Naisten Korisliiga palasi joulutauolta neljällä ottelulla - HyPolle kauden avausvoitto

5.1.2020 19:44 Hyvinkään Ponteva otti kauden avausvoittonsa, kun se kukisti kotikentällään Vimpelin Vedon. Muissa otteluissa voittoihin ylsivät Catz Lappeenranta, Kouvottaret ja Peli-Karhut.

Kristina Baltic (keskellä) auttoi HyPon kauden avausvoittoon. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

HyPolle kauden avausvoitto

HyPo katkaisi 14 ottelun tappioputkensa voittamalla kotikentällään ViVe:n 61-60. Kotijoukkue hallitsi ottelua alusta asti, mutta vierasjoukkue tuli viimeisellä neljänneksellä vielä pisteen päähän. Voittoon asti se ei kuitenkaan riittänyt.

- Kilpaurheilussa on huomattavasti mukavampi voittaa kuin hävitä ja tänään me ansaittiin voitto. Toteutettiin hienosti pelisuunnitelmaan ja hyökkäyspäässäkin olen tyytyväinen 35 minuuttiin siihen, miten pelasimme ja maltoimme pyörittää palloa, totesi kotijoukkeen päävalmentaja Miikka Sopanen. 

Hyvinkääläisten voiton takuupelaajina häärivät 22 pistettä, neljä syöttöä ja hurjat 20 levypalloa tilastoinut Kristina Baltic ja 17 pistettä tehnyt Titta-Riitta Lepistö. Vierasjoukkueen tehokkaimmat pelaajat olivat Abria Trice 23 pisteellä ja seitsemällä levypallolla sekä Amy Griffin 15 pisteellä ja kahdeksalla levypallolla.

- Onnittelut HyPolle ansaitusta voitosta! Meillä oli tänään huono heittopäivä. Kahden viikon joulutauon jälkeen kaksi yhteistä treeniä takana ja se näkyi myös tänään kentällä. Harmittaa erityisesti ottelun ensimmäiset jaksot, kun HyPo pääsi tekemään helppoja koreja. Kristina Balticin kanssa ei pärjätty tänään ollenkaan ja hän pääsi liian helposti pelaamaan 1 vastaan 1 korin alla. Siihen olen tyytyväinen, että noustiin 17 pisteen päästä vielä pelaamaan voitosta. Yhden korin ottelun vei tänään HyPo, Jarkko Havu pohti.

Ottelutilasto

Catz Lappeeranta nousi sarjataulukon kolmanneksi

Catz Lappeenranta otti kolmannen voittonsa putkeen, kun se voitti Forssan Alun vieraskentällä 97-86. Voiton ansiosta lappeenrantalaisjoukkue nousi sarjataulukossa kolmanneksi.

Lappeenrantalaisjoukkue johti ottelua parhaimillaan 19 pisteellä ja viimeisen neljänneksen loppu oli lähinnä kosmetiikkaa. Vierasjoukkueesta viisi pelaajaa ylsi kaksinumeroiseen pistesaldoon. Erica Covile ja Jordan Jones pussittivat 23 pistettä. Lisäksi Covile napsi 9 levypalloa ja Jones jakoi 11 syöttöä. Heitä säestivät Natalie Day ja Roosa Kosonen 18 pisteellä.

Vierasjoukkueesta suurimman vastuun kantoivat Taru Tuukkanen 26 pisteellä ja 11 levypallolla sekä Delaney Bruce 22 pisteellä ja 11 levypallolla. 

Ottelutilasto

Kouvottaret käänsi tiukan ottelun voitoksi

Sarjakakkonen Kouvottaret joutui tekemään täyden päivätyön kahden pisteen eteen. EBT johti ottelua vielä muutama minuutti ennen ottelun loppua, mutta lopulta kotijoukkue käänsi ottelun voitoksi 73-69. 

Kotijoukkueen pistetehtailu oli pitkälti Camille Zimmermanin ja Ameryst Alstonin varassa. 73 pisteestä Zimmerman teki 29 ja Alston 24. EBT:n ykkönen oli Carly Boag 22 pisteellä ja 14 levypallolla. 

