Naisten Korisliiga-ennakko 3/3: Peli-Karhut, Torpan Pojat, Vimpelin Veto

28.9.2023 09:59 Viime vuoden kultamitalisti Peli-Karhut on vahvistunut tulevalle kaudelle, mutta nälkäiset haastajat ja viime vuoden mitalistit Torpan Pojat sekä Vimpelin Veto yrittävät syrjäyttää Peli-Karhut valtaistuimeltaan.

Peli-Karhujen Lotta Vehka-aho (vas.) ja Torpan Poikien Meri Kanerva lähtevät mitalinkiilto silmissään alkavaan kauteen. Kuva: Ville Vuorinen

Peli-Karhut vahvistunut entisestään

Kotkan Peli-Karhut nappasi viime kauden päätteeksi viidennen peräkkäisen Suomen mestaruuden. Suomen Cupissa joukkue nappasi hopeaa.

Mestaruusjoukkueen runko on pysynyt samana. Joukkueessa jatkavat viime kaudelta tutut amerikkalaiset Donica Cosby ja Natalie Kleemann-Day. Kotimaisista pelaajista jatkuvuutta tuovat sarjan arvokkaimmaksi pelaajaksi viime kaudella valittu Roosa Kosonen, Roosa Lehtoranta ja Lotta Vehka-aho.

25 naismaaottelua pelannut Veera Pirttinen pelasi viime kaudella Espanjan pääsarjassa. Kuva: Ville Vuorinen
25 naismaaottelua pelannut Veera Pirttinen pelasi viime kaudella Espanjan pääsarjassa. Kuva: Ville Vuorinen

Uusista pelaajista isoimpia nimiä ovat paluun Suomeen tehnyt Veera Pirttinen ja paluun PeKa:an tekevä Elli Heikkilä.

- Kiva palata takaisin Suomeen parin vuoden tauon jälkeen. Mielenkiintoista nähdä kuinka sarja, seurat ja pelaajat ovat kehittyneet, Pirttinen sanoo.

Kauteen valmistautuminen on BC Nokian kasvatin mukaan sujunut hyvin.

- Joukkueen runko on pysynyt samana, mikä helpottaa yhteisen pelitavan ja kemian rakentamista tälle kaudelle. Haluamme olla fiksua koripalloa pelaava joukkue, josta ei heittovoimaa puutu.

Peli-Karhut on kahdeksalla mestaruudella tasoissa monen muun joukkueen kanssa mestaruuksien määrässä. Tällä kaudella joukkueella on mahdollisuus nousta tilaston kärkipaikalle.

- Tavoitteena on uusia mestaruus. Sen lisäksi haluamme palauttaa Suomen Cup-tittelin takaisin Kotkaan, 26-vuotias pelaaja sanoo.

Pahin kilpailija mestaruudelle löytyy Helsingistä.

- Viime kauden finaalivastustaja ToPo on kasannut kovan nipun tänäkin vuonna, Pirttinen pohtii.

Peli-Karhut 23-24 pähkinänkuoressa

ToPo haluaa kirkastataa viime kauden hopean

ToPo:n viime kausi oli tuloksellisesti hyvä. Joukkue nappasi Suomen Cupin voiton ja sijoittui naisten Korisliigassa toiseksi. Tähän kauteen helsinkiläisjoukkue lähtee uuden päävalmentajan alaisuudessa, kun espanjainen Sandra Prieto ottaa joukkueen komentoonsa.

- Viime kausi oli seuralle historiallinen, joten siitä jäi todella hyvät fiilikset. Nälkää Suomen mestaruuteen kuitenkin löytyy, Meri Kanerva sanoo.

Kanerva on kasvattanut rooliaan joukkueessa kausi kaudelta. Takana on myös hienot alle 20-vuotiaiden EM-kilpailut.

- Henkilökohtaisena tavoitteena on nostaa pelillinen osaaminen uudelle tasolle ja olla parempi johtaja.

ToPo on onnistunut pitämään rungon kasassa viime kaudesta. Viime kaudella vuoden ulkomaalaispelaajaksi valittu Ilmar’I Thomas jatkaa helsinkiläisten riveissä myös tulevalla kaudella. Hän saa seurakseen Carmen Tyson-Thomasin, joka on kahdella edellisellä kaudella kuulunut sarjan parhaimmistoon. Kotimaisista pelaajista Taru Tuukkanen, Ebba Pekonen, Magdalene Agyei ovat isossa roolissa myös tälläkin kaudella.

- Tämän kauden versio ToPo:sta on muuten samanlainen kuin viime kaudella, mutta olemme aggressiivisempia.

Myös Helsingissä on nälkä kasvanut syödessä. Tavoitteena on jatkaa viime kauden menestystä.

- Tavoitteenamme on toteuttaa omaa peliämme läpi kauden ja päättää kausi kultajuhliin, Kanerva sanoo.

ToPo:n rinnalle mestarisuosikeiksi 19-vuotias pelaaja nostaa kaksi joukkuetta.

