Naisten Korisliiga palasi joulutauolta neljällä ottelulla - HyPolle kauden avausvoitto

5.1.2020 19:44 Hyvinkään Ponteva otti kauden avausvoittonsa, kun se kukisti kotikentällään Vimpelin Vedon. Muissa otteluissa voittoihin ylsivät Catz Lappeenranta, Kouvottaret ja Peli-Karhut.

Kristina Baltic (keskellä) auttoi HyPon kauden avausvoittoon. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

HyPolle kauden avausvoitto

HyPo katkaisi 14 ottelun tappioputkensa voittamalla kotikentällään ViVe:n 61-60. Kotijoukkue hallitsi ottelua alusta asti, mutta vierasjoukkue tuli viimeisellä neljänneksellä vielä pisteen päähän. Voittoon asti se ei kuitenkaan riittänyt.

- Kilpaurheilussa on huomattavasti mukavampi voittaa kuin hävitä ja tänään me ansaittiin voitto. Toteutettiin hienosti pelisuunnitelmaan ja hyökkäyspäässäkin olen tyytyväinen 35 minuuttiin siihen, miten pelasimme ja maltoimme pyörittää palloa, totesi kotijoukkeen päävalmentaja Miikka Sopanen. 

Hyvinkääläisten voiton takuupelaajina häärivät 22 pistettä, neljä syöttöä ja hurjat 20 levypalloa tilastoinut Kristina Baltic ja 17 pistettä tehnyt Titta-Riitta Lepistö. Vierasjoukkueen tehokkaimmat pelaajat olivat Abria Trice 23 pisteellä ja seitsemällä levypallolla sekä Amy Griffin 15 pisteellä ja kahdeksalla levypallolla.

- Onnittelut HyPolle ansaitusta voitosta! Meillä oli tänään huono heittopäivä. Kahden viikon joulutauon jälkeen kaksi yhteistä treeniä takana ja se näkyi myös tänään kentällä. Harmittaa erityisesti ottelun ensimmäiset jaksot, kun HyPo pääsi tekemään helppoja koreja. Kristina Balticin kanssa ei pärjätty tänään ollenkaan ja hän pääsi liian helposti pelaamaan 1 vastaan 1 korin alla. Siihen olen tyytyväinen, että noustiin 17 pisteen päästä vielä pelaamaan voitosta. Yhden korin ottelun vei tänään HyPo, Jarkko Havu pohti.

Ottelutilasto

Catz Lappeeranta nousi sarjataulukon kolmanneksi

Catz Lappeenranta otti kolmannen voittonsa putkeen, kun se voitti Forssan Alun vieraskentällä 97-86. Voiton ansiosta lappeenrantalaisjoukkue nousi sarjataulukossa kolmanneksi.

Lappeenrantalaisjoukkue johti ottelua parhaimillaan 19 pisteellä ja viimeisen neljänneksen loppu oli lähinnä kosmetiikkaa. Vierasjoukkueesta viisi pelaajaa ylsi kaksinumeroiseen pistesaldoon. Erica Covile ja Jordan Jones pussittivat 23 pistettä. Lisäksi Covile napsi 9 levypalloa ja Jones jakoi 11 syöttöä. Heitä säestivät Natalie Day ja Roosa Kosonen 18 pisteellä.

Vierasjoukkueesta suurimman vastuun kantoivat Taru Tuukkanen 26 pisteellä ja 11 levypallolla sekä Delaney Bruce 22 pisteellä ja 11 levypallolla. 

Ottelutilasto

Kouvottaret käänsi tiukan ottelun voitoksi

Sarjakakkonen Kouvottaret joutui tekemään täyden päivätyön kahden pisteen eteen. EBT johti ottelua vielä muutama minuutti ennen ottelun loppua, mutta lopulta kotijoukkue käänsi ottelun voitoksi 73-69. 

Kotijoukkueen pistetehtailu oli pitkälti Camille Zimmermanin ja Ameryst Alstonin varassa. 73 pisteestä Zimmerman teki 29 ja Alston 24. EBT:n ykkönen oli Carly Boag 22 pisteellä ja 14 levypallolla. 