Kouvottarilla oli ottelussa mukanaan uusi pelaaja, kun loukkaantunutta Claire Lamunua paikkaamaan saapunut Brandi Harvey-Carr teki ensiesiintymisensä joukkueessa. Hän pelasi 18 minuuttia, joissa teki 8 pistettä ja kaapi kaksi levypalloa.

Ottelutilasto

Peli-Karhut jatkaa sarjan kärjessä

Peli-Karhut voitti kotonaan ToPon 98-88. Voitto oli joukkueelle 12:s peräkkäinen. Vierasjoukkue aloitti ottelun pirteästi ja päätti ensimmäisen neljänneksen johtoasemassa. Tämän jälkeen kotijoukkue kuitenkin käänsi ottelun voitokseen.

Kotkalaisten parhaimmistoon kuuluivat Zykera Rice 27 pisteellä ja 11 levypallolla sekä Zykira Lewis 30 pisteellä ja seitsemällä koriin johtaneella syötöllä. Vierasjoukkueen pisteiden teko oli pitkälti korintekotilastoa johtavan Alex Louinin varassa. Hän pelasi ottelussa täydet 40 minuuttia ja teki 41 pistettä ja nappasi 13 levypalloa.

Ottelutilasto


 

 
22.2.2020 20:02 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigassa viisi peliä - HBA:lle ja FoA:lle tärkeät voitot

HBA voitti ToPon ja nappasi tärkeät pisteet kamppailussa pudotuspelipaikoista. Illan muita voittajia olivat FoA, Kouvottaret, PeKa ja EBT.

20.2.2020 13:08 Naisten Korisliiga

WNBA-kokemusta omaava Orekhova vahvistamaan EBT:tä

Naisten Korisliigassa pelaava EBT on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen Inga Orekhovan kanssa. 30-vuotias pelaaja on pelannut viimeksi kaudella 2015-16 Belgian pääsarjassa.

19.2.2020 21:22 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigassa viisi ottelua - Taistelu kärkipaikasta tiivistyy

Kouvottaret nappasi tärkeän voiton Forssan Alusta kärkikamppailussa. Illan muita voittajia olivat Catz, EBT, Tapiolan Honka ja HBA-Märsky.

12.2.2020 20:52 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigassa neljän pelin ilta - Märsky esitti huiman nousun

HBA-Märsky esitti hienon nousun ja voitti EBT:n 74-73. Illan muissa otteluissa voittoihin ylsivät Kouvottaret, FoA ja Peli-Karhut.

8.2.2020 19:59 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigassa viisi ottelua - PeKa ja Honka voittoihin paikallisotteluissa

Peli-Karhut ja Tapiolan Honka voittoihin paikalliskamppailuissa. Muissa otteluissa voitot Catzille, FoAlle ja Vimpelin Vedolle.

5.2.2020 15:15 Naisten Korisliiga

HBA-Märskyn Awak Kuier on Naisten Korisliigan tammikuun pelaaja

Awak Kuier on valittu Naisten Korisliigan tammikuun pelaajaksi. Valinta on 18-vuotiaalle Kuierille uran ensimmäinen.

1.2.2020 20:08 Naisten Korisliiga

Tapiolan Honka nousi sarjassa kolmanneksi

Lauantain ensimmäisessä ottelussa Tapiolan Honka sai vieraakseen Catz Lappeenrannan. Honka otti ottelussa tärkeän voiton 79-71 ja nousi sarjassa kolmanneksi. Muissa otteluissa voittoihin ylsivät Vimpelin Veto ja EBT.

31.1.2020 20:19 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut vakuuttavaan voittoon HyPosta

Perjantain otteluun sarjakakkosena lähtenyt kotkalaisjoukkue otti perjantain ainoassa pelissä vakuuttavan voiton Hyvinkään Pontevasta pistein 100-51. Voiton ansiosta joukkue nousi takaisin sarjan kärkeen.

30.1.2020 21:21 Naisten Korisliiga

Kouvottaret nousi Naisten Korisliigan kärkeen

Sunnuntaina kirvelevän tappion Suomen Cupin finaalissa kärsinyt Kouvottaret matkasi torstain ainoassa Naisten Korisliigan ottelussa Helsinkiin HBA-Märskyn vieraaksi. Kouvottaret haki voiton 88-74. Awak Kuier donkkasi ottelussa ensimmäisenä pelaajana Naisten Korisliigan historiassa.

