Naisten Korisliiga-ennakko 1/3: Catz, Pyrintö ja Veto hamuavat pudotuspelipaikkaa

28.9.2021 12:30 2000-luvun kestomenestyjä Catz lähtee kauteen uuden äärellä, kun Petri Joukainen otti päävalmentajavastuun Lappeenrannassa. Tampereen Pyrinnön ja Vimpelin Vedon tavoitteena on pelata keväällä pudotuspelejä.

Elena Melto palasi kotiin Catziin täksi kaudeksi, jonka riveissä hän on voittanut 6 Suomen mestaruutta, 6 hopeaa ja yhden pronssin. Kuva: Ville Vuorinen

Lappeenrannassa käynnissä uudelleenrakennus, tähtäin pudotuspeleissä

Lappeenrannan Catz on uuden edessä. Joukkuetta pitkään valmentanut Mika Haakana siirtyi sivuun päävalmentajan paikalta. Penkin päähän joukkueeseen tuli tälle kaudelle Petri Joukainen. Päävalmentapesti on hänelle ensimmäinen, mutta aiemmin hän on toiminut apuvalmentajana Peli-Karhuissa. Mukanaan hän on tuonut myös uusia juttuja.

- Olen pyrkinyt tuomaan rohkeutta, uskallusta ja iloa pelaamiseen. Meillä on paljon nuoria pelaajia, joiden odotan nousevan vastuunkantajiksi tulevalla kaudella, Joukainen sanoo.

Harjoituskaudella joukkue on keskittynyt perusasioihin eikä poissaoloiltakaan ole vältytty.

- Olemme tutustuneet toisiimme ja sementoineet perusteita pelille. Tälläkin hetkellä meillä on pari poissaoloa, mutta olemme silti hyvässä vauhdissa, Joukainen kertaa.

Viime kauden joukkueesta Roosa Kosonen siirtyi Forssaan ja Veera Pirttinen ulkomaille. Taru Timo ja Tuulia Anttonen (os.Timo) siirtyivät myös pois Lappeenrannasta. Lisäksi viime kauden amerikkalaispelaajat eivät jatka seurassa.

Kokemusta joukkueeseen tuovat Peli-Karhuista takaisin kotiin palannut Elena Melto ja kasvattajaseuraansa paluun tekevä Lotta Hämäläinen. Joukkue lähtee kauteen yhden ulkomaalaispelaajan voimin, kun Seairra Barret pukee Catz paidan päälle.

Joukaisen mukaan parketeilla tullaan tällä kaudella näkemään aktiviinen, vauhdikas ja yhteen hiileen puhaltava joukkue. Tavoitteetkin ovat selvillä.

- Meillä on käynnissä uudelleenrakennus ja haluamme mahdollistaa uusien tähtien syttymisen. Tulostavoitteena ovat pudotuspelit.

- Hämäläinen tullaan näkemään isossa roolissa pelinjohtajana. Sara Behm ja Mari Kihlström ovat läpimurron kynnyksellä. Melto on edelleen huikea ja Barret on todella urheilullinen pelaaja, Joukainen päättää.

Catz 21-22 pähkinänkuoressa


Pyrinnöllä tavoitteena pudotuspelit

Tampereen Pyrintö nousi viime kaudeksi Naisten Korisliigan. Perinteikäs seura maksoi vielä viime kaudella oppirahoja ja jäi sarjassa viimeiseksi. Suunta on kuitenkin ylöspäin. Penkin päässä jatkaa seuralegenda Antti Nikkilä, joka aloittaa ensimmäisen kokonaisen kautensa päävalmentajana.

Edelliseen kauteen verrattuna joukkueen kokoonpano on muuttunut selvästi. Nikkilän mukaan se tulee näkymään tällä kaudella peleissä.

- Meillä on tällä kaudella kohtuullisen kookas joukkue. Sitä haluamme tällä kaudella hyödyntää.

Tulijoiden puolella on kotimaisista nimistä Taru Timo, joka siirtyy joukkueeseen Lappeenrannasta ja Roosa Lehti, joka siirtyy ToPo:sta. Joukkueessa nähdään tällä kaudella myös kaksi amerikkalaista isoissa rooleissa, kun Whisper Fisher ja Maya Brewer tekivät sopimukset Pyrintöön. Edellä mainittujen pelaajien lisäksi Pyrintö on nostanut kokoonpanoon omia junioreita.

Tamperelaisryhmässä on päällä hyvä henki ja se tulee Nikkilän mukaan näkymään kentällä energisenä ja iloisena pelinä.

