Naisten Korisliigassa kolme ottelua - EBT ja ToPo katkaisivat tappioputkensa

25.1.2020 19:24 Naisten Korisliiga jatkui kolmella ottelulla. EBT ja ToPo palasivat voittojen tielle. HBA otti tärkeän voiton taistelussa pudotuspelipaikasta.

Hannah Little pisti tämän kauden levypalloennätyksen uusiksi. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

EBT katkaisi tappioputkensa

Alavireisesti viime aikoina pelanneet Vimpelin Veto ja EBT kohtasivat Vimpelissä. Molemmilla joukkueilla oli allaan neljä tappiota. Vierasjoukkue voitti 75-68 ja palasi voittojen tielle.

Ensimmäisellä puoliajalla kotijoukkue oli pirteämpi ja ensimmäinen puoliaika sujui sen pienoisessa hallinnassa. Puoliajalle lähdettiin tilanteesta 37-33. Toisella puoliskolla espoolaiset ottivat ottelun hallintaansa. Vieraat hallitsivat kolmatta ja neljättä jaksoa. EBT:n voitto kirjattiin lopulta 75-68.

- Olimme tänään parempia suoraviivaisuudessa ja kamppailupelaamisessa. Tämän takia meitä rikottiin enemmän ja päästiin dominoimaan levypalloja, EBTn valmentaja Niko Hellman pohti.

Espoo Basket Team hallitsi ottelussa korinalustaa. Joukkue nappasi ottelussa 57 levypalloa ja teki näistä 21 pistettä. ViVe keräsi ottelussa 41 levypalloa. Hannah Little pisti tämän kauden Naisten Korisliigan levypalloennätyksen uusiksi. Hänen käsiinsä tarttui hurjat 29 levypalloa.

Vierasjoukkueen parhaat pisteidentekijät olivat Carly Boag 19 pisteellä ja kapteeni Lotta Eräkangas 18 pisteellä. Hurjan levypallomäärän kerännyt Little teki 15 pistettä, mutta menetti pallon kahdeksan kertaa. Kotijoukkueen pisteistä vastasivat tuttuun tapaan Amy Griffin joka pussitti 21 pistettä sekä tupla-tuplan 20 pisteellä ja 14 levypallolla tehnyt Jamee Swan.

- Emme käyttäneet vapaita heittopaikkoja tänään tarpeeksi hyvin. Lisäksi ajauduimme virhevaikeuksiin ja se vaikeutti peliämme, Jamee Swan totesi.

EBT nousi voittonsa ansiosta 16 pisteeseen ja on sarjassa kuudentena. ViVellä on kasassa kuusi pistettä.

Ottelutilasto

Catz Lappeenrannan voittoputki poikki

Loistavassa vireessä tammikuussa ollut Catz Lappeenranta matkasi Helsinkiin ToPon vieraaksi. Torpan Pojat oli hävinnyt edelliset kolme otteluaan otti ottelusta voiton 73-69.

Ottelu oli todella tasainen. Ensimmäisellä puoliajalla vierasjoukkue oli hieman parempi ja pääsi puoliajalle seitsemän pisteen johdossa. Toisella puoliajalla ToPo oli parempi. Se voitti kolmannen jakson seitsemällä pisteellä. Kotijoukkue varmisti voiton voittamalla viimeisen neljänneksen 22-18.

- Toteutettiin tänään tosi hyvin pelisuunnitelmaa. Toisella puoliajalla paransimme puolustusta ja sen johdosta saimme riistoja, ToPon Meri Kanerva kommentoi.

Catz hallitsi ottelussa korinalustaa. Se vei levypallot 57-39. ToPon puolustus oli kuitenkin timanttinen. Joukkueelle kirjattiin 15 pallonriistoa ja se pakotti vierasjoukkueen 23 pallonmenetykseen.

- Harmittaa tosi paljon. Levypallot voitettiin tänään reilusti, mutta se ei näy voittona, Catzin Roosa Kosonen sanoi.

Naisten Korisliigan pistetilastoa johtava Alex Louin teki 34 pistettä. Louinille kirjattiin myös 10 levypalloa ja 4 pallonriistoa. Ida Myllyoja keräsi tupla-tuplan 16 pistettä ja 11 levypalloa. Vierasjoukkueesta Natalie Day teki 24 pistettä ja 15 levypalloa. Tupla-tuplan tilastoivat myös Roosa Kosonen 10 pistettä ja 15 levypalloa sekä Erica Covile 11 pisteellä ja 12 levypallolla.

ToPo on sarjassa seitsemäntenä kuudella voitolla. Catzillä on kasassa 24 pistettä ja joukkue on kasassa 24 pistettä. 

Ottelutilasto

HBA-Märsky otti tärkeä voiton

Lauantain viimeisessä pelissä HBA-Märsky matkasi Hyvinkäälle HyPon vieraaksi. Ottelu oli todella tärkeä pudotuspelipaikkojen ja putoamiskamppailun kannalta.