Kouvottarilla oli ottelussa mukanaan uusi pelaaja, kun loukkaantunutta Claire Lamunua paikkaamaan saapunut Brandi Harvey-Carr teki ensiesiintymisensä joukkueessa. Hän pelasi 18 minuuttia, joissa teki 8 pistettä ja kaapi kaksi levypalloa.

Ottelutilasto

Peli-Karhut jatkaa sarjan kärjessä

Peli-Karhut voitti kotonaan ToPon 98-88. Voitto oli joukkueelle 12:s peräkkäinen. Vierasjoukkue aloitti ottelun pirteästi ja päätti ensimmäisen neljänneksen johtoasemassa. Tämän jälkeen kotijoukkue kuitenkin käänsi ottelun voitokseen.

Kotkalaisten parhaimmistoon kuuluivat Zykera Rice 27 pisteellä ja 11 levypallolla sekä Zykira Lewis 30 pisteellä ja seitsemällä koriin johtaneella syötöllä. Vierasjoukkueen pisteiden teko oli pitkälti korintekotilastoa johtavan Alex Louinin varassa. Hän pelasi ottelussa täydet 40 minuuttia ja teki 41 pistettä ja nappasi 13 levypalloa.

Ottelutilasto


 

 
1.4.2020 18:49 Korisliiga

Yleisöäänestys Korisliigojen parhaista käynnistyy nyt

Tänä keväänä yleisö saa valita suosikkinsa naisten ja miesten liigojen parhaiksi eri kategorioissa. Äänestysaikaa on sunnuntaihin 5.4. asti.

30.3.2020 13:47 Naisten Korisliiga

Etäopiskelu ja -harjoittelu tuonut uusia haasteita liigatulokas Kati Ollilaisen arkeen

Kati Ollilainen pelasi Naisten Korisliigan debyyttikauttaan HBA:ssa, kun kausi keskeytettiin. Samoihin aikoihin opiskeluihin tuli iso muutos, kun lähiopetus pistettiin tauolle.

25.3.2020 09:07 Naisten Korisliiga

Anni Mäkitalo korostaa terveyden tärkeyttä: ”Kauden keskeytys oli ehdottomasti oikea päätös”

Tällä kaudella Naisten Korisliigassa Forssan Alkua edustaneen Anni Mäkitalon mukaan kauden keskeyttämispäätös oli aluksi kova pala purtavaksi, mutta samalla ainut oikea ratkaisu.

19.3.2020 18:32 Korisliiga

Koripallon kilpailukauden lopettamistoimista päätetty

Suomen Koripalloliiton sarjoissa pelataan yli 12.000 ottelua vuosittain ”Stadista Sallaan”. Sarjakaudet päättyivät viime viikolla ennenaikaisesti koronavirusepidemian takia. Suomen Koripalloliiton hallitus on etäkokouksessaan päättänyt sarjakauden päättämiseen liittyvistä toimenpiteistä.

13.3.2020 17:30 Korisliiga

Myös miesten ja naisten Korisliiga- ja divisioonakaudet päätökseen

Suomen Koripalloliitto on perjantaina 13.3.2020 päättänyt lopettaa myös miesten ja naisten Korisliigojen ja I divisioonien pelikaudet koronaviruksen (COVID-19) takia.

12.3.2020 14:35 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallosarjat pysähtyvät torstaina 12.3.2020

Suomen Koripalloliitto on päättänyt pysäyttää kaikki koripallosarjat torstaista 12.3.2020 lähtien koronaviruksen COVID-19 takia.

11.3.2020 14:40 Koripalloliitto tiedottaa

Tilannepäivitys koronavirukseen liittyen – koripallossa jätetään kättelyt pois

Päivitetty 11.3. klo 14.40. Suomen Koripalloliitto korostaa huolellisen käsihygienian merkitystä kaikessa kanssakäymisessä. Koripalloliitto suosittelee lisäksi, että jokaisella pelaajalla on aina oma juomapullo ja pyyhe eikä yhteisiä juomapulloja ja pyyhkeitä käytetä.

11.3.2020 13:50 Pelaajat

Huff, Kotti ja Tuukkanen FIBA:n Time Out 2.0 -koulutusohjelmaan

Kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n Time Out –koulutusohjelma tarjoaa peliuransa päättymistä lähestyville eurooppalaisille huippupelaajille mahdollisuuden opiskella urheilujohtamista kansainvälisessä ympäristössä.

