Naisten Korisliiga-ennakko 1/3: Catz, Pyrintö ja Veto hamuavat pudotuspelipaikkaa

28.9.2021 12:30 2000-luvun kestomenestyjä Catz lähtee kauteen uuden äärellä, kun Petri Joukainen otti päävalmentajavastuun Lappeenrannassa. Tampereen Pyrinnön ja Vimpelin Vedon tavoitteena on pelata keväällä pudotuspelejä.

Elena Melto palasi kotiin Catziin täksi kaudeksi, jonka riveissä hän on voittanut 6 Suomen mestaruutta, 6 hopeaa ja yhden pronssin. Kuva: Ville Vuorinen

Lappeenrannassa käynnissä uudelleenrakennus, tähtäin pudotuspeleissä

Lappeenrannan Catz on uuden edessä. Joukkuetta pitkään valmentanut Mika Haakana siirtyi sivuun päävalmentajan paikalta. Penkin päähän joukkueeseen tuli tälle kaudelle Petri Joukainen. Päävalmentapesti on hänelle ensimmäinen, mutta aiemmin hän on toiminut apuvalmentajana Peli-Karhuissa. Mukanaan hän on tuonut myös uusia juttuja.

- Olen pyrkinyt tuomaan rohkeutta, uskallusta ja iloa pelaamiseen. Meillä on paljon nuoria pelaajia, joiden odotan nousevan vastuunkantajiksi tulevalla kaudella, Joukainen sanoo.

Harjoituskaudella joukkue on keskittynyt perusasioihin eikä poissaoloiltakaan ole vältytty.

- Olemme tutustuneet toisiimme ja sementoineet perusteita pelille. Tälläkin hetkellä meillä on pari poissaoloa, mutta olemme silti hyvässä vauhdissa, Joukainen kertaa.

Viime kauden joukkueesta Roosa Kosonen siirtyi Forssaan ja Veera Pirttinen ulkomaille. Taru Timo ja Tuulia Anttonen (os.Timo) siirtyivät myös pois Lappeenrannasta. Lisäksi viime kauden amerikkalaispelaajat eivät jatka seurassa.

Kokemusta joukkueeseen tuovat Peli-Karhuista takaisin kotiin palannut Elena Melto ja kasvattajaseuraansa paluun tekevä Lotta Hämäläinen. Joukkue lähtee kauteen yhden ulkomaalaispelaajan voimin, kun Seairra Barret pukee Catz paidan päälle.

Joukaisen mukaan parketeilla tullaan tällä kaudella näkemään aktiviinen, vauhdikas ja yhteen hiileen puhaltava joukkue. Tavoitteetkin ovat selvillä.

- Meillä on käynnissä uudelleenrakennus ja haluamme mahdollistaa uusien tähtien syttymisen. Tulostavoitteena ovat pudotuspelit.

- Hämäläinen tullaan näkemään isossa roolissa pelinjohtajana. Sara Behm ja Mari Kihlström ovat läpimurron kynnyksellä. Melto on edelleen huikea ja Barret on todella urheilullinen pelaaja, Joukainen päättää.

Catz 21-22 pähkinänkuoressa


Pyrinnöllä tavoitteena pudotuspelit

Tampereen Pyrintö nousi viime kaudeksi Naisten Korisliigan. Perinteikäs seura maksoi vielä viime kaudella oppirahoja ja jäi sarjassa viimeiseksi. Suunta on kuitenkin ylöspäin. Penkin päässä jatkaa seuralegenda Antti Nikkilä, joka aloittaa ensimmäisen kokonaisen kautensa päävalmentajana.

Edelliseen kauteen verrattuna joukkueen kokoonpano on muuttunut selvästi. Nikkilän mukaan se tulee näkymään tällä kaudella peleissä.

- Meillä on tällä kaudella kohtuullisen kookas joukkue. Sitä haluamme tällä kaudella hyödyntää.

Tulijoiden puolella on kotimaisista nimistä Taru Timo, joka siirtyy joukkueeseen Lappeenrannasta ja Roosa Lehti, joka siirtyy ToPo:sta. Joukkueessa nähdään tällä kaudella myös kaksi amerikkalaista isoissa rooleissa, kun Whisper Fisher ja Maya Brewer tekivät sopimukset Pyrintöön. Edellä mainittujen pelaajien lisäksi Pyrintö on nostanut kokoonpanoon omia junioreita.

Tamperelaisryhmässä on päällä hyvä henki ja se tulee Nikkilän mukaan näkymään kentällä energisenä ja iloisena pelinä.

- Tavoitteena meillä on se, että jokainen antaa parhaansa jokaisessa pelissä koko pelin ajan. Tulostavoitteena pudotuspelit tuntuvat realistisena.

Jokainen joukkueen pelaaja on yllättänyt valmennuksen positiivisesti kauden alla. Muutama nimi nousee kuitenkin esiin.

- Fisheriltä voidaan kauden aikana nähdä näyttäviä torjuntoja. Brewer ja Anni Jämsä ovat todella taitavia pelaajia omilla pelipaikoillaan, Nikkilä päättää.