Kuten päivän aikaisemmat ottelut, myös päivän viimeinen ottelu oli ensimmäisen puoliajan osalta tasainen. Puoliajalle mentiin HBAn 36-34 johdossa. Vierasjoukkue tuli terävästi kolmannelle jaksolle ja vei sen nimiinsä 30-16. HBA voitti vielä viimeisen jakson neljällä pisteellä ja pääsi juhlimaan voittoa 88-68.

Awak Kuier oli tuttuun tapaan Märskyn tehokkain pelaaja. Kuier upotti 31 pistettä ja otti 18 levypalloa. Janette Aarnio teki 14 pistettä ja jakoi hienot 10 koriin johtanutta syöttöä. Vierasjoukkueesta Nea Kuisma heitti 23 pistettä hyvällä heittoprosenttilla. Titta-Riina Lepistö teki ottelussa 20 pistettä. 

Voiton ansiosta HBAn ero yhdeksäntenä olevaan ViVeen kasvoi kuuteen pisteeseen. HyPo on sarjassa viimeisenä kaksi pistettä yhdeksännestä sijasta.

Ottelutilasto


 

 
8.7.2020 08:12 Naisten Korisliiga

Edellisellä visiitillä hurjaa jälkeä tehnyt Mia Loyd palaa Forssaan

Forssan Alun naisten Korisliiga-joukkue sai mieluisan paluumuuttajan, kun 26-vuotias Loyd palaa joukkueeseen vuoden tauon jälkeen. Ensimmäisellä kaudellaan Loyd oli sarjan paras pisteiden tekijä.

6.7.2020 08:04 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja Aliyah Collier vuoden mittaiseen sopimukseen

175-senttinen takapelaaja pelasi viime kaudella ensimmäisen ammattilaiskautensa Portugalin pääsarjassa.

29.6.2020 08:32 NCAA

PeKan Latifa Amzil siirtyy Yhdysvaltoihin Cisco Collegeen

Päättyneellä naisten Korisliiga-kaudella Peli-Karhuja edustanut Latifa Amzil, 20, siirtyy Yhdysvaltoihin Cisco Collegeen.

26.6.2020 19:09 Naisten Korisliiga

Mika Haakana aloittaa jo yhdennentoista kautensa Catzin päävalmentajana

Naisten Korisliigaan valmistautuva lappeenrantalainen Catz on kiinnittänyt edustusjoukkueensa päävalmentajaksi Mika Haakanan, jolle tuleva kausi on yhdestoista joukkueen luotsina.

24.6.2020 09:04 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga 2019: Peli-Karhut trillerisarjassa toiseen perättäiseen

Saatuaan äitiyslomalta palanneen Lena Reshetkon takaisin vahvuuteensa oli Catz lähellä nousta Naisten Korisliigan mestarin valtaistuimelle kahden välikauden jälkeen. Hallitseva mestari Peli-Karhut pakotti kuitenkin sinnikkään haastajansa seinää vasten ja varmisti mestaruutensa vieraskentällä toisena keväänä peräkkäin.

17.6.2020 11:53 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit 2018: Peli-Karhuille tahtomestaruus viidessä pelissä

Luovutettuaan edellisenä keväänä Naisten Korisliigan mestarin valtikan Hyvinkään Pontevalle palasi Catz kauteen 2017-18 revanssi mielessään ja veikin runkosarjan nimiinsä suvereenisti. Finaaleissa kissalauma jäi kuitenkin kakkoseksi henki päällä pelanneiden Peli-Karhujen rinnalla, kun kotkalaiset tyylittelivät viidennen osaottelun nimiinsä tahdolla ja taidolla.

16.6.2020 18:45 Korisliiga

Korisliigojen sarjalisenssit kaudelle 2020-21 myönnetty

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2020-21. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

16.6.2020 12:07 Naisten Korisliiga

Alexandra Ailus jatkaa Hongassa

Tapiolan Honka on solminut vuoden mittaisen jatkosopimuksen seuran oman kasvatin ja kapteenina naisten Korisliiga-joukkueessa toimineen Alexandra Ailuksen kanssa.

12.6.2020 11:41 Naisten Korisliiga

Elli Heikkilä ja Erika Mäkelä jatkavat Peli-Karhuissa

Kotkalaisseura on solminut vuoden mittaiset jatkosopimukset seuran omien kasvattien Elli Heikkilän ja Erika Mäkelän kanssa.

11.6.2020 14:55 Susiladies

Suurlupaus Awak Kuier aloittaa ammattilaisuransa Italiassa

Suomen koripallon huipputalentti ja yleisöäänestyksessä naisten Korisliigan vuoden pelaajaksi arvostettu Awak Kuier, 18, on allekirjoittanut pelaajasopimuksen Italian Serie A:ssa pelaavan Virtus Eirene Ragusan kanssa.

