Peräti viisi suomalaista naispelaajaa NCAA:n lopputurnaukseen – Arike konferenssinsa vuoden puolustuspelaaja

13.3.2023 09:59 Yhdysvaltojen yliopistosarjan NCAA:n naisten lopputurnauksessa nähdään peräti viisi suomalaispelaajaa, kun Sara Bejedin, Janette Aarnion, Henna Sandvikin, Liisa Taposen ja Cia Eklöfin yliopistot saivat paikan March Madnessiin. Elina Arike taas valittiin C-USA:n vuoden puolustuspelaajaksi.

Sara Bejedi ja Florida State nähdään NCAA:n lopputurnauksessa. Kuva: Ville Vuorinen.

Valtakunnalliseen lopputurnaukseen pääsi viisi suomalaispelaajaa. Cia Eklöf ja Washington State saivat automaattisen paikan, kun Washington State voitti Pac-12-konferenssin lopputurnauksen viikko sitten.

Konferenssien lopputurnauksien aiemmissa vaiheissa jo pudonneista joukkueista suomalaisedustuksella valittiin myös Sara Bejedi ja Florida State, Janette Aarnio ja South Florida, Henna Sandvik ja Indiana sekä Liisa Taponen ja Illinois.

NCAA:n lopputurnaus käynnistyy tällä viikolla.

Elina Arike valittiin C-USA:n vuoden puolustuspelaajaksi

Conference USA:n (C-USA) lopputurnauksessa Elina Arike ja UTEP etenivät välieriin, kun UTEP voitti Louisiana Techin 54-64 (28-38). Arike väänsi joukkueelleen 15 pistettä, kuusi levypalloa, yhden syötön ja yhden torjunnan 24 minuutin peliajalla aloitusviisikossa.

> Ottelutilastot

Välierissä Middle Tennessee oli parempi, kun UTEP joutui tyytymään 62-68 (27-32) -tappioon. Arike oli mielettömässä vireessä tehtaillen 23 pistettä, kuusi levypalloa, kaksi syöttöä ja yhden riiston 36 minuutin peliajalla. Kyseessä on Ariken yliopistouran korkein pistelukema.

Arike valittiin C-USA:n vuoden puolustuspelaajaksi ensimmäisenä UTEP-pelaajana kautta aikojen. Lisäksi hänet valittiin konferenssin kakkosviisikkoon ja puolustusviisikkoon.

Ariken ja UTEP:n kausi jatkuu Women’s National Invitation Tournamentissa (WNIT).

> Ottelutilastot

Seppälän ja Mashairen kaudet päätökseen – Seppälä valittiin tulokkaiden viisikkoon

Metro Atlantic Athletic Conferencen (MAAC) lopputurnauksen puolivälierissä Teresa Seppälä ja Siena voittivat Fairfieldin 53-59 (30-26). Seppälä pelasi vaihdosta 21 minuuttia tilastoiden yhdeksän pistettä, kolme levypalloa ja yhden syötön.

> Ottelutilastot

Välierissä Siena kaatui riipaisevasti yhdellä pisteellä Ionalle, joka vei voiton nimiinsä 66-67 (40-33). Seppälä kaapi nimiinsä kolme pistettä, peräti 13 levypalloa ja yhden syötön 23 minuutin peliajalla.

Seppälä pelasi tulokaskaudellaan 31 ottelua, joista 18 aloitusviisikossa. Tilastoikseen hän keräsi 10,6 pistettä ja 6,3 levypalloa ottelua kohden. Seppälän mainio tulokaskausi sai palkintonsa, kun hänet valittiin konferenssin tulokasviisikkoon.

Kauden aikana Seppälä valittiin MAAC:n viikon tulokkaaksi peräti seitsemän kertaa.

> Ottelutilastot

Emerita Mashairen ja Buffalon kausi päättyi Mid-American Conferencen (MAC) puolivälierissä, kun Toledo veti pidemmän korren jatkoajan jälkeen 74-75 (42-40, 68-68). Mashaire tilastoi seitsemän pistettä, seitsemän levypalloa ja kaksi syöttöä 35 minuutin peliajalla aloitusviisikossa.

Mashaire pelasi kaudella 29 ottelua, joista jokaisen Buffalon aloitusviisikossa. Hänen keskiarvonsa olivat 5,0 pistettä ja 3,8 levypalloa 30,5 minuutin keskimääräisellä peliajalla.

> Ottelutilastot

Saga Ukkonen ja Texas Tech putosivat Big 12 -konferenssin lopputurnauksen ensimmäisellä kierroksella, kun Kansas State vei voiton 79-69 (27-26). Ukkonen pelasi yhden minuutin ja noukki yhden levypallon.

