Marraskuun Valopilkku Linda-Lotta Lehtoranta: ’’Naiskoripallo sekä koripallo ylipäätään on täällä arvostettua ja tyttökoris on nosteessa’’

29.12.2020 14:20 Naisten Korisliigan marraskuun Valopilkuksi valitun Linda-Lotta Lehtorannan mukaan Peli-Karhut pyrkii olemaan parhaimmillaan keväällä, kun pelataan tärkeimpiä pelejä.

Linda-Lotta Lehtoranta on pelannut tälläkin kaudella isossa roolissa. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

PeKa oli jo viime kaudella sarjan kärjessä, kun kausi päätettiin keskeyttää. Joukkueen runko pysyi pitkälti samana ja se on näkynyt tappiottomana alkukautena. Lehtorannan mukaan joukkueesta löytyy paljon ratkaisijoita ja kokeneita pelaajia. Kotkalaiset ovatkin monella tapaa vielä parempi joukkue, kuin viime kaudella.

- Meillä oli viime kaudella todella hyökkäysvoimainen joukkue, mutta tällä kaudella tuntuu että olemme vielä hyökkäysvoimaisempia, varsinkin nyt kun saimme vielä Anissan mukaan. Ratkaisijoita löytyy vielä laajemmalta rintamalta, paljon laadukkaita suomalaispelaajia ja vain yksi amerikkalainen. Lisäksi olemme parempia puolustuspäässä, siitä kiitos Mika Hartoselle, joka on tuonut uusia juttuja meidän puolustamiseen. 

Alkukaudesta erityisesti hyökkäyspeli on ollut loistavalla tasolla. Se on näkynyt myös joukkuehengessä.

- Teemme pelistä toiseen aika paljon pisteitä. Tunnemme toistemme vahvuudet hyvin ja meillä on hauskaa kentällä ja kentän ulkopuolella, Lehtoranta pohtii.

Sarjan kärkipaikasta huolimatta Peli-Karhujen peli ei ole täysin valmista. Kehityskohteet ovat erityisesti puolustuspäässä.

- Puolustuksessa voi aina parantaa ja se on myös meidän kehityskohteemme, vaikka olemme siinä hyvin onnistuneetkin, mutta tietyissä asioissa on parantamisen varaa, Lehtoranta sanoo.

29-vuotias pelaaja on tällä hetkellä Naisten Korisliigan syöttötilaston kärjessä 10,2 syötön keskiarvolla. Se ei ole kuitenkaan asia, johon hän olisi erityisesti keskittynyt.

- En erityisesti ole siihen keskittynyt, mutta koska meillä ei ole ulkomaalaista pelinrakentajaa niin minulla on paljon vastuuta pelinrakentamisessa ja tilanteiden luomisessa. Jos näen vapaan pelaajan, lähes aina syöttö sinne myös lähtee. Se on parempi ratkaisu, kuin haastetun heiton ottaminen. Se on lähes automaatio takaraivossa. Tykkään koriksesta, jossa liikutetaan palloa ja mieluusti myös annan sen vapauttavan syötön. Ja koska meillä on niin paljon ratkaisijoita, minun ei itse tarvitse ottaa niitä niin paljon. Autan joukkuetta enemmän johtamalla peliä ja luomalla paikkoja muille, se rooli sopii minulle.

Lehtoranta on tyytyväinen omaan pelinjohtamiseensa, sillä joukkueella ei ole vielä yhtään tappiota. Hän kuitenkin tiedostaa omat kehityskohteensa.

- Eniten parannettavaa on fysiikkapuolella ja siihen pyrin keskittymään.

Kotkalaiskasvatti pelaa Peli-Karhuissa jo yhdeksättä kauttaan. Väliin on mahtunut myös pelejä ulkomailla. Ulkomailla pelaaminen kiinnostaa edelleen, mutta Lehtoranta on viihtynyt kotikaupungissaan hyvin.

- On mukava pelata kotikaupungissa ja kotiyleisön edessä. Naiskoripallo sekä koripallo ylipäätään on täällä arvostettua ja tyttökoris on nosteessa. Se on hieno asia. Seura on aina hoitanut asiat mallikkaasti ja pelaajista pidetään hyvää huolta. ’’Vapaa’’ pelityylimme sopii minulle loistavasti ja meillä on käytössä maailman paras huoltaja Antti Silvonen.

Peli-Karhujen takapelaaja oli maajoukkueen mukana pelaamassa EM-karsintapelejä. Hänelle maajoukkueessa pelaaminen on kunnia asia.

- Maajoukkuepelit tuovat hieman vaihtelua kauteen. On kiva päästä pelaamaan kansainvälisiä pelejä kesken kauden. Lisäksi on aina hienoa edustaa Suomea ja vaihtaa kuulumisia muiden maajoukkuepelaajien kanssa, Lehtoranta päättää.

 
10.1.2021 19:29 Naisten Korisliiga

PeKa vei kärkikamppailun – myös Vimpeli ja Forssan Alku voittoihin

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Peli-Karhut vei kärkikamppailun Kotkassa. Kotivoittoihin ylsivät myös Vimpeli ja FoA.

7.1.2021 20:49 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut jatkoi voittoputkeaan – Kouvottaret kaatoi sarjakärjen

Naisten Korisliigassa pelattiin kaksi ottelua. Niissä voitot menivät Kotkaan ja Kouvolaan.

19.12.2020 17:28 Naisten Korisliiga

EBT, FoA ja Honka joulutauolle voitoilla

Naisten Korisliigassa pelattiin viimeiset ottelut ennen joulutaukoa. Otteluissa voittoihin ylsivät EBT, FoA ja Honka.