Tampereen Pyrintö 21-22 pähkinänkuoressa


Vimpelin Vedolla tähtäin pudotuspeleissä

Vimpelin Vedon kotimainen runko pysyi hyvin kasassa viime kaudelta. Täksi kaudeksi kaikki ulkomaalaispelaajat kuitenkin vaihtuivat. Penkin päässä jatkaa Jukka-Pekka Kujala. Kauteen valmistautuminen pääsi joukkueen osalta alkamaan hieman tavallista myöhemmin.

- Ulkomaalaispelaajat tulivat tänä vuonna hieman normaalia myöhemmin Suomeen. Sen takia valmistautumisaika on ollut hieman lyhyempi, Kujala kertoo.

Uusina pelaajina joukkueessa nähdään Shaylen Burnett, Anastasija Podunavac ja Kym Royster. Ulkomaalaispelaajat ovat menestyksen kannalta isossa roolissa. Erityisesti Burnettia kannattaa pitää silmällä.

- Burnett on viihdyttävä ja monipuolinen pelaaja. Häntä kannattaa tulla seuraamaan, Kujala sanoo.

ViVe lähtee kehittämään peliä viime kaudesta. Viime kaudella joukkue ylsi pudotuspeleihin.

- Tavoite on edetä tälläkin kaudella pudotuspeleihin. Pyritään parantamaan peliä viime kaudesta. Voidaan kauden aikana tarjota yllätyksiä, Kujala päättää.

Vimpelin Veto 21-22 pähkinänkuoressa

Naisten Korisliiga käynnistyy 1.10., kun avausottelussa HBA kohtaa Espoo Basket Teamin. Lauantaina ohjelmassa on neljä ottelua. Kaikki naisten Korisliigan ottelut ovat katsovissa maksullisen Ruutu+-palvelun kautta. 

 
25.10.2021 14:14 Naisten Korisliiga

Taru Tuukkanen rikkoi 4000 pisteen rajapyykin

Naisten Korisliigassa rikottiin viikonloppuna merkittävä rajapyykki, kun ToPoa edustava Taru Tuukkanen ylitti naisten Korisliigan runkosarjassa 4000 tehdyn pisteen rajan.

19.10.2021 08:56 Koripalloliitto tiedottaa

Paluu korisarkeen etenee rohkaisevalla tahdilla – harrastajat ja katsojat löytäneet tiensä takaisin

Alkukauden lisenssi- ja katsojatilastot ovat rohkaisevaa luettavaa koripalloperheelle. Lisenssimäärät ovat palanneet samalle tasolle kuin ennen koronapandemiaa, ja yleisö on löytänyt myös takaisin liigakatsomoihin.

12.10.2021 20:18 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut jatkaa tappioitta

Naisten Korisliiga jatkui tiistaina yhdellä ottelulla. Paikallisottelussa ottivat yhteen Kouvottaret ja Peli-Karhut. Voitto matkasi lopulta Kotkaan Peli-Karhujen mukana.

2.10.2021 19:58 Naisten Korisliiga

Honka, Vimpeli ja PeKa kotivoittoihin – FoA haki pisteet Tampereelta

Naisten Korisliigan avauskierros saatiin pelattua päätökseen. Voittoihin ylsivät Honka, ViVe, PeKa ja FoA.

1.10.2021 20:24 Naisten Korisliiga

HBA vei pisteet avausottelussa

Naisten Korisliiga avattiin yhdellä ottelulla, kun HBA sai vieraakseen EBT:n. Samalla kotijoukkue pelasi ensimmäisen virallisen pelinsä uudessa kotihallissaan. Pisteet jäivät Helsinkiin 82-78.

1.10.2021 13:03 Korisliiga

Tervetuloa takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille!

Kaudet koriksen pääsarjoissa käynnistyy ja harrastetasoillakin mennään jo täydellä vauhdilla. Lokakuun 1. päivänä poistuvat yleisesti myös yleisörajoitukset kaikkialta Suomesta. Suomen Koripalloliitto toivottaa koko korisperheen puolesta kaikki tervetulleeksi takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille – vastuullisesti ja yhdessä!

30.9.2021 19:55 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen cup uudistuu, kruununa Final Four -huipennus

Suomen cupin kilpailujärjestelmä uudistuu alkavaksi kaudeksi, kun puolivälierien voittajat pääsevät tammikuussa pelattavaan Final Four -huipennukseen. YLE seuraa Suomen cupia tiiviisti omilla kanavillaan.

30.9.2021 11:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 3/3: PeKa, FoA, Honka ja ToPo mitalinkiilto silmissä kauteen

Ennakkojen viimeisessä osassa äänessä Peli-Karhut, Forssan Alku, Tapiolan Honka sekä ToPo. Monien papereissa nelikkoa voidaan povata sarjan kärkeen alkavalla kaudella.

