Mikael Jantunen: ”Olen nykyään rennompi pelaajana”

22.2.2023 10:09 Mikael Jantunen sai koripalloammattilaisuralleen lentävän lähdön voittamalla Belgian mestaruuden sekä Belgian ja Alankomaiden yhteisliigan parhaan kuudennen pelaajan palkinnon Filou Oostendessa. Kuluvalla kaudella Jantunen, 22, on jatkanut tasaista kehityskäyräänsä Italian Serie A:ssa Basket Trevison paidassa.

Viime kaudella Jantunen sai joukkueensa Oostenden kanssa vaeltaa lähes voitosta voittoon, mutta kuluvan kauden aikana haaste on aivan erilainen.

Serie A kuuluu Euroopan parhaisiin kansallisiin liigoihin ja Basket Treviso on juuri ennen maaottelutaukoa kohonnut sen alakastista parilla tärkeällä voitolla alempaan keskikastiin. Jantusen mukaan liigan taso tulee ilmiselväksi joka ainoalla ottelukierroksella.

- Pelinopeus, pelaajien fyysisyys ja taitotaso. Viime kaudella päästiin Belgiassa välillä aika helpollakin, mutta tällä kaudella ihan jokainen vastustaja osaa rokottaa, jos emme ole täysin keskittyneitä. Se pakottaa ihan erilaiseen tarkkuuteen pelaajana ja joukkueena, ”Micke” miettii.

- EM-kisojen vuoksi valmistautumisaika oli aika lyhyt ja uuteen joukkueeseen piti sopeutua tosi nopeaan tahtiin, mutta loppujen lopuksi kaikki on mennyt tosi hyvin. Kun saatiin joukkueenakin pari voittoa ennen maaottelutaukoa, fiilis nousi ja saatiin ihan hyvät lähtökohdat loppukauteen.

Nuoresta iästään huolimatta Jantusesta on tullut kättelyssä päävalmentaja Marcelo Nicolan luottopelaajia. Ensi kesänä jo viidennen vuotensa Susijengissä aloittava Jantunen on kellottanut 23,4 minuuttia ottelua kohden ja tuonut joukkueelleen 8,9 pistettä ja 5,3 levypalloa per peli.

- Vastuuta tulee joissain peleissä enemmän ja joissain vähemmän, mutta kun sitä tulee, tarkoitus on aina käyttää se mahdollisimman tehokkaasti. Peliaika on ansaittava treeneissä ja tuntuu siltä, että muiden paljon pelaavien kanssa meillä alkaa olla jo ihan hyvä rytmi ja koheesio.

”Peliin pystyy vaikuttamaan monella tasolla”

Jantunen debytoi Susijengissä vasta 18 vuotta täyttäneenä HBA-Märskyn tuoreena abiturienttina, jonka merkittävimmät aseet olivat koripallo-ÄO, pelikovuus ja levypallo- ja puolustuspelaaminen.

Viimeksi kuluneiden vuosien aikana Jantunen on kuitenkin kehittynyt kuin varkain myös hyökkäyspäässä. Jos ensimmäisen parin Susijengi-vuotensa aikana Jantunen viimeisteli koreja lähinnä tukijalkaliikkeillä korin alta, tänä päivänä hänen arsenaalistaan löytyvät myös luotettava keskimatkan heitto ja kolmonen sekä yhä kehittyneet pallonkäsittelytaidot, joihin turvautuen hän ajaa korille yhä useammin.

- Aika varhaisesta vaiheesta olen ollut tietoinen siitä, että jos haluaa nousta yhä seuraavalle tasolle, pitää ymmärtää omat kehityskohteensa ja hankkia kilpailuetua, Micke kohauttaa olkiaan.

- En varsinaisesti puhuisi mistään ”suunnitelmasta”, mutta mitä olen tehnyt tasaisesti työtä ja mennyt sen mukaan, mitä rooli vaatii. Joskus täytyy puolustaa, joskus tehdä pisteitä. Olen myös tajunnut, että peliin pystyy vaikuttamaan monella tasolla, enkä enää stressaa turhaan, jos pisteitä ei heti synny. Olen nykyään rennompi pelaajana ja se auttaa tekemään tulosta.

Jantusta pidempään seuranneet ovat huomanneet myös, että Wartti Basketin kasvatti on kehittynyt urheilullisuuden saralla kuin varkain. Jos ensimmäisinä Susijengi-vuosinaan Jantunen operoi pitkälti korin alapuolella, tänä päivänä hän nousee kevyemmin kuin aiemmin ja päättää yhä useamman hyökkäyksen donkkiin.