7.3.2020 20:55 Naisten Korisliiga

Kouvottaret sarjakärkeen - FoA heitti taululle hurjat pisteet

Kouvottaret nousi Naisten Korisliigan sarjakärkeen, kun se kukisti kotonaan Vimpelin. Forssa puolestaan teki omassa ottelussaan 118 pistettä ja voitii HBA:n. Muissa otteluissa voittoihin ylsivät Catz, ToPo ja Tapiolan Honka.

6.3.2020 20:05 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan asiakastyytyväisyyskysely on avattu, auta meitä kehittymään

Oletko käynyt viime aikoina naisten Korisliigan ottelussa? Mitä mieltä olit ottelutapahtumasta? Sytyttikö kotijoukkueen taistelutahto?

4.3.2020 21:03 Naisten Korisliiga

Honka kaatoi HBA:n

Tapiolan Honka kohtasi keskiviikon ainoassa Naisten Korisliigan ottelussa HBA:n. Sarjapisteet jäivät Espooseen 74-72.

4.3.2020 12:40 Naisten Korisliiga

Zykera Rice on Naisten Korisliigan helmikuun kuukauden pelaaja

Peli-Karhujen Zykera Rice on valittu helmikuun kuukauden pelaajaksi. Kotkalaisjoukkue jatkaa sarjan kärjessä tasapisteissä Kouvottarien kanssa.

29.2.2020 19:03 Naisten Korisliiga

Vimpelin Veto nappasi voiton ja tarrasi kiinni pudotuspelipaikkaan - Peli-Karhut täysin ylivoimainen

ViVe voitti kotonaa HyPon. Voiton ansiosta joukkue kasvatti eroaan viimeiseen sijaan kahdeksaan pisteeseen ja nousi samalla pudotuspelipaikalle. Päivän muissa otteluissa voittoihin ylsivät FoA, PeKa ja Kouvottaret.

22.2.2020 20:02 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigassa viisi peliä - HBA:lle ja FoA:lle tärkeät voitot

HBA voitti ToPon ja nappasi tärkeät pisteet kamppailussa pudotuspelipaikoista. Illan muita voittajia olivat FoA, Kouvottaret, PeKa ja EBT.

20.2.2020 13:08 Naisten Korisliiga

WNBA-kokemusta omaava Orekhova vahvistamaan EBT:tä

Naisten Korisliigassa pelaava EBT on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen Inga Orekhovan kanssa. 30-vuotias pelaaja on pelannut viimeksi kaudella 2015-16 Belgian pääsarjassa.

19.2.2020 21:22 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigassa viisi ottelua - Taistelu kärkipaikasta tiivistyy

Kouvottaret nappasi tärkeän voiton Forssan Alusta kärkikamppailussa. Illan muita voittajia olivat Catz, EBT, Tapiolan Honka ja HBA-Märsky.

12.2.2020 20:52 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigassa neljän pelin ilta - Märsky esitti huiman nousun

HBA-Märsky esitti hienon nousun ja voitti EBT:n 74-73. Illan muissa otteluissa voittoihin ylsivät Kouvottaret, FoA ja Peli-Karhut.

8.2.2020 19:59 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigassa viisi ottelua - PeKa ja Honka voittoihin paikallisotteluissa

Peli-Karhut ja Tapiolan Honka voittoihin paikalliskamppailuissa. Muissa otteluissa voitot Catzille, FoAlle ja Vimpelin Vedolle.

5.2.2020 15:15 Naisten Korisliiga

HBA-Märskyn Awak Kuier on Naisten Korisliigan tammikuun pelaaja

Awak Kuier on valittu Naisten Korisliigan tammikuun pelaajaksi. Valinta on 18-vuotiaalle Kuierille uran ensimmäinen.

1.2.2020 20:08 Naisten Korisliiga

Tapiolan Honka nousi sarjassa kolmanneksi

Lauantain ensimmäisessä ottelussa Tapiolan Honka sai vieraakseen Catz Lappeenrannan. Honka otti ottelussa tärkeän voiton 79-71 ja nousi sarjassa kolmanneksi. Muissa otteluissa voittoihin ylsivät Vimpelin Veto ja EBT.

Näytä lisää vastaavia