Menestymään tottuneet Peli-Karhut ja Forssan Alku vastakkain välieräsarjassa

31.3.2021 15:00 PeKa lähtee ennakkosuosikkina välieräsarjaan Forssan Alkua vastaan. Sarjassa pallo nousee ilmaan torstaina klo 18:30 ja kaikki ottelut ovat nähtävissä Ruutu-palvelun kautta.

PeKan Linda-Lotta Lehtoranta metsästää uransa neljättä Suomen mestaruutta tänä keväänä. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Vastakkain on kaksi joukkuetta, jotka ovat tottuneet menestymään. Peli-Karhuilla on kasassa viisi Suomen mestaruutta, josta viimeisin on kaudelta 2018–19. Alulla Suomen mestaruuksia on kasassa puolestaan kahdeksan, joista viimeisin kaudelta 1998–99.

Peli-Karhut kärsi runkosarjassa vain yhden tappion ja on ehkä sarjan suurin mestarisuosikki. Joukkue nauttii Linda-Lotta Lehtorannan mukaan pudotuspeleistä todella paljon, vaikka yleisöä ei hallissa tänä vuonna nähdäkään.

- Mahtavaa pelata pudotuspelejä pitkästä aikaa, totta kai yleisön puuttumisen takia ei tunnu ihan samalta, mutta pitää olla iloinen, että pelaaminen on edes mahdollista. Kyllä siellä fiilistä saa oman jengin kanssa luotua, hän sanoo.

PeKa eteni jatkoon kaatamalla Lappeenrannan Catzin suoraan kahdessa ottelussa. Paikoitellen joukkue oli kuitenkin ongelmissa lappeenrantalaisten kanssa. Välieräsarjaan on siis parannettavaa.

- Meidän pitää pystyä pelaamaan omalla tasollamme koko 40 minuuttia. Pyrkiä juoksemaan ja liikuttamaan palloa. Catz onnistui hidastamaan hyökkäyksiämme ja otti meiltä tiettyjä asioita pois, jotka hieman herpaannuttivat tekemistämme. Puolustus oli meiltä todella hyvää, Lehtoranta sanoo.

Monien papereissa Peli-Karhut on sarjassa ennakkosuosikki. Se ei kuitenkaan kotkalaisen tähtipelaajan mukaan vaikuta joukkueen tekemiseen.

- Saatamme olla ennakkosuosikki mutta sillä ei pidä olla vaikutusta meidän tekemiseen. Omiin juttuihin keskittyminen on ainoa asia mikä merkitsee. Forssa tulee varmasti kovaa ja siihen on oltava valmis.

Runkosarjassa joukkueet kohtasivat kolmesti. Kotkalaisjoukkue vei nimiinsä kaikki kohtaamiset, mutta he tiedostavat millainen joukkue on vastassa eivätkä lähde aliarvioimaan heitä.

- Forssa on meille paha vastus. Heillä on hyvä henki päällä puolivälieristä, heiltä löytyy yksilötaitoa ja heittovoimaa. Loyd on ollut meille paha pideltävä, joten hänen pysäyttämisensä on avainasemassa, Lehtoranta kertaa.

Puolustuspelaaminen tulee olemaan isossa roolissa pudotuspelisarjassa. Kumpikaan joukkue ei tule saamaan mitään ilmaiseksi.

- Välieräsarja tulee varmasti olemaan tiukka, molemmat haluavat voittaa yhtä paljon. Uskon että puolustaminen, onnistumisten laajuus joukkueessa ja omien asioiden toteuttaminen ovat ratkaisevia tekijöitä tässä sarjassa, Lehtoranta päättää.

Anni Mäkitalo otti puolivälieräsarjassa Kouvottaria vastaan joukkueensa reppuselkään. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga
Anni Mäkitalo otti puolivälieräsarjassa Kouvottaria vastaan joukkueensa reppuselkään. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Myös Forssassa ollaan innoissaan pudotuspeleistä. Joukkueen tähti Anni Mäkitalo lähettää kiitokset myös liiton ja ottelujärjestäjien suuntaan.

- Tuntuu mahtavalta ja aika etuoikeutetultakin näissä vielä vallitsevissa olosuhteissa. Olen kiitollinen siitä, että liitto ja kaikki muutkin tähän kilpaurheiluun liittyvät tahot aina pelaajista ottelujärjestäjiin on toimineet fiksusti ja ohjeistuksia noudattaen, ja tähän asti ollaan päästy pelaamaan lähes koko kausi suunnitelmien mukaan. Yleisöä ja sitä tuttua pudotuspelifiilistä, jonka katsomon mukana eläminen mahdollistaa, on tietysti tosi kova ikävä, mutta tiedän että tukijat ovat hengessä mukana myös etänä, hän sanoo.

