Naisten Korisliigassa viisi ottelua – Vimpelin ja Kouvottarien hieno vire sai jatkoa

3.11.2021 21:23 Naisten Korisliigassa pelattiin täysi kierros. Otteluissa voittoihin ylsivät PeKa, Kouvottaret, ToPo, ViVe ja EBT.

Shaylen Burnett oli jälleen iskussa. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

PeKa pesi kasvonsa Honkaa vastaan

Kaksi edellistä peliä hävinnyt Kotkan Peli-Karhut matkasi Espooseen Hongan vieraaksi. Joukkue pelasi sisuuntuneesti ja voitti ottelun 95-56.

Kotkalaiset olivat vahvempia heti ensimmäisestä puoliajasta lähtien. Se vei molemmat jaksot nimiinsä ja johti puoliajalla 47-32.

Pelin kuva säilyi samanlaisena toisellakin puoliajalla. PeKa oli selvästi parempi ja kasvatti eron 39 pisteeseen. Se vei sarjapisteet 95-56.

Me parannettiin puolustuspelissä selkeästi kahteen edelliseen peliin verrattuna. Oltiin tehty tarkennuksia ja sitä kautta peli sujui paremmin. Toisella puoliajalla levypallopeli ja meidän paikkapuolustus taisi sotkea vähän Hongan hyökkäystä, tuli pitempi pätkä kun Honka ei saanut koria tehtyä. Hyvä että voitettiin kahden takkuisen pelin jälkeen, PeKa:n päävalmentaja Mika Hartonen kertasi.

Isoin ero joukkueiden välille syntyi vaihtopelaajien tekemistä pisteistä. Peli-Karhujen penkki teki 41 pistettä, kun Hongan vastaava jäi neljään pisteeseen.

Peliin lähdettiin ihan hyvällä energialla. Varsinkin alussa missattiin monta hyvää heittoa mitkä taas PeKa laittoi sisään. Meillä vähän loppui kaasu kolmannella jaksolla eikä vieläkään saatu niistä meidän helpoista paikoista sisään, se oli ehkä meidän kompastuskivi tänään. Tsempattiin loppuun saakka kuitenkin joka on hieno juttu, Hongan Sandra Karsten harmitteli.

Naomi Davenport upotti ottelussa 21 pistettä ja keräsi 13 levypalloa. Hänelle kertyi kuitenkin myös kahdeksan menetystä. Inga Orekhova säkitti 18 pistettä. Vierasjoukkueesta Desiree Ramos teki 18 pistettä.

Ottelutilasto

Kouvottaret haki pisteet Tampereelta

Hyvässä vireessä oleva Kouvottaret matkasi Tampereelle Pyrinnön vieraaksi. Joukkue jatkoi hienoja otteitaan ja nappasi neljännen peräkkäisen voittonsa.

Avauspuolisko oli tasainen. Molemmille joukkueille merkittiin yksi jakso. Puoliajalla kotijoukkue johti ottelua kolmella pisteellä.

Ottelun voiton kannalta ratkaisevin jakso oli kolmas jakso. Kouvottaret vei sen 28-19. Kun viimeisellä jaksolla pisteitä tehtiin tasatahtiin, merkittiin voitto vieraille 86-80.

Ottelun ehdoton hahmo oli Kouvottarien Rashida Timbilla. Hän kasasi tripla-tuplan 20 pisteellä, 22 levypallolla ja kymmenellä koriin johtaneella syötöllä. Myös Sarah Toeaina oli loistava. Hän heitti 32 pistettä ja nappasi 14 levypalloa. Pyrinnön Anni Jämsä säkitti 22 pistettäja jakoi kahdeksan koriin johtanutta syöttöä.

Ottelutilasto

Topo tylsytti HBA:n hyökkäyksen

Helsingissä nähtiin paikalliskamppailu, kun HBA emännöi ToPoa. Edellisessä ottelussa hyökkäyskilpailun Vimpelille hävinnyt vierasjoukkue oli oppinut läksynsä ja palasi voittokantaan 71-47.

ToPo oli emäntiä edellä jo avauspuoliajalla. Erityisen hienosti se pelasi toisella jaksolla, kun sen puolustus piti Märskyn kahdessa pisteessä. Puoliajalla vieraiden johto oli 18 pistettä.

Toisella puoliajalla ToPo ei päästänyt kotijoukkuetta iskuetäisyydelle. Sarjapisteet matkasivat Munkkiniemeen 71-47.

- Emme päästäneet HBA:ta sen omaan peliin ja saimme pidettyä HBA:n alle 50 pisteessä. Oma puolustuksemme toimi hyvin ja saimme toteutettua myös omaa hyökkäyspeliämme monipuolisesti, ToPo:n Meri Kanerva kertasi.

Vieraat olivat vahvoilla korin alla. Se teki kolmen sekunnin alueelta 36 pistettä, kun HBA nosteli sieltä vain 14 pistettä.

