PeKa, EBT ja ToPo välieriin

10.12.2021 21:04 Kolme joukkuetta selvitti tiensä välieriin naisten Suomen Cupissa. Pokaalin metsästystä jatkavat PeKa, EBT ja ToPo.

Zykera Rice johdatti PeKa:n voittoon. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Peli-Karhut voitti kotonaan

PeKa sai puolivälierässä vieraakseen Tapiolan Hongan. Kotijoukkue toipui Hongan vahvasta alusta ja eteni välieriin 93-83.

Vieraat aloittivat ottelun vahvasti. PeKa tuskaili avausjaksolla hyökkäyspelinsä kanssa ja vieraat pääsivät tauolle johdossa 24-15.

Kotijoukkue piristyi vielä ennen puoliaikaa. Puoliaikaan mennessä kotijoukkue oli noussut kuskin paikalle ja johti ottelua pisteellä.

Kolmas jakso oli tasainen. Molemmat joukkueet esittivät erinomaista hyökkäyspeliä ja päätösjaksolle lähdettiin kotkalaisten kahden pisteen johdossa.

Rutinoitunut kotkalaisryhmä ei päästänyt Honkaa enää uhkaamaan voittoa. Joukkue eteni välieriin 93-83.

Zykera Rice teki ottelussa 25 pistettä. Naomi Davenport teki tupla-tuplan 18 pisteellä ja 13 levypallolla. Hongasta Desiree Ramos teki 18 pistettä.

Ottelutilasto

EBT vei trillerin Kouvolassa

EBT matkasi puolivälierässä Kouvolaan. Espoolaisjoukkue vei jännittävän ottelun 92-87.

Avauspuolikkaan ensimmäinen jakso oli tasainen. Toisella jaksolla kotijoukkue sai hieman eroa joukkueiden välille. Puoliajalla tilanne oli Kouvottarien hyväksi 44-40.

EBT otti komennon kolmannella jaksolla. Se vei jakson seitsemällä pisteellä ja nousi kolmen pisteen johtoon.

Ottelu pysyi tasaisena aivan loppuun asti. EBT kuitenkin voitti 92-87 ja eteni välieriin.

Sarah Toeaina teki 19 pistettä ja nappasi seitsemän levypalloa. Kaisa Kuisma teki 18 pistettä. Alyesha Lovett teki 33 pistettä ja kymmenen levypalloa.

Gabriela Bronson johdatti ToPo:n välieriin

FoA matkasi puolivälierässä ToPo:n vieraaksi. ToPo otti kotikentällään voiton 89-80.

Avauspuolikkaalla molemmat joukkueet veivät yhden jakson. Puoliajalla peli oli tasatilanteessa 38-38.

Kolmas jakso oli vielä tasainen. Kotijoukkue vei sen nimiinsä pisteellä.

Ottelun ratkaisu nähtiin päätösjaksolla. Helsinkiläisjoukkue nappasi voiton 89-80 ja eteni välieriin.

Gabriela Bronson upotti 24 pistettä ja jakoi seitsemän koriin johtanutta syöttöä. Erika Davenportille kirjattiin tupla-tupla 21 pisteellä ja 17 levypallolla. Ninni Salmi teki FoA:lle 29 pistettä ja keräsi kymmenen levypalloa.

21.1.2024 20:45 Suomen Cup

ToPo naisten Motonet Suomen Cupin mestari

ToPo vei nimiinsä naisten Motonet Suomen Cupin toisen kerran peräkkäin. Finaalissa kaatui PeKa selvin lukemin 106-77.

21.1.2024 12:01 Suomen Cup

ToPo ja PeKa naisten Motonet Suomen Cupin finaalissa sunnuntaina klo 17:45

Naisten Suomen Cupin mestari 2023 ratkeaa sunnuntaina, kun Torpan Pojat ja Peli-Karhut kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä TV2:lla ja Yle Areenassa.

20.1.2024 17:52 Suomen Cup

Naisissa PeKa ja ToPo lunastivat paikat Motonet Suomen Cupin finaaliin

Naisten puolella Motonet Suomen Cupissa nähdään uusinta viime vuoden finaalista. PeKa eteni finaaliin kaatamalla Hongan. ToPo puolestaan pudotti Pyrinnön kyydistä. Urhea-hallissa pelattava finaali pelataan sunnuntaina 21. tammikuuta klo 17:45. Se on nähtävissä Yle TV2:lla ja Yle Areenassa.

19.1.2024 14:00 Suomen Cup

Pystyykö kukaan horjuttamaan voittamatonta ToPoa naisten Suomen Cupissa?

Naisten Suomen Cupin välierät pelataan lauantaina 20. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Välierien voittajat kohtaavat finaalissa sunnuntaina. Torpan Pojat lähtee puolustamaan mestaruutta. YLE välittää Suomen Cupin Final Fourin kanavillaan.

18.12.2023 10:00 Suomen Cup

Suomen Cupin Final Fourin lipunmyynti avattu

Molempien Suomen Cupien loppuhuipennus järjestetään 19.–21. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Lipunmyynti Final Fouriin käynnistyi tänään maanantaina klo 10.

1.12.2023 20:04 Suomen Cup

Suomen Cupin rankingit vahvistettu – Final Fourin aikataulu julkaistu

Naisten ja miesten Suomen cupin Final Four -joukkueet ja tammikuussa Urhea-hallissa pelattavien välierien aikataulut ovat nyt vahvistettu.

22.11.2023 13:55 Suomen Cup

Naisten ja miesten Suomen Cupin Final Four -joukkueet selviävät marraskuun lopussa

Suomen Cupin huipennukseen selviytyy molempien sarjojen rankingin neljä parasta joukkuetta. Final Four -turnaus järjestetään 19.–21. tammikuuta Urhea-hallissa, Helsingissä.

15.1.2023 19:14 Suomen Cup

ToPo on naisten Suomen Cupin mestari

Torpan Pojat jatkoi siitä mihin eilen jäi ja kaatoi finaalissa neljä edellistä Suomen Cupia nimiinsä vieneen PeKa:n. Mestaruuspokaali jäi Helsinkiin 76-51.

15.1.2023 12:06 Suomen Cup

Peli-Karhut ja Torpan Pojat kohtaavat naisten Suomen Cupin finaalissa klo 17

Naisten Suomen Cupin mestari 2022 ratkeaa sunnuntaina, kun Peli-Karhut ja Torpan Pojat kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. PeKa tavoittelee neljättä perättäistä cup-mestaruutta.

14.1.2023 15:36 Suomen Cup

PeKa ja ToPo ratkaisevat naisten Suomen Cupin voiton

Naisten Suomen Cupin finaalissa nähdään uusinta viime vuodelta, kun Peli-Karhut ja ToPo kohtaavat finaalissa. Ottelu alkaa huomenna sunnuntaina klo 17 ja on nähtävissä Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa.