT:n hyökkäämisen entistä vaikeammaksi kolmannella jaksolla ja kotijoukkue jäi kymmeneen pisteeseen. Vierasjohto kasvoi ennen viimeistä taukoa 15 pisteeseen.

Viimeisellä jaksolla pisteitä heitettiin tasatahtiin. Pisteet matkasivat Kouvolaan 78-63.

Rashida Timbilla tilastoi tupla-tuplan. Hänelle merkittiin 18 pistettä ja 14 levypalloa. Sarah Toeaina säesti 17 pisteellä. Alyesha Lovett teki kotijoukkueelle 22 pistettä.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

21.3.2024 16:27 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan puolivälierien ohjelma julkaistu

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina 23. maaliskuuta, kun kaikki otteluparit pyörähtävät käyntiin.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.