- Avausjaksolla hävisimme levypallot selvästi.  Toiselle puoliskolle paransimme, mutta heittoprosentit eivät olleet tarpeeksi hyviä, vaikka saimme luotua hyviä paikkoja, Saana Kujala sanoi.

Taru Tuukkanen oli elementissään ja teki tupla-tuplan 23 pisteellä ja 14 levypallolla. Erika Davenport säesti 19 pisteellä ja 14 levypallolla. Märskyn pisteykkönen oli Kujala 17 pisteellä.

Ottelutilasto

Vimpeli jatkaa kärjessä

Sarjakärki ViVe sai vieraita Lappeenrannasta. Se ei antanut Catzin yllättää ja nappasi pisteet 82-74.

Avauspuolikkaalla joukkueet eivät vielä saaneet kunnollista eroa välilleen. Kotijoukkue johti puoliajalla 34-33.

Vimpeli tuli kolmannelle jaksolle paremmalla sykkeellä ja karkasi 12 pisteen johtoon. Catz onnistui päätöjaksolla kaventamaan eroa, mutta voittoon asti se ei riittänyt. Sarjapisteet jäivät Vimpeliin 82-74.

Lokakuun valopilkuksi valittu Shaylen Burnett oli jälleen joukkueensa kantavia voimia. Hän kirjautti 15 pistettä, 16 levypalloa ja kahdeksan koriin johtanutta syöttöä. Kym Royster saalisti tupla-tuplan 24 pisteellä ja kymmenellä levypallolla. Catzin riveistä Seiarra Barrett säkitti 27 pistettä.

Ottelutilasto

EBT:lle pisteet Forssasta

Tappioputkessa rämpivä FoA sai vieraakseen EBT:n. Joukkueen tappioputki sai jatkoa, kun vieraat hakivat pisteet 77-68.

EBT vei avauspuoliajan nimiinsä toisen jakson ansiosta. Se piti sen aikana kotijoukkueen yhdeksässä pisteessä ja pääsi puoliajalle yhdeksän pisteen johdossa.

Toinen puoliaika oli tasainen. Ero pysyi kuitenkin lopulta samana, kuin puoliajalla ja EBT:n voitto kirjattiin 77-68.

EBT:n Alyesha Lovett teki ottelussa 30 pistettä. Venla Määttänen pelasi loistavasti ja kasasi 19 pistettä sekä kymmenen levypalloa. FoA:n Ninni Salmi teki 14 pistettä. Samaan pistemäärään pääsi myös Wendion Bibbins. Hän nappasi myös 14 levypalloa.

Ottelutilasto

 
4.12.2021 19:09 Naisten Korisliiga

ToPo murskasi Catzin – voitot myös Vedolle ja Peli-Karhuille

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voitot kirjattiin Vimpelin Vedolle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

3.12.2021 20:38 Naisten Korisliiga

HBA karisti Alun kannoiltaan toisella puoliajalla

Naisten Korisliiga jatkui perjantaina yhdellä ottelulla. Siinä HBA kukisti Forssan Alun 81-57 ja katkaisi samalla kahden ottelun mittaisen tappioputkensa.

3.12.2021 16:20 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan marraskuun Valopilkku on Kym Royster

Royster pelasi loistavan kuukauden ja on ollut yksi iso syy siihen, että Vimpeli taistelee sarjan kärkipaikasta.

2.12.2021 09:13 Susiladies

Susiladiesin Sara Rokkanen liittyy Peli-Karhujen paitaan

Susiladiesin Sara Rokkanen, 25, palaa naisten Korisliigaan, kun Rokkanen on tehnyt pelaajasopimuksen Peli-Karhujen kanssa. 22 ottelua naisten maajoukkueessa pelannut Rokkanen pelasi aiemmin tällä kaudella Espanjan kakkossarjaa Maresmessa.

2.12.2021 08:49 Susiladies

Linda-Lotta Lehtoranta Israeliin vahvistamaan Neve David Ramlaa EuroCupissa

Susiladiesin takakentän luottopelaaja, Peli-Karhuissa naisten Korisliigaa aiemmin tällä kaudella pelannut, Linda-Lotta Lehtoranta, 30, siirtyy Israeliin, jossa hän vahvistaa Neve David Ramlaa EuroCupissa.

1.12.2021 21:07 Naisten Korisliiga

Hongalle vieraspisteet Kouvolasta

Kouvottaret sai vieraita Espoosta. Vierasjoukkue oli otteluun lähdettäessä neljä pistettä kotijoukkueen takana, mutta kavensi 85-77 voitolla eron kahteen pisteeseen.

30.11.2021 12:20 Suomen Cup

Suomen Cupin puolivälierien aikataulut selvillä

Naisten ja miesten Suomen Cupin puolivälierät pelataan 10.-12. joulukuuta. Voittajat selviytyvät Urhea-hallissa tammikuussa pelattavaan Final Four -huipennukseen.