29.9.2021 14:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 2/3: EBT, HBA ja Kouvottaret uusista asetelmista kauteen

Kouvottaret metsästää seurahistorian ensimmäistä SM-mitalia. EBT ja HBA lähtevät kauteen päämääränään pelaajakehitys, mutta myös menestymään.

21.9.2021 10:43 Naisten Korisliiga

Honka vahvistuu Sandra Karsténilla – Jemina Airaksinen palaa kasvattajaseuraansa

Tapiolan Hongan naisten Korisliiga-joukkue on solminut sopimuksen Ruotsin liigassa pelanneen Sandra Karsténin kanssa. Kouvottaria kaksi edelliskautta edustanut Jemina Airaksinen palaa kasvattajaseuraansa.

7.9.2021 10:41 Naisten Korisliiga

Henna Salomaa palaa naisten Korisliigaan – myös Kelsey McClure vahvistamaan ToPoa

Torpan Poikien naisten Korisliiga-joukkue on solminut kaksi uutta pelaajasopimusta tulevalle kaudelle. Joukkueeseen lisäkokemusta tuo paluun Korisliiga-kentille tekevä Henna Salomaa. Lisäksi seura solmi sopimuksen Kelsey McCluren kanssa.

6.9.2021 08:37 Naisten Korisliiga

Vuoden pelaajaksi valittu Linda-Lotta Lehtoranta jatkaa Peli-Karhuissa

Hallitseva Suomen mestari sai iloisia uutisia, kun naisten maajoukkueen takapelaaja Linda-Lotta Lehtoranta solmi yksivuotisen jatkosopimuksen kotkalaisseuran kanssa.

3.9.2021 08:30 Naisten Korisliiga

EBT:lle tärkeitä jatkosopimuksia: Vesiluoma, Mäntylä ja Niinikoski jatkavat

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Espoo Basket Team on solminut jatkosopimukset Lotta Vesiluoman, Kiia Mäntylän ja Amanda Niinikosken kanssa. Uusina pelaajina joukkueeseen liittyvät Juliana Haddad ja Roberta Björnman.

25.8.2021 08:55 Susiladies

Liisa Taponen on sitoutunut Illinoisin yliopistoon

Kasvattajaseurassaan Tampereen Pyrinnössä loistodebyyttikauden naisten Korisliigassa pelannut Liisa Taponen, 19, on tehnyt suullisen sitoumuksen University of Illinoisin kanssa. Susiladiessa tulikasteensa tänä kesänä saanut Taponen siirtyy Yhdysvaltojen yliopistosarjaan syksyllä 2022.

5.8.2021 09:07 Naisten Korisliiga

Upea ura jatkuu: Taru Tuukkanen vahvistamaan ToPoa

Suomalaisen naiskoripalloilun ikoni, Taru Tuukkanen, on solminut vuoden mittaisen sopimuksen kasvattajaseuransa kanssa. Tuukkanen tekee paluun seuran edustusjoukkueeseen yli kymmenen vuoden tauon jälkeen.

26.7.2021 08:23 Naisten Korisliiga

Rashida Timbilla vahvistaa Kouvottaria – Elli Salovaara jatkaa

Naisten Korisliigan Kouvottaret on solminut tulevaa kautta koskevan pelaajasopimuksen kanadalaisen 185-senttisen Rashida Timbillan, 28, kanssa. Timbillan lisäksi takapelaaja Elli Salovaara, 20, jatkaa Kouvolassa myös tulevalla kaudella.

23.7.2021 10:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2021-2022 on julkaistu

Kamppailu Suomen mestaruudesta naisien osalta käynnistyy lokakuun alussa ja mestari on selvillä viimeistään 26.4.2022. Myös naisten Korisliigassa siirrytään formaattiin, jossa joukkueet jaetaan tammikuussa ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

17.7.2021 13:21 Naisten Korisliiga

Magdalene Agyei ja Meri Damoiseaux jatkavat ToPossa

Torpan Poikien naisten Korisliiga-joukkue on solminut kaksi jatkosopimusta. Viime kausien luottopelaaja Magdalene Agyei, 22, jatkaa joukkueessa, jonka lisäksi myös Meri Damoiseaux, 20, on solminut jatkosopimuksen ToPon kanssa.

14.7.2021 13:03 Naisten Korisliiga

Elena Melto tekee paluun Lappeenrannan Catziin

Naisten Korisliigan Catz Lappeenranta sai riveihinsä kovan luokan paluumuuttajan, kun kaksi edellistä kautta Peli-Karhuissa pelannut Elena Melto, 35, palaa kasvattajaseuraansa. Melton ja Catzin välinen sopimus on yksivuotinen.

12.7.2021 14:43 Naisten Korisliiga

Vuoden kehittynein pelaaja Roosa Kosonen siirtyy Forssan Alkuun

Naisten Korisliigan kauden 2020/21 kehittyneimmäksi pelaajaksi valittu Roosa Kosonen, 21, siirtyy Catz Lappeenrannasta Forssan Alkuun. Alku on myös tehnyt sopimuksen Tampereen Pyrinnöstä siirtyvän Tinna Rantalaisen kanssa.

Näytä lisää vastaavia