Marraskuun Valopilkku Linda-Lotta Lehtoranta: ’’Naiskoripallo sekä koripallo ylipäätään on täällä arvostettua ja tyttökoris on nosteessa’’

29.12.2020 14:20 Naisten Korisliigan marraskuun Valopilkuksi valitun Linda-Lotta Lehtorannan mukaan Peli-Karhut pyrkii olemaan parhaimmillaan keväällä, kun pelataan tärkeimpiä pelejä.

Linda-Lotta Lehtoranta on pelannut tälläkin kaudella isossa roolissa. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

PeKa oli jo viime kaudella sarjan kärjessä, kun kausi päätettiin keskeyttää. Joukkueen runko pysyi pitkälti samana ja se on näkynyt tappiottomana alkukautena. Lehtorannan mukaan joukkueesta löytyy paljon ratkaisijoita ja kokeneita pelaajia. Kotkalaiset ovatkin monella tapaa vielä parempi joukkue, kuin viime kaudella.

- Meillä oli viime kaudella todella hyökkäysvoimainen joukkue, mutta tällä kaudella tuntuu että olemme vielä hyökkäysvoimaisempia, varsinkin nyt kun saimme vielä Anissan mukaan. Ratkaisijoita löytyy vielä laajemmalta rintamalta, paljon laadukkaita suomalaispelaajia ja vain yksi amerikkalainen. Lisäksi olemme parempia puolustuspäässä, siitä kiitos Mika Hartoselle, joka on tuonut uusia juttuja meidän puolustamiseen. 

Alkukaudesta erityisesti hyökkäyspeli on ollut loistavalla tasolla. Se on näkynyt myös joukkuehengessä.

- Teemme pelistä toiseen aika paljon pisteitä. Tunnemme toistemme vahvuudet hyvin ja meillä on hauskaa kentällä ja kentän ulkopuolella, Lehtoranta pohtii.

Sarjan kärkipaikasta huolimatta Peli-Karhujen peli ei ole täysin valmista. Kehityskohteet ovat erityisesti puolustuspäässä.

- Puolustuksessa voi aina parantaa ja se on myös meidän kehityskohteemme, vaikka olemme siinä hyvin onnistuneetkin, mutta tietyissä asioissa on parantamisen varaa, Lehtoranta sanoo.

29-vuotias pelaaja on tällä hetkellä Naisten Korisliigan syöttötilaston kärjessä 10,2 syötön keskiarvolla. Se ei ole kuitenkaan asia, johon hän olisi erityisesti keskittynyt.

- En erityisesti ole siihen keskittynyt, mutta koska meillä ei ole ulkomaalaista pelinrakentajaa niin minulla on paljon vastuuta pelinrakentamisessa ja tilanteiden luomisessa. Jos näen vapaan pelaajan, lähes aina syöttö sinne myös lähtee. Se on parempi ratkaisu, kuin haastetun heiton ottaminen. Se on lähes automaatio takaraivossa. Tykkään koriksesta, jossa liikutetaan palloa ja mieluusti myös annan sen vapauttavan syötön. Ja koska meillä on niin paljon ratkaisijoita, minun ei itse tarvitse ottaa niitä niin paljon. Autan joukkuetta enemmän johtamalla peliä ja luomalla paikkoja muille, se rooli sopii minulle.

Lehtoranta on tyytyväinen omaan pelinjohtamiseensa, sillä joukkueella ei ole vielä yhtään tappiota. Hän kuitenkin tiedostaa omat kehityskohteensa.

- Eniten parannettavaa on fysiikkapuolella ja siihen pyrin keskittymään.

Kotkalaiskasvatti pelaa Peli-Karhuissa jo yhdeksättä kauttaan. Väliin on mahtunut myös pelejä ulkomailla. Ulkomailla pelaaminen kiinnostaa edelleen, mutta Lehtoranta on viihtynyt kotikaupungissaan hyvin.

