Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän päätösten vaikutukset aikuisten pääsarjoihin sekä eteläisen alueen sarjatoimintaan

20.11.2020 19:45 Koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan 19.11.2020, että pääkaupunkiseutu on siirtynyt koronaepidemian leviämisvaiheeseen. Korisliiga ja muut pääsarjat jatkuvat pienin muutoksin, Eteläisellä alueella aikuisten harrastetoiminnassa, senioreiden SM-sarjoissa ja Unified-sarjoissa sarjatoiminta keskeytetään loppuvuodeksi.

Koronavirusepidemian vaikutukset koripallon pääsarjoihin

Koripalloliiton kilpailujaos on päättänyt aluehallintoviraston päätökseen perustuen seuraavista määräyksistä sarjatoimintaan Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella. Määräykset alkavat maanantaina 23.11.2020.

Korisliigassa Helsinki Seagullsilla ei ole ajalla 23.11.-13.12. sarjaohjelman mukaisesti yhtään kotiottelua, joten Korisliigan pelaamiseen päätöksellä ei vaikutusta. Suomen Cupissa Helsinki Seagullsilla olisi puolivälierä kotiotteluna viikonloppuna 11.-13.12., mutta tuolle ottelulle etsitään uusi ajankohta.

Naisten I divisioona pelataan Suomen Koripalloliiton koronamanuaalin mukaisesti normaalisti, mikäli viranomainen sallii otteluiden pelaamisen ilman katsojia. Näin ollen tehdyllä päätöksellä ei ole vaikutusta sarjan pelaamiselle.

Naisten Korisliigassa ja Suomen Cupissa sekä miesten I divisioona A ja B:ssä järjestävä joukkue saa itse päättää pelaako se ottelun ilman katsojia vai haluaako se siirtää ottelun ajankohtaan, jolloin otteluihin voi ottaa yleisöä vähintään koronamanuaalissa määritellyin rajoituksin. Liitto vahvistaa mahdolliset ottelusiirrot ensi viikon aikana ja tiedottaa niistä sekä ilman yleisöä sarjanohjelman mukaisesti pelattavista otteluista.

 

Koronavirusepidemian vaikutukset sarjatoimintaan koskien Eteläisellä alueella pelattavia otteluita

Koripalloliiton kilpailujaos on päättänyt, perustuen pääkaupunkiseudulla ilmoitettuihin koronarajoituksiin liittyen, seuraavia määräyksiä sarjatoimintaan koko Eteläisellä alueella. Määräykset alkavat välittömästi perjantaina 20.11.2020, jotta turvataan mahdollisimman laajasti koripalloharrastajien terveys. Vastuuta tulevien viikonlopun otteluiden pelaamisesta tai pelaamatta jättämisestä ei tarvitse alistaa seuroille, kilpailujaos on tehnyt yhteneväisen päätöksen kaikkien toimijoiden puolesta. 

Sarjatoiminnan keskeyttäminen aikuisten harrastetoiminnassa, senioreiden SM-sarjoissa ja Unified-sarjoissa

Aikuisten harrastetoiminnassa, senioreiden SM-sarjoissa ja Unified-sarjoissa sarjatoiminta keskeytetään Eteläisellä alueella pelattavissa otteluissa 20.11.2020 alkaen. 
Harjoittelun toteuttamisessa seurat tiedottavat jäseniään kaupunkien antamien ohjeistusten mukaisesti. 

Määräys koskee seuraavien sarjojen kaikkia otteluita 20.11.-31.12.2020:

- Miesten II divisioona, eteläinen alue
- Miesten III divisioona, eteläinen alue
- Miesten IV divisioona, eteläinen alue
- Miesten V divisioona, eteläinen alue
- Miesten kuntosarja, eteläinen alue
- Miesten 50-sarja, eteläinen alue
- Naisten II divisioona, eteläinen alue
- Naisten III divisioona, eteläinen alue
- Naisten IV divisioona, eteläinen alue
- Naisten kuntosarja, eteläinen alue

Määräys koskee otteluita, jotka seuraavissa sarjoissa pelattaisiin Eteläisellä alueella 20.11.-31.12.2020
- Miesten valtakunnalliset SM-seniorisarjat
- Naisten valtakunnalliset SM-seniorisarjat
- Unified-sarjat

Eteläisen alueen aikuisten sarjat, joissa runkosarjaa pelataan syksystä kevääseen: 

·    Sarjatoiminta keskeytetään 20.11.-31.12.2020 ja ottelut siirretään pelattavaksi keväällä 2021.
·    Syksyn ottelut siirretään eteenpäin niin, että sarjat päättyvät viimeistään 30.4.2021. 
·    Uudet otteluajat tulee ilmoittaa sarjavastaavalle viimeistään 18.12.2020.

