Miesten haastajamaajoukkueen universiadit päätökseen, Kroatia kaatui trillerissä

11.7.2019 22:30 Suomi sijoittui Italian Napolissa järjestetyissä universiadeissa yhdeksänneksi, kun se lopetti kisat kolmeen peräkkäiseen voittoon. Tiukka ottelu päättyi lopulta Suomen 80-78-voittoon. Universiadien mestaruus meni Yhdysvalloille.

Miesten haastajamaajoukkue pelasi kesän aikana 10 ottelua, josta se voitti kahdeksan. Kuva: Vesa Koivunen

Suomen miesten haastajamaajoukkue aloitti ottelun pirteästi, kun se karkasi kahdeksan pisteen johtoon ensimmäisillä minuuteilla. Kroatia vastasi kuitenkin kovalla jakson lopulla vieden avausjakson nimiinsä 23-16.

Toisen neljänneksen alkuun Suomi veti 8-0-runin eikä sen jälkeen luovuttanut johtoasemaansa ensimmäisellä puoliajalla, joten tauolle Suomi lähti 39-31-johtoasemassa.

Suomi onnistui pitämään johtoasemansa aina ottelun loppuun asti. Kroatia nousi pari minuuttia ennen ottelun loppua kahden pisteen päähän, mutta Suomi ei päästänyt loppuhetkillä missään vaiheessa Kroatiaa rinnalle ja ohi, vaan vei ottelun lopulta kahdella pisteellä.

- Hyvätasoinen vääntö ja taitava vastustaja, joka oli haasteellinen meille. Kroatia syötti hyvin palloa, joten jouduimme ensimmäistä kertaa näissä kisoissa käyttämään pientä viisikkoa paljon ja olemaan sitä kautta aggressiivinen. Lopussa meni tiukaksi, mutta jätkistä näki, että he halusivat voittaa ja ottaa yhdeksännen sijan.

- Andre Gustavson oli lopussa huikea ja ratkaisi voiton meille. Remu Raitanen oli kokonaisuutena yksi meidän tärkeimmistä pelaajistamme tässä turnauksessa, tänään hän ampui oikeisiin paikkoihin tärkeät pinnat, kommentoi Suomen valmennuksesta Lassi Tuovi.

Suomen pisteykkönen oli Remu Raitanen 13 pisteellä ja 9 levypallolla. Kaksinumeroisille ylsivät 12 pinnaa heittänyt Andre Gustavson ja 10 pinnaa mieheen iskeneet Elias Valtonen ja Edon Maxhuni.

Suomen miesten haastajamaajoukkueen lopullinen sijoitus universiadeissa oli yhdeksäs. Alkulohkossa Suomi hävisi niukasti Yhdysvalloille ja Ukrainalle, jotka lopulta selvisivät finaaliin. Suomi kaatoi alkulohkossa Kiinan ja sijoista 9-16 pelattaessa Suomen jyrän alle jäivät Norja, Tšekki ja Kroatia.

- Turnaus oli kokonaisuutena nousujohteinen, peli-ilme pysyi hyvänä alun tappioista huolimatta. Henkilökohtaisella tasolla pelaajille ja valmennukselle jäi paljon tästä käteen tulevaisuutta ajatellen. Turnaus kertoi, että meillä on tulossa erittäin hyviä pelaajia. Suurella mielenkiinnolla ja innolla jatketaan työtä. Tulevaisuudessa tullaan näkemään liikkuva ja urheilullinen Susijengi.

- Pelasimme kesän aikana 10 kansainvälistä ottelua, josta voitimme kahdeksan. Se kertoo siitä, että tämä ikäluokka on maailman kansainvälisessä koripallossa varsin kilpailukykyinen, Tuovi päättää.

Universiadien voitto meni Yhdysvaltoihin (Clemsonin yliopisto), joka kukisti finaalissa Ukrainan selvänumeroisesti 85-63.

Suomi-Kroatia-ottelun tilastot >

6.8.2023 12:23 Susijengi

Rakkisudet historialliselle viidennelle sijalle universiadeissa

Suomen miesten universiadijoukkue – tuttavallisemmin ”Rakkisudet” – teki historiaa sunnuntaiaamuna Suomen aikaa nujertamalla Romanian 76-61 (37-34) Chengdun universiadien päätösottelussa ja varmistamalla siten viidennen sijan, joka on Suomen miesten kaikkien aikojen paras sijoitus universiadeissa.

