Peli-Karhut vei Suomen mestaruuden

25.4.2021 17:19 Finaalisarjan neljäs ottelu pelattiin Espoossa. Peli-Karhut nousi toisella puoliajalla voittoon 75-57 ja pääsi juhlimaan Suomen mestaruutta. Joukkue voitti kauden aikana kaiken mahdollisen, sillä se vei tällä kaudella myös Suomen cupin.

Peli-Karhut pääsi juhlimaan Suomen mestaruutta. Kuva:Mikko Mäkelä/Naisten Korisliiga

Peli-Karhut tuli peliin sisuuntuneena edellisestä tappiosta. Honka ei päässyt karkaamaan samalla tavalla. Helppoja heittopaikkoja ei jakson aikana syntynyt kummassakaan päässä, joka näkyi heittoprosenteissa. Gabriela Bronson keräsi ennen ensimmäistä taukoa jo yhdeksän levypalloa ja kotijoukkue johti peliä kymmenen minuutin jälkeen 15-11.

Toisen jakson alussa PeKa sortui pallonmenetyksiin ja Honka pääsi rankaisemaan. Ero ei kuitenkaan lopulta jakson aikana kasvanut kuin kolmella pisteellä ja puoliajalle mentiin kotijoukkueen johtaessa 33-26.

- Molemmat joukkueet ovat pelanneet todella aggressiivista puolustusta. Toisella puoliajalla pitää saada lisää stoppeja ja päästä juoksemaan kenttää, Anissa Pounds totesi puoliajalla Ruudulle.

Elena Melto aloitti kolmannen jakson ryminällä ja teki lyhyessä ajassa kuusi pistettä. Peli-Karhut nousi kotijoukkueen rinnalle ensimmäisen viiden minuutin aikana. Vieraiden puolustuspelaaminen teki Hongan hyökkäämisestä staattisen näköistä ja päätösjaksolle lähdettiin vieraiden johtaessa 55-49.

Päätöskympin alussa Linda-Lotta Lehtoranta ja Noora Järvikangas upottivat heittoja. Samaan aikaan kotijoukkue tuskaili omien heittojensa kanssa ja PeKa:n johto kasvoi nopeasti 14 pisteeseen. Honka ei enää pystynyt uhkaamaan vieraita. Kotkalaisjoukkue juhli Suomen mestaruutta, kun se voitti ottelun 75-57 ja vei finaalisarjan voitoin 3-1.

- Ensimmäinen mestaruus tyntyy älyttömän hyvälle eikä vielä pysty edes käsittämään mitä on tullut tehtyä. Tänään ensimmäisellä puoliajalla saimme hyviä heittopaikkoja, mutta heitot eivät vain uponneet. Toisella puoliajalla heitot alkoivat uppoamaan paremmin. Voitettiin tänään kuitenkin puolustuksen kautta, ensimmäisen mestaruutensa voittanut Roosa Lehtoranta totesi Ruudulle.

Mestaruus oli joukkueelle kolmas peräkkäinen ja seurahistorian kuudes. Finaalisarjan parhaaksi pelaajaksi valittiin Peli-Karhujen Zykera Rice.

Zykera Rice valittiin finaalisarjan parhaaksi pelaajaksi. Kuva: Mikko Mäkelä/Naisten Korisliiga

- Meidän hyökkääminen ei ollut meidän omaa tekemistä ensimmäisellä puoliajalla. Puolustettiin onneksi hyvin eikä oltu kuin seitsemän pisteen päässä. Toisella puoliajalla hyökkäyspelaaminen parani. Sarjan kannalta suurin ratkaiseva tekijä oli meidän laaja materiaali. Rice pelasi todella hienon finaalisarjan ja on parhaan pelaajan valinnan ansainnut. Aika PeKa:n peräsimessä on ollut tuloksellisesti erityisen hienoa ja haluankin kiittää niin pelaajia kuin organisaatiotakin, Peli-Karhujen päävalmentajan paikalta väistyvä Roope Mäkelä totesi finaalin jälkeen Ruudulle.

Rice teki ratkaisevassa finaalissa tupla-tuplan. Hänelle kirjattiin 21 pistettä ja 14 levypalloa. Linda-Lotta Lehtorannalle kirjattiin 13 pistettä, jakoi yhdeksän koriin johtanutta syöttöä ja keräsi kuusi levypalloa. Henna Sandvik, Cierra Dillard ja Taru Tuukkanen tekivät kaikki 14 pistettä Hongalle.

Ottelutilasto

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.