Naisten Korisliiga-ennakko 2/3: EBT, HBA ja Kouvottaret uusista asetelmista kauteen

29.9.2021 14:00 Kouvottaret metsästää seurahistorian ensimmäistä SM-mitalia. EBT ja HBA lähtevät kauteen päämääränään pelaajakehitys, mutta myös menestymään.

Kaksi aikuisten maaottelua pelannut Kaisa Kuisma aloittaa toisen kautensa Kouvolassa. Kuva: Ville Vuorinen

Kouvottarilla mitalin kiilto silmissä

Kaisa Kuisma aloittaa toisen kautensa kouvolalaisjoukkueessa. Henkilökohtainen kauteen valmistautuminen on sujunut hyvin.

- Kesällä sai taas keskittyä henkilökohtaisten taitojen ja ominaisuuksien kehittämiseen. Nyt olen koittanut siirtää opittuja juttuja omaan peliin. 3x3-turnaukset ovat auttaneet pelituntuman ylläpitämisessä, Kuisma kertaa.

Henkilökohtaiset tavoitteet yhtenevät joukkueen tavoitteiden kanssa.

- Haluan auttaa joukkueen seurahistorian parhaaseen sijoitukseen. Ei tietenkään haittaa, vaikka siinä sivussa onnistuisi henkilökohtaisestikin, Kuisma pohtii.

Kouvottaret on keskittynyt yhteisissä harjoituksissa pääasiassa juoksemiseen ja puolustukseen.

- Ollaan lähestytty peliä puolustamisen ja juoksemisen kautta. Siihen on hyvä sitten rakentaa kauden aikana, Kuisma sanoo.

Viime kauden ulkomaalaisvahvistuksista Sarah Toeaina jatkaa toista kauttaan Kouvolassa. Hän saa seurakseen Rashida Timbillan. Kotimaisia uusia kasvoja ovat Emma Lampen, Iiris Muhonen, Johanna Räty ja Saara Sandell. Ainakin yhden pelaajan nimi kannattaa Kuisman mukaan painaa mieleen.

- Rätyä kannattaa seurata. Hän on dominoinut divarissa PuHu:n paidassa ja pelaa nyt ensimmäisen kautensa liigassa. Harjoituksissa hän on esittänyt todella vauhdikasta peliä.

Kouvottarien peli perustuu tällä kaudella hyvään joukkuepuolustukseen ja nopeisiin hyökkäyksiin. Tulostavoite on selvillä.

- Tavoitteena on mitali, Kuisma päättää.

Kouvottaret 21-22 pähkinänkuoressa


HBA:n päätavoitteena pelaajien kehittäminen

HBA lähtee kauteen tutuista asetelmista. Moni viime kauden suurimmista vastuun kantajista on siirtynyt urallaan eteenpäin. Heidän tilalleen on joukkueeseen kuitenkin tullut uusia tulevaisuuden huippunimiä. Yksi heistä on Liisa Taponen, joka pelasi vielä viime kaudella Tampereen Pyrinnön paidassa ja lähtee tämän kauden jälkeen pelaamaan yliopistokoripalloa.

- Harjoittelu ja pelityyli ovat melko erilaisia, kun verrataan viime kauden Pyrintöön. Me olemme keskittyneet paljon nopeaan hyökkäykseen ja puolustukseen, Taponen sanoo.

Tämän kauden Taponen kehittyy vielä Suomessa. Henkilökohtaiset tavoitteetkin ovat selvillä.

- Haluan olla parempi kuin viime kaudella sekä kehittyä monipuolisemmaksi pelaajaksi.

Joukkue on päässyt harjoittelemaan yhdessä noin kuukauden ajan. Yhteishenki on jo nyt kohdillaan.

- Meillä on ollut harjoituksissa todella hyvä energia. Olemme pelanneet hyviä harjoituspelejä ja kehitymme koko ajan, 19-vuotias pelaaja kertaa.

Joukkueeseen on täksi kaudeksi liittynyt Taposen lisäksi muutama Naisten Korisliigasta tuttu pelaaja. Viime kauden paras kuudes pelaaja Henna Sandvik ja vuoden tulokas Elina Aarnisalo vaihtoivat täksi kaudeksi Märskyn paitaan. Muita saapuneita pelaajia ovat mm. Fiia Hellsten ja Edit Pekkala.

Tulevaisuuden tähtisikermästä kannattaa yksi pelaaja laittaa erityisseurantaan.

- Saana Kujalaa kannattaa seurata. Hän on kehittynyt viime vuosina todella paljon, Taponen kehuu joukkuekaveriaan.

Tällä kaudella kentällä nähdään yhtenäinen joukkue, joka pelaa energisesti, aggressiivisesti ja urheilullisesti. Tulostavoitetta joukkueella ei ole vaan tavoitteet ovat pidemmällä.