- Nooh, jos ei ketään ole lähellä, niin sitten lähden nykypäivänä entistä herkemmin hakemaan donkkia. Olen harjoitellut fysiikkaa ahkerasti ja huomannut, että kyllä se pomppukin työn kautta nousee. Vielä on vähän matkaa siihen, että pääsen oikein kunnolla korirenkaan yläpuolelle, Jantunen naureskelee.

”Ainoa tavoite on voittaa molemmat pelit”

Alkaneella viikolla Jantunen on Susijengin joukkuetovereidensa tavoin vaihtanut seurajoukkuekomennuksensa Tel Avivin lämpöön. Tiedossa on kolmen päivän leiritys Tel Avivissa ennen perjantai-iltapäivän MM-karsintaottelua ja edessä kaksi ottelua, jotka ratkaisevat MM-jatkokarsintalohkon voittajan.

- Nämä kauden aikana pelattavat maajoukkueleirit ovat olleet suhteellisen lyhyitä, mutta viime kesällä saatiin oikein kunnolla yhteistä aikaa alle ja se on hyvä pohja tähänkin ikkunaan, Jantunen miettii.

- Meillä on kaikilla menossa hyvä kausi seurajoukkueissamme ja aika nopeasti yhteinen sävel tulee selkäytimestä. Kliseisesti sanottuna treeni kerrallaan ja päivä kerrallaan ja keskittyneesti kumpaankin peliin.

Aivan kuten Elias Valtonen ja Edon Maxhuni ennen häntä, myös Micke Jantunen sanoo, että joukkueen tähtäimessä on puhdas kahden voiton saldo helmikuun karsintaikkunassa. Ensiksi tarkoituksena on hakea vieraspisteet Tel Avivista ja sen jälkeen varmistaa lohkovoitto revanssiottelulla Saksaa vastaan Espoo Metro Areenalla.

- Ihan kauhean usein ei suomalaisessa urheilussa ole päästy pelaamaan MM-karsintalohkon voitosta. Ainoa tavoite on voittaa molemmat pelit ja pedata parhaat mahdolliset lähtökohdat huhtikuun MM-arvontoihin.

Susijengi kohtaa helmikuun MM-karsintaikkunassa Israelin vieraskentällä pe 24.2. klo 14.30 ja Saksan kotikentällään Espoo Metro Areenalla maanantaina 27.2. klo 18.30. Nelonen ja Ruutu-palvelu esittävät ottelut suorana. Saksa-ottelun lipunmyynti on käynnissä täällä.

Henkilöt

 
24.2.2023 08:52 Susijengi

Max Besselink: ”Tää matka on vasta alussa”

Helsingin NMKY:ssa koripallo-oppinsa saanut ja viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Max Besselink, 20, pelaa tänään perjantaina ensimmäisen arvokisakarsintaottelunsa Susijengin paidassa. Jo pitkään lupauksia herättäneen Besselinkin kokoonpanopaikan taustalla on nousujohteinen tulokaskausi Saksan Bundesliigan BC Göttingenissä.

21.2.2023 09:56 Susijengi

Edon Maxhuni: ”Tavoitteena on ottaa seuraava steppi”

Yksi seurajoukkuekauden 2022-23 suurimpia suomalaismenestyjiä on ollut esikoiskauttaan Saksan Bundesliigassa pelaava Susijengin aloittava pelinrakentaja Edon Maxhuni, 24. Aiemmin ammattilaisurallaan mm. Virossa ja Hollannissa pelannut Maxhuni teki itsestään nimen viime vuoden EM-kisoissa ja on jatkanut Crailsheimissa siitä, mihin Prahassa ja Berliinissä jäi.

18.2.2019 12:06 Susijengi

Jamar Wilson valmis antamaan kaikkensa Susijengille

Miesten koripallomaajoukkueella on edessään kohtalon hetket tällä viikolla, kun MM-karsinnat saadaan päätökseen. Susijengin väkkärämäinen takamies Jamar Wilson on valmis jättämään kaikkensa kentälle.

10.5.2018 18:59 Suomalaiset ulkomailla

Carl Lindbomilla vaiherikas kausi

Carl Lindbomin monimuotoinen kausi sai päätöksensä viikonloppuna, kun hänen edustamansa Osijekin kausi päättyi Kroatian liigan pudotuspeleissä. Lindbomin kauteen mahtui paljon ja samalla oppia tarttui matkaan runsaasti.

