Naisten Korisliiga palasi joulutauolta – ennakkosuosikit pitivät pintansa

8.1.2023 18:38 Sarjassa pelattiin ensimmäiset ottelut tämän vuoden puolella. Päivän voittajia olivat Peli-Karhut, EBT ja Pyrintö.

Roosa Lehtorannan heittokäsi kävi kuumana. Kuva: Ville Vuorinen / Naisten Korisliiga

Peli-Karhuille vierasvoitto Vimpelistä

Vimpeli sai illan ottelussa vieraakseen sarjaa johtavan kotkalaisjoukkueen. ViVe joutui myös tulemaan toimeen ilman Ninni Salmea, sillä hän siirtyi Saksan Bundesliigaan. Vierasjoukkue vei ottelusta sarjapisteet 83-69.

-  Olen ylpeä joukkueesta. Toteutimme systeemiämme hienosti. Taas tipahti yksi pelaaja kokoonpanosta, joten toivotaan ettei se ole vakavampaa. Vastustaja teki 69 pistettä, joten puolustus toimi, Roosa Lehtoranta kertasi.

Tasaisen alun jälkeen vieraat onnistuivat kasvattamaan johtonsa 15 pisteeseen, josta lähdettiin puoliajalle. Tauon jälkeen kotijoukkue ei kyennyt uhkaamaan kotkalaisten johtoa.

Ottelun pistekuningatar oli Roosa Lehtoranta, joka heitti henkilökohtaisen piste-ennätyksensä uusiksi. Hänelle kirjattiin 31 pistettä korkealla heittoprosentilla. Linda-Lotta Lehtoranta säesti siskoaan 18 pisteellä ja yhdeksällä koriin johtaneella syötöllä. Kristina King 21/15 urakoi Vimpelille tupla-tuplan.

Ottelutilasto

Pyrintö piti Catzin aisoissa

Tampereen Pyrintö sai vieraita Lappeenrannasta, kun Catz matkasi Pirkanmaalle. Emännät nappasivat ottelusta voiton 91-65.

Pyrintö oli ottelussa vahvempi heti ylösheitosta lähtien. Joukkue menikin menojaan jo avauspuoliajan aikana.

Tera Reed säkitti ottelussa 19 pistettä. Ella Salminen teki paluun Pyrinnön paitaan ja oli tehokas heti kauden ensimmäisessä ottelussaan. Hänelle kirjattiin tupla-tupla 15 pisteellä ja kymmenellä levypallolla. Raziyah Farrington tilastoi Catzille 21 pistettä ja yhdeksän levypalloa.

- Vähän ailahteleva peli meiltä. Paljon hyviä juttuja, mutta haimme kuvioita vielä. Se kuitenkin kuuluu asiaan. Kolmas jakso oli vähän heikko. Ei muuta kuin uutta viikkoa kohti, Salminen kertasi.

Ottelutilasto

EBT heitti Alun kumoon

Sarjakakkonen EBT matkasi vierasotteluun Forssaan. Espoolaisjoukkue palasi joulutauolta heittokäsi kuumana ja vei sarjapisteet 106-79.

Erityisen tehokasta vieraiden hyökkäyspeli oli toisella ja viimeisellä jaksolla. Ne merkittiin Espoolaisten hyväksi selvällä erolla.

- Erittäin hyvä peli. Vauhtia oli molemmissa päissä. Lukemat eivät ehkä tee oikeutta Alulle. He pelasivat tänään huomattavasti paremmin kuin meidän kotipelissämme. Olimme tänään tehokkaita siirtymätilanteissa, EBT:n päävalmentaja Niko Hellman kertasi.

Carmen Tyson-Thomas oli totutun tehokas. Hänelle kirjattiin 33 pistettä ja 12 levypalloa. Sierra Moore heitti 28 pistettä.  Jade Vega pussitti Alulle 16 pistettä.

Ottelutilasto

 
28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

Näytä lisää vastaavia