Naisten Korisliiga-kauden 2018/19 ennakko 1/3: HBA ja Kouvottaret pyrkivät kehittymään, FoA ja ToPo tähyilevät pudotuspeleihin

3.10.2018 14:31 Naisten Korisliigan kausi käynnistyy torstaina 4.10. Ensimmäisessä ottelussa kohtaavat HBA ja HyPo. HBA pyrkii kehittymään nuorten pelaajien voimin, ja Kouvottarissa puhaltavat muutosten tuulet. Forssassa ja ToPossa lähdetään tavoittelemaan pudotuspelipaikkaa.

Elina Arike johdattaa HBA:n sarja-avaukseen torstaina 4.10. Kuva: Ville Vuorinen

Suomalaiskaartista koostuva HBA jatkaa tulevallakin kaudella suhteellisen nuorella kokoonpanolla. Joukkue nimeää suurimmiksi teemoikseen tälle kaudelle kehittämisen ja kehittymisen. HBA:n päävalmentajana jatkavan Pekka Salmisen mukaan joukkue aikoo pelata nopeatempoista peliä, sekä luoda painetta kentälle nuorten jalkojen voimin. Joukkueen keskeisimpiä tavoitteita on tehdä pitkäjänteistä työtä ja kehittää nuoria pelaajia.

- Pyrkimyksenämme on katsoa jopa seuraavan kuuden vuoden päähän, ja seurata mihin suomalainen naiskoripalloilu kehittyy, Salminen kertoo.

HBA vahvistui kahdella Naisten Korisliigaa viime kaudella pelanneella pelaajalla, kun Lotta Vehka-aho (168/17) siirtyi joukkueeseen ViVestä, ja Viivi Palomäki (193/15) HyPosta.

Kouvottaret lähtee parantamaan viime kaudesta

Kouvojen oma kasvatti Roosa Frimodig johdattaa Kouvottaria tulevalla kaudella. Kuva: Ville Vuorinen

Kouvottarien päätavoitteena on lähteä parantamaan viime kaudesta positiivisella asenteella päävalmentaja Mika Hartosen johdolla. Joukkueessa on tapahtunut viime kauteen verrattuna jonkin verran muutoksia niin kokoonpanossa, kuin tekemisessä.

- Joukkue on muuttunut jonkin verran viime kaudesta, mikä varmasti näkyy alkupeleissä. Myös harjoituspeleissä tapahtuneet loukkaantumiset ovat olleet riesanamme, Hartonen päivittelee.

Pienistä takaiskuista huolimatta Kouvottaret aikoo lähteä tulevalle kaudelle taisteluasenteella. Joukkue pyrkii laittamaan itsensä likoon sekä pelaamaan aggressiivisesti.

Kouvottariin tuo tällä kaudella kokemusta viime kaudella divisioonassa pelannut Juuli Piiroinen (173/33v), josta Hartonen on erityisen mielissään.

- On hienoa ja harvinaista, että vanhempi pelaaja lähtee kokeilemaan täysin uudelle paikkakunnalle. Juulista saamme hyvää vahvistusta Kouvolaan.

Forssan Alku hakee pudotuspelipaikkaa

Mia Loyd jatkaa tulevallakin kaudella Forssassa. Kuva: Ville Vuorinen

Forssan Alku lähtee tulevaan kauteen hyvillä mielin toiveenaan, että mahdollisimman moni katsoja löytäisi tiensä hallille kannustamaan. Joukkue lähtee ensisijaisesti tavoittelemaan pudotuspelipaikkaa. Yhdeksi keskeisimmäksi tavoitteekseen joukkue nimeää uusien nuorten pelaajien kehittämisen, jotka astuvat suuriin saappaisiin totutellessaan naisten Korisliigan ympyröihin ja pelitapaan.

Joukkueen päävalmentajana jatkaa Risto-Matti Rousku, joka kertoo olevansa kokonaisuudessaan tyytyväinen joukkueen valmistautumiseen tulevaa kautta varten. Rousku toivoo joukkueeltaan paljon liikettä pelikentällä.

- Pyrimme liikkumaan paljon pallottomana, sekä olemaan aloitteellisia. Aiomme myös liikuttaa palloa aktiivisesti, sekä hyökkäämään nopeasti, Rousku kertoo.

Forssan Alku on saanut tulevalle kaudelle paljon nuoria pelaajia, mutta joukkueessa jatkaa myös viime kaudelta tuttuja nimiä. Forssan koviin nimiin lukeutuu jo viime kauden kokoonpanosta tuttu amerikkalaisvahvistus Mia Loyd (181/24), jolta on lupa odottaa tälläkin kaudella paljon.

Torpan Pojat aikovat ottaa suuria askelia

Laura Juhola kuuluu ToPon kantaviin voimiin alkavalla kaudella. Kuva: Ville Vuorinen

Naisten Korisliigan nousijajoukkue ToPo ottaa ensiaskeliaan liigassa. Joukkue lähtee odottavin mielin tavoittelemaan pudotuspelipaikkaa sekä voittoja. Valmentajien tonttia hoitavat tällä kaudella päävalmentaja Kari-Pekka Klinga sekä apuvalmentaja Dionne Pounds. Pounds kuvailee joukkueen olevan tällä kaudella pieni, mutta sähäkkä.

- Pyrimme juoksemaan kentällä paljon, ja tekemään töitä nöyrällä asenteella, Pounds valottaa.

Vaikka opeteltavaa on vielä paljon, uskoo Pounds varovaisesti joukkueen pystyvän yllättämään kauden aikana positiivisesti. Joukkueen kokoonpanon perusrunko on pysynyt melko samana verrattuna viime kauteen paria vahvistusta lukuun ottamatta.

Joukkueen kantaviksi voimiksi Pounds nostaa Laura Juholan (167/25v), sekä Laura Saarisen (186/26v), joista molemmat olivat joukkueessa mukana myös viime vuonna.

- Uskon Juholan kehittyvän kauden aikana paljon. Hän on kentällä hyvä johtaja, joka pystyy lukemaan peliä. Saarinen puolestaan tuo joukkueellemme kokemusta, ja hän tulee varmasti olemaan suuressa roolissa kauden aikana, Pounds summaa.

 

 
28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

Näytä lisää vastaavia