Ukkosen ja Texas Techin kausi jatkuu Women’s National Invitation Tournamentissa (WNIT).

> Ottelutilastot

Ukkosen ja Ariken lisäksi myös Vaalavirran ja Willstedin kaudet jatkuvat WNIT:ssä

Ukkosen ja Ariken lisäksi kahden muun suomalaispelaajan kaudet jatkuvat Women’s National Invitation Tournamentissa (WNIT), jonne on kutsuttu myös Kia Vaalavirran edustama San Francisco sekä Annukka Willstedin Texas A&M-Corpus Christi.

WNIT koostuu 64 joukkueesta, jotka eivät saaneet kutsua NCAA:n valtakunnalliseen lopputurnaukseen.

 
20.3.2023 09:10 NCAA

Olivier Nkamhoua 27 pistettä, kun Tennessee pudotti Duken NCAA:n lopputurnauksessa

NCAA:n valtakunnallisessa lopputurnauksessa, March Madnessissä, Olivier Nkamhoua pelasi 27 pisteen huippupelin, kun Nkamhoua ja Tennessee kaatoivat Jacob Grandisonin Duken ja etenivät 16 parhaan joukkoon.

20.3.2023 08:46 NCAA

Henna Sandvik ja Indiana enää pinnalla viikonlopun jälkeen NCAA:n lopputurnauksessa

Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:n valtakunnallisessa lopputurnauksessa Henna Sandvik ja Indiana on viikonlopun jälkeen enää suomalaisista naispelaajista mukana turnauksessa. Indiana kohtaa tänään toisella kierroksella Miamin.

17.3.2023 08:07 NCAA

Nkamhouan, Grandisonin ja Federikon yliopistot selvisivät March Madnessin ensimmäisistä peleistä jatkoon

Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:n valtakunnallisessa lopputurnauksessa, March Madnessissä, suomalaispelaajien yliopistot pysyivät hengissä ensimmäisten pelien jälkeen. Olivier Nkamhouan edustama Tennessee ja Jacob Grandisonin Duke kohtaavat toisensa seuraavalla kierroksella.

13.3.2023 11:27 NCAA

Grandison, Nkamhoua ja Federiko jatkavat March Madnessiin eli NCAA:n lopputurnaukseen

Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:n miesten lopputurnaukseen valittiin kolmen suomalaispelaajan yliopistot, kun Jacob Grandisonin edustama Duke, Olivier Nkamhouan Tennessee ja Fede Federikon Pittsburgh jatkavat pelejään March Madnessissä.

10.3.2023 08:58 NCAA

Grandisonin, Nkamhouan ja Amzilin yliopistot vielä pystyssä March Madnessin kynnyksellä

Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA lähestyy loppuhuipennustaan, kun käynnissä ovat konferenssien lopputurnaukset. Jacob Grandisonin Duke, Olivier Nkamhouan Tennessee ja Mustapha Amzilin Dayton ovat vielä pystyssä ja kamppailevat valtakunnallisesti lopputurnauspaikasta.

8.3.2023 09:23 NCAA

Sandvikin ja Bejedin yliopistot putosivat konferenssin lopputurnauksissa – Eklöf ja Washington State konferenssimestaruuteen

Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa naisten puolella March Madness on kovassa vauhdissa, kun Henna Sandvikin ja Sara Bejedin yliopistot putosivat konferenssien lopputurnauksissa. Cia Eklöfin edustama Washington State taas teki jättiyllätyksen, kun joukkue eteni konferenssimestaruuteen asti.

17.2.2023 08:46 NCAA

Elina Arike vauhdissa, kun UTEP nappasi kaksi konferenssivoittoa

Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa Elina Arike heitti kahdesti kaksinumeroiset pistelukemat, kun UTEP voitti kahdesti peräkkäin Conference USA:n otteluissa.

16.2.2023 09:58 NCAA

Fede Federiko ankkuroi Pittsburghin puolustusta, kun Panthers venytti voittoputkensa kuuteen

Yhdysvaltojen yliopistosarjassa NCAA:ssa Fede Federiko erottautui jälleen puolustuksellaan, kun Pittsburgh voitti kaksi ottelua menneen viikon aikana Atlantic Coast -konferenssissa. Olivier Nkamhoua ja Tennessee taas voittivat valtakunnallisesti ykköseksi rankatun Alabaman.

8.2.2023 09:03 NCAA

Teresa Seppälä pokkasi jo seitsemännen MAAC:n viikon tulokkaan tittelin

Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa Sienan Teresa Seppälä jatkaa erinomaista tulokaskauttaan, kun Seppälä palkittiin jo seitsemännen kerran – ja viidennen kerran peräkkäin – MAAC:n viikon tulokkaaksi.

