Opiskelu ja harjoittelu Tampereella

29.2.2024 15:07 Tampereella voi helposti yhdistää opiskelun ja harjoittelun. Tampereen seutu on yksi Suomen nopeimmin kasvavia keskuksia, joka tarjoaa valtavasti opiskelumahdollisuuksia yläkoulusta toiselle asteelle ja korkeakouluun asti.

Tampereen Urheiluakatemia

Varalan Urheiluopiston valmennuskeskus ja sen johtama Tampereen Urheiluakatemiaverkosto muodostavat Tampereelle yhden kuudesta valtakunnallisesta huippu-urheilukeskuksesta. Urheiluakatemia on urheilun tukiverkosto, josta löytyy osaamista urheilun ja opiskelun yhdistämiseen, valmennukseen ja muuhun urheilun asiantuntijatoimintaan, kuten fyseoterapiaan, ravitsemukseen ja lääkäritoimintaan.

Koripallon akatemiaharjoituksista vastaa Tampereen Pyrintö. Pyrinnön huippuvalmentajien johdolla päivittäisvalmennus on korkealla tasolla. Toiminnan tavoitteena on luoda urheilijoille edellytykset saavuttaa oma potentiaalinsa koripallossa. Toisen asteen aamuharjoittelun vastuuvalmentajana toimii Pyrinnön pitkäaikainen valmentaja Santeri Liljeberg, joka kuuluu myös Pyrinnön miesten Korisliiga-joukkueen valmennusryhmään. Toisena valmentajana toimii Artem Khvorost, joka on ollut akatemiavalmentajana Tampereen Urheiluakatemian perustamisvuodesta 2008 asti.

Tampereen Pyrintö on perustettu vuonna 1896 ja se on yksi Suomen suurimmista ja vanhemmista yleisseuroista. Pyrinnön koripallotoiminta ulottuu aina Pikkusudet koriskoulusta Masters-ikäisten koripallotoimintaan. Seura on tunnettu toimivista pelaajapoluistaan niin tytöissä kuin pojissa ja eteneminen aikuisten korkeimmalle sarjatasolle asti on Pyrinnön ympäristössä mahdollista.

Opiskelun ja urheilun yhdistäminen Tampereella

Yläkoulu

Tampereen Pyrintö yhteistyössä Raholan Pyrkivän sekä YMCA Tampereen kanssa järjestää koripallon aamuharjoituksia yläkouluikäisille urheilijoille. Aamuharjoituksiin pääsevät mukaan urheiluyläkoulujen (Hatanpää, Sampo ja Tesoma) lisäksi myös muiden koulujen oppilaat.

Urheiluyläkoulujen ”Kasva urheilijaksi”-painotuksessa opiskelevien oppilaiden lukujärjestykset ovat muodostettu siten, että aamuharjoittelu onnistuu samanaikaisesti näiden kolmen koulun osalta (koulutunnit alkavat n. klo 10.00). 

Myös muista kouluista voidaan valita oppilaita koripallon valmennusryhmään. Lähtökohtana painotuskoulujen ulkopuolelta valittujen osalta on, että koulun lukujärjestys mahdollistaa osallistumisen. Lukuvuonna 2024–2025 Tampereella aloittaa viisi liikuntalähikoulua, joissa 7.-luokkalaisille mahdollistetaan yksi aamuharjoitus lukujärjestykseen.

Yläkoulu – Tampereen Urheiluakatemia

Toinen aste

Tampereen Urheiluakatemiaan voivat hakeutua ensisijaisesti Pirkanmaalla asuvat, oman lajinsa huipulla olevat ja sinne tähtäävät koripalloilijat. Suurin osa toisella asteella opiskelevista akatemiaurheilijoista opiskelee Sammon keskuslukiossa tai Tampereen seudun ammattiopisto Tredussa, mutta aamuvalmennusryhmään kuuluu myös opiskelijoita muista oppilaitoksista.

Perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaku on auki 20.2.-19.3.2024.

Opiskelu toisella asteella – Tampereen Urheiluakatemia

Korkea-aste

Tampereen kaikki korkeakoulut toimivat yhteistyössä urheiluakatemian kanssa. Tampereen ammattikorkeakoulu on mukana Olympiakomitean Huippu-urheilijamyönteinen korkeakoulu (HUMKK) -auditoinnissa toukokuussa 2024.

Tampereella opiskelun ja koripallon voi yhdistää Tampereen Pyrinnössä kahdella ylimmällä sarjatasolla naisissa sekä kolmella korkeimmalla sarjatasolla miehissä. Tämän lisäksi Raholan Pyrkivässä koripallon ja opiskelun yhdistäminen onnistuu miehissä toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

Korkeakoulujen kevään yhteishaku on auki 13.-27.3.2024.