26.1.2020 21:03 Naisten Korisliiga

Naisten Suomen Cupin mestaruus Kotkaan

Yli tuhatpäinen yleisö oli saapunut seuraamaan naisten Suomen Cupin finaalia Kouvolan Jatke Areenalle. Kotijoukkueen fanit joutuivat kuitenkin pettymään, kun Peli-Karhut pääsi juhlimaan mestaruutta 96-82.

25.1.2020 19:24 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigassa kolme ottelua - EBT ja ToPo katkaisivat tappioputkensa

Naisten Korisliiga jatkui kolmella ottelulla. EBT ja ToPo palasivat voittojen tielle. HBA otti tärkeän voiton taistelussa pudotuspelipaikasta.

24.1.2020 21:02 Naisten Korisliiga

Tapiolan Honka jatkoi kärkijoukkueiden peittoamista

Pari kierrosta sitten Peli-Karhut voittanut espoolaisjoukkue voitti Kouvottaret 92-81. Voiton ansiosta joukkue kavensi eroaan neljäntenä olevaan Catz Lappeenrantaan.

24.1.2020 13:14 Suomen Cup

Ennakko: Naisten Suomen Cupin finaalissa luvassa huima Kymenlaakson paikalliskamppailu

Kouvottaret kohtaa sunnuntaina Kouvolan Jatke Areenalla Peli-Karhut. Ottelu alkaa kello 19.00 ja se on nähtävissä YLE TV2:ssa suorana lähetyksenä. Voittajajoukkueelle on luvassa 10.000 euron pääpalkinto.

22.1.2020 20:48 Naisten Korisliiga

Forssan Alulle kauden avausvoitto Peli-Karhuista

Forssan Alku sai vieraakseen Kotkan Peli-Karhut keskiviikon ainoassa Naisten Korisliigan kamppailussa. Kotijoukkue otti kauden avausvoittonsa PeKasta loistavan toisen puoliajan ansiosta 81-56.

18.1.2020 19:55 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigassa viiden pelin kierros - Kärkijoukkuuet olivat vahvoja

Catz Lappeenranta nappasi voiton jatkoajalla. Muita päivän voittajia olivat Peli-Karhut, Tapiolan Honka, Forssan Alku ja Kouvottaret.

16.1.2020 21:13 Naisten Korisliiga

HBA-Märsky kaatoi Hongan - Awak Kuierilla huimat tilastot

HBA-Märsky kesti vierasjoukkueen kirin ja voitti 83-78. Voiton kulmakivenä toimi Awak Kuier, joka teki 47 pistettä

15.1.2020 21:02 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut palasi kotonaan voittokantaan

Keskiviikon ainoassa Naisten Korisliigan ottelussa Peli-Karhut kohtasi kotonaan EBT:n. Voitto jäi Kotkaan pistein 97-57.

13.1.2020 10:15 Naisten Korisliiga

Joulukuun kuukauden pelaajan Elena Melton mukaan joukkueella on edelleen varaa parantaa peliään

Joulukuussa Naisten Korisliigan pelaajaksi valittiin Peli-Karhujen Elena Melto. Hän on matkustanut Lappeenrannan ja Kotkan välillä koko kauden ajan, mutta se ei ole näkynyt hänen otteissaan.

11.1.2020 18:52 Naisten Korisliiga

Kaikki kymmenen joukkuetta parketeilla lauantaina - Tapiolan Honka katkaisi Peli-Karhujen voittoputken

Joulutauolta palannut Tapiolan Honka katkaisi kotkalaisjoukkueen 13 ottelun voittoputken. Lauantain muita voittajia olivat Forssan Alku, HyPo, Kouvottaret ja Catz Lappeenranta.

8.1.2020 16:46 Naisten Korisliiga

Forssan Alulle uusi amerikkalaispelaaja - Keondria Calloway saapui vahvistamaan joukkuetta

FoA on kiinnittänyt joukkueeseensa 22-vuotiaan ja 170-senttisen takapelaajan Keondria Callowayn.

Näytä lisää vastaavia