1.2.2023 10:03 NCAA

Olivier Nkamhoua runnoi uudeksi piste-ennätyksekseen NCAA:ssa 27 pistettä

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa Olivier Nkamhoua väänsi 27 pistettä, 8 levypalloa ja kolme syöttöä, kun Tennessee voitti Texasin. Viikon alussa Tennessee nousi NCAA-joukkueiden rankingissa peräti toiseksi.

27.1.2023 10:09 NCAA

Vahvoja otteitaan jatkavalle Teresa Seppälälle jo viides konferenssin viikon tulokkaan palkinto

Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa Teresa Seppälä jatkoi vahvoja otteitaan Sienan yliopistossa, kun hänet valittiin jo viidennen kerran tällä kaudella MAAC:n viikon tulokkaaksi.

20.1.2023 10:56 NCAA

Neljännen kerran konferenssinsa viikon tulokkaaksi valittu Teresa Seppälä heitti uudeksi piste-ennätykseen 24 pistettä

Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa Teresa Seppälä pussitti 24 pistettä Sienalle ja ansaitsi neljännen MAAC:n viikon tulokkaan tittelinsä. Sara Bejedi taas säkitti Florida Staten paidassa kolmannen kerran peräkkäin 20 pistettä tai enemmän.

18.1.2023 09:57 NCAA

Mustapha Amzil säkitti 19 pistettä Daytonin kaataessa Davidsonin

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa Mustapha Amzil oli joukkueensa pistekärki 19 pisteellä, kun Dayton voitti Atlantic 10 -konferenssin ottelussa Davidsonin. Sitä aiemmin Dayton hävisi konferenssin kärkiottelussa VCU:lle pisteellä.

13.1.2023 09:44 NCAA

Sara Bejedi liekeissä 21 pisteellä, kun Florida State nappasi 11. rankatun NC Staten päänahan

Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa Sara Bejedillä ja Florida Statella kulkee peli, kun ”Seminoles” päihitti vakuuttavasti 11. rankatun NC Staten Bejedin heittäessä 21 pistettä. Edellisessä pelissä Bejedi heitti uudeksi piste-ennätyksekseen 26 pistettä.

12.1.2023 10:53 NCAA

Jacob Grandison ja Duke vei voiton Fede Federikon Pittsburghilta NCAA:n suomalaiskohtaamisessa

Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:n miesten puolella nähtiin viime yönä suomalaiskohtaaminen, kun Jacob Grandison ja Duke voittivat Fede Federikon edustaman Pittsburghin Atlantic Coast -konferenssiottelussa.

4.1.2023 11:29 NCAA

Sara Bejedi ja Florida State kahteen vakuuttavaan voittoon kivenkovassa ACC:ssä

Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa Sara Bejedi ja Florida State jatkavat voittamattomina kovatasoisessa Atlantic Coast -konferenssissa, jossa Florida State päihitti vuodenvaihteen molemmin puolin ensin North Carolinan ja sitten Georgia Techin.

3.1.2023 10:11 NCAA

Touko Tainamolle uusi piste-ennätys NCAA:ssa – 22 pistettä Denverin triplajatkoaikatrillerissä

Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa toista kauttaan pelaava Touko Tainamo pussitti yliopistouransa korkeimman pistemäärän, kun Tainamo keräsi nimiinsä 22 pistettä Denverin voittaessa kolmen jatkoajan jälkeen Kansas Cityn.

21.12.2022 09:29 NCAA

Fede Federiko rymisteli 22 pistettä, 8 levypalloa ja 3 torjuntaa Pittsburghille

Yhdysvaltojen yliopistokentillä NCAA:ssa miesten viimeisen viikon suurin onnistuja oli Pittsburghin yliopiston Fede Federiko, joka hurjasteli 22 pistettä, 8 levypalloa ja 3 torjuntaa North Floridaa vastaan. Myös Olivier Nkamhoua ja Mustapha Amzil olivat liekeissä omien yliopistojensa peleissä.

16.12.2022 10:55 NCAA

Sara Bejedi ja Florida State nappasivat kuudennen peräkkäisen voittonsa

Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa naisten puolella Sara Bejedi ja Florida State voittivat kuudennen peräkkäisen voittonsa. Florida State on nyt voittanut kahdestatoista pelaamastaan ottelustaan yksitoista.

14.12.2022 10:28 NCAA

Fede Federiko mätti Pittsburghille 17 pistettä, 14 levypalloa ja 3 torjuntaa

Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa viimeisen viikon suomalaisiin miesonnistujiin lukeutui Fede Federiko, joka mätti hurjan 17 pisteen, 14 levypallon, 3 syötön ja 3 torjunnan tupla-tuplan, kun Pittsburgh kaatoi Sacred Heartin.

Näytä lisää vastaavia