Puolivälierissä Kouvottaria vastaan Alku joutui urakoimaan peräti 11 jakson verran, sillä molemmat ottelut venyivät jatkoajalle. Mia Loyd ja Mäkitalo olivat isosti esillä molemmissa otteluissa. 29-vuotiaasta takapelaajasta kuoriutui sarjan aikana loistava heittäjä. Syykin tälle on selvä.

- Heittovire johtuu varmaan siitä, että vihaan häviämistä. Täytyy kuitenkin muistaa, että voittoihin vaikutti heittojeni lisäksi muiden pelaajien tekemä duuni ja venyminen, hän kertaa.

FoA lähtee välieräsarjaan haastajan asemasta. Joukkue pystyi myös runkosarjan aikana kiusaamaan Peli-Karhuja. Peli-Karhujen vahvuudet ovat Mäkitalon mukaan hyökkäyspäässä, jossa joukkueelta löytyy jokaiselle pelipaikalle kotimaan huippupelaajia.

- Vastassa on taitava ja kokenut joukkue. Heillä on paljon pelaajia, jotka ovat tottuneet pelaamaan isoja pelejä. Kokemuksen merkitys korostuu näin pudotuspeleissä. Myös valmennus on sarjan eliittiä, Mäkitalo pohtii.

Välieräsarjassa tullaan näkemään kovatasoista koripalloa. Ratkaisu tullaan näkemään perusasioissa.

-  Välieräsarja tulee ratkeamaan siihen, kumpi pystyy toteuttamaan omaa pelisuunnitelmaansa paremmin eli pakottamaan vastustajan pois tutusta ja turvallisesta tekemisestä sekä mukavuusalueelta. Haastaaksemme Peli-Karhut, meidän täytyy pystyä pitämään vauhtia yllä sekä joukkuepuolustuksella tekemään heidän heittonsa astetta haastavimmiksi, Mäkitalo päättää.

Otteluohjelma >

Finaalipaikka aukeaa kolmella voitolla. Peli-Karhut ja Forssan Alku aloittavat oman sarjansa torstaina 18.30. Tapiolan Hongan ja EBT:n välieräsarja käynnistyy pitkäperjantaina. Ruutu lähettää kaikki pudotuspeliottelut suorana kanavillaan.

 
20.4.2021 09:10 Erotuomarit

Naisten toisessa finaalissa tehtiin historiaa: naispuolinen nelikko vastasi oikeuden jakamisesta

Tapiolan Hongan ja Peli-Karhujen toisessa finaalissa tehtiin suomalaista korishistoriaa, kun ottelun koko erotuomarikolmikko sekä komissaari olivat naisia.

19.4.2021 20:16 Naisten Korisliiga

PeKa otti toisen kiinnityksen Suomen mestaruuteen

Finaalien toinen ottelu pelattiin Espoossa. Honka oli pitkään ottelussa kuskin paikalla, mutta lopulta voitto matkasi Kotkaan 82-77. PeKa:lla on mahdollisuus varmistaa Suomen mestaruus torstaina.

19.4.2021 13:30 NCAA

Emerita Mashaire siirtyy tulevaksi kaudeksi Cincinnatin yliopiston vahvuuteen

HBA-Märskyssä kautensa päättänyt, Suomen nuorisomaajoukkueista tuttu Emerita Mashaire, 20, on sitoutunut Cincinnatin yliopistoon, jonne hän siirtyy tulevaksi kaudeksi. Leppävaaran Pyrinnön kasvatti pussitti HBA:lle naisten Korisliigassa 9,1 pistettä per ottelu.

17.4.2021 18:39 Naisten Korisliiga

Forssa nappasi pronssimitalit

EBT ja Forssan Alku päättivät kautensa pronssiottelussa, joka pelattiin Espoossa. FoA oli parempi ja päätti kautensa voittoon 74-55.

17.4.2021 12:56 Naisten Korisliiga

Elena Melto kovaan rajapyykkiin, Peli-Karhut sivusi pudotuspelien kolmosennätystä

Naisten Korisliigan avausfinaalin vieneen Peli-Karhujen Elena Melto otti 200. riistonsa pudotuspelissä. PeKa tykitti 17 onnistunutta kolmen pisteen heittoa, joka sivuaa ennätystä.

16.4.2021 20:38 Naisten Korisliiga

PeKa ylivoimainen ensimmäisessä finaalissa

Naisten Korisliigan finaalit saatiin käyntiin Kotkassa. PeKa vei ottelua heti alusta asti ja nappasi voiton 101-68.

15.4.2021 10:07 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaaliennakko: Honka haastaa kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittaneen PeKa:n

Finaaleissa kohtaavat runkosarjan voittaja Peli-Karhut ja kakkonen Tapiolan Honka. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa ja Ruutu näyttää kaikki finaalit monikameratuotantona.

