Naisten Korisliigan Tammikuun valopilkku Mia Loyd: ’’Pienellä paikkakunnalla yhteishenki joukkueen takana on erilaista kuin isoissa kaupungeissa’’

22.2.2021 14:50 Mia Loyd valittiin itseoikeutetusti tammikuun valopilkuksi, kun hän johdatti forssalaiset kuuteen voittoon kuun aikana.

Mia Loyd pelasi loistavan tammikuun. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Tämä kausi on 26-vuotiaalle pelaajalle kolmas Forssassa. Organisaatio oli pelaajalle jo entuudestaan tuttu ja joukkueeseen oli helppo palata.

- Tunsin hyvin pelaajat, henkilökunnan ja joukkueenjohdon. Täällä pelaajista pidetään hyvää huolta. Lisäksi tulen pelaajien kanssa hyvin toimeen, joka näkyy peliesityksissä kentällä, Loyd sanoi.

Loyd asui lukioaikana kaksi vuotta Minneapoliksen kaupungissa, joka on huomattavasti isompi paikka, kuin Forssa. Hänellä on kuitenkin paljon kokemusta pienemmällä paikkakunnalla asumista ja henkilökohtaisesti hän pitääkin itseään maaseutuihmisenä.

- Rakastan Forssaa. Kaikki paikat ovat kävelymatkan päässä. Pienellä paikkakunnalla yhteishenki joukkueen takana on erilaista, kuin isoissa kaupungeissa. On harmi, että yleisöä ei tällä kaudella ole saatu paikalle niin kuin normaalisti.

Minnesotassa asuneena Loydilla ei ole ongelmia kylmän ilmaston kanssa. Pimeä on kuitenkin tuonut omat haasteensa.

- Pimeys oli erityisen haastavaa ensimmäisellä kaudella. Olen jo tottunut siihen, mutta helppoa se ei ole vieläkään, mutta kun valoa alkaa olemaan enemmän se helpottaa huomattavasti, Loyd pohtii.

Ammattilaisurallaan North Dakotan yliopiston kasvatti on ehtinyt piipahtaa Suomen lisäksi myös Australiassa, Islannissa ja Portugalissa. Kaikki sarjat ovat Loydin mielestä kovia, mutta erojakin löytyy.

- Kaikki liigat ovat kovia. Islannissa joukkueessa saa olla vain yksi ulkomaalaisvahvistus, joten he ovat suuremman paineen alla. Suomessa, Portugalissa ja Australiassa paikalliset pelaajat ovat todella hyviä, joka nostaa sarjojen tasoa. Kaikki sarjat ovat tasoltaan hyviä, Loyd kertaa.

Loyd oli aikaisemmilla Suomen kausillaan yksi sarjan valovoimaisimpia pelaajia. Hän voitti ensimmäisellä kaudella sarjan pistetilaston. Hän on kuitenkin kehittynyt pelaajana niistä ajoista.

- Pelini kaaren takana on kehittynyt huimasti. Pelasin ensimmäisellä kaudella paljon korin alla isompia pelaajia vastaan. Nykyään pelaan enemmän takamiehenä ja uskallan käsitellä palloa enemmän. Myös heittotaitoni on parantunut ja ylipäätään pelini on kehittynyt, Loyd pohtii.

Tammikuun valopilkun kehityskohteet ovat myös hyvin selvillä.

- Haluan edelleen kehittää pallonkäsittelyäni. Toinen kehityskohde on puolustajien lukeminen, sillä se helpottaa hyökkäyspeliäni.

Forssan Alku haluaa pelata pelejä pitkälle kevääseen ja finaalipaikka on joukkueen tavoitteena.

- Kotietu pudotuspeleihin on ensimmäinen tavoite. Meillä on hyvä joukkue, joka pelaa parhaimmillaan loistavaa koripalloa. Jos pelaamme hyvin, en näe mitään syytä miksi emme voisi saavuttaa tavoitteitamme, Loyd päättää.

Henkilöt

 
20.2.2021 20:15 Naisten Korisliiga

Tampereen Pyrintö avasi voittotilinsä

Naisten Korisliigassa sarjanousija Pyrintö katkaisi tappioputkensa ja otti kauden avausvoittonsa. Muissa otteluissa voittoihin ylsivät Peli-Karhut ja EBT.

17.2.2021 20:39 Naisten Korisliiga

PeKa vei kärkiottelun – Pyrintö metsästää edelleen avausvoittoa

Naisten Korisliiga jatkui neljällä ottelulla. Suomen Cupin finaalissa pelanneet PeKa ja EBT voittivat omat ottelunsa. Muissa otteluissa voitot Kouvottarille ja HBA:lle.

14.2.2021 19:12 Suomen Cup

Naisten Suomen Cupin mestaruus jälleen Kotkaan

Peli-Karhut voitti toisen perättäisen Suomen Cupin mestaruuden, kun se voitti vieraskentällä EBT:n. PeKa karkasi jo avausjaksolla emänniltään, eikä luopunut johdostaan missään vaiheessa. Finaali päättyi 98-81.

12.2.2021 12:44 Suomen Cup

Naisten Suomen Cupin finaaliennakko: EBT haastaa tappioitta kauden pelanneen Peli-Karhut

Naisten Suomen Cupin finaali pelataan ystävänpäivänä 14.2. Pallo nousee ilmaan klo 17:30, mutta lähetys ottelusta alkaa Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa 17:20.

