Pronssikauden pelinrakentaja Vuk Malidzan palaa BC Nokiaan

6.7.2018 12:34 BC Nokia saa mieluisan paluumuuttajan, kun SM-pronssiin kaudella 2015/16 nokialaiset johdattanut serbialaistakamies Vuk Malidzan, 30, palaa Näädät-nuttuun. Joukkue on tehnyt sopimuksen myös Korihaista siirtyvän Teemu Sulosen kanssa.

Vuk Malidzanin ja BC Nokian sopimus on mallia 1+1, jossa toinen kausi on joukkueen optiovuosi. 193-senttinen Malidzan saapui Nokialle ensimmäisen kerran juuri ennen siirtorajan umpeutumista kaudella 2015/16 ja oli avainpelaaja, kun Näädät kaatoi ensimmäisellä kierroksella mestarisuosikki Kataja Basketin ja eteni pudotuspelirutistuksellaan aina historialliseen pronssimitaliin saakka.

Malidzan pelasi tuolloin Korisliigaa yhteensä 18 ottelua, joissa syntyivät keskiarvot 7,7 pistettä, 3,5 levypalloa ja 3,2 syöttöä ottelua kohden.

– Olen todella iloinen, että pääsen Nokialle uudestaan. Kaupunki hengittää koripalloa ja joukkueella on uskomattomat fanit, Malidzan kommentoi seuran tiedotteessa.

– Kaksi vuotta sitten meillä oli hieno kausi, joka päättyi pronssimitaliin. Olen vakuuttunut, että tämä kausi tulee olemaan vielä menestyksekkäämpi.

Kotimaansa lisäksi Bosnia-Hertsegovinassa ja Sloveniassa pelannut Malidzan palkittiin vuonna 2015 Serbian liigan arvokkaimmaksi pelaajaksi. BC Nokiassa vietetyn kauden jälkeen hän on pelannut Serbiassa KK Dunavissa (2016/17) ja KK Mladost Zemunissa (2017/18), jossa hän väänsi viime kaudella 12,8 pistettä, 5,1 levypalloa ja 6,7 syöttöä ottelua kohden.

– Vuk on nöyrä kaveri, joka on kova tekemään töitä ja hänestä on hienot muistot pronssikaudelta. Ei sovi unohtaa, että hän on jo aikaisemmin ollut Nokialla ja pelannut täällä Labon (Dragan Labovic) kanssa, Näätien general manager Marko Pirhonen kommentoi.

Tarkkaranteinen Teemu Sulonen Näätiin

Teemu Sulosen sopimus on mallia 1+1. Kuva: Ville Vuorinen

Tarkkana heittäjänä tunnettu Teemu Sulonen, 23, siirtyy Nokialle Uudenkaupungin Korihaista. Leppävaaran Pyrinnön kasvatille tuleva kausi on hänen neljäntensä Korisliiga-tasolla. Nuorisomaajoukkueissa 38 ottelua pelannut Sulonen teki pääsarjadebyyttinsä Helsinki Seagullsin riveissä 2014/15 pelaten siellä kaksi kautta, kunnes tie vei Divari A:han ja Forssan Koripoikiin.

Ykkösdivisioonassa Sulonen mätti hurjat tilastot 17,9 pistettä, 2,4 levypalloa ja 3,9 syöttöä ottelua kohden, mikä poiki uuden haasteen Korisliigaan Uudenkaupungin Korihaiden rivistöön, jossa lopullinen läpimurto pääsarjatasolla tapahtui päättyneellä kaudella.

Korihaissa Sulonen tehtaili 6,8 pistettä, 1,4 levypalloa ja 1,7 syöttöä ottelua kohden. FoKoPon ja Korihaiden kautta Näätiin siirtyi vuosi sitten myös nokialaisyleisön sydämiin pelannut Aapeli Alanen.

– Teemu on kovan luokan heittäjä, joka pelasi viime kaudella ensimmäisen oikeasti täyden Korisliiga-kautensa Uudessakaupungissa. Hänellä on Aapelia muistuttava kaava urallaan, vaikka onkin hyvin erilainen pelaaja, Ville Tuominen kertoo.

– Teemun heittouhka luo tilaa isoille pelaajillemme ja taas kun isot ovat tehokkaita, niin se avaa myös heittäjille enemmän tontteja. Uskon, että Teemu sopii konseptiimme erittäin hyvin.

Sulosen sopimus on mallia 1+1, jossa toinen vuosi on molemminpuolinen optiovuosi. 

Mäkelä, Ahonen, Boman ja Savolainen muodostavat Näätien nuorisokaartin

Nokialaiskasvatti Antti Ahonen avasi päättyneellä kaudella pistetilinsä
Korisliigassa. Kuva: Ville Vuorinen

BC Nokian omat kasvatit Waltteri Mäkelä ja Antti Ahonen jatkavat Näädissä myös tulevalla kaudella. Mäkelän ja Ahosen lisäksi Hugo Boman ja Olli Savolainen viimeistelevät Näätien ensi kauden kotimaisen kokoonpanon.