- On mukava pelata kotikaupungissa ja kotiyleisön edessä. Naiskoripallo sekä koripallo ylipäätään on täällä arvostettua ja tyttökoris on nosteessa. Se on hieno asia. Seura on aina hoitanut asiat mallikkaasti ja pelaajista pidetään hyvää huolta. ’’Vapaa’’ pelityylimme sopii minulle loistavasti ja meillä on käytössä maailman paras huoltaja Antti Silvonen.

Peli-Karhujen takapelaaja oli maajoukkueen mukana pelaamassa EM-karsintapelejä. Hänelle maajoukkueessa pelaaminen on kunnia asia.

- Maajoukkuepelit tuovat hieman vaihtelua kauteen. On kiva päästä pelaamaan kansainvälisiä pelejä kesken kauden. Lisäksi on aina hienoa edustaa Suomea ja vaihtaa kuulumisia muiden maajoukkuepelaajien kanssa, Lehtoranta päättää.

 
22.3.2021 12:00 Naisten Korisliiga

Catz yrittää horjuttaa Peli-Karhuja – HBA lähtee haastamaan Honkaa

Naisten Korisliigan pudotuspelit alkavat tiistaina. Catzilla on edessään iso haaste, kun se saa vastaansa Peli-Karhut. Honka saa omassa sarjassaan vastaansa nuoren ja aggressiivisen Märskyn.

20.3.2021 19:10 Naisten Korisliiga

PeKa vei runkosarjan – Catz varmisti viimeisenä joukkueena pudotuspelipaikan

Naisten Korisliigan runkosarja paketoitiin viidellä ottelulla. Kierroksella voittoihin ylsivät EBT, FoA, PeKa, Kouvottaret ja Honka.

19.3.2021 13:28 Naisten Korisliiga

Helmikuun valopilkku Zykera Rice: ’’ Olen onnekas, että joukkueessani on pelaajia, jotka tarjoavat minulle työkalut menestyä’’

Kotkalaisjoukkueen tähti valittiin Helmikuun valopilkuksi. Hän suhtautuu henkilökohtaiseen menestykseensä nöyrästi ja korostaa hyvien joukkuekaverien merkitystä.

17.3.2021 20:50 Naisten Korisliiga

Hongalle runkosarjan kakkostila – Catz nousi kahdeksanneksi

Naisten Korisliigan toiseksi viimeisellä kierroksella pelattiin neljä ottelua. Voittoihin ylsivät PeKa, Catz, Honka ja Kouvottaret.

10.3.2021 20:55 Naisten Korisliiga

ToPo nousi kahdeksanneksi – PeKa takaisin voittojen tielle

Naisten Korisliigassa nähtiin kaksi ottelua. ToPo otti omassa ottelussaan tärkeän voiton Pyrinnöstä. PeKa taas haki pisteet Vimpelistä.

6.3.2021 12:38 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan helmikuun Valopilkku on PeKan Zykera Rice

Helmikuun aikana Peli-Karhujen voittotili kasvoi viidellä voitolla, jonka lisäksi joukkueen palkintokaappiin tarttui Suomen Cupin voitto. Rice on johdattanut joukkuetta upeilla esityksillä.

5.3.2021 19:24 Naisten Korisliiga

Honka katkaisi Peli-Karhujen voittokulun

Tapiolan Honka emännöi perjantain ainoassa ottelussa Kotkan Peli-Karhuja. Kotijoukkue pelasi loistavasti ja aiheutti vierailleen kauden ensimmäisen tappion 104-91.

22.2.2021 14:50 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan Tammikuun valopilkku Mia Loyd: ’’Pienellä paikkakunnalla yhteishenki joukkueen takana on erilaista kuin isoissa kaupungeissa’’

Mia Loyd valittiin itseoikeutetusti tammikuun valopilkuksi, kun hän johdatti forssalaiset kuuteen voittoon kuun aikana.

