Pojat voivat varmistaa voitolla mestaruuden – myös tytöt pelaavat mitaleista

2.7.2022 23:22 Kuten U16-maajoukkueet, myös 18-vuotiaiden maajoukkueet ottivat voitot Virosta. Pojille voitto kirjattiin lukemin 98-60. Tytöt nappasivat voiton 85-42.

Morris Ugusuk heitti joukkueensa korkeimman pistemäärän. Kuva: Vesa Koivunen

Suomi jatkaa tappioitta

Puhtaalla pelillä turnauksen aloittanut U18-maajoukkue kohtasi Viron, jolla oli allaan yksi voitto ja kaksi tappiota. Suomi oli edellä jo avauspuolikkaalla ja pääsi pukusuojiin johdossa 41-33. Viro tippui Suomen kyydistä viimeistään kolmannella jaksolla Suomen hyökkäyspelin ansiosta. Ottelu päättyi lukemin 98-60.

- Sama kaava toistui myös tänään. Alussa meidän heittoprosentit jäivät alhaiseksi, mutta puolustettiin silti melko hyvin ja päästiin puoliajalle johdossa. Toisella puoliajalla parannettiin peliä ja toteutettiin omaa konseptia. Jossain vaiheessa Virolta loppui bensa, Mikko Tupamäki analysoi.

Suomen turnauksessa tavaramerkiksi muodostunut laajuus oli jälleen esillä, kun kaikki kokoonpanon pelaajat saivat tileilleen pisteitä. Morris Ugusuk kirjautti joukkueen korkeimman pistemäärän ja tilastoi 15 pistettä, neljä levypalloa ja viisi koriin johtanutta syöttöä. Viljami Vartiainen ja Panu Blomgren kirjauttivat molemmat 12 pistettä. Virosta Simm-Marten Saadi teki Virolle 15 pistettä.

- Koko joukkueesta on vaikea nostaa ketään esille, sillä jokainen hoiti jälleen roolinsa. Tänään meidän isot pelaajat Eemeli Salmi ja Topias Jokela hoitivat tonttinsa loistavasti, Tupamäki sanoo.

Suomi kohtaa viimeisessä ottelussa Islannin, joka kärsi ensimmäisen tappionsa tänään Ruotsille. Voitolla Suomi varmistaa PM-kisojen mestaruuden.

- Luulen, että huomenna joukkueessa on hieman extralatausta. Se on kuitenkin luonnollista kilpaurheilussa. Lähdetään huomenna tekemään parhaamme Islantia vastaan, Tupamäki päättää.

Ottelutilasto

Tytöt karkasivat Virolta

Suomen 18-vuotiaat tytöt ottivat turnauksen kolmannen voittonsa Viron kustannuksella. Sudenpennut karkasivat jo ensimmäisen puolikkaan aikana ja johtivat 38-25. Toisella puoliajalla joukkueiden välinen ero kasvoi ja lopulta Suomi voitti selvästi 85-42.

- Hapuilevan alun jälkeen joukkue otti taas puolustuksen kautta niskalenkin Virosta ja sen jälkeen voittajasta ei ollut epäselvyyttä. Saatiin hyviä toistoja vaihtavaa palloscreenpuolustusta vastaan, päävalmentaja Jussi Laakso kertasi ottelua.

Fiia Hellsten oli hyökkäyspäässä todella vahva. Hänelle kirjattiin 17 pistettä, kuusi levypalloa ja viisi koriin johtanutta syöttöä. Annika Aarrejoki oli kovassa heittovireessä. Hän pussitti 16 pistettä kovalla heittoprosentilla.

- Fiia Hellsten pelasi turnauksen parhaan matsinsa tähän mennessä ja Albina Sylan puolustuspelaaminen oli ajoittain todella sykähdyttävää, Laakso sanoi.

Suomi taistelee mitalisijoista huomenna Islantia vastaan.

- Joukkueessa ei huomista ajatellen ole mitään extralatausta. Lähdetään kehittymään edelleen joukkueena niissä asioissa, joita olemme harjoitelleet. Niitä hyvin toteuttamalla tulemme voittamaan myös huomenna, Suomen päävalmentaja päätti.

Ottelutilasto

 
1.7.2022 21:49 Sudenpennut

18-vuotiaiden maajoukkueille murskavoitot

18-vuotiaiden maajoukkueet nappasivat selkeät voitot Norjasta PM-kisoissa. Pojat jatkavat ilman tappioita, kun Norja kaatui 95-51. Tytöt ottivat toisen voittonsa Norjan jäädessä jalkoihin 85-29.