- Nostaisin mestarisuosikeiksi Peli-Karhut sekä Hongan, Kanerva päättää.

ToPo 23-24 pähkinänkuoressa

Vimpelillä tavoitteena parantaa viime kaudesta

ViVe teki viime vuonna seurahistoriaa, kun joukkue nappasi kauden päätteeksi pronssia. Mitali oli seurahistorian ensimmäinen. Joukkueen kantaviin voimiin kuuluvan Anni Kujalan mukaan pronssilla on iso merkitys.

- Viime kauden päättäminen pronssiin oli kovan työn ja nousujohteisen kauden tulos. Mitali merkitsi joukkueelle ja koko pienelle kylälle paljon. Vimpelissä on tehty useita vuosia kovasti töitä koripallon eteen. Viime kauden huikeat hetket jäivät varmasta jokaisen pelaajamme sekä vetolaisten sydämiin ja muistoihin.

Tähän kauteen valmistautuminen on sujunut positiivisissa merkeissä.

- Valmistautuminen on sujunut erittäin hyvin. Olemme saaneet harjoituspeleissä yhteisiä kokemuksia ja pystyneet vahvistamaan joukkueen yhteispeliä. Sekä pelaajilla että pelinjohdolla on korkea motivaatio ja halu kehittyä päivä päivältä paremmaksi, Anni Kujala sanoo.

Vimpelissä kotimainen runko on pysynyt hyvin kasassa. Anni ja Riikka Kujala tulevat olemaan isossa roolissa tälläkin kaudella. Alle 20-vuotiaiden maajoukkuessa kesän EM-kilpailuissa esiintynyt Cayro-Lyza Toomingas tekee paluun Vimpeliin ja hänelle on tarjolla isompaa roolia.

Vimpeli lähtee kauteen kolmen amerikkalaisen voimin. Samatha Breen, Lasha Petree ja Sirena Tuitele tulevat olemaan isossa tulosvastuussa.

- Tulevalla kaudella tullaan ViVe näkemään parketilla energisenä ja nälkäisenä joukkueena, joka on täynnä taistelutahtoa. Meidän voi odottaa pelaavan vauhdikasta ja periksiantamatonta koripalloa.

Vimpelissäkin nälkä on kasvanut menestyksen myötä. Joukkue hakeekin mitalille seuraa.

- Tavoitteenamme on taistella voitosta jokaisessa ottelussa. Pyrimme viemään peliämme eteenpäin jokaisessa ottelussa ja saavuttamaan mahdollisimman hyvän runkosarjasijoituksen. Haluamme parantaa viime kaudesta ja pelata keväällä kirkkaammista mitaleista, 30-vuotias pelaaja sanoo.

Myös Vimpelissä mestarisuosikkien asema asettuu viime kauden finalistien harteille.

- Sarjan suurimmiksi ennakkosuosikeiksi nostaisin Peli-Karhut ja ToPo:n. Viime kausi osoitti kuitenkin sarjan tasaisuuden, joten mielenkiintoisia yllätyksiä voi olla luvassa, Anni Kujala pohtii.

Vimpelin Veto 23-24 pähkinänkuoressa

 
22.11.2023 20:43 Naisten Korisliiga

EBT ja PeKa takaisin voittokantaan

Naisten Korisliigassa pelattiin neljä ottelua. Voittoihin ylsivät EBT, PeKa, FoA sekä sarjaa johtava ToPo.

22.11.2023 13:55 Suomen Cup

Naisten ja miesten Suomen Cupin Final Four -joukkueet selviävät marraskuun lopussa

Suomen Cupin huipennukseen selviytyy molempien sarjojen rankingin neljä parasta joukkuetta. Final Four -turnaus järjestetään 19.–21. tammikuuta Urhea-hallissa, Helsingissä.

18.11.2023 20:00 Naisten Korisliiga

FoA:lle voitto sarjakakkosesta – Leaupepen vahva peli auttoi Pyrinnön voittoon

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voittoihin ylsivät FoA, Pyrintö ja voittoputkeaan jatkanut ToPo.

17.11.2023 21:15 Naisten Korisliiga

HBA palasi maajoukkuetauolta tehokkaana

Naisten Korisliigassa palattiin parketille pienen tauon jälkeen. Illan ainoassa ottelussa HBA-Märsky nappasi kotivoiton Kouvottarista 77-64 (39-27).

10.11.2023 11:19 NCAA

Korisliigan vuoden kehittynein pelaaja Meri Kanerva on sitoutunut Xavierin yliopistoon

Keväällä naisten Korisliigan vuoden kehittyneimmäksi pelaajaksi, parhaillaan Susiladiesin kanssa EM-karsintoja pelaava Meri Kanerva, 19, on sitoutunut Xavierin yliopistoon. Torpan Poikia tällä hetkellä edustava Kanerva siirtyy suomalaisittain tuttuun yliopistoon syksyllä 2024.

