Lokakuun pelaaja Claire Lamunu ei tyydy voittoputkesta huolimatta – ugandalaissentterin vapaa-aika kuluu Kouvolassa avantouimalla

8.11.2019 10:38 Claire Lamunu valittiin kuukauden pelaajaksi Naisten Korisliigassa toisen perättäisen kerran. Edellinen valinta tuli viime runkosarjan viimeisenä kuukautena. Hänen edustamansa Kouvottaret porskuttaa parhaillaan sarjan kärjessä 7–0-tuloksella, mutta Lamunu sanoo, että työtä on silti tehtävänä kevättä ajatellen.

Claire Lamunu on työskennellyt Kouvottarien voittoputken tähtenä. Kuva: Ville Vuorinen / Naisten Korisliiga

Claire Lamunu naurahtaa, kun häneltä kysytään, miltä tuntuu voittaa toinen kuukauden pelaaja -titteli putkeen.

– En ollutkaan ajatellut asiaa sillä tavalla. Olen todella kiitollinen tästä rohkaisevasta valinnasta, mutta kyllä suurin kunnia kuuluu joukkuetovereilleni ja valmentajille.

Kouvottaret porskuttaa puhtaalla seitsemän voiton pelillä Naisten Korisliigan kärjessä, ja Lamunu on työskennellyt tähän mennessä korin alla vaikuttavilla 15.9 pisteen, 13 levypallon ja 2.7 syötön keskiarvoilla. Hän kokee, että hänen pelaamisensa on yhä kehittynyt viime kauden runkosarjan päätteeksi tulleen edellisen tittelin jälkeen.

– Olen paljon itsevarmempi. En tiedä, näkyykö se, mutta koen, että pelaan vapaammin kuin viime kaudella. Siinä on auttanut se, että jatkoi pelaamista tutussa ympäristössä, Lamunu toteaa.

 

Lamunu pysyy kuitenkin päättäväisenä siitä, että joukkueen on yhä tehtävä töitä, jotta kevään pudotuspelit sujuvat. He eivät saa tyytyä alkukauden huumaan ja jättää kehittymättä.

– Meillä on opittavaa. Yksikään pelaamistamme otteluista tähän mennessä ei ole ollut niin sanotusti hyvä peli. Olemme aloittaneet monta kertaa vaisusti ja saaneet hommasta kiinni vasta myöhemmin ottelussa.

Tärkeänä elementtinä onnistumisen kannalta Lamunu pitää erityisesti epäitsekästä peliä, ja hän mainitsee, että Kouvottarissa pallo liikkuu pelaajalta toiselle paremmin kuin uransa alkuaikojen joukkueissa. Hän on kotoisin Ugandasta ja muistaa yli viiden vuoden takaiset pelinsä kotimaansa sarjoissa, joissa hyökkäys perustui lähinnä ajatukseen: ota pallo ja juokse.

– Amerikkalaisessa yliopistossa peli oli taas paljon organisoidumpaa ja strategisempaa, mutta sitä pyörittivät lähinnä takamiehet. Eurooppalaisessa koripallossa hyökkäykset kulkevat enemmän myös korinaluspelaajien kautta.

 

Ensimmäiset lumet satavat parhaillaan maahan Kouvolassa. Lamunu pohtii hieman, miten talvi taas taittuu, mutta ei pelkää enää, koska on kokenut suomalaisen talven jo aiemmin. Sitä paitsi hän ottaa siitä kaiken irti käymällä säännöllisesti jääkylmässä vedessä polskimassa.

– Aika kuluu aika paljon hallilla harjoitellessa ja sen jälkeen palautuessa, joten ei tässä paljoa harrastuksia ehdi hankkia. Mutta kun olin kokeillut avantouintia kerran, innostuin siitä ihan tosissani!

Hallilla hän keskittyy nyt eniten kehittämään heittotaitoaan.

– Erityisesti kolmen pisteen heittoni kaipaa harjoittelua. Olen kehittynyt siinä jo, mutta yritän tehdä siitä vielä merkittävän osan pelaamistani.

Henkilöt

 
27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

Näytä lisää vastaavia