13.4.2021 19:50 Naisten Korisliiga

Honka pelaa Suomen mestaruudesta

Espoolaisjoukkueet ratkaisivat finaalipaikan kohtalon Hongan kotikentällä. Kotijoukkue otti toisen perättäisen voittonsa 74-62 ja eteni finaaleihin voitoin 3-2.

13.4.2021 08:18 Naisten Korisliiga

Honka ja EBT ratkaisevat finaalipaikan – huippuottelu monikameratuotantona Ruudussa tänään

Naisten Korisliigan viides ja ratkaiseva välierä Tapiolan Hongan ja Espoo Basket Teamin välillä pelataan tänään. Ottelu toteutetaan monikameratuotantona ja selostettuna. Ottelu käynnistyy Ruudussa klo 18.00.

12.4.2021 10:07 Susiladies

Taru Tuukkasen WNBA-draftista 20 vuotta: "Menin ihan shokkiin, kun mut draftattiin!"

Awak Kuierin odottaessa WNBA:n varaustilaisuutta on syytä palata 20 vuoden taakse, jolloin Taru Tuukkanen huudettiin naisten taalaliigaan ensimmäisenä suomalaisvarauksena koskaan. Vaikka Tuukkanen oli osoittanut Xavier Musketeersissa olevansa yksi NCAA-liigan parhaita pelaajia, WNBA-varaus tuli hänelle itselleenkin yllätyksenä.

10.4.2021 19:50 Naisten Korisliiga

Espoolaisten välieräsarja viidenteen peliin

EBT:llä oli mahdollisuus varmistaa finaalipaikka kotikentällään. Honka kuitenkin kesti kotijoukkueen päätösjakson rynnistyksen ja finalisti ratkeaa viidennessä pelissä.

7.4.2021 20:42 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut eteni finaaliin – EBT:llä mahdollisuus samaan lauantaina

Ensimmäinen välieräsarja saatiin päätökseen, kun Peli-Karhut eteni finaaleihin suoraan voitoin 3-0. Espoo Basket Team voi varmistaa finaalipaikkansa lauantaina.

7.4.2021 09:30 Naisten Korisliiga

Hongan ja EBT:n 3. välierä monikameratuotantona Ruudussa keskiviikkona

Naisten Korisliigan kolmannet välieräottelut pelataan tänään. Tapiolan Hongan ja Espoo Basket Teamin ottelu toteutetaan monikameratuotantona ja selostettuna. Ottelu käynnistyy Ruudussa klo 19.00.

4.4.2021 19:50 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuilla katkon paikka keskiviikkona – EBT vei trillerin

Välieräsarjoissa pelattiin toiset ottelut. PeKa nappasi jo toisen voittonsa, kun taas EBT tasoitti espoolaisten välisen sarjan.

3.4.2021 08:25 Naisten Korisliiga

Taru Tuukkaselle 1000 playoff-pistettä täyteen

Tapiolan Honkaa edustava Taru Tuukkanen ylsi 1000 pudotuspeliottelupisteen rajapyykkiin perjantaina Hongan välieräavauksessa EBT:tä vastaan.

2.4.2021 15:39 Naisten Korisliiga

Kolmannen jakson heittopeli siivitti Hongan voittoon

Kahden espoolaisjoukkueen välieräsarja saatiin käyntiin Hongan kotikentällä. Kotijoukkue ratkaisi voiton itselleen loistavan kolmannen jakson ansiosta ja vei ottelun 101-74.

1.4.2021 20:19 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut nappasi ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan

Ensimmäinen välieräpari saatiin käyntiin Kotkassa, jossa Peli-Karhut sai vieraakseen Forssan Alun. Vierasjoukkue oli ottelussa pitkään kuskin paikalla, mutta lopulta PeKa onnistui nousemaan voittoon 91-85.

1.4.2021 09:06 Naisten Korisliiga

Tapiolan Honka EBT taistelevat Espoon paremmuudesta ja finaalipaikasta

Tapiolan Honka ja EBT sijoittuivat sijoille kaksi ja kolme. Molempien joukkueiden edellisistä mitalipeleistä on vierähtänyt useampi vuosi. Välieräsarja pyörähtää käyntiin Ruudussa perjantaina klo 14.00.

29.3.2021 15:41 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan välierien otteluohjelma vahvistettu, otteluiden alkamisajat porrastettu

Peli-Karhut ja Forssan Alku aloittavat urakkansa torstaina 1.4. Tapiolan Hongan ja Espoo Basket Teamin ensimmäinen välierä pelataan päivää myöhemmin pitkäperjantaina. Kaikki ottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelun kautta.

26.3.2021 20:50 Naisten Korisliiga

Runkosarjan kärkinelikko eteni välieriin

Kaikki puolivälieräsarjat saatiin päätökseen. Peli-Karhut kohtaa välierissä Forssan Alun ja toisessa välierässä nähdään Espoon paikalliskamppailu, jossa yhteen ottavat EBT ja Honka.

Näytä lisää vastaavia