- Tavoitteena meillä on se, että jokainen antaa parhaansa jokaisessa pelissä koko pelin ajan. Tulostavoitteena pudotuspelit tuntuvat realistisena.

Jokainen joukkueen pelaaja on yllättänyt valmennuksen positiivisesti kauden alla. Muutama nimi nousee kuitenkin esiin.

- Fisheriltä voidaan kauden aikana nähdä näyttäviä torjuntoja. Brewer ja Anni Jämsä ovat todella taitavia pelaajia omilla pelipaikoillaan, Nikkilä päättää.

Tampereen Pyrintö 21-22 pähkinänkuoressa


Vimpelin Vedolla tähtäin pudotuspeleissä

Vimpelin Vedon kotimainen runko pysyi hyvin kasassa viime kaudelta. Täksi kaudeksi kaikki ulkomaalaispelaajat kuitenkin vaihtuivat. Penkin päässä jatkaa Jukka-Pekka Kujala. Kauteen valmistautuminen pääsi joukkueen osalta alkamaan hieman tavallista myöhemmin.

- Ulkomaalaispelaajat tulivat tänä vuonna hieman normaalia myöhemmin Suomeen. Sen takia valmistautumisaika on ollut hieman lyhyempi, Kujala kertoo.

Uusina pelaajina joukkueessa nähdään Shaylen Burnett, Anastasija Podunavac ja Kym Royster. Ulkomaalaispelaajat ovat menestyksen kannalta isossa roolissa. Erityisesti Burnettia kannattaa pitää silmällä.

- Burnett on viihdyttävä ja monipuolinen pelaaja. Häntä kannattaa tulla seuraamaan, Kujala sanoo.

ViVe lähtee kehittämään peliä viime kaudesta. Viime kaudella joukkue ylsi pudotuspeleihin.

- Tavoite on edetä tälläkin kaudella pudotuspeleihin. Pyritään parantamaan peliä viime kaudesta. Voidaan kauden aikana tarjota yllätyksiä, Kujala päättää.

Vimpelin Veto 21-22 pähkinänkuoressa

Naisten Korisliiga käynnistyy 1.10., kun avausottelussa HBA kohtaa Espoo Basket Teamin. Lauantaina ohjelmassa on neljä ottelua. Kaikki naisten Korisliigan ottelut ovat katsovissa maksullisen Ruutu+-palvelun kautta. 

 
25.5.2022 09:40 Naisten Korisliiga

Vuoden pelaaja Elena Melto päättää uransa: ”Olen onnellinen, että tein nuorena päätöksen muuttaa koripallon perässä Suomeen”

Elena Melto on harvinainen tapaus, sillä hänet on palkittu Naisten Korisliigassa sekä vuoden ulkomaalaisvahvistuksena että vuoden kotimaisena pelaajana. Nyt Lappeenrannan Catzin tähtilaituri nostaa tossunsa naulaan.

18.5.2022 20:13 Naisten Korisliiga

Elena Melto naisten Korisliigan Vuoden pelaaja, sarjan nuorisokaarti putsasi palkintopöytää

Naisten Korisliiga-seurojen valmentajat ja kapteenit valitsivat 36-vuotiaan, Catzia edustavan Elena Melton sarjan parhaimmaksi pelaajaksi. Palkinnot osuivat laajalla skaalalla eri joukkueille, kun finalistijoukkueet olivat ainoat kahden palkinnon saaneet.

27.4.2022 20:43 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut on Suomen mestari

914 silmäparia seurasi Kouvolassa, kun Kotkan Peli-Karhut nappasi neljännen peräkkäisen Suomen mestaruuden. Se voitti neljännen ottelun 88-82.

24.4.2022 18:54 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut siirtyi johtoon finaalisarjassa

Naisten Korisliigan kolmas finaali pelattiin Kotkassa. PeKa nappasi kotikentällään voiton 74-64 ja siirtyi finaalisarjassa 2-1 johtoon.

22.4.2022 13:06 Korisliiga

Opetus- ja kulttuuriministeriöltä yli 1,2 miljoonaa euroa tukea Korisliigan seuroille

OKM myönsi tukea eritysavustuksena Korisliigan ja naisten Korisliigan joukkueille koronapandemiasta aiheutuneiden tappioiden kattamiseksi. Kyseessä oli neljäs koronaan liittyvä OKM:n eritysavustus.

21.4.2022 20:05 Naisten Korisliiga

PeKa tasoitti finaalisarjan

Naisten Korisliigan finaaleissa pelattiin toinen ottelu. Peli-Karhut tasoitti ottelusarjan vieraskentällä, kun se haki voiton 64-49.