17.12.2020 20:07 Naisten Korisliiga

HBA kaatoi Pyrinnön

Torstain ainoassa ottelussa HBA-Märsky sai vieraita Tampereelta. Helsinkiläisjoukkue nappasi ottelusta voiton 69-60.

16.12.2020 21:16 Naisten Korisliiga

Vimpeli ei pystynyt yllättämään EBT:tä

Espoo Basket Team sai vieraakseen Vimpelin. Vierasjoukkue oli ottelussa lähellä yllätystä, mutta lopulta pisteet jäivät Espooseen 84-77.

15.12.2020 21:25 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ratkaisi voiton viimeisellä neljänneksellä

Lappeenrannan Catz sai vieraita Kouvolasta. Vierasjoukkue kävi hakemassa pisteet Lappeenrannan Urheilutalolta 73-64.

12.12.2020 19:59 Naisten Korisliiga

Vimpeli, PeKa, Kouvottaret ja EBT etenivät Suomen Cupin välieriin

Naisten Suomen Cupissa pelattiin puolivälierät. Seuraavalle kierrokselle jatkavat PeKa, Kouvottaret, EBT ja Vimpeli, joka yllätti Hongan.

10.12.2020 19:30 Naisten Korisliiga

Hongalle vierasvoitto Märskystä

Naisten Korisliigassa pelattiin torstaina yksi ottelu. Siinä HBA-Märsky sai vieraakseen Mäkelänrinteen Uintikeskukseen Tapiolan Hongan. Sarjapisteet matkasivat Espooseen vakuuttavan esityksen jälkeen 108-60.

9.12.2020 20:58 Naisten Korisliiga

EBT liian kova Pyrinnölle – Catz kiilasi ToPo:n ohi

Naisten Korisliigassa pelattiin keskiviikkona kaksi ottelua. EBT kaatoi selvästi kotonaan Pyrinnön. Catz puolestaan haki tärkeät pisteet Helsingistä.

8.12.2020 20:02 Naisten Korisliiga

Anissa Pounds palaa Peli-Karhuihin

Naisten Korisliigan kärjessä oleva PeKa hankki riveihinsä Anissa Poundsin loppukauden mittaisella sopimuksella.

7.12.2020 15:00 Naisten Korisliiga

Pääsarjojen tulevien viikkojen otteluohjelma on varmistunut

Naisten Korisliigassa ja miesten sekä naisten divisioonissa pelataan otteluita kyseisenä ajanjaksona mutta ilman yleisöä.

5.12.2020 19:20 Naisten Korisliiga

FoA ja PeKa kotivoittoihin – HBA ja Vimpeli hakivat pisteet vieraista

Naisten Korisliigassa pelattiin neljä ottelua. Peli-Karhut otti kauden kymmenennen voittonsa. Muissa otteluissa voittoihin ylsivät FoA, HBA ja Vimpeli.

4.12.2020 18:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan Kuukauden Valopilkku on Peli-Karhujen Linda-Lotta Lehtoranta

Naisten Korisliigan Kuukauden Valopilkuksi marraskuussa on valittu Linda-Lotta Lehtoranta, jonka johdolla Peli-Karhut on pelannut tappioitta.

3.12.2020 20:30 Naisten Korisliiga

EBT:lle kauden toinen voitto paikallisvastustajasta

Espoossa pelattiin paikalliskamppailu, jossa kotijoukkueena oli tällä kertaa Tapiolan Honka. EBT otti kauden toisen voittonsa paikalliskilpailijastaan 81-58.

25.11.2020 10:18 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan kärkikamppailu Korisliigan TV-tuotannolla ja selostettuna tänään Ruudussa

Peli-Karhut matkaa keskiviikkona Espoo Basket Teamin vieraaksi. Tappiottomina kautensa aloittaneiden joukkueiden kohtaamista voi seurata Ruudussa kello 18.20 alkaen.

20.11.2020 19:45 Korisliiga

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän päätösten vaikutukset aikuisten pääsarjoihin sekä eteläisen alueen sarjatoimintaan

Koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan 19.11.2020, että pääkaupunkiseutu on siirtynyt koronaepidemian leviämisvaiheeseen. Korisliiga ja muut pääsarjat jatkuvat pienin muutoksin, Eteläisellä alueella aikuisten harrastetoiminnassa, senioreiden SM-sarjoissa ja Unified-sarjoissa sarjatoiminta keskeytetään loppuvuodeksi.

17.11.2020 17:23 Naisten Korisliiga

Lokakuun pelaaja Hannah Little: ''Naisten Korisliiga on hyvä ja kilpailullinen sarja''

Lokakuun pelaaja Hannah Little pelaa toista kauttaan EBT:n riveissä. Päätös paluusta joukkueeseen oli helppo. Suurimmat syyt paluuseen olivat joukkuekaverit sekä päävalmentaja Niko Hellman.

5.11.2020 20:54 Naisten Korisliiga

Catz ja ToPo voittoihin trillereissä – EBT liian kova Kouvottarille

Naisten Korisliiga jäi parin viikon pituiselle tauolle. Catz nappasi avausvoittonsa. Myös ToPo:lle ja EBT:lle voitot.

3.11.2020 12:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan kuukauden pelaaja on EBT:n Hannah Little

Naisten Korisliigan lokakuun kuukauden pelaajaksi on valittu hurjat tehot lokakuussa iskenyt espoolaisjoukkueen sentteri Hannah Little.

31.10.2020 19:42 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut juhlisti Laura Lehtorantaa voitolla – myös EBT, FoA ja Kouvottaret voittoihin

Peli-Karhut voitti kotonaan Catzin. Ennen ottelua joukkueen monivuotisen kapteenin Laura Lehtorannan pelinumero jäädytettiin. Muissa otteluissa voittoihin ylsivät EBT, FoA ja Kouvottaret.

Näytä lisää vastaavia