3.2.2021 12:30 Naisten Korisliiga

Mia Loyd valittiin tammikuun Valopilkuksi

Loistavan tammikuun pelanneen Forssan Alun Mia Loyd on naisten Korisliigan tammikuun Valopilkku.

28.1.2021 19:52 Naisten Korisliiga

Catz vei tiukan ottelun Helsingissä

Lappeenrannan Catz matkasi Helsinkiin HBA-Märskyn vieraaksi. Catz vei tiukan taistelun jälkeen pisteet mukanaan 67-60.

20.1.2021 20:27 Suomen Cup

EBT ja Peli-Karhut kohtaavat naisten Suomen Cupin finaalissa

Naisten Suomen Cupin välierissä nähtiin vierasvoittoja. PeKa kaatoi Vimpelin ja EBT Kouvottaret.

20.1.2021 08:10 Suomen Cup

Naisten Suomen Cupin välierät keskiviikkona, Ruutu näyttää ottelut suorina lähetyksinä

Taistelu Suomen Cup -pokaalista ja 10 000 euron pääpalkinnosta jatkuu keskiviikkona 20.1., kun Kouvottaret kohtaa EBT:n ja Vimpelin Veto saa vastaansa Peli-Karhut.

16.1.2021 18:48 Naisten Korisliiga

Catzin tappioputki poikki – PeKa hoiti kärkikamppailun

Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina neljä ottelua. Voittoihin ylsivät Catz, Honka, Kouvottaret ja Peli-Karhut.

15.1.2021 17:00 Korisliiga

Sarjamääräyksiin muutoksia: Koripallon pääsarjoista ei putoa yksikään joukkue kauden 2020–21 päätteeksi

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on hyväksynyt aikuisten pääsarjaryhmän esitykset naisten Korisliigan, miesten I divisioona A ja B:n sekä naisten I divisioonan seurakokousten muutosehdotukset liittyen sarjasta putoamiseen.

14.1.2021 20:17 Naisten Korisliiga

Kouvottaret haki voiton Helsingistä – Hongalle kotivoitto

Naisten Korisliiga jatkui kahdella ottelulla. Kouvottaret nappasi selvän voiton Märskystä. Honka puolestaan nousi voittoon viimeisellä jaksolla.

10.1.2021 19:29 Naisten Korisliiga

PeKa vei kärkikamppailun – myös Vimpeli ja Forssan Alku voittoihin

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Peli-Karhut vei kärkikamppailun Kotkassa. Kotivoittoihin ylsivät myös Vimpeli ja FoA.

7.1.2021 20:49 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut jatkoi voittoputkeaan – Kouvottaret kaatoi sarjakärjen

Naisten Korisliigassa pelattiin kaksi ottelua. Niissä voitot menivät Kotkaan ja Kouvolaan.

29.12.2020 14:20 Naisten Korisliiga

Marraskuun Valopilkku Linda-Lotta Lehtoranta: ’’Naiskoripallo sekä koripallo ylipäätään on täällä arvostettua ja tyttökoris on nosteessa’’

Naisten Korisliigan marraskuun Valopilkuksi valitun Linda-Lotta Lehtorannan mukaan Peli-Karhut pyrkii olemaan parhaimmillaan keväällä, kun pelataan tärkeimpiä pelejä.

19.12.2020 17:28 Naisten Korisliiga

EBT, FoA ja Honka joulutauolle voitoilla

Naisten Korisliigassa pelattiin viimeiset ottelut ennen joulutaukoa. Otteluissa voittoihin ylsivät EBT, FoA ja Honka.

17.12.2020 20:07 Naisten Korisliiga

HBA kaatoi Pyrinnön

Torstain ainoassa ottelussa HBA-Märsky sai vieraita Tampereelta. Helsinkiläisjoukkue nappasi ottelusta voiton 69-60.

16.12.2020 21:16 Naisten Korisliiga

Vimpeli ei pystynyt yllättämään EBT:tä

Espoo Basket Team sai vieraakseen Vimpelin. Vierasjoukkue oli ottelussa lähellä yllätystä, mutta lopulta pisteet jäivät Espooseen 84-77.

15.12.2020 21:25 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ratkaisi voiton viimeisellä neljänneksellä

Lappeenrannan Catz sai vieraita Kouvolasta. Vierasjoukkue kävi hakemassa pisteet Lappeenrannan Urheilutalolta 73-64.

12.12.2020 19:59 Naisten Korisliiga

Vimpeli, PeKa, Kouvottaret ja EBT etenivät Suomen Cupin välieriin

Naisten Suomen Cupissa pelattiin puolivälierät. Seuraavalle kierrokselle jatkavat PeKa, Kouvottaret, EBT ja Vimpeli, joka yllätti Hongan.

10.12.2020 19:30 Naisten Korisliiga

Hongalle vierasvoitto Märskystä

Naisten Korisliigassa pelattiin torstaina yksi ottelu. Siinä HBA-Märsky sai vieraakseen Mäkelänrinteen Uintikeskukseen Tapiolan Hongan. Sarjapisteet matkasivat Espooseen vakuuttavan esityksen jälkeen 108-60.

Näytä lisää vastaavia