Mäkelä on nokialaiselle koripalloyleisölle tuttu Korisliiga-parketeilta jo edelliseltä kahdelta kaudelta, joiden aikana 20-vuotias Mäkelä on pelannut yhteensä 23 ottelua kasvattajaseuransa edustusjoukkueessa. Suomen nuorisomaajoukkuepaidan 185-senttinen takamies on pukenut ylleen kuudesti.

Ahonen ('01) pelasi ensimmäiset Korisliiga-minuuttinsa kaudella 2016/17 ja avasi Korisliigassa pistetilinsä viime kauden aikana. A-poikaikäinen 195-senttinen kolmospaikan pelaaja kutsuttiin keväällä vuotta nuorempana Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkueleirille.

Boman ('02) siirtyi kasvattajaseurastaan Raholan Pyrkivästä BC Nokian B-poikajoukkueeseen, jossa hän teki viime kaudella valtakunnallisessa ykkösdivarissa keskimäärin 9,1 pistettä ja 2,6 levypalloa ottelua kohden. 188-senttinen ja 202 cm sylivälillä varustettu Boman ansaitsi otteillaan kutsun Näätien harjoitusrinkiin.

Savolainen ('00) siirtyy Nokialle Järvenpään Koripalloseurasta, jossa hän pelasi viime kaudella Divari A:ta seitsemän ottelun verran 0,3 pisteen ja 1,1 levypallon keskiarvoilla. 203-senttinen Savolainen on pelannut myös kolme ottelua Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkueessa.

BC Nokian tämänhetkinen kokoonpano kaudelle 2018/19 on Vuk Malidzan, Sean O'Mara, Niko Mattila, Daniel Dolenc, Aapeli Alanen, Teemu Sulonen, Aleksi Kantonen, Waltteri Mäkelä, Antti Ahonen ja Hugo Boman. Joukkuetta täydennetään vielä yhdellä ulkomaalaispelaajalla ja Dragan Labovicilla.

 
16.12.2019 14:49 Korisliiga

Korihait hankki takakentälleen vahvistukseksi Richard Packin

Anton Cookin sairausloma jatkuu yhä. Muutoinkin sarjataulukon viimeisenä olevan joukkueen pelaajistossa on loukkaantumishuolia.

13.12.2019 14:50 Korisliiga

Uran tehopelaaja Stephaun Branch siirtyy Belgiaan

Branch matkaa Belgian pääsarjaan Antwerpen Giantsin riveihin.

11.12.2019 13:53 Korisliiga

Nick Kellogg palaa Suomeen, vahvistaa Pyrintöä

Korisliigassa neljäntenä porskuttava Tampereen Pyrintö on löytänyt korvaajan LJ Roselle, jonka sopimus purettiin kaksi viikkoa sitten. Pyrinnön takakenttää saapuu vahvistamaan Lapuan Kobrista kaudelta 2017-18 tuttu Nick Kellogg.

9.12.2019 15:40 Korisliiga

Jerry Evans Jr. ja Lahti Basketball lähtivät eri suuntiin, uusi mies jo tilalla

206-senttinen Logan McLane on lahtelaisten tuorein hankinta.

7.12.2019 18:58 Korisliiga

KTP hankki korvaajan loukkaantuneelle Danielsille

206-senttinen Cullen Russo tuo KTP-luotsille mieleen Donte Thomasin.

3.12.2019 18:21 Korisliiga

Ura Basket hankki kaksi uutta pelaajaa, Bellot-Green sen sijaan sai lähteä

Uusina pelaajina Ura-paidan pukevat päälleen takamies Jaytornah Wisseh sekä iso laituri Darious Moten.

23.11.2019 19:40 Korisliiga

Lahti Basketball hankki uudeksi sentterikseen Taylor Johnsin

201-senttinen Johns edusti viime kaudella Kauhajoen Karhu Basketia 11 ottelun verran.

18.11.2019 14:57 Korisliiga

BC Nokian riveihin liittyy suomalaislupaus Michael Besselink

Päävalmentaja Greg Gibson: "Hän on monipuolinen pelaaja, joka pystyy tekemään monta asiaa hyvin ja hänellä on korkea koripalloälykkyys."

13.11.2019 22:44 Korisliiga

Kauden kynnyksellä Katajasta lähtenyt Earvin Morris palaa Joensuuhun

Päävalmentaja Sten: "Olisi jopa tyhmää olla katsomatta tätä korttia."

13.11.2019 22:35 Korisliiga

Yhä voitoton Korihait vapautti päävalmentaja Jordi Justen tehtävistään

Korihaiden tiedotteen mukaan päätös sopimuksen purkamisesta tehtiin Justen kanssa yhteisymmärryksessä.

Näytä lisää vastaavia