Naisten Korisliigan kärki tiivistyi – Honka aiheutti Peli-Karhuille kauden toisen tappion

17.12.2022 18:55 Naisten Korisliigassa pelattiin toiseksi viimeinen kierros ennen joulutaukoa. Voittoihin ylsivät Pyrintö, EBT, Honka, Kouvottaret ja FoA.

Madelynn Utti ja Honka nappasivat kovan päänahan. Kuva: Ville Vuorinen / Naisten Korisliiga

Pyrinnölle murskavoitto

Tampereen Pyrintö emännöi päivän ottelussa Vimpelin Vetoa. Kotijoukkue esiintyi vakuuttavasti ja piti sarjapisteet Tampereella 91-56.

Tasaisen avausjakson jälkeen Pyrintö meni menojaan. Joukkue vei toisen jakson nimiinsä 30-8 eikä vieraista ollut enää tämän jälkeen taistelemaan voitosta.

- Täytyy olla tyytyväinen voittoon. Alku oli etenkin puolustuspäässä hankala. Parannettiin kuitenkin peliä koko ajan ja tietenkin Tynice Martinin puuttuminen helpotti meidän tekemistä, Pyrinnön päävalmentaja Petteri Mollenius kertasi.

Reili Richardsonin 32/6/7 koriin johtanutta syöttöä heittokäsi kävi ottelussa kuumana. Hän upotti ottelussa kahdeksan kolmen pisteen heittoa. Tera Reed 28/12 säesti tupla-tuplalla. Ilman Tynice Martinia pelanneesta Vimpelistä Kristina King ylsi 15 pisteeseen.

Pyrintö lähtee joulutauolle viidenneltä sijalta. Vimpeli on kuudentena.

Ottelutilasto

EBT:lle voitto Helsingistä

Sarjakakkonen EBT vieraili päivän ottelussa Helsingissä ToPo:n vieraana. Espoolaiset pääsivät juhlimaan voittoa lukemin 86-74.

ToPo oli ensimmäisellä puoliajalla kuskin paikalla, mutta toisella puoliajalla kentällä nähtiin sisuuntunut EBT. Joukkue kuroi helsinkiläisten johdon kiinni ja nousi lopulta voittoon.

Espoolaisten voiton arkkitehtinä häärivät tuttuun tapaan Carmen Tyson-Thomas ja Sierra Moore. Tyson-Thomas pussitti 36 pistettä ja keräsi 18 levypalloa. Moorelle kirjattiin 30 pistettä sekä seitsemän koriin johtanutta syöttöä. Ilmar’I Thomas pussitti ToPo:lle 19 pistettä.

EBT on sarjassa toisena. ToPo puolestaan pitää hallussaan kolmatta sijaa

Honka yllätti sarjakärjen

Tapiolan Honka sai vuoden viimeisessä ottelussa vieraakseen Peli-Karhut. Espoolaisjoukkue pelasi vahvasti ja aiheutti PeKalle kauden toisen tappion. Ottelu päättyi Hongan voittoon 84-75.

Vierasjoukkue oli ottelun alkupuolella joukkueista vahvempi. Toisella puoliajalla espoolaiset löysivät aseet PeKa:n puolustusta vastaan ja nousivat voittoon.

Madelynn Utti hallitsi ottelussa korinalustaa. Hänelle merkittiin 34 pistettä ja 14 levypalloa. Cierra Walker pussitti 26 pistettä. Rashida Timbilla teki kotkalaisille tupla-tuplan 17 pisteellä ja 13 levypallolla.

Honka on sarjassa neljännellä sijalla. Peli-Karhut johtaa sarjaa kahdella pisteellä.

Kouvottaret takaisin voittokantaan

Kouvottaret säi päivän kierroksella vastaansa Catzin, joka metsästää edelleen kauden avausvoittoaan. Kouvottaret otti ottelusta voiton 85-73.

Kotijoukkue otti komennon ensimmäisellä puoliajalla. Catz tasiteli hienosti, mutta ei onnistunut uhkaamaan Kouvottarien johtoasemaa.

Alexandria McDonald teki ottelussa tupla-tuplan 28 pisteellä ja 13 levypallolla. Tierra Hodges sai kasaan 15 pistettä. Raziyah Farrington oli vieraiden ykkönen 22 pisteellä ja yhdeksällä levypallolla.

Kouvottaret nousi voitollaan kymmeneen pisteeseen.

FoA piti HBA:n takanaan

Forssan Alku emännöi päivän ottelussa HBA-Märskyä. Kotijoukkue nappasi ottelusta sarjapisteet 77-73.

Tasaisen alun jälkeen Alku onnistui kasvattamaan johtonsa seitsemään pisteeseen kolmannella jaksolla. Märsky sai eroa hieman kurottua vielä lopussa, mutta aivan voittoon asti se ei riittänyt.

Sara Rokkanen pussitti kotijoukkueelle 19 pistettä. Jade Vega kirjautti vahvan tilastorivin 12 pisteellä, 12 koriin johtaneella syötöllä ja kahdeksalla levypallolla.  Kati Ollilainen heitti vieraille 20 pistettä.

Alku nousi voitollaan 14 sarjapisteeseen. HBA on kymmenessä pisteessä.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.