- Lähdetään voittamaan jokainen peli. Tärkeämpää meille on kuitenkin kehittyminen joukkueena ja yksilöinä. Halutaan olla joka päivä parempia, Taponen päättää.

HBA 21-22 pähkinänkuoressa


EBT lähtee kiusaamaan suurempiaan

Viime kaudella hienosti Suomen Cupin finaaliin ja pronssiotteluun selvinnyt EBT lähtee tähän kauteen uudesta tilanteesta. Viime vuoden ulkomaalaispelaajat sekä isossa roolissa pelannut Lotta Hämäläinen siirtyivät muualle. Lotta Vesiluoma pelasi viime kaudella loistavan kauden ja tälle kaudelle on tarjolla vielä isompaa roolia.

- Kulunut harjoituskausi on ollut hieman erilainen. Pari viime kesää olen keskittynyt taidon laajentamiseen. Harjoittelu on ollut aika itsenäistä. Nyt olin maajoukkueen mukana ja se toi omat mausteensa kesäharjoitteluun. Sain sieltä uusia valmiuksia erityisesti fysiikan suhteen, Vesiluoma kertaa.

EBT on aloittanut joukkueharjoittelun myöhemmin kuin normaalisti.

- Meillä on paljon pelaajia ja päävalmentaja maajoukkueiden mukana. Sen takia yhdessä on päästy harjoittelemaan hieman myöhemmin. Peli-identiteettiimme kuuluu kuitenkin edelleen aktiivinen puolustaminen ja rohkea hyökkääminen. Pyritään edelleen hyödyntämään siirtymätilanteita, Vesiluoma kertaa.

Uusina kotimaisina pelaajina EBT:ssä nähdään Juliana Haddad, joka on seuran oma kasvatti ja pelasi viime kaudella HBA:n riveissä sekä Roberta Björnman, joka nähtiin viime kaudella Kouvottarien paidassa. Vesiluoma toivoo, että seura saisi vielä pari ulkomaalaisvahvistusta mukaan.

- Uskon, että meiltä löytyy paljon vastuunkantajia. Erityisesti kannattaa pitää silmällä Venla Määttästä, joka on kehittynyt entisestään, Vesiluoma sanoo.

EBT:ssä on viime vuosina keskitytty pelaajien kehitykseen. Tulostavoitteet ovat joukkueella maltilliset.

- Tavoitteena on kehittyä pelaajina ja säilyttää sarjapaikka. Tietenkin viime kauden menestys on kasvattanut kilpailullista nälkää joukkueessa, Vesiluoma päättää.

EBT 21-22 pähkinänkuoressa

Naisten Korisliiga käynnistyy 1.10., kun avausottelussa HBA kohtaa Espoo Basket Teamin. Lauantaina ohjelmassa on neljä ottelua. Kaikki naisten Korisliigan ottelut ovat katsovissa maksullisen Ruutu+-palvelun kautta. 

 
27.7.2022 15:02 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2022-2023 on julkaistu

Kamppailu Suomen mestaruudesta naisien osalta käynnistyy syys-lokakuun vaihteessa ja mestari on selvillä viimeistään 27.4. Korisliiga jatkaa formaatilla, jossa 18 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

21.7.2022 08:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta Vesiluoma siirtyy Ruotsin pääsarjan Alvik Basketiin

Espoo Basket Teamin kantaviin voimiin jo yli puoli vuosikymmentä kuulunut Lotta Vesiluoma, 25, siirtyy ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaille, kun Vesiluoma on tehnyt sopimuksen Ruotsin pääsarjassa pelaavan Alvik Basketin kanssa.

18.7.2022 10:03 Naisten Korisliiga

Magdalene Agyei ja Meri Damoiseaux jatkavat ToPossa

Torpan Poikien naisten Korisliiga-joukkue on tehnyt kaksi jatkosopimusta, kun Magdalene Agyei, 23, ja Meri Damoiseaux, 21, jatkavat joukkueessa myös ensi kauden.

22.6.2022 20:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2022–23 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2022–23. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään ennätykselliset 64 joukkuetta.

25.5.2022 09:40 Naisten Korisliiga

Vuoden pelaaja Elena Melto päättää uransa: ”Olen onnellinen, että tein nuorena päätöksen muuttaa koripallon perässä Suomeen”

Elena Melto on harvinainen tapaus, sillä hänet on palkittu Naisten Korisliigassa sekä vuoden ulkomaalaisvahvistuksena että vuoden kotimaisena pelaajana. Nyt Lappeenrannan Catzin tähtilaituri nostaa tossunsa naulaan.

