Lokakuun pelaaja Hannah Little: ''Naisten Korisliiga on hyvä ja kilpailullinen sarja''

17.11.2020 17:23 Lokakuun pelaaja Hannah Little pelaa toista kauttaan EBT:n riveissä. Päätös paluusta joukkueeseen oli helppo. Suurimmat syyt paluuseen olivat joukkuekaverit sekä päävalmentaja Niko Hellman.

Hannah Little viihtyy hyvin EBT:ssä. Kuva:Ville Vuorinen/NaistenKorisliiga

Hannah Little pelaa Espoo Basket Teamin riveissä toista kauttaan. Jo viime kaudella häneltä nähtiin hyviä esityksiä, mutta tällä kaudella otteet ovat parantuneet entisestään. Syyt paluuseen Suomeen ja Espooseen olivat selvät.

- Espoossa minulla oli jo viime kaudella todella hyvät joukkuekaverit. Hitsauduimme hyvin yhteen ja halusin ehdottomasti tulla takaisin. Toinen syy oli päävalmentaja Niko Hellman, joka keskittyy todella paljon pelaajien kehittämiseen, Little pohtii.

Michiganista kotoisin oleva pelaaja on tottunut kylmiin olosuhteisiin. Suomen talven pimeys on kuitenkin tuonut omat haasteensa.

- Michiganissa on jäätävän kylmä ja olen tottunut lumeen. Suurin sokki ensimmäisellä kaudella oli pimeys, joka sai minut tuntemaan itseni väsyneeksi koko ajan. Siihen tottuminen otti keholtani oman aikansa, mutta nyt olen jo tottunut siihen, Little kertoo.

Naisten Korisliiga on 26-vuotiaan pelaajan mukaan hyvä ja kilpailullinen sarja.

- Naisten Korisliiga on hyvä ja kilpailullinen sarja, mutta se tuntuu tänä vuonna vähän erilaiselta, kuin viime vuonna. Pandemialla on vaikutusta asiaan, Little sanoo.

EBT on tällä hetkellä sarjan kärkipaikalla. Joukkueella on kasassa kuusi voittoa yhtä monesta ottelusta. Joukkueen menestyksen takana on selkeä resepti.

- Lähdemme voittamaan jokaista ottelua. Päävalmentajamme ja scouttimme ovat tehneet loistavaa työtä peleihin valmistautuessa. Meillä on paljon samoja pelaajia, kuin viime kaudella, joten pelaamme hyvin joukkueena, Little kertoo.

Alkukaudella 186-senttiselle pelaajalle on kertynyt tilastoihin keskimäärin 19,8 pistettä, 15,3 levypalloa ja 5,7 syöttöä. Teholukema 27,7 on sarjan korkeimpia. Hän ei kuitenkaan ole täysin tyytyväinen peliinsä.

Levypallopelaaminen ja syöttäminen ovat olleet alkukauden aikana parasta pelissäni. Olen tyytyväinen joukkueemme pelaamiseen, mutta minulle sattuu liikaa menetyksiä ja olen epäonnistunut helpoissa heitoissa aivan liikaa. Vapaaheittoni ovat myös olleet hukassa, Little avaa.

Loppukauden henkilökohtaiset kehityskohteet ovat Oaklandin yliopiston kasvatilla hyvin selvillä.

- Saan peleissä paljon vapaaheittoja, joten vapaaheittoprosenttia pitää parantaa. Lisäksi haluan parantaa kolmen pisteen heittoja kuljetuksesta, sillä minusta tuntuu, että puolustajat jättävät minulle aika paljon tilaa ja haluan käyttää sen hyväkseni, Little sanoo.

Suomessa Littlen lempiasiat ovat pannukakut ja karaoke. Hän pyrkii myös pitämään hauskaa kentällä.

- Pelaajana haluan kehittyä joka kaudella ja lisätä uusia elementtejä peliini. Minulle on myös tärkeää, että teen ympärilläni olevista pelaajista parempia, Little päättää. 

Henkilöt

 
25.11.2020 10:18 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan kärkikamppailu Korisliigan TV-tuotannolla ja selostettuna tänään Ruudussa

Peli-Karhut matkaa keskiviikkona Espoo Basket Teamin vieraaksi. Tappiottomina kautensa aloittaneiden joukkueiden kohtaamista voi seurata Ruudussa kello 18.20 alkaen.

20.11.2020 19:45 Korisliiga

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän päätösten vaikutukset aikuisten pääsarjoihin sekä eteläisen alueen sarjatoimintaan

Koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan 19.11.2020, että pääkaupunkiseutu on siirtynyt koronaepidemian leviämisvaiheeseen. Korisliiga ja muut pääsarjat jatkuvat pienin muutoksin, Eteläisellä alueella aikuisten harrastetoiminnassa, senioreiden SM-sarjoissa ja Unified-sarjoissa sarjatoiminta keskeytetään loppuvuodeksi.

5.11.2020 20:54 Naisten Korisliiga

Catz ja ToPo voittoihin trillereissä – EBT liian kova Kouvottarille

Naisten Korisliiga jäi parin viikon pituiselle tauolle. Catz nappasi avausvoittonsa. Myös ToPo:lle ja EBT:lle voitot.

3.11.2020 12:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan kuukauden pelaaja on EBT:n Hannah Little

Naisten Korisliigan lokakuun kuukauden pelaajaksi on valittu hurjat tehot lokakuussa iskenyt espoolaisjoukkueen sentteri Hannah Little.