1.8.2023 08:02 Susijengi

Rakkisudet kohtaa Tshekin universiadien puolivälierissä

Oman alkulohkonsa tappiottomana päättänyt Suomen miesten universiadijoukkue eli ”rakkisudet” kohtaa universiadien puolivälierissä Tshekin, joka taipui oman alkulohkonsa päätösottelussa Yhdysvalloille neljällä pisteellä.

30.7.2023 16:57 Susijengi

”Rakkisudet” alkulohkovoittoon universiadeissa Etelä-Korean kustannuksella

”Rakkisudet”-nimellä Suomen miesten universiadijoukkue varmisti universiadialkulohkonsa voiton Kiinan Chengdussa peittoamalla Etelä-Korean pistein 58-80 (24-33). Voiton kulmakiviä olivat erinomainen levypallopelaaminen sekä läpäisemätön joukkuepuolustus.

29.7.2023 08:54 Susijengi

Rakkisudet rymistelivät Azerbaidzanin nurin universiadiavauksessa

Suomen miehet eli Rakkisudet saivat Chengdun universiadeihin parhaan mahdollisen lähdön jyräämällä Azerbaidzanin alkulohkoavauksessaan pistein 105-43 (53-19). Joukkueiden tasoero kävi ilmiselväksi jo ensimmäisillä minuuteilla ja viisi suomalaispelaajaa pääsi nautiskelemaan kaksinumeroiset pisteet.

28.7.2023 14:45 Susijengi

”Rakkisudet” valmiina kisoihin: miesten universiadijoukkue hakee tulosta puolustuksen kautta

Suomen miesten universiadijoukkue sai lentävän lähdön kohti Chengdun universiadeja voittamalla Huangzhoussa pelatun kansainvälisen turnauksen viime viikolla. Huangzhoun turnauksen voitto kirkasti myös joukkueen identiteetin: yhdessä, tinkimättä ja puolustuksen kautta. Sama resepti kantaa joukkueen Chengdu’hun asti.

22.7.2023 12:28 Susijengi

Revanssivoitto! Miesten universiadijoukkue narrasi Liettuaa Huangzhoun turnauksen finaalissa

Suomen miesten universiadijoukkue sai Kiinan Huangzhon turnauksessa pelattavakseen vielä yhden ottelun, kun se sai turnausfinaalissa vastaansa uudelleen Liettuan. Toissapäivänä Liettualta kyytiä saanut Suomi oli lauantaina tulta ja tappuraa ja haki Liettuan päänahan sisukkaalla 75-79 (40-38)-voitolla.

11.7.2023 12:17 Susijengi

Miesten universiadijoukkue on valittu, Daniel Jansson päävalmentajaksi

Kahdestatoista vuosina 1998–2002 syntyneestä miesten maajoukkueen haastajapelaajasta koostuva miesten universiadijoukkue on valittu. Daniel Janssonin, Anton Mirolybovin ja Tuomas Ojan valmentama joukkue osallistuu ennen Chengdun universiadeja neljän joukkueen kansainväliseen turnaukseen Hangzhoussa.

1.12.2021 10:51 Susijengi

Suomelle paikat universiadien koripalloturnaukseen miehissä ja naisissa

Suomalainen koripalloyhteisö vastaanotti ilouutisen, kun kansainvälinen yliopistourheiluliitto FISU ilmoitti myöntäneensä Suomelle paikat niin miesten kuin naistenkin universiadien koripalloturnaukseen. Koronapandemian vuoksi jo kertaalleen vuodella lykätyt universiadit järjestetään Kiinan Chengdussa 26.6.-7.7.2022.

6.4.2021 08:35 Pääjuttu

Universiadit siirtyvät vuodella eteenpäin

Kansainvälinen opiskelijaurheiluliitto FISU on ilmoittanut siirtävänsä alun perin elokuussa 2021 pelattavaksi tarkoitetut Kiinan Chengdun kesäuniversiadit syyskesään 2022 vallitsevan koronavirustilanteen vuoksi. Siirrettyjen kesäuniversiadien päivämäärät julkaistaan toukokuussa FISU:n järjestelykomitean seuraavan kokouksen jälkeen.

9.7.2019 23:31 Susijengi

Miesten haastajamaajoukkueen hurja toinen puoliaika universiadeissa kaatoi Tšekin

Suomi varmisti paikkansa kymmenen parhaan joukossa, kun Tšekki kaatui lopulta eheän joukkue-esityksen jälkeen 74-57. Viimeisessä ottelussa Suomi kohtaa torstaina Kroatian, jossa voittajalle on tarjolla universiadien yhdeksäs sija.