4.11.2023 19:16 Naisten Korisliiga

ToPo ja Honka kärkijoukkueina maajoukkuetauolle

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voitot kirjattiin sarjan kolmen kärjelle, kun ToPo, Honka ja Pyrintö nappasivat sarjapisteet. Seuraavaksi sarjassa on edessä maajoukkuetauko.

2.11.2023 20:49 Naisten Korisliiga

Kouvottaret palasi voittokantaan

Naisten Korisliigassa pelattiin torstaina yksi ottelu. Siinä kaksi edellistä otteluaan hävinnyt Kouvottaret haki vierasvoiton Forssasta 89-71 (35-28).

2.11.2023 13:40 Naisten Korisliiga

Tapiolan Hongan Tayanna Jones naisten Korisliigan lokakuun kuukauden pelaaja

Naisten Korisliiga-kauden ensimmäiseksi kuukauden pelaajaksi on valittu Tapiolan Hongan Tayanna Jones, jonka johdolla espoolaisjoukkue taistelee sarjan kärkisijoista.

28.10.2023 20:15 Naisten Korisliiga

FoA:n voittotili auki – ToPo jatkaa tappioitta

Naisten Korisliigassa pelattiin kaksi ottelua. Päivän voittajia olivat ToPo ja hienon kirin esittänyt FoA.

27.10.2023 20:45 Naisten Korisliiga

HBA kesytti Peli-Karhut

Perjantain ainoassa ottelussa HBA sai vieraita Kotkasta. Märskyn puolustuspeli johdatti joukkueen voittoon 73-68 (40-42).

25.10.2023 20:26 Naisten Korisliiga

Geralynn Leaupepe huippuiskussa Pyrinnön voitossa

Keskiviikon ainoassa Naisten Korisliigan ottelussa Pyrintö haki sarjapisteet EBT:ltä vaiherikkaan ottelun jälkeen 77-70 (38-28).

22.10.2023 09:33 Susiladies

Roosa Lehtoranta käytti ulkomaanoptionsa ja siirtyy Nördlingeniin, Saksan Bundesliigaan

Aiemmin tällä kaudella hallitsevaa Suomen mestaria Peli-Karhuja edustanut Roosa Lehtoranta, 26, on käyttänyt sopimuksessaan olleen ulkomaanoption ja siirtyy Saksan Bundesliigassa pelaavaan EIGNER Angels Nördlingeniin.

21.10.2023 19:40 Naisten Korisliiga

Saana Kujalan heitot siivittivät Pyrinnön voittoon – ToPo dominoi korinalusia Tuukkasen johdolla

Naisten Korisliigassa sarjapisteitä merkittiin tänään Tampereen Pyrinnölle, Torpan Pojille, Tapiolan Hongalle ja Peli-Karhuille.

14.10.2023 21:01 Naisten Korisliiga

Honka tylsytti Pyrinnön hyökkäyspelin – EBT avasi voittotilinsä

Naisten Korisliiga jatkui kolmella ottelulla. Illan voittajia olivat Honka, Kouvottaret ja pistetilinsä avannut EBT.

13.10.2023 20:49 Naisten Korisliiga

ToPo jatkoi vahvaa virettään

Naisten Korisliigassa pelattiin kauden ensimmäinen Helsingin paikalliskamppailu. Illan ottelussa ToPo kaatoi vieraskentällä HBA-Märskyn 100-69 (45-39).

11.10.2023 20:30 Naisten Korisliiga

PeKa:n vahva alku myrkkyä ViVe:lle – Kayla Shaw hurjana Pyrinnön avausvoitossa

Naisten Korisliiga jatkui neljällä ottelulla. Illan otteluissa nähtiin vain kotivoittoja, kun PeKa, Honka, Pyrintö ja HBA kasvattivat pistesaldojaan.

7.10.2023 19:38 Naisten Korisliiga

ViVe ja ToPo jatkavat puhtaalla pelillä

Naisten Korisliiga jatkui lauantaina neljällä ottelulla. Voittoihin ylsivät ViVe, ToPo, HBA ja Peli-Karhut.

4.10.2023 21:35 Naisten Korisliiga

Honka ja Kouvottaret avasivat kautensa voitoilla

Naisten Korisliigassa pelattiin kaksi ottelua Espoossa. Voittoihin ylsivät Honka ja päätösjaksolla EBT:n ohi kirinyt Kouvottaret.

30.9.2023 20:40 Naisten Korisliiga

ToPo sai revanssin Peli-Karhuista

Naisten Korisliigassa pelattiin kauden toinen ottelu. Kotkassa kohtasivat viime kauden finalistit. ToPo vei ottelusta sarjapisteet 90-59 (41-31).

29.9.2023 22:07 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga käyntiin trillerillä – Vimpeli avasi kauden voitolla

Naisten Korisliiga saatiin käyntiin, kun HBA emännöi päivän ainoassa pelissä Vimpelin Vetoa. Heti kauden avauksessa jouduttiin ratkaisua hakemaan jatkoajalta. Sen päätteksi ViVe oli parempi 94-93.

Näytä lisää vastaavia