27.11.2021 19:38 Naisten Korisliiga

Burnett ja Timbilla johdattivat tripla-tuplillaan joukkueensa voittoihin – voitot myös ToPo:lle, Hongalle ja Peli-Karhuille

Naisten Korisliiga jatkui viidellä ottelulla. Voitot merkittiin Vimpelille, Kouvottarille, ToPo:lle, Hongalle ja Peli-Karhuille.

26.11.2021 12:34 Pääjuttu

Susiladies-yhteistyöverkosto on aloittanut toimintansa

Nais- ja tyttökoripalloilun kehittämiseen keskittyvä yhteistyöverkosto on kokoontunut syksyn aikana kaksi kertaa ja seuraava tapaaminen on sovittu tammikuulle. Verkoston toiminnassa on ollut mukana ensimmäisessä vaiheessa päävalmentajat kymmenestä pääsarjojemme seurasta.

22.11.2021 15:11 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen Cupin puolivälieräparit on valittu

Suomen Cup -joukkueiden valintatilaisuus järjestettiin tänään. Korisliigojen runkosarjan kärkinelikon joukkueet valitsivat paremmuusjärjestyksessä vastustajansa joulukuussa pelattavaan puolivälierävaiheeseen.

22.11.2021 12:15 Suomen Cup

Suomen Cupin valintatilaisuus tänään suorana YouTubessa klo 13

Molempien Korisliigojen rankingin kahdeksan parasta joukkuetta selvittivät tiensä Suomen Cupin puolivälieriin. Yksiosaiset puolivälierät pelataan joulukuussa.

21.11.2021 20:08 Naisten Korisliiga

Vimpeli palasi voittajaksi

Naisten Korisliiga jatkui sunnuntaina yhdellä ottelulla. Se olikin todellinen trilleri, josta voittajana selvisi lopulta ViVe.

20.11.2021 18:48 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigassa kolmen pelin ilta – Catz tuplasi voittosaldonsa

Lauantaina pelattiin kolme ottelua. Niissä voittoihin ylsivät PeKa, Forssan Alku ja Catz.

19.11.2021 20:47 Naisten Korisliiga

EBT:lle kolmas perättäinen voitto

Perjantaina Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT kaatoi Märskyn 90-71 ja otti kolmannen voittonsa marraskuussa.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

19.11.2021 07:16 NCAA

Henna Sandvik on sitoutunut NCAA:n lopputurnauksen ”Elite Eightiin” yltäneeseen Indianaan

Tapiolan Hongan kasvatti, tällä kaudella HBA-Märskyssä naisten Korisliigaa pelaava, Henna Sandvik, 18, on sitoutunut Indianan yliopistoon. Susiladiesin EM-karsintajoukkueeseen kuuluva Sandvik aloittaa freshman-kautensa ”Hoosiersissa” syksyllä 2022.

17.11.2021 22:18 Suomen Cup

Suomen Cupiin selviytyneet joukkueet ja rankingit ovat selvillä

Korisliigan ja naisten Korisliigan keskiviikon kierroksesta muodostui dramaattinen tulevan talven Suomen Cupin osallistumisoikeuksien suhteen. Rankingin kahdeksan parasta joukkuetta ovat nyt selvillä ja joukkueet pelaavat joulukuussa puolivälierät paremmin sijoittuneiden kotikentillä.

17.11.2021 20:43 Naisten Korisliiga

PeKa sarjakärkeen – FoA ja EBT yllätyksiin

Naisten Korisliigassa tositoimiin palasi kahdeksan joukkuetta. Voittajiksi selviytyivät PeKa, HBA, EBT ja FoA. Samalla ratkesivat joukkueet, jotka taistelevat tänä vuonna Suomen Cupin voitosta. Pokaalia metsästävät PeKa, ViVe, Kouvottaret, ToPo, HBA, EBT, Honka ja FoA.

17.11.2021 10:25 Suomen Cup

Suomen Cup -pakoista käydään tänään kova kilpailu Korisliigoissa – näistä lähtökohdista kierroksille lähdetään

Korisliigan ja naisten Korisliigan illan kierroksilla panokset ovat kovat. Kierroksen jälkeen ratkeaa molemmista sarjoista kahdeksan joukkuetta, jotka saavat osallistumisoikeuden tämän vuoden Suomen Cupiin.

16.11.2021 11:24 Naisten Korisliiga

Lokakuun Valopilkku Shaylen Burnett: ’’Tavoitteena voittaa mestaruus Vedolle’’

Shaylen Burnett siirtyi Vedon paitaan kahden Ruotsissa vietetyn kauden jälkeen. Hänet valittiin heti lokakuussa kuukauden Valopilkuksi.

Näytä lisää vastaavia