4.4.2023 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigassa alkavat puolivälierät - Salin, Madsen ja Tuomas Iisalo jahtaavat pokaalia

Koripallon Mestarien liigan puolivälierät käynnistyvät tiistaina. Suomalaisista Mestarien liigan pokaalia ovat jahtaamassa Sasu Salin, Alexander Madsen ja Tuomas Iisalo.

27.2.2023 08:26 Susijengi

Saksassa tulosta tekevä Tuomas Iisalo: ”Illan ottelun avain on puolustuspelaaminen”

Jo pitkään Saksassa viihtynyt ja viime keväänä Bundesliigan vuoden valmentajaksi valittu Tuomas Iisalo, 40, odottaa maanantain MM-karsintahuipennusta kiinnostuneena. Iisalon sydän sykkii Susijengille, mutta hän toivoo myös oman joukkueensa Bonnin Leon Kratzerille onnistumisia ja on tiiviisti yhteydessä kummankin joukkueen valmentajiin.

25.2.2023 09:17 Susijengi

Ilari Seppälä: ”Tavoite on hoitaa homma maanantaina”

Susijengin leveästä kokoonpanosta löytyi perjantai-iltapäivänä Tel Avivissa monta tärkeää onnistujaa jatkoaikavoitossa. Israel-jatkoaikavoitossa suurimmat otsikot kuittasi kuitenkin takamiesveteraani Ilari Seppälä, 29, joka on kunnostautunut loppuhetkien ratkaisukoreissa aiemminkin.

20.2.2023 10:55 Susijengi

Elias Valtonen: ”Tuntuu hyvältä pelata korista”

Yhdeksi Susijengin kantavista voimista kuluvalla vuosikymmenellä kasvanut Elias Valtonen, 23, nauttii koripallosta. Euran Veivin kasvatti siirtyi joulukuussa espanjalaisesta Manresasta Saksan Bundesliigan nousijajoukkue Rostock Seawolvesin riveihin, jonka paidassa Euran Veivin kasvatti on vähitellen löytänyt peli-ilonsa.

10.2.2023 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla isoja otteluita edessä - "Vähän etuoikeutettu olo"

Sasu Salinilla on tulossa mielenkiintoiset viikot, kun edessä on isoja otteluita. Ensimmäisenä edessä on tulevana viikonloppuna pelattava FIBA Intercontinental Cup, jota seuraavat Copa del Rey sekä MM-karsintaottelut Susijengin kanssa.

7.2.2023 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälä palannut vahvasti loukkaantumisesta – ”Koris on tällä hetkellä tosi kivaa”

Ilari Seppälän alkukausi Ranskan ProB:ssä pelaavan Saint-Chamondin riveissä meni pilalle loukkaantumisen takia. Nyt Seppälä on kuitenkin vihdoin kuntoutunut pelikuntoon.

3.2.2023 10:47 Susijengi

Lauri Markkanen: ”Tunteet nousivat pintaan"

Lauri Markkanen, 25, joutui maanantaina iltapäivällä jännittämään omaa kutsuaan NBA:n vuotuiseen All-Star-otteluun kalkkiviivoille asti. Kun Markkasen nimi lopulta mainittiin, Susijengin jyväskyläläinen ykköstykki kävi ilon keskellä mielessään kaikki historialliseen saavutukseen johtaneet hetket.

31.12.2022 14:22 Susijengi

Teneriffan kolmoslinko Sasu Salin: ”Tämä on hyvä paikka olla”

Susijengin kapteeni ja helsinkiläisen MaSu-Basketin kasvatti Sasu Salin, 31, sai suotuisien otteluohjelmien ansiosta kokea ammattilaisurallaan tuiki harvinaisen Suomen joulun. Nyt joulu on vietetty ja Sasu on palannut Espanjan liigaan siivittämään joukkuettaan, sarjakärkeä hätyyttelevää Lenovo Teneriffaa kohti uusia urotekoja yhtenä sen kärkipelaajista.

27.12.2022 11:14 Suomalaiset ulkomailla

Remu Raitanen otti uuden askeleen urallaan – ”Valinta on osoittautunut oikeaksi”

Viime kaudella Korisliigan parhaaksi pelaajaksi valittu Remu Raitanen teki kesällä sopimuksen Espanjan kakkostasolla, LEB Orossa, pelaavan Albaceten kanssa. Raitanen on esiintynyt vahvasti ensimmäisellä ulkomaan ammattilaiskaudellaan.