18.5.2022 20:13 Naisten Korisliiga

Elena Melto naisten Korisliigan Vuoden pelaaja, sarjan nuorisokaarti putsasi palkintopöytää

Naisten Korisliiga-seurojen valmentajat ja kapteenit valitsivat 36-vuotiaan, Catzia edustavan Elena Melton sarjan parhaimmaksi pelaajaksi. Palkinnot osuivat laajalla skaalalla eri joukkueille, kun finalistijoukkueet olivat ainoat kahden palkinnon saaneet.

27.4.2022 20:43 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut on Suomen mestari

914 silmäparia seurasi Kouvolassa, kun Kotkan Peli-Karhut nappasi neljännen peräkkäisen Suomen mestaruuden. Se voitti neljännen ottelun 88-82.

24.4.2022 18:54 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut siirtyi johtoon finaalisarjassa

Naisten Korisliigan kolmas finaali pelattiin Kotkassa. PeKa nappasi kotikentällään voiton 74-64 ja siirtyi finaalisarjassa 2-1 johtoon.

22.4.2022 13:06 Korisliiga

Opetus- ja kulttuuriministeriöltä yli 1,2 miljoonaa euroa tukea Korisliigan seuroille

OKM myönsi tukea eritysavustuksena Korisliigan ja naisten Korisliigan joukkueille koronapandemiasta aiheutuneiden tappioiden kattamiseksi. Kyseessä oli neljäs koronaan liittyvä OKM:n eritysavustus.

21.4.2022 20:05 Naisten Korisliiga

PeKa tasoitti finaalisarjan

Naisten Korisliigan finaaleissa pelattiin toinen ottelu. Peli-Karhut tasoitti ottelusarjan vieraskentällä, kun se haki voiton 64-49.

18.4.2022 19:41 Naisten Korisliiga

Kouvottarille ensimmäinen kiinnitys Suomen mestaruuteen

Naisten Korisliigan finaalit käynnistyivät vierasvoitolla Kotkassa, kun Kouvottaret haki voiton 95-78.

18.4.2022 11:20 Naisten Korisliiga

Finaaliennakko: Kouvottaret ja Peli-Karhut ratkaisevat Suomen mestarin

Naisten Korisliigan finaalit alkavat tänään Kotkassa. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa. Ruutu näyttää kaikki ottelut suorana kanavillaan.

17.4.2022 14:50 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalien otteluohjelma on vahvistettu

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy maanantaina 18.4. klo 17.00 Kotkassa. Mestariksi vaaditaan kolme voittoa. Ruutu lähettää kaikki naisten finaaliottelut monikameratuotantona ja selostettuna kanavillaan.

15.4.2022 21:26 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut eteni finaaliin

Kotkan Peli-Karhut nappasi neljännen peräkkäisen finaalipaikan, kun se kaatoi ratkaisevassa viidennessä finaalissa HBA-Märskyn 81-64. Finaalissa joukkue kohtaa Kouvottaret.

15.4.2022 09:02 Susiladies

Janette Aarnio on valinnut yliopistokseen South Floridan

HBA-Märskyä kuluneella kaudella edustanut Janette Aarnio, 19, on valinnut menevänsä ensi kaudeksi South Floridan yliopistoon. Helsingin NMKY:n kasvatti on ehtinyt pelata jo neljä maaottelua Susiladiesin paidassa.

13.4.2022 20:26 Naisten Korisliiga

HBA jälleen parempi ratkaisuhetkillä

HBA oli välieräsarjassa jo toista kertaa selkä seinää vasten. Se ei vieläkään suostunut häviämään vaan nappasi voiton trillerin päätteksi 68-66 ja siirsi välieräsarjan ratkaisun viidenteen otteluun.

11.4.2022 21:53 Naisten Korisliiga

Kouvottaret eteni finaaleihin – HBA pakotti PeKa:n neljänteen peliin

Naisten Korisliigan ensimmäinen finaalijoukkue on Kouvottaret, joka eteni välieristä jatkoon suoraan voitoin 3-0. HBA puolestaan pakotti Peli-Karhut ainakin neljänteen otteluun.

9.4.2022 19:43 Naisten Korisliiga

Kouvottaret voiton päässä finaaleista

Välieräsarjan toisessa ottelussa ToPo emännöi avausottelun vienyttä Kouvottaria. Vierasjoukkue ryösti voiton Helsingistä ja siirtyi ottelusarjassa 2-0 johtoon.

6.4.2022 20:04 Naisten Korisliiga

Kouvottaret piti ToPo:n tähdet kurissa

Kouvottaret ja ToPo avasivat välieräsarjan Kouvolassa. Kouvottaret puolusti alusta alkaen vahvasti ja nappasi ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan 66-56.

5.4.2022 10:38 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan maaliskuun Valopilkku on Rashida Timbilla

Timbilla tuikki maaliskuussa Kouvottarien ja koko sarjan kirkkaimpana tähtenä. Hänen johdollaan Kouvottaret nappasi sarjassa toisen sijan.

Näytä lisää vastaavia