Pyry Rainamaa jatkaa Ura Basketissa, Mikael Sandberg uusi kiinnitys

14.6.2018 09:04 Korisliigan nousijajoukkue Kaarinan Ura Basket on solminut jatkosopimuksen Pyry Rainamaan kanssa. Uutena kasvona joukkueeseen siirtyy Turun NMKY:n kasvatti Mikael Sandberg.

Pyry Rainamaa loisti Uran paidassa päättyneellä kaudella. Kuva: Ville Vuorinen

Pyry Rainamaa, 28, kuului päättyneellä kaudella divarissa Uran tehokkaimpiin pelaajiin kirjaten otteluissa keskimäärin 11,3 pistettä, 8,5 levypalloa ja 4,7 syöttöä. ERatkaisevassa divarifinaalissa Rainamaa jakoi peräti 16 koriin johtanutta syöttöä johdattaen kaarinalaiset sarjanousuun.

– Mielenkiinnolla tietysti odotan tulevaa kautta. Tästä on hyvä jatkaa, kun ympärillä on tutut kaverit ja tuttu pelitapa. Toivottavasti se riittää mahdollisimman pitkälle myös Korisliigassa, Rainamaa kertoo seuran tiedotteessa.

– Meidän kotipelit siirtyvät nyt suurimmaksi osaksi Kupittaan palloiluhalliin. Odotamme tietysti, että kaarinalaisten lisäksi koko Turun seudun korisväki tulee täyttämään katsomon, kun Korisliigaa pitkästä aikaa täälläpäin taas pelataan, Rainamaa vinkkaa.

194-senttinen Porvoon Tarmon kasvatti valloitti jo ensimmäisellä Ura-kaudellaan kannattajien sydämet ja myös päävalmentaja Kristian Palotie on tyytyväinen saadessaan pitää Rainamaan joukkueessaan.

– Rainamaahan oli kuluneella kaudella I divisioonan ylivoimaisesti paras pelaaja, joten tottakai olen todella onnellinen, että Pyry jatkaa meillä, päävalmentaja Kristian Palotie hehkuttaa.

– Toki Pyryllä on peräti seitsemän Korisliiga-kautta takana, mutta kehitystä on tullut todella paljon viimeisen kahden kauden aikana. Siksi uskon, että, Pyry nyt alkaa kolkutella pelaajana parhaita vuosiaan, kun ikää on kuitenkin vasta 28 vuotta. Myös johtajana ja puolustuksen kenraalina kyvykkyyttä löytyy valtavasti.

Divarin vuoden pelaaja Sandberg tuo kokemusta

Mikael Sandbergillä on Korisliigakokemusta muun muassa
Salon Vilppaan paidasta. Kuva: Francois Perthuis

Turun NMKY:n kasvatti Mikael Sandberg, 27, palaa Korisliigaan Ura Basketin paidassa. Viime kaudella divari A:ta Kristika Turussa pelannut Sandberg viimeisteli ottelua kohden 20 pistettä, 10,7 levypalloa ja jakoi 3,7 syöttöä. Kauden päätteeksi hänet arvostettiin divarin parhaaksi pelaajaksi.

– Ura Basketissa on hyviä ihmisiä ja kehittynyt taustaorganisaatio. Uran Korisliiga-projekti on kiinnostava ja tunnen täältä jo entuudestaan paljon ihmisiä, joten tiedän, mitä tuleman pitää. Oloni tuntuu kotoisalta, Sandberg listaa siirtoonsa vaikuttaneita syitä.

– Odotan myös oppivani jotakin uutta seuran laji- ja fysiikkavalmentajilta. Coach Palotiellä on vahva oma pelifilosofia, joka kiehtoo minua kovasti.

Sandberg tuo 210-senttisellä varrellaan Uran korin alle paitsi kokoa, myös kokemusta kahdeksan Korisliigakauden myötä.

– Sandberg oli pelaajahankintalistallamme prioriteetti numero yksi. "Ässällä" oli muitakin kiinnostuneita seuroja runsaasti, joten senkin puolesta on mahtavaa, että hän valitsi lopulta Ura Basketin, Palotie iloitsee.

– Ässähän omaa peräti kahdeksan kauden Korisliiga-kokemuksen ToPon, Vilppaan ja Pyrinnön riveistä. Mutta se kehitys, mikä nähtiin viimeisen kahden kauden aikana Kristikassa, oli merkittävää ja hänet myös palkittiin ansaitusti peräkkäisinä kausina M1B- ja M1A -vuoden pelaajana.

 
16.12.2019 14:49 Korisliiga

Korihait hankki takakentälleen vahvistukseksi Richard Packin

Anton Cookin sairausloma jatkuu yhä. Muutoinkin sarjataulukon viimeisenä olevan joukkueen pelaajistossa on loukkaantumishuolia.

13.12.2019 14:50 Korisliiga

Uran tehopelaaja Stephaun Branch siirtyy Belgiaan

Branch matkaa Belgian pääsarjaan Antwerpen Giantsin riveihin.

11.12.2019 13:53 Korisliiga

Nick Kellogg palaa Suomeen, vahvistaa Pyrintöä

Korisliigassa neljäntenä porskuttava Tampereen Pyrintö on löytänyt korvaajan LJ Roselle, jonka sopimus purettiin kaksi viikkoa sitten. Pyrinnön takakenttää saapuu vahvistamaan Lapuan Kobrista kaudelta 2017-18 tuttu Nick Kellogg.

9.12.2019 15:40 Korisliiga

Jerry Evans Jr. ja Lahti Basketball lähtivät eri suuntiin, uusi mies jo tilalla

206-senttinen Logan McLane on lahtelaisten tuorein hankinta.

7.12.2019 18:58 Korisliiga

KTP hankki korvaajan loukkaantuneelle Danielsille

206-senttinen Cullen Russo tuo KTP-luotsille mieleen Donte Thomasin.

3.12.2019 18:21 Korisliiga

Ura Basket hankki kaksi uutta pelaajaa, Bellot-Green sen sijaan sai lähteä

Uusina pelaajina Ura-paidan pukevat päälleen takamies Jaytornah Wisseh sekä iso laituri Darious Moten.

23.11.2019 19:40 Korisliiga

Lahti Basketball hankki uudeksi sentterikseen Taylor Johnsin

201-senttinen Johns edusti viime kaudella Kauhajoen Karhu Basketia 11 ottelun verran.

18.11.2019 14:57 Korisliiga

BC Nokian riveihin liittyy suomalaislupaus Michael Besselink

Päävalmentaja Greg Gibson: "Hän on monipuolinen pelaaja, joka pystyy tekemään monta asiaa hyvin ja hänellä on korkea koripalloälykkyys."

13.11.2019 22:44 Korisliiga

Kauden kynnyksellä Katajasta lähtenyt Earvin Morris palaa Joensuuhun

Päävalmentaja Sten: "Olisi jopa tyhmää olla katsomatta tätä korttia."

13.11.2019 22:35 Korisliiga

Yhä voitoton Korihait vapautti päävalmentaja Jordi Justen tehtävistään

Korihaiden tiedotteen mukaan päätös sopimuksen purkamisesta tehtiin Justen kanssa yhteisymmärryksessä.

Näytä lisää vastaavia