23.12.2022 16:46 Susijengi

Yhdysvalloissa korkoa kasvava Miro Little: ”Nyt ollaan päästy vauhtiin”

Miro Little kohosi helmikuussa Susijengiin ensimmäisenä alle 18-vuotiaana debytanttina sitten Teemu Rannikon (1997). Päättyvä vuosi on vienyt Tampereen Pyrinnön kasvatin Susijengin EM-kisamittelön kautta Yhdysvaltoihin ja Sunrise Christian Academyyn, jossa Little on alkuyskähtelyjen jälkeen lunastanut paikkansa joukkueensa eliitissä matkalla kohti NCAA:ta.

15.11.2022 09:32 Haastattelu

Daniel Dolenc: ”Saksa-pelin jälkeen tarvittiin koko jengin efforttia”

Susijengin riemukkaimpiin onnistujiin maanantai-iltana lukeutunut Daniel Dolenc, 29, teki läsnäolonsa tiettäväksi Viroa vastaan niin hyökkäys- kuin puolustuskorinkin alla. Runsaat kaksi vuotta sitten susidebyyttinsä tehnyt 205-senttinen korinalusrouhija kertoo ottavansa jokaisen maajoukkuekutsun tilaisuudeksi kantaa yhteiseen kekoon ja kehittyä pelaajana.

12.11.2022 10:59 Susijengi

Susikapteeni Sasu Salin: ”Olen saanut olla ihan samalla tavalla kuin ennenkin”

Sasu Salinin aikakausi Susijengin kapteenina käynnistyi perjantai-iltana maaotteluidenkin osalta, kun EM-pronssimitalisti Saksa peittosi suomalaisvieraana Bambergissa. Tuore kapteeni on nyt selvinnyt tulikasteestaan ja kuvailee ensimmäistä kapteeniviikkoaan pehmeäksi laskuksi luottamustoimeen.

11.11.2022 08:55 Susijengi

Shawn Hopkins: ”Oon tullut tänne kilpailemaan”

Susijengiin jo seitsemän vuoden ajan kuulunut ja Romanian liigan Craiovassa hurjaa jälkeä tekevä Shawn Hopkins, 27, pelaa uransa parasta koripalloa ja on esiintynyt Susijengin harjoituksissa ennennäkemättömällä itseluottamuksella. BC Nokian kasvatti vetää perjantai-iltana Suomi-paidan ylleen ensimmäisessä arvokisakarsintaottelussaan koskaan.

9.11.2022 10:09 Susijengi

Alexander Madsen 50. maaottelunsa kynnyksellä: ”On etuoikeutettu olo”

Kouvolan Poikien kasvatti Alexander Madsen, 27, on 50. aikuisten maaottelunsa kynnyksellä. Ensimmäiset aikuisten arvokisansa Prahan ja Berliinin EM-kisoissa pelannut Susijengin sisäpuolustuksen lukko siirtyy uudelle kymmenluvulle oivallisessa tilanteessa – hänellä on selkeä käsitys pelillisestä identiteetistään ja runsaasti nälkää.

8.11.2022 09:42 Susijengi

Henri Kantonen: ”Kisat ovat vielä tuoreessa muistissa”

Korisliigan johtotähtiin vuosia kuulunut Henri Kantonen, 25, lähti edelliseen Susijengi-kesään toipilaana, mutta päätti kesänsä Prahan ja Berliinin EM-kisaryhmän arvokkaana rotaationpalasena. Kantonen on vaalinut ainutlaatuisen EM-kisakokemuksen opetuksia viime kuukaudet ja on valmis jatkamaan Susijengissä siitä, mihin syyskuussa jäi.

7.11.2022 09:40 Susijengi

Susijengiin palaava Alex Murphy: ”Motivaationi on korkeammalla kuin koskaan”

Japanin korkeimmalla sarjatasolla pelaava Alex Murphy, 29, on maajoukkueurallaan uuden haasteen edessä. Susijengin ”vanhaan kaartiin” kuin varkain varttunut Alex seurasi vaikuttuneena joukkueen historiallista kesää 2022 ja on nyt valmis tuomaan kaiken osaamisensa jengin käyttöön matkalla karsintojen kautta tulevaan MM-kisakesään.

Näytä lisää vastaavia