Eteläisen alueen aikuisten sarjat, joissa pelataan keväällä taso- tai jatkosarjat

·    Sarjatoiminta keskeytetään 20.11.-31.12.2020.
·    Sarjataulukot muutetaan voittoprosenttitaulukoiksi eli kevään jatkosarjat muodostetaan    voittoprosentin mukaan. Sarjataulukot päivitetään marraskuun loppuun mennessä. 
·    kevään tasolohkoja voidaan pelata 1.1.-30.4.2021.

Nuorten ottelut Eteläisellä alueella jatkuvat, tarkennetut turvamääräykset

Määräys koskee kaikkia Eteläisellä alueella pelattavia nuorten sarjoja, niin Eteläisen alueen kuin valtakunnallisten sarjojen otteluita. Määräys on voimassa 20.11.-31.12.2020.

  • Kaikki ottelut pelataan ilman katsojia. 
  • Vain pöytäkirjaan merkityt pelaajat saavat osallistua ottelutapahtumaan, lisäksi joukkuepenkkialueella saa olla maksimissaan kolme henkilöä pelaajien lisäksi (sis. valmentajat, huoltajat jne).
  • Joukkueiden ja otteluun nimettyjen erotuomareiden lisäksi ottelutapahtumassa voi olla vain sarjamääräysten mukaiset toimitsijat ja yksi ottelun videokuvaaja.
  • Kaikkien ottelutapahtumassa olevien, muiden kuin pelaajien ja erotuomarien, tulee käyttää kasvomaskia koko tapahtuman ajan. 
  • Yläkouluikäisten ja heitä vanhempien pelaajien ja erotuomareiden tulee käyttää kasvomaskia ottelutapahtumaan saapuessa. 
  • Harjoittelutapahtumien järjestämistä suositellaan pienissä ryhmissä ja ryhmien sekoittamista on vältettävä.
 
12.3.2020 14:35 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallosarjat pysähtyvät torstaina 12.3.2020

Suomen Koripalloliitto on päättänyt pysäyttää kaikki koripallosarjat torstaista 12.3.2020 lähtien koronaviruksen COVID-19 takia.

8.2.2010 Pohjoinen alue

Kenttäviivat uusiksi 1.7.2010 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto, FIBA, on muuttanut koripallokenttää koskevia sääntöjään. Sääntöuudistuksen myötä useampi kentällä olevien rajamerkintöjen paikka muuttuu. Suomessa uudet kentän viivoja koskevat säännöt tulevat voimaan 1.7.2010 alkaen.

26.6.2003 Pohjoinen alue

Sääntömuutokset voimaan Suomessa 1.8.2003 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on muuttanut koripallon pelisääntöjä, jotka Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt ottaa käyttöön 1.8.2003 alkaen. Keskeisimmät sääntömuutokset koskevat 24 sekunnin sääntöä, aikalisiä ja ylösheittoja.

19.3.2020 18:32 Korisliiga

Koripallon kilpailukauden lopettamistoimista päätetty

Suomen Koripalloliiton sarjoissa pelataan yli 12.000 ottelua vuosittain ”Stadista Sallaan”. Sarjakaudet päättyivät viime viikolla ennenaikaisesti koronavirusepidemian takia. Suomen Koripalloliiton hallitus on etäkokouksessaan päättänyt sarjakauden päättämiseen liittyvistä toimenpiteistä.

28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

Ehdota nimeä hankkeelle – Koripalloliitto pyrkii parantamaan ottelutapahtumien ilmapiiriä

Koripalloliitto käynnistää valtakunnallisen hankkeen, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä ja tuottaa seuroille työkaluja epäasiallisen käytöksen kitkemiseen.

27.9.2012 Pohjoinen alue

Koripalloliitto panostaa reiluun peliin alkavalla kaudella

NBA:sta ja Euroliigasta liikkeelle lähteneet reilun pelin säännöt rantautuvat kauden 2012/13 aikana myös suomalaiseen koripalloon kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n linjausten mukaisesti. Uusilla sääntötarkennuksilla halutaan rohkaista pelaajia, valmentajia sekä erotuomareita kitkemään peliin kuulumatonta huonoa käytöstä ottelutapahtumista.

21.6.2023 09:45 Korisliiga

Koripalloliiton vuosittaiset palkinnot nyt julkaistu

Koriskauden 2022-23 parhaat on valittu. Nuorten sarjojen sekä Seurapalveluyksikön palkittavat ovat vastaanottaneet palkinnot henkilökohtaisesti seurojen tapahtumissa kevään ja kesän aikana. Löydät listan kaikista palkituista sivun alaosasta.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

13.10.2020 11:30 Korisliiga

Korisliigassa ja muissa koripallon pääsarjoissa katsojilta edellytetään jatkossa kasvomaskin käyttöä

Suomen Koripalloliitto on päättänyt tarkentaa ohjeistusta kasvomaskin käytöstä ottelutapahtumissa koronapandemian aikana.

Näytä lisää vastaavia