30.6.2022 18:45 Sudenpennut

18-vuotiaille pojille hieno voitto loistokkaan heittopelin saattelemana – tytöt kärsivät niukan tappion

Alle 18-vuotiaiden osalta PM-kisat jatkuivat otteluilla Ruotsia vastaan. Suomen pojat saivat kaukoheittopelinsä kulkemaan ja kellistivät Ruotsin 88-68. Tyttöjen taistelu ei tällä kertaa riittänyt, kun Ruotsi nappasi voiton 79-78.

29.6.2022 19:26 Sudenpennut

U18-tytöille murskavoitto – pojilta vakuuttava esitys

Myös 18-vuotiaiden maajoukkueet nappasivat otteluistaan voitot. Tytöt karkasivat Tanskalta jo ottelun alussa ja veivät ottelunsa 107-38. Poikien kone lämpeni hieman hitaammin, mutta voitto irtosi vahvan esityksen päätteeksi 78-63.

28.6.2022 09:45 Nuorten PM-kilpailut

Sudenpennut valmiina huomenna alkaviin PM-kisoihin vuosimallia 2022

Kisakallion Susi Training Centerissä pelataan Pohjoismaiden mestaruudesta 2022 keskiviikosta 29.6. sunnuntaihin 3.7. Joukkueet on nyt valittu neljässä eri ikäluokassa ja Sudenpentujen päävalmentajat ovat antaneet ennakkokommenttinsa.

27.6.2022 14:20 Nuorten PM-kilpailut

Sudenpentujen PM-kisojen tärpit: Ruotsi-ottelut torstaina, lauantaina neljän ottelun putki STC:n ykköskentällä

Kisakallion Susi Training Centerissä pelataan alle 16- ja 18-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruudesta 29.6.-3.7.2022. Viiteen päivään mahtuu suomalaisnäkökulmasta kaksi kohokohtaa kotiyleisölle: torstain Ruotsi-ottelut ja lauantainen neljän ottelun putki Susi Training Centerin ykköskentällä.

16.8.2021 09:12 Sudenpennut

18-vuotiaiden tyttöjen ja poikien PM-kisat alkavat tänään viiden joukkueen voimin

Kisakallion Susi Training Centerissä alkaa tänään 18-vuotiaiden tyttöjen ja poikien Pohjoismaiden mestaruuskisat. Suomi aloittaa pelinsä vasta huomenna Islantia vastaan, kun Norja joutui perumaan Suomeen matkustamisensa loppumetreillä.

30.6.2020 09:43 Nuorten PM-kilpailut

Nuorten PM-kisat pelataan elokuussa Kisakalliossa neljän maan voimin

Alle 16- ja 18-vuotiaiden nuorten Pohjoismaiden mestaruudet ratkotaan Kisakalliossa, Lohjalla 4.-7.8.2020. Nelipäiväisten PM-kisojen osallistujina nähdään Suomen lisäksi Tanska, Islanti ja Viro.

25.6.2019 11:14 Nuorten PM-kilpailut

Sudenpennut valmiina PM-kotikisoihin Kisakalliossa

Torstaina pyörähtää käyntiin maajoukkuekesä jokaisen Suomen nuorisomaajoukkueen osalta, kun Sudenpennut isännöi Pohjoismaiden mestaruuskisoja Kisakallion Susi Training Centerissä. PM-kisat pelataan 27.6.-1.7. kolmella kentällä. Suomi kohtaa torstaina Tanskan, perjantaina Norjan, lauantaina Viron, sunnuntaina Ruotsin ja maanantaina Islannin.

30.4.2019 11:09 Sudenpennut

Nuorten PM-kisat pelataan kesällä jälleen Kisakalliossa

Alle 16- ja 18-vuotiaiden nuorten Pohjoismaiden mestaruudet ratkotaan jälleen Kisakalliossa Lohjalla, 27.6.-1.7.2019. Tutustu otteluohjelmaan ja hae mukaan vapaaehtoiseksi.

6.2.2024 16:35 Sudenpennut

Sudenpentujen EM-kisojen lohkot kesälle arvottu – MU18 saa kotikisoihin mielenkiintoisen alkulohkon

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA järjesti tiistaina Saksan Freisingissa ensi kesän koripallon nuorten EM-turnausten lohkoarvonnat. Tampereen kotikisoissa esiintyvä 18-vuotiaiden poikien maajoukkue kohtaa alkulohkossaan Slovenian, Espanjan ja Liettuan.

Näytä lisää vastaavia