10.6.2020 11:12 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit 2017: Hyvinkään Ponteva kuilun partaalta ensimmäiseen mestaruuteen

Kevään 2017 finaaleihin lähdettäessä oli varmaa, että mestari tulisi vaihtumaan, kun viisi perättäistä kultaa voittanut Catz tipahti välierissä. Espoo United kuittasi finaalien kaksi ensimmäistä osaotteluvoittoa nimiinsä, mutta Hyvinkään Ponteva ryhdistäytyi ja rynni Taru Tuukkanen johtohahmonaan kolmen perättäisen voiton myötä ensimmäiseen mestaruuteensa.

5.6.2020 09:51 Naisten Korisliiga

Meral Bedretdin: Minun valmentajani

Meral Bedretdin, 27, on kulkenut pitkän matkan Lauttasaaresta, Espoon, Tampereen ja Hyvinkään kautta Forssaan. Väliin on mahtunut myös Brysseliä ja Montpellieriä. Valmentajia on mahtunut matkalle reilusti, mutta kuusi nousee kaikkein merkittävimmiksi.

3.6.2020 10:29 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit 2016: Haastaja-HyPo väläyttelee, Catz viidenteen perättäiseen

Naisten Korisliigan kärkikahinoihin ilmestyi keväällä 2016 uusi nimi, kun kokeneiden suomalaispelaajien kannattelema Hyvinkään Ponteva kohosi runkosarjan kakkossijalle. Finaaleissa tanssittiin kuitenkin vanhaa tuttua säveltä, kun rautaisella rutiinilla varustettu Catz luuti hyvinkääläiset tieltään viidenteen perättäiseen mestaruuteensa.

3.6.2020 09:24 Haastattelu

Ella Salminen: Odysseia altavastaajasta

Ella Salminen, 21, ei ole välttämättä säväyttänyt sinua junnupelaajana, mutta aikuispelaajana kyllä. Salminen on noussut pyöreän nollan junnumaajoukkuekokemuksella Susiladies-rinkiläiseksi, jonka tulevaisuudessa kiiltää ulkomaankentät.

1.6.2020 08:16 Naisten Korisliiga

Aleksi Suominen nousee FoA:n päävalmentajaksi

Viime kaudella naisten Korisliigassa Forssan Alun kakkosvalmentaja toiminut Aleksi Suominen, 34, on joukkueen uusi päävalmentaja.

31.5.2020 15:57 Naisten Korisliiga

Sarah Toeaina Kouvottarien sisäpelaajaksi

Kouvottaret on solminut ensi kauden kattavan sopimuksen yhdysvaltalaisen sisäpelaaja Sarah Toeainan kanssa. 185-senttinen Toeaina on aiemmin pelannut ammattilaisena Iso-Britanniassa ja Ruotsissa. Roberta Björnman (1+1) jatkaa Kouvottarissa myös tulevalla kaudella.

29.5.2020 08:23 Naisten Korisliiga

Mika Hartonen Kouvottarien päävalmentajan paikalta PeKan kakkosvalmentajaksi

Viimeiset neljä kautta Kouvottarien naisten Korisliiga-joukkuetta valmentanut Mika Hartonen siirtyy Peli-Karhujen valmennukseen Roope Mäkelän aisapariksi.

27.5.2020 11:38 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit 2015: Suvereenille Catzille neljäs perättäinen

Vain kaksi tappiota runkosarjakauden aikana, 3-0-voitto Hongasta puolivälierissä, 3-0-voitto Peli-Karhuista välierissä ja Äänekosken Huima nurin finaaleissa voitoin 3-0. Lappeenrannan Catzin neljäs perättäinen mestaruus keväällä 2015 oli sanakirjaesimerkki suvereniteetista ja silkasta ylivoimasta, jolla Catz hallitsi Naisten Korisliigaa 2010-luvulla.

25.5.2020 10:46 Naisten Korisliiga

Sentterikonkari Minna Sten jatkaa Peli-Karhuissa

Kokenut sentteri Minna Sten aloittaa jo viidennentoista kautensa Naisten Korisliigassa, kun 32-vuotias Sten on tehnyt jatkosopimuksen Peli-Karhujen kanssa.

22.5.2020 08:31 Haastattelu

Saara Sandell: Minun valmentajani

Saara Sandell, 26, on Naisten Korisliigan jokapaikanhöylä, jonka vasuri laukoi päättyneellä kaudella kolmen pisteen heittoja kasvattajaseuransa EBT:n riveissä. Sandell nostaa merkittävimmiksi valmentajikseen urallaan Tapio Ahosen, Tuomas Rahkosen ja Kimmo Kujansivun.

Näytä lisää vastaavia