Niko Kuusi Bundesliigan Eigner Angels Nördlingenin päävalmentajaksi

29.4.2024 10:38 Niko Kuusi on solminut päävalmentajasopimuksen Saksassa naisten Bundesliigaa pelaavan Eigner Angels Nördlingenin kanssa. Kuusen johdolla Torpan Pojat voitti tällä kaudella seurahistorian ensimmäisen Suomen mestaruuden ja Suomen Cupin.

Kuva: Ville Vuorinen

Kuusi saapui ToPoon viisi vuotta sitten naisten valmentajaksi. Tuona aikana joukkue on mennyt huimasti eteenpäin, kehittynyt ja saanut tekemästään työstä myös konkreettisia palkintoja mitalien muodossa. Pronssi, hopea ja kulta on komea värisuora viimeiseen kolmeen vuoteen, unohtamatta toki kahta voitettua Cup-mestaruutta.

⁠- Vuodet ToPossa ovat olleet todella antoisia ja opettavaisia, monella eri tapaa. Olen kehittynyt valmentajana ja tästä iso kiitos kuuluu myös Jussille, kenen kanssa olen saanut valmentaa naisten joukkuetta viimeiset viisi vuotta. Olen saanut nähdä ja olla mukana ToPon kehittyessä seurana, mistä varmasti iso osa on Jomin ja Jussin työn tulosta, unohtamatta kaikkia muita taustoissa toimivia henkilöitä. Tämä kaikki on heijastunut naisten edustusjoukkueeseen positiivisella tavalla, ja siitä saatiin palkinto tänä keväänä! Tämä ensimmäinen naisten mestaruus on meidän kaikkien ToPolaisten, Niko muistelee kulunutta aikaa seuran tiedotteessa.

Kuluvalla kaudella Kuusi on toiminut naisten joukkueen lisäksi myös ToPon juniorivalmennuksessa U16-tyttöjen mukana. Samoin ensimmäisinä vuosinaan ToPossa Kuusi oli mukana U19-tyttöjen valmennuksessa. Kuusi on siis ehtinyt jättää kuluneina vuosinaan seuran valmennukseen merkittävän jäljen. Hän on kehittänyt pelaajien lisäksi myös muita seuran valmentajia.

- Näiden viiden vuoden aikana olen lisäksi saanut tutusta moneen hienoon ihmiseen seurassa. Kiitos kuuluu myös kaikille pelaajille, joita olen vuosien varrella saanut valmentaa, kohdannut kentällä, kentän laidalla ja katsomoissa. Päällimmäisenä fiiliksenä on silti kiitollisuus. On ollut mahtava saada olla osana tätä seuraa ja yhteisöä!, Niko kertoo.

Tähän asti Kuusi on valmentanut kaikki vuodet päivätyönsä lisäksi, Bundesliigassa päävalmentajapesti on kuitenkin päätoiminen.

- Uusi mahdollisuus tuo mukanaan ison muutoksen sekä valmentamiseen että perhe-elämään, mutta innolla lähdemme kaikki kolme kohti uusia haaasteita! Todella siistiä päästä kokeilemaan jotain aivan uutta, eli päätoimista valmentajuutta, Niko hymyilee.

ToPon valmennuksen johtaja Jussi Syrjänen on tuntenut Nikon jo pitkään. He toimivat yhdessä Ringsiden valmennuksessa ennen yhteistä taipaletta ToPon naisissa.

- Ollaan kuljettu pitkä tie yhdessä. Niko on laittanut oppimisen oman egonsa edelle ja tehnyt nöyrästi paljon töitä. Niko on valmis valmentamaan Euroopassa naisten ja miesten sarjoissa millä tahansa sarjatasolla, GM Syrjänen kommentoi Nikon tuoretta diiliä sekä yhteistä aikaa enemmän kuin viiden vuoden aikana kahdessa eri seurassa.

 
26.4.2024 19:30 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut hakee paikkaa EuroCupiin – Mestarivalmentaja Roope Mäkelä palaa päävalmentajaksi

Päättyneellä kaudella SM-hopeaa voittanut kotkalainen Peli-Karhut lähtee kauteen 2024–25 kunnianhimoisin suunnitelmin, kun joukkue on päättänyt hakea paikkaa naisten EuroCupiin.

23.4.2024 21:34 Naisten Korisliiga

ToPo on naisten Suomen mestari

Yli tuhatpäinen yleisö pääsi seuraamaan, kun Naisten Korisliigan mestaruus ratkesi Kisahallissa. ToPo vei kolmannen ottelun 92-85 ja pääsi juhlimaan seurahistorian ensimmäistä naisten mestaruutta.

21.4.2024 20:15 Naisten Korisliiga

ToPo voiton päässä mestaruudesta

ToPo haki vierasvoiton Naisten Korisliigan finaaleissa. Helsinkiläiset kaatoivat PeKa:n 97-77 ja siirtyivät finaalisarjassa 2-0 johtoon.

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

Näytä lisää vastaavia