Opinnot korkeakouluissa – Tampereen Urheiluakatemia

Lisätietoja

www.tampereenurheiluakatemia.fi

Urheiluakatemian vastuuvalmentajat:
Toinen aste: Santeri Liljeberg / santeri.liljeberg@hotmail.com, 0415495659
Yläkoulu: Artem Khvorost / artem.khvorost@pyrinto.fi, 0414324954

Tampereen Pyrinnön korisliigan päävalmentaja: Tero Vasell, tero.vasell@pyrinto.fi
Tampereen Pyrinnön naisten korisliigan päävalmentaja: Petteri Molenius, petteri.molenius@pyrinto.fi
Tampereen Pyrinnön toiminnanjohtaja: Elisa Hakanen, elisa.hakanen@pyrinto.fi


Tämä on seuran ilmoitus. Koripalloliitto tarjoaa jäsenseuroilleen mahdollisuuden ilmoittaa koripallotoimintaansa liittyvistä asioista Seura tiedottaa -uutisissa. 

 
26.3.2024 15:29 Seura tiedottaa

OP Uusimaa School's Out Camp -leirin ilmoittautuminen on avattu

OP Uusimaa ja LePy järjestävät yhteistyössä kesän hauskimman leirin 2010–2018 syntyneille tytöille ja pojille. Leirille ovat tervetulleita sekä aloittajat että jo korista harrastavat lapset ja nuoret.

26.3.2024 13:01 Seura tiedottaa

Tervetuloa Keravalle Sherwoodin 3X3 -turnaukseen 18. toukokuuta

Tule mukaan viettämään kivaa korispäivää hyvän tuulen turnaukseen Keravalle!

26.3.2024 08:00 Seura tiedottaa

Sykki etsii valmentajia

Helsingissä Haagan alueella toimiva Koripallo Sykki ry etsii kaudelle 2024–2025 valmentajia ja ohjaajia erityisesti nuorempien pelaajien joukkueisiin. Tarjolla on sekä pää- että apuvalmentajien paikkoja.

18.3.2024 10:07 Seura tiedottaa

Drive Basketballille mestaruus EYBL-lopputurnauksessa

Drive Basketball Academy voitti sunnuntaina päättyneen kansainvälisen European Youth Basketball Leaguen 20-vuotiaiden lopputurnauksen Tallinnassa. Joukkue voitti sarjan Superfinals-lopputurnauksessa kaikki neljä otteluaan ja kukisti finaalissa Inter Bratislavan Slovakiasta luvuin 69-53.

12.3.2024 17:29 Seura tiedottaa

BC Nokia hakee juniorijoukkueiden ja akatemian valmentajia

BC Nokiassa pelaa yli 500 lasta ja nuorta. Seura tarjoaa vahvan pelaajapolun aina pallokoulusta aikuisten pääsarjoihin. Lisäksi teemme tiivistä yhteistyötä Nokian Koripalloakatemian valmennuksessa. Haemme nyt laajenevaan toimintaamme motivoituneita, innostavia ja osaavia juniorijoukkueiden sekä akatemian valmentajia.

11.3.2024 10:29 Seura tiedottaa

Virnex Group ja Lahti Basketball Juniorit jatkavat yhteistyötä lasten ja nuorten liikuttamiseksi

Lahti Basketball Juniorit ry ja Virnex Group Oy ovat solmineet vuoden jatkosopimuksen yhteistyölle, jolla pyritään liikuttamaan yhä useampaa lasta ja nuorta sekä kannustetaan lahjakkaita pelaajia tukemalla pelaajien maajoukkuetoimintaa. Tuella on vaikutettu jo lähes 150 lapsen harrastamiseen.

11.3.2024 10:08 Seura tiedottaa

Puhu Juniorit ry hakee toiminnanjohtajaa

PuHu Juniorit ry on yksi Suomen suurimmista koripalloseuroista, jonka ensisijaisena tarkoituksena on edistää koripalloharrastusta Vantaalla. Seura hakee nyt toiminnanjohtajaa vastaamaan seuratoiminnan johtamisesta, hallinnosta ja seuran kehittämisestä.

11.3.2024 10:01 Seura tiedottaa

Janne Stude lopettaa PuHun toiminnanjohtajana kauden 2023-2024 jälkeen

PuHu Junioreiden toiminnanjohtajan tehtävää kesäkuusta 2021 alkaen hoitanut Janne Stude jää pois seuran johtotehtävistä vaiheittain kevään ja kesän 2024 aikana. Seura käynnistää uuden toiminnanjohtajan rekrytoinnin välittömästi ja tarkempi aikataulu muutoksille selviää, kun uusi henkilö tehtävään on löydetty.

29.2.2024 13:52 Seura tiedottaa

Talvilomaleirillä treenattiin Lahti Basketballin Harrison Clearyn ja James Padgettin opissa

Lahti Basketball Juniorit järjesti talvilomaviikolla kolmen päivän korisleirin, jonka teemat keskittyivät Lahden miesten korisliigajoukkueen vahvistusten ympärille. Reilu 60 leiriläistä pääsi oppimaan heitto- ja pallonkäsittelytaitoja Harrison Clearyltä sekä sisäpelaajan liikkeitä James Padgettilta.

28.2.2024 13:35 Seura tiedottaa

LePy hakee valmentajia Unified-toimintaan

Unified-koripallossa kehitysvammaiset urheilijat ja vammattomat partneripelaajat pelaavat samoissa joukkueissa.

Näytä lisää vastaavia