31.10.2020 19:42 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut juhlisti Laura Lehtorantaa voitolla – myös EBT, FoA ja Kouvottaret voittoihin

Peli-Karhut voitti kotonaan Catzin. Ennen ottelua joukkueen monivuotisen kapteenin Laura Lehtorannan pelinumero jäädytettiin. Muissa otteluissa voittoihin ylsivät EBT, FoA ja Kouvottaret.

29.10.2020 20:22 Naisten Korisliiga

EBT ja FoA selviin voittoihin

Naisten Korisliigassa pelattiin torstaina kaksi ottelua. Illan otteluissa EBT ja FoA nappasivat selkeät voitot.

24.10.2020 19:11 Naisten Korisliiga

EBT takaisin sarjakärkeen – myös Honka ja Kouvottaret voitokkaita

Naisten Korisliigassa nähtiin kolme ottelua. EBT nousi takaisin sarjakärkeen. Myös Honka ja Kouvottaret kasvattivat voittosaldojaan.

23.10.2020 20:46 Naisten Korisliiga

PeKa:lle kauden kolmas voitto

Tappioitta kauden aloittanut Peli-Karhut matkasi Forssaan toisen mestarisuosikin Alun vieraaksi. Kotkalaiset nappasivat vierasvoiton pistein 76-73.

22.10.2020 19:57 Naisten Korisliiga

HBA voitti Pyrinnön jännittävien vaiheiden jälkeen

Torstain ainoassa Naisten Korisliigan ottelussa Tampereen Pyrintö matkasi Helsinkiin HBA:n vieraaksi. Kotijoukkue otti kauden toisen voittonsa tasaisen ottelun jälkeen 73-72.

16.10.2020 13:24 Naisten Korisliiga

Kokenut Anni Jämsä Tampereen Pyrinnön takakentälle

Naisten Korisliigassa pelaava Pyrintö on solminut sopimuksen 191 ottelua naisten Korisliigassa ja Saksan Bundesliigassa pelanneen Anni Jämsän kanssa. Seura solmi lisäksi sopimuksen Sanni Lepolan kanssa.

15.10.2020 21:14 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuille voitto kauden ensimmäisessä Kymenlaakson paikalliskamppailussa

Viime kauden Suomen Cup finalistit kohtasivat ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Peli-Karhut otti kotonaan voiton pistein 80-69.

14.10.2020 14:15 Koripalloliitto tiedottaa

Pääsarjat pyörähtäneet käyntiin – tehdään ottelutapahtumasta yhdessä turvallinen

Suomen Koripalloliitto on yhdessä pääsarjaseurojen sekä asiantuntijoiden kanssa valmistellut yhteisen toimintaohjeen, jonka avulla halutaan tehdä ottelutapahtumasta mahdollisimman turvallinen niin pelissä mukana oleville kuin katsojillekin.

14.10.2020 13:30 Korisliiga

Korisliigojen avauskierroksilla nostetaan punainen kortti kiusaamiselle jo kolmatta kertaa

Punainen kortti kiusaamiselle -kampanjalla koko suomalainen koripalloyhteisö haluaa vastustaa kiusaamisen eri muotoja sekä kentällä että sen ulkopuolella.

13.10.2020 11:30 Korisliiga

Korisliigassa ja muissa koripallon pääsarjoissa katsojilta edellytetään jatkossa kasvomaskin käyttöä

Suomen Koripalloliitto on päättänyt tarkentaa ohjeistusta kasvomaskin käytöstä ottelutapahtumissa koronapandemian aikana.

12.10.2020 08:29 NCAA

HBA-Märskyn Saga Ukkonen on sitoutunut Texas Techin yliopistoon

HBA-Märskyä alkaneella kaudella edustava Saga Ukkonen, 19, on sitoutunut aloittamaan yliopistouransa Texas Techin yliopistossa kaudella 2021/22.

11.10.2020 19:06 Naisten Korisliiga

Kouvottaret avasi pistetilinsä

Naisten Korisliigan avauskierros saatiin sunnuntaina päätökseen, kun Forssan Alku matkasi Kouvottarien vieraaksi. Pisteet jäivät tällä kertaa Kouvolaan 86-79.

10.10.2020 19:54 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan avauskierros jatkui kolmella ottelulla – ViVe, EBT ja PeKa avausvoittoihin

Naisten Korisliigan avauskierros jatkui lauantaina kolmella ottelulla. Voittoihin päivän otteluissa ylsivät ViVe, PeKa ja jännittävien vaiheiden jälkeen EBT.

8.10.2020 20:43 Naisten Korisliiga

HBA:lle murskavoitto sarja-avauksessa

Naisten Korisliiga pyörähti käyntiin torstaina, kun HBA-Märsky sai vieraita Lappeenrannasta. Helsinkiläisjoukkue nappasi kauden avausvoittonsa vakuuttavan esityksen jälkeen pistein 107-35.

8.10.2020 10:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan infopaketti 2020-21

Naisten Korisliiga-kausi käynnistyy torstaina 8.10., kun HBA ja Catz kohtaavat. Sarjan muut joukkueet aloittavat sarjansa tulevana viikonloppuna.

8.10.2020 08:19 Naisten Korisliiga

EBT:n Lotta Hämäläinen on jo 24-vuotiaana Korisliiga-veteraani

EBT:n pelinrakentaja ja luottopuolustaja Lotta Hämäläinen, 24, vasta kolkuttelee ikänsä puolesta urheilijan kulta-aikoja. Korisliiga-kokemusta Hämäläiseltä ei kuitenkaan puutu, sillä hän aloittaa ensi viikonloppuna ja kymmenennen kautensa naisten Korisliigassa.

Näytä lisää vastaavia