20.2.2021 20:15 Naisten Korisliiga

Tampereen Pyrintö avasi voittotilinsä

Naisten Korisliigassa sarjanousija Pyrintö katkaisi tappioputkensa ja otti kauden avausvoittonsa. Muissa otteluissa voittoihin ylsivät Peli-Karhut ja EBT.

17.2.2021 20:39 Naisten Korisliiga

PeKa vei kärkiottelun – Pyrintö metsästää edelleen avausvoittoa

Naisten Korisliiga jatkui neljällä ottelulla. Suomen Cupin finaalissa pelanneet PeKa ja EBT voittivat omat ottelunsa. Muissa otteluissa voitot Kouvottarille ja HBA:lle.

14.2.2021 19:12 Suomen Cup

Naisten Suomen Cupin mestaruus jälleen Kotkaan

Peli-Karhut voitti toisen perättäisen Suomen Cupin mestaruuden, kun se voitti vieraskentällä EBT:n. PeKa karkasi jo avausjaksolla emänniltään, eikä luopunut johdostaan missään vaiheessa. Finaali päättyi 98-81.

12.2.2021 12:44 Suomen Cup

Naisten Suomen Cupin finaaliennakko: EBT haastaa tappioitta kauden pelanneen Peli-Karhut

Naisten Suomen Cupin finaali pelataan ystävänpäivänä 14.2. Pallo nousee ilmaan klo 17:30, mutta lähetys ottelusta alkaa Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa 17:20.

3.2.2021 12:30 Naisten Korisliiga

Mia Loyd valittiin tammikuun Valopilkuksi

Loistavan tammikuun pelanneen Forssan Alun Mia Loyd on naisten Korisliigan tammikuun Valopilkku.

28.1.2021 19:52 Naisten Korisliiga

Catz vei tiukan ottelun Helsingissä

Lappeenrannan Catz matkasi Helsinkiin HBA-Märskyn vieraaksi. Catz vei tiukan taistelun jälkeen pisteet mukanaan 67-60.

20.1.2021 20:27 Suomen Cup

EBT ja Peli-Karhut kohtaavat naisten Suomen Cupin finaalissa

Naisten Suomen Cupin välierissä nähtiin vierasvoittoja. PeKa kaatoi Vimpelin ja EBT Kouvottaret.

20.1.2021 08:10 Suomen Cup

Naisten Suomen Cupin välierät keskiviikkona, Ruutu näyttää ottelut suorina lähetyksinä

Taistelu Suomen Cup -pokaalista ja 10 000 euron pääpalkinnosta jatkuu keskiviikkona 20.1., kun Kouvottaret kohtaa EBT:n ja Vimpelin Veto saa vastaansa Peli-Karhut.

16.1.2021 18:48 Naisten Korisliiga

Catzin tappioputki poikki – PeKa hoiti kärkikamppailun

Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina neljä ottelua. Voittoihin ylsivät Catz, Honka, Kouvottaret ja Peli-Karhut.

15.1.2021 17:00 Korisliiga

Sarjamääräyksiin muutoksia: Koripallon pääsarjoista ei putoa yksikään joukkue kauden 2020–21 päätteeksi

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on hyväksynyt aikuisten pääsarjaryhmän esitykset naisten Korisliigan, miesten I divisioona A ja B:n sekä naisten I divisioonan seurakokousten muutosehdotukset liittyen sarjasta putoamiseen.

14.1.2021 20:17 Naisten Korisliiga

Kouvottaret haki voiton Helsingistä – Hongalle kotivoitto

Naisten Korisliiga jatkui kahdella ottelulla. Kouvottaret nappasi selvän voiton Märskystä. Honka puolestaan nousi voittoon viimeisellä jaksolla.

10.1.2021 19:29 Naisten Korisliiga

PeKa vei kärkikamppailun – myös Vimpeli ja Forssan Alku voittoihin

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Peli-Karhut vei kärkikamppailun Kotkassa. Kotivoittoihin ylsivät myös Vimpeli ja FoA.

Näytä lisää vastaavia