18.4.2022 19:41 Naisten Korisliiga

Kouvottarille ensimmäinen kiinnitys Suomen mestaruuteen

Naisten Korisliigan finaalit käynnistyivät vierasvoitolla Kotkassa, kun Kouvottaret haki voiton 95-78.

18.4.2022 11:20 Naisten Korisliiga

Finaaliennakko: Kouvottaret ja Peli-Karhut ratkaisevat Suomen mestarin

Naisten Korisliigan finaalit alkavat tänään Kotkassa. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa. Ruutu näyttää kaikki ottelut suorana kanavillaan.

17.4.2022 14:50 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalien otteluohjelma on vahvistettu

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy maanantaina 18.4. klo 17.00 Kotkassa. Mestariksi vaaditaan kolme voittoa. Ruutu lähettää kaikki naisten finaaliottelut monikameratuotantona ja selostettuna kanavillaan.

15.4.2022 21:26 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut eteni finaaliin

Kotkan Peli-Karhut nappasi neljännen peräkkäisen finaalipaikan, kun se kaatoi ratkaisevassa viidennessä finaalissa HBA-Märskyn 81-64. Finaalissa joukkue kohtaa Kouvottaret.

15.4.2022 09:02 Susiladies

Janette Aarnio on valinnut yliopistokseen South Floridan

HBA-Märskyä kuluneella kaudella edustanut Janette Aarnio, 19, on valinnut menevänsä ensi kaudeksi South Floridan yliopistoon. Helsingin NMKY:n kasvatti on ehtinyt pelata jo neljä maaottelua Susiladiesin paidassa.

13.4.2022 20:26 Naisten Korisliiga

HBA jälleen parempi ratkaisuhetkillä

HBA oli välieräsarjassa jo toista kertaa selkä seinää vasten. Se ei vieläkään suostunut häviämään vaan nappasi voiton trillerin päätteksi 68-66 ja siirsi välieräsarjan ratkaisun viidenteen otteluun.

11.4.2022 21:53 Naisten Korisliiga

Kouvottaret eteni finaaleihin – HBA pakotti PeKa:n neljänteen peliin

Naisten Korisliigan ensimmäinen finaalijoukkue on Kouvottaret, joka eteni välieristä jatkoon suoraan voitoin 3-0. HBA puolestaan pakotti Peli-Karhut ainakin neljänteen otteluun.

9.4.2022 19:43 Naisten Korisliiga

Kouvottaret voiton päässä finaaleista

Välieräsarjan toisessa ottelussa ToPo emännöi avausottelun vienyttä Kouvottaria. Vierasjoukkue ryösti voiton Helsingistä ja siirtyi ottelusarjassa 2-0 johtoon.

6.4.2022 20:04 Naisten Korisliiga

Kouvottaret piti ToPo:n tähdet kurissa

Kouvottaret ja ToPo avasivat välieräsarjan Kouvolassa. Kouvottaret puolusti alusta alkaen vahvasti ja nappasi ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan 66-56.

5.4.2022 10:38 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan maaliskuun Valopilkku on Rashida Timbilla

Timbilla tuikki maaliskuussa Kouvottarien ja koko sarjan kirkkaimpana tähtenä. Hänen johdollaan Kouvottaret nappasi sarjassa toisen sijan.

4.4.2022 13:59 Naisten Korisliiga

Välieräennakko 1/2: HBA haastaa menestykseen tottuneen PeKa:n

Naisten Korisliigan välieräsarjat käynnistyvät tiistaina ja keskiviikkona. Ensimmäisenä käsittelyssä tiistaina alkava ottelupari Peli-Karhujen ja HBA-Märskyn välillä.

1.4.2022 20:28 Naisten Korisliiga

Avausjakso siivitti ToPo:n välieriin

Naisten Korisliigan välieräjoukkueet ovat selvillä, kun viimeisenä joukkueena välieriin tiensä selvitti ToPo. Eilen mitalipeleihin tiensä selvittivät PeKa, Kouvottaret ja HBA.

31.3.2022 20:57 Naisten Korisliiga

Kolme välieräjoukkuetta selvillä

Naisten Korisliigassa saatiin selville kolme välieräjoukkuetta. Välieriin tiensä selvittivät PeKa, Kouvottaret ja HBA.

28.3.2022 21:04 Naisten Korisliiga

Pudotuspelit käyntiin kotivoitoilla – HBA:lta huima nousu

Naisten Korisliigan pudotuspelit saatiin käyntiin. Ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin nappasivat PeKa, HBA